From Dust

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HarryProf
Egyébként most eszembe jutott, hogy a játékban egy dolgot nagyon hiányolok (a nagyobb sandbox map mellett), mégpedig, hogy a játékban nem lehet üregeket csinálni, meg nem lehet a dolgok "alá" tenni valamit. Ezt úgy értem, hogy például amikor jön a tsunami az teljesen függõleges, nem dõl elõre kicsit sem a vízfüggöny, mint kellene. És hát nem lehet megoldani például a barlangokat sem, és bármi hasonlót.

Egyébként szerintem viszonylag egyszerû átállítással megoldható lenne: Kellene még egy fajta szikla, amelyet a víz tud erodálni, lepusztítani, persze viszonylag lassan. Így a víz kimarná a sziklafalból a "puhább" sziklát, miközben a tetején ott maradna a keményebb, és lám barlang 😊 És még nagyon sok fajta dolgot kilehetne ebbõl hozni😊

Far Cry 4 - www.FarCryHc.hu Far Cry Hungarian Community

Magiszter
Az utolsó pályán medret:
Breath of Earth -> bal egér (vagy ha likat akarsz akkor X hosszan)

Ma van 3 órán át szobrászkodtam ott, lávával, vízzel fõleg, illetve robbanó fákkal. Csináltam egy olyan vulkanikus hegyet, amibõl víz folyik, meg patakokat, folyókat... még mindig bámulatos a víz dinamikája, nah meg a láváé... 😛

Spójler:
Azt vettem észre hogy ha az utolsó pályát "leaszfaltozod*" akkor könnyebb megcsinálni mikor jön a világvége.

*lávából-vízzel hegyet csinálsz, majd arra viszed a totemeket. Utána körbe az egész pályát ilyen kõfallal torlaszolod el (megint csak láva), és akkor a víz kicsit késõbb tör be és nehezebben süllyed az egész hóbelevanc.

elitehun
Csak a 2.-ik pályáig játszottam a játékkal de vannak tippeim 😄
homokba ugye egyértelmû
sziklába max akkor ha van a közelbe olyan fa amivel lehet robbanást csinálni
sztem ennyi XD
HarryProf
Egyébként összeírhatnánk, hogy milyen kívánságaink lennének esetleg dlc-kkel, folytatással kapcsolatban, vagy akár a patch-ekre vonatkozóan, és a Ubisoft From Dust fórumára kiírhatnánk, van ott egy wishlist topic, amit elvileg néznek a fejlesztõk is.

Pluskast
Õõõ medret hogyan csinálok?😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

HarryProf
Fogalmazzunk úgy, hogy akkor van vége amikor te akarod. 😊
És még utánna is bármikor újat kezdhetsz.

Egyébként valami patch-ben olyasmit kellene, hogy egy-egy küldetésrõl, pályáról több mentést lehessen készíteni párhuzamosan, hogy el lehessen menteni egy elkészült pályánkat.

@Kopiati: Ne feledd a legtöbb Magyarországi hegység vulkanikus eredetû😉
Egyébként jó ötlet, lehet én is megpróbálkozom vele😊

elitehun
Értem, tehát az utolsó mapnak sosincs vége? Illetve ahogy látom nem kell megvédeni semmitõl emg semmi?
Onnan van, méghozzá az utolsó pálya. Sandbox szerû map.
elitehun
EZ egy ember véleménye, én nem játszottam vele sokat mert akad a gagyi processzorom miatt (elvileg jövõhéten lesz új gépem) de az alatt idegesitõ volt, biztos hogy hozzá lehet szokni

Kopiati: Ez a rész gondolom nem a kampányból van ugye? Akkor honnan?
Elsõre nem rossz, tetszik a folyó... 😛 😊 Próbálgasd még! 😊
Kopiati
Államalapításunk alkalmaából, megpróbáltam létrehozni a kis országunkat (nem tökéletes)

Balaton?

Duna+Szentendrei+Csepel-sziget

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Egy srác véleménye:

"Jól fut én most egy notebookról toltam az elsõ 3 pályát és nagyon jó az irányítása szerintem nincs vele semmi gond pedig TouchPad-ról irányítom amivel elég nehézkes de így sem jelent gondot egérrel biztos könnyebb!

Nagyon jó kellemes kis játék elsõre 8/10"

Ennyit a nehézkes irányításról...
alma2
Nem mozog folyamatosan, csak nem kell kitolni a kepernyo szeleig a kurzort, hogy mozgassa a terkepet is, hanem eleg a feleig...

A vegen nezve a stablistat valami max 30 fobol allo garazsprojektre szamitottam, de szomoruan lattam, mennyi ingyenelo (sorry a 50 fele "marketing" titulusu semmirekelotol) volt koze a jatekhoz, tobb mint 100 szemelyre teheto a stablista.
Ha megforditottak volna az aranyt, vagy csak a semmirekellok penzevel a megfelelo alkalmazottakat osztonzik, ksi letszammal, lehetett volna egy uj popolous is belole, igy sajna tenyleg nem tobb egy delutani szorakozasnal, barmennyi lehetoseg rejlik meg benne.

szerintem

elitehun
Eléggé nehezen szokható meg. Úgy érzékeli az egeret mint egy analóg kart és addig megy jobbra ameddig nem viszed balra az egeret oda ahonnan elmozdítottad, ez elég idegesítõ tud lenni
Türelmetlen vagy. 5min alatt simán megszokható az irányítás. Vannak nehéz mapok, de legalább van kihívás. Adj neki egy kis idõt. Próbáld újra...
Tatyla
basszus ez a játék olyan szinten idegesítõ a hülye irányítás miatt hogy kész én ezzel nem foglalkozom,folyamatosan mozog az egér a kamerával.na sajna ez uninstall

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

tökéletesen megy full HD-ben akadás mentesen:
Gigabyte GA-EP45-DS4 ; Intel Core Quad Q6600 2,4Ghz @ 3,3Ghz <<-- AC Freezer 7 Pro ; 2x2GB DDR2 Kingmax 800Mhz @ 826Mhz 5-5-5-18 ; XFX GTX 260 XT Edition 896Mb ; 500W Chieftec

9600os kártyám volt ,de az másfél éve tönkrement és akkor cseréltem 260-ra, de ez kb 9800as szintû vidikari. Van egy 4 magos géped 4gb rammal és egy hasonló szintû vidikarival, akkor így fog, menni: "tökéletesen megy full HD-ben akadás mentesen"

Vki írta, egy másik forumon, hogy dula core-ral is simán ment neki fullon.
Jaka923
Milyen géped van?

QuippeR
mi a búbánat közöd van hozzá, ha egy kétszáz méter mélyen fekvõ vízalatti alagútrendszerben akar játszani vagy a nemzetközi ûrállomáson, ha egyszer megvette?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

"Egyedül csak a kilépésnél lévõ szinkronizálás tart évekig."

Én is tapasztaltam.

Fpocok:
Nem szarjuk le, de túl nagy a nyavalygás. Nekem sem mai configom van, kb 3 éves. Meg sem röccen a gépemen. fix 30fpsel sincs gond, arra is panaszkodnak. Tartja a 30 körüli értéket akkor simán játszható. Irányítás egérrel könnyû. Asszem már leírtam 1x 😄 😄 😄
elitehun
A jobb egérgombbal kezdi el önteni és ahova viszed oda önti
Tatyla
hogy lehet szabályozni az egérrel hogy hogy rakja le a földet és milyen irányba?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Magiszter
Erre csak azt tudom mondani hogy vidéki vagyok. Azért költöztem ide mert nyugis, az emberek rendesek, tudok zöldséget termeszteni a kertben, kutyát tartani, kecskét. Van saját kutam és fával fûtök (lényegébe csak áramért fizetek). Itt viszont csak 2 szolgáltató van akik ölre mennek. Az egyik csak TV-vel árulja a netet (TV az nincs), a másik magában is (Invitel). Régebben Invitel volt, de mikor 3 hónap alatt tudtam 3 hetet netezni, mert a többiben nem volt (afro-magyarok ellopták a vezetéket a póznáról 5 kilométerre a falutól és hetekbe telt megcsinálni), váltottam a másikra (elõzõnél még mindig ez megy 2-3 havi rendszerességgel, hiába adnak többet, olcsóbban). Ennél meg nagyon ingadozik a net. 8 megát fizetek (max csomag), de valamikor 1 is alig jön ,máskor meg megvan akár 12 is. De pl 2-3 naponta megszakad és nyomni kell egy "Release-Reconnect" párost a modemen.
Anno Assassin's Creed-nél sokat szívtam mert mikor a net sebessége leesett 8 megáról 512 kilóra akkor a játék egyszerûen eldobta magát. Akkoriban több ilyen eset is volt (az óta fejlesztettek). Ezért utáltam meg a folyamatos netkapcsolatot igénylõ játékokat. Sajnos itt Magyarisztánban nem olyan általános a stabil internetkapcsolat, vagy egyáltalán az internetkapcsolat, mint a nagyvárosi legények gondolják. Igaz Ubi-t nem érdekli a balkán egyik országának faluja sem. Szívjon a szegényember, vagy krekkeljen.

Nem mintha nekem problémám lett volna a DRM-el. Minden ment elsõre. Egyedül csak a kilépésnél lévõ szinkronizálás tart évekig.

elitehun
A proci a lényeg neki, ha abból gyenge van akkor szopó
Fpocok
Attól, hogy nektek jó, ti leszarjátok, meg alacsonyan van a rész... attól még nem kéne olyanokat mondani, hogy minden tökéletes, nincs semmi gond. Akinek meg van, az így járt. Hidd el... õk vannak többen.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Kopiati
Elõször megrémültem a sok grafikai opciótól😊 De szerencsére nem szaggat a 2,5 éves configon sem, pedig ez akkor sem volt erõmû.

A játék vége egyébként nagyon ötletes, a ciklus újrakezdõdésével...stb...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Hülyeség az egész, nincs semmi gond a drm-el. Észre sem vettem, hogy az van rajta. (Steam-es verzió)<-NET
Másik dolog az irányítás, no problem, abszolúte kezelhetõ szépen.
Jöjjön a grafikai beállítás hiánya...JOGOS, de nem nekem, mert jó gépem van 😊 30fps-sel semmi gondom nem volt, folyamatos röccenés mentes játék a "story" elejétõl a végéig!
Akinek van egy 4 magos procója, 4gb ramja és egy gtx260-as vga-ja azoknak bátran ajánlom a PC-s verziót.
elitehun
Nekem a net max akkor szokott elmenni ha áramszünet van. És nem nincs rendben, de az sincs rendben ha olyan helyre megy ahol nincs net és játszani akar, akkor minek megy oda? Munka miatt nem hiszem (max kis részben), és ha nyaralni megy akkor gáz hogy ott is játszani akar
Fpocok
Ja... szerinted az oké, hogy eredeti játék mellé használj a user a cracket?
Maradtál volna csöndben...

elitehun
Akkor letöltöd azt a fasza kis cracket és kész. Amúgy emlékeim szerint ki lehet kapcsolni és akkro nem kell állandó netkapcsolat hozzá
Fpocok
Egyrészt nincs mindenhol net.
És mivan, ha elmegy a net, de játszani akarsz.
Vagy olyan helyre mész, ahol nem érhetõ el.
Vagy elmegy játék közben a net.

UBISOFT már beismerte, hogy ez egy nagy baromság, így kiadni játékot. Mégis benne hagyta.

elitehun
De hülyeség, 2011 van, már Kukutyinban is van internet. Nem hiszem hogy a DRM-nek olyan nagy internetigénye lenne
Fpocok
Azért az kicsit túlzás, hogy amiatt a rinyálás hülyeség... inkább csak nem annyira zavaró, mint a többi.

Kopiati
Azt hittem, hogy World in conflictos irányítása lesz, de ez elég konzolos lett, mondjuk meg lehet szokni 5 perc után. Mondjuk a játék alap induló kamerabeállításai is borzalmasak, 1-2 másodperc mire valami jól láthatót produkálok.

elitehun
A DRM-ért a rinyálás hülyeség, az fps, az irányitás meg a grafika már nagyobb gond
Fpocok
"Sokan egyenesen katasztrófaként értékelik az Ubisoft játékának PC-re kiadott verzióját, ami leginkább a DRM miatt van. A másolásvédelem ugyanis folyamatos internet kapcsolatot igényel, és bármennyire is online a társadalom 2011-ben, ez a nálunk jobban "behálózott" országokban is felháborodást keltett. Fõleg azok után, hogy az Ubi ködösített a témával kapcsolatban, ennek eredménye pedig az lett, hogy a Steam kénytelen volt pénz visszafizetési "akcióba" kezdeni a From Dust esetében.

A DRM mellett kisebb mértékben ugyan, de okként szerepel a portolás is, melynek köszönhetõen nincs lehetõség grafikai konfigurálásra, illetve az framerate is rögzítve van a 30-as értéken. Ez utóbbi még nem olyan nagy probléma, de az elõbbi azt okozza, hogy a finomhangolás hiányában sokan nem tudják megfelelõ sebességgel futtatni a From Dust-ot. A játékról az aktuális GameStar-ban is írtunk, mi 85 százalékot adtunk rá, mert egyébként nem rossz, de az Ubisoft talán egy kicsit helytelenül mérte fel a dolgokat.

forrás

Sziasztok az érdekelne hogy az utolso pályán miért tünik el az oceán idövel és miért lesz sziklás a játékon kivüli terület hova lesz a tenger ? Valamint a viz totem long:x képesége mit csinál ?
Magiszter
Én bírnám ha a DMM-et az Euphoria-t és ezt a játékmotort összegyúrnák és a grafikus megjelenítésért pedig egy Cryengine, vagy UnrealEngine szolgáltatná. Így egy GTA szerû Open World játékot lehetne csinálni, RPG elemekkel, hogy mondjuk képes vagy a vizet irányítani, vagy a földet manipulálni hogy folyókat téríts el, városokat árassz el vízzel...stb.
A többit a készítõk fantáziájára bízom 😄

Kongy
Na, kipróbáltam én is. Sztem kellemes kis játék, nagyon találó címmel. Nem tudom, hogy hosszú távon mennyire válik unalmassá, de egyenlõre fél óra után még élvezetes. Remélem nehezítik majd késõbb. A grafika is kellemes, sztem pont megfelel.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Omlás
Elvileg ki lehet kapcsolni és át lehet állítani bill re, legalábbis tegnap mintha láttam volna ilyesmit a beállításoknál.

Idõvel és rohanással kapcsolatban, nemtudom én mindíg addig szoktam szöszölni amíg kényelmesen nincs meg minden. Volt olyan pálya ahol simán elszöszöltem 2-3 órát is 😄. Persze ahol idõ limit van ott nem árt sietni 😄

Pl a vulkán kráteres pálya ahol a kráter belsejében vagyunk és esõ után emelkedik a víz szint, itt megoldottam úgy, hogy a totemeknél a városokat olyan magasra húztam hogy ne tudja el lepni a víz, a kráter oldalán meg egy idõ után átcsap a víz így nem volt para 😄

A sivatagi forrásos pályán kellõ mennyiségû homokkal el lehet "zárni" a forrásokat így nem áraszt el meindent a víz. ;]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Nekem is az a zavaró.Van amikor meg akar szökni a kamera

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Meg lehet oldani valahogy, hogy a kamera ne mozogjon a kurzorral?
Kopiati
Azért a "maszkonégerek" elég kicsik a térképhez képest, tehát ha te lennél a maszkonéger bányász akkor sztem van akkora mint egy minecraft map, csak kevésbé "kockás" A fizika takarékon lenne, nem kéne ilyen gyorsan alakulnia a terepnek, lásd. delta kialakulása-pusztálása 10 percben😊 Mondjuk maguk a maszkonégerek elég pofásak, simán tûrhetõek, a terep is angyon szép közelrõl is. Már csak egy csákány kéne😊(meg pár creeper)

Ti begazosítottatok minden mapot 100%ra? Én megcsináltam mindet kivéve az elsõ, mert ott nem lehet, csak be kell küldeni õket a kriptába 😄
2. pályán asszem nem lehet semmit, de a 4-en ott már be tudod õket kövezni lávával... 😊

Pluskast:
Részben igazad van, de azzé nem muszáj úgy sietned, mert ha folyóknak, láváknak kibiztosítasz egy medret azzal ott elvannak, fõleg a víz. A láva az szemetebb, de mindig tudsz korrigálni. Szerintem nagyon jó, még ha vannak nehezebb mapok is, mert legalább van kihívás. "Cselendzs" módban van egy két nehéz, ott már játszhatsz az idõvel ill. sürget is, ott az idõvel kell versenyezned.
Spoiler:
Uccso map egy ilyen sandbox szerû pálya, ott ráérsz kreálni... 😊

Kopiati:
Ahhoz kellene ám gép, örök pályagenerálás ezzel a fizikával. Ilyen kis mapokhoz is nagy gép kell, nemhogy ahhoz... 😄
Pluskast
Nem tudom. Megvettem de nem tetszik. Nem a grafikával van bajom még csak nem is az ötlettel mert az nagyon jó. Az igazság az, hogy ebben a játékban a lényeg az, hogy minél gyorsabban csináld meg a feladatot, mert minél tovább vársz annál inkább romlanak az esélyeid arra, hogy megnyerd az adott pályát. Erre legjobb példa az a pálya amikor a sivatagban a semmibõl tõr fel a víz és ha nem vagy elég gyors akkor mindent elborít és annyi. Így az egész játék egy nagy rohanás és a kulcs az adott pálya megnyeréséhez az, ha minél gyorsabb vagy. Ez pedig nem tetszik (nekem).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Mi a fenét kell csinálni a 2.pályán azokkal a férgekkel?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kopiati
Hmm nekem már ott sok, hogy Steam, és utána az Ubi valami szar GameLauncherje nélkül nem indul... mind1, annyira bosszantó (sztem) mint a MicrosoftLive!

A játék király, megnéznék ezzel a motorral egy minecraftot😄 zseniális lenne, meló után bányászni.

Nem drm van rajta, valami más. Azon a vulkános mapon én is szenvedtem. Víz nem gáz, ha meg van a 3 falu, mert van kocsonyásító. Lávát utálom, mert nem lehet neki rendes medret csinálni, mindig megszilárdul egy idõ után az alja és "elmászkál" másfele. Überbrutál egy fizikája van. A challang-es mapok közt van ami egész egyszerû, de némelyik vááá, de nehéz. Az a jó, hogy van kihívás. Örülök, hogy nem csak én nem bántam meg a vásárlást, ja meg persze, hogy többen is megvették. Mondták is, ha kelendõ lesz, akkor akkor kaphatunk multit, ha nem is kapnánk hozzá semmit, egy folytatást tuti nyomnak majd. Évek kérdése... 😊

Éjfélkor volt megint FB-n free serial (PC):

"

Quick! Everyone go to http://shop.ubi.com/ and get your free game code:

t3i6en8i2
mn74696vj
8oayomm7p
mzy46tdpm
83w6pyyne

"
Kopiati
Tegnap beruháztam rá, nem bántam meg, de az UBISOFT büdös DRM-es ..... anyát sokat szídtam... 1 órába telt a game launcher beüzemelése, ma pedig egy újratelepítésbe😊, pedig tegnap ment este...mind1😊
Fain a játék, bár néha felkapnék 1-2 falusit, mert lassan szaladnak a láva elõl😊 Még 2 pálya van a "kampányból", de van egy két aberráltan beteg pálya, a sülyedõs-emelkedõs pálya, meg az ár apályos az nagyon király volt, remek ez a víz, és homok "animáció", és gyönyörû folyódeltát lehet csinálni😄