Sok rejtélyre választ adhat a Messenger
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az a gond, hogy a Naprendszerben momentán nincs senki ilyesmi, még a Zavatárba is kellettek a Navikok, hogy meghódítsák õket a zamerókaiak.
Szerintem a zafgán hegyipásztorokat át kéne küldeni a Marsra, õk amúgy is hozzá vannak szokva a ritka levegõhöz, a kopár tájakhoz, meg a lövöldözéshez, illetve hogy meg akarják õket hódítani.
A NATO láthatólag roppant hatékonyan használja õket, mert óriási pénzek elköltése után még azért még mindíg rendesen van belõlük.
<#idiota>#idiota>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
2. Valóban jelentõsen növeli az emberiség túlélésének esélyét, ha több bolygón él. Terraformálásra legalkalmasabb a Mars. Ott sok ember élhet majd a földihez elég hasonló körülményke között.
Egyéb helyeken, pl. a Merkúron inkább csak bázisok lesznek, annyi emberrel, amennyi a munkához szükséges.
3. Csak azért került 7 évbe a Merkúr körüli pályára juttatni egy ûrszondát és úgy általában is csak azért kerül annyi idõbe az ûrszondáknak mire eljutnak valahova, mert azt a lehetõ legkevesebb energiával íhy a lehetõ legkevesebb pénzbõl akarják megoldani.
Természetesen semmi elvi akadálya sincs erõsebb hajtómûvekkel, és több üzemanyaggal ellátni az ûrjármûveket. Pénzügyi akadálya van. minden többlettömeg jelentõs extra költséget eredményez. Az idõ viszont ingyen van.
Ezért csámborognak annyit az õrszondák hintamanõverezni minden lehetséges bolygó mellé.
Szóval sokkal gyorsabban is a Merkúrhoz lehet érni, ha a pénz és az üzemanyag nem számít(ana).
De számít, nagyon is.
4. A bolygók helyzete indulásnál igazán csak a Naprendszer belsõ bolygóinál számít. Ezek viszont gyorsan keringenek, tehát gyakran van alkalmas idõpont.
A Naprendszer külsõ bolygói esetében már 1 Csillagászati egységnyi távolság (Nap-Föld távolság) már sokat nem oszt, nem szoroz.
Fontosabb, hogy a Jupitert éppen útba lehet ejteni vagy sem, mert a Jupiter ingyen fel tudja gyorsítani az ûrszondákat.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Szóval nem kell elõre sárgítani a nadrágot!
----
Hungarikum:
jah, haha😄😄😄😄
----
Egyébként egyszer nem foghatna össze az emberiség, hogy önzetlenül tegyünk egy nagy lépést a jövõnk érdekében?
Bármilyen bolygós cikket megnézek, azonnal bányászatba torkollik a vita...😄
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Nem vagyunk egyformák, de te egyszerûen nem akarod ezt elfogadni. Éljen a Maó-rendszerû egyen melós, egyenruhában elvárólagos gondolatokkal!
Aki ezt nem képes megérteni, az egyszerûen túl ostoba az élethez.
Ezt sugallja az összes bugyuta álscifi sorozat, egyikben se nagyon van szó a világegyetem érdekességeirõl, a kutatás nehézségeirõl, az embert próbáló küldetésekrõl, meg ilyesmikrõl. Ehelyett akciózás van meg a brazil szappanoperákhoz hasonló szerelmi szálak meg ilyesmik. 😄 És az ezeket habzsoló "maifiatalok" azok, akik meg akarják hódítani az ûrt. Röhelyes...
Mert plusz 700 milliárd dollárral dobták meg a hadsereget, hogy tudjon még egy kicsit lövöldözni.
700 milliárd dollár csak 1 tétel, és csak az afgán háborúban, de szerintem matyóhimzést fosna a NASA az örömtõl ha ennyi pénzt kapna 😊
Namost hasraütésre a teljes globális katonai költségvetés talán van 20-30 ezer milliárd dollár (azt sem tudom hány nulla van a végén). Csak 1 -2 évig nem egymás agyonlövésével kellett volna foglalkozni, és onnantól talán soha többé. (a galaxis azért elég nagy játszótér jó hosszú idõre....)
Én meg mindenkivel vitában állok, hogy számoljanak már utánna. Minimum 100 év még biztosan kell nekünk erre, és ahogy kinéz a helyzet nem biztos, hogy van még annyi idõnk.
Komolyan merem mondani, hogy ha '69-ben az ember nem a holdra lép, hanem mondjuk az IO felszniére, akkor is egy marhanagy lemaradásban lennék, hogy megelõzzük önmagunk kipusztitását, de akkor azt mondanám, hogy "talán még idõben vagyunk".
Per pillanat elértük a foszilis energiahordozók kitermelési csúcsát, a látóhatáron sincsen ekkora mennyiségû alternativa, igy jól jegyezzétek meg a mostani állapotokat, mert arany idõknek fogjátok hivni 10 éven belül. (ennél ugyanis már csak xarabb tud lenni a világgadasági helyzet, mert már csak drágulni fog az energia) A legszörnyûbb, hogy a világ egy éves össz fegyverkezési kiadása elég lett volna, hogy kifejlesszék a megoldást, de ha nagyon kukakocoskodunk, talán 2 éves. (ez nagyon sok ezer milliárd dollárt jelent) De nem tették. Háááát Igy járás....
Lakhatóvá tétel (terraformálás), végleges kolonizálás nem lesz. De felfedezõ, kísérletezgetõ kutatások lehetnek emberesek. A naprendszeren kívül emberes küldetés pedig szintén felejthetõ. Szondaküldés azonban igen, lehetséges, amennyiben nem fontos, hogy az adott korban legyen értékelhetõ eredménye.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Már bocs, de ez totál hülyeség. Ha brutál sok pénzbõl odaszállítottak téged meg kiképeztek, akkor nem halhatsz meg csak úgy, és igenis izélgetni fognak... Sõt, nem is juthatsz el oda, ha így gondolkodsz, mert már a legelsõ "ûrhajósfelvételi" teszten úgy elbuksz hogy csak na. 😊
tudom, nehéz lesz ez úgy hogy tömik magukba kétpofára a bugyuta álscifi szappanoperákat
Leszállsz (vagy becsapódsz/túlrepülsz, már azzal is nyertél), nem ártasz senkinek, szemernyi esélyed van igazi legendává válni, még ilyen alantas hivatalnok létformák sem izélgatnak - és ha meg kell halni, az is egyszerûbb és gyorsabb mint itt a Földön, ahol hónapokig-évekig-évtizedekig zrikálják vele az embert. Persze ennél valamivel bonyolultabb, de számomra mindenképp élhetõbb lenne mint ez az állatkert.
Kár hogy esélytelen az egész, ha nem puszta fikció lenne, a sor elején állnék, gusztustalanul üres zsebbel <#idiota>#idiota>
<#vigyor>#vigyor>
http://www.tradeximp.com/
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nem vagyok szakértõ, lehet tévedek, de szvsz. ha a Holdon aranyrudak lennének akkurátusan halomba rakva, azt se lenne túl gazdaságos hazahordani. Leszámítva persze a scifi izgalmát amíg kiderítjük hogy miféle õrültek szórakoztak ilyesmivel.
Kolonizálni talán lehet, az utóbbi évtizedet elnézve piszok fontos lenne 1-2 további bolygón akár buckalakóként megvetni a lábunkat "ki tudja mi lesz itthon" alapon - ehhez legalább csak víz kell ott helyben, itthon meg gusztustalanul sok pénz, és nem utolsósorban némi eltökéltség, szándék, utolsó kétségbeesés (?).
Ez az ajtó nyitva áll amíg van olcsó energia, társadalmilag elfogadható indok, meg olyan ország párszázmilliós népességgel és több évtizedre nyúló megalapozott jövõképpel (legalább ugyanennyire visszanyúló töretlen ûrkutatási tapasztalattal - ja ilyen nincs), ami gazdaságilag képes effélét létrehozni.
Mondjátok hogy pesszimista vagyok, de ez a hajó szerintem már elment egy ideje..
Szóval kb ugyanannyi. Minden a bolygók pillanatnyi állásától függ, meg hogy milyen jók a pályaszámítások. A Voyager-1 mindössze 3 év alatt repült el a Szaturnusz térségébe.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Aki jelenleg a naprendszer többi bolygólyán akar bányászni, az konkrétan hülye.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Azért már jó lenne más bolygókat is kolónizálni, mivel ha itt lesz valami gebasz mind megyünk a levesbe.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Tulajdonképpen nagy elõnye a Merkúrnak, hogy energia az van bõven a bolygón, tök jó napelem erõmûveket lehet telepíteni. Kicsit magas ugyan a napsugárzás, de hát a föld alatt kell élni.