32
Panasz....HELP ME
-
BenceYCE #32 Hogy ne is menjek messzire, egy másik témát is felhoznék. Hány százalékkal kerül több forintba egy CHF? Akkor miért fizeti jónéhány ember a DUPLÁJÁT az eredeti törlesztőjének? Testvérek közt is átbaszás az egész. Mindenki ott húzza le a másikat ahol tudja. -
Talán pucoltasd ki a kazánt/gáztűzhelyet/bojlert.
Arra még nem gondoltál, hogy az évek alatt a benne lévő vékony gázcsövek eltömődtek és azért forral lassabban? -
És a szolgáltatóknak nyilván van külön üzeme, ahol ezt a kis minőségrontást el tudják intézni... -
Csak ennyihez ért, sajnos.. -
De te is bizonyíték és tudományos alapok nélkül gyanúsítgatsz mikor azt állítod, hogy hígítják valamivel. -
sanyicks #27 Jaaj állami vizsgálatok állami cégek általi vizsgálatokkal. Hogy miért nem hiszek el ebből semmit? Talán azért mert a magyar állam, és minden ahhoz közelálló cég 100%-ig korrupt? :D Talán azért mert amikor a világpiaci ár nől akkor mindig nől a fogyasztói ár, de amikor csökken akkor nem csökken a fogyasztói ár?
Az a helyzet hogy magyarországon, egy nagy cég bármit megtehet, láthatjuk ezt a villanyórás mágnesezős témával (amit mellesleg 100 forintból el lehetne lehetetleníteni, de ugye ez csak a fogyasztóknak a érdeke), amikor tudományos alapok, bizonyíték nélkül gyanúsítgatnak. Lásd a mágnesezős ledes digitális óra ami egy komplett vicc... -
sanyicks #26 Nemtudom mivel higítják, de valamivel igen... Nem hétvége vs nem hétvégéről van szó, hanem arról hogy ahogy telnek az évek egyre tovább tart egy adott mennyiséget felforralni... persze nyilván évek alatt csökkent a nyomás, de furcsa módon annyival tovább tart, hogy kb most ott kéne tartani, hogy légyfing szerű nyomása van a gáznak...
De ha csak kisebb a nyomás az is károsítás, hiszen hihetetlen módon általában a környezet hőt von el a melegített dolgoktól. Így ha tovább tart a melegítés, több hőt veszít, tehát nagyobb a veszteség. -
sanyicks #25 A mol szolgáltat lakásokba házakba? Nem, tovább adja szolgáltatóknak, akik meg azt csinálnak a gázzal amit akarnak, mert senki sem ellenőrizheti őket. -
BenceYCE #24 Képzeld nálunk is van a BKV-nál egy rakat előírás, pedig életeket szállítunk. Szerinted hányat ellenőriznek ebből és hányat tartanak be?
Tőled, szerencséstől is csak azt kérdem mint másik szerencsés társadtól:
Ugyan abban az országban élünk?
Vagy nem itt tűnt el 40 vagon gázolaj?
Vagy nem itt tűnt el hasonló mértékben romlott hús, miközben azt állították, háziállat eledelgyártó magyar cégek vásárolták fel, miközben MaO-n egy ilyen cég se volt bejegyezve?
És én vagyok a szerencsétlen, mert meg merem kérdőjelezni miközben Ti hintáztatjátok magatokat?
Nincs jobban ellenőrzött élelmiszer forgalomban ma MaO-n, mint a közönséges csapvíz. Mégis akik ásványvizet vesznek, szerinted mind hülyék? Ha gyereked születik, miért nem ajánlja a segítő, h csapvizet itass a csecsemőddel?
Légyszíves mutass még pár adatot, h milyennek KÉNE lennie a gáznak. -
BenceYCE #23 Legalább annyira mint az Ósánban, Teszkóban HACCP-t?
Vagy mint a magán benzinkutakon az üzemanyag minőségét?
Ugyan abban az országban élünk? -
Akkor ezek szerint a gázszolgáltatóknak belőlünk nem is származik semmi jó.. mindjárt el is kezdem sajnálni őket.. 

de azért még várok vele pár évtizedet! -.- -
Fater MOL gázelőkészítő üzemében dolgozik, nagyon szigorúan veszik a gáz összetételét, fűtőértékét és egyéb minőségi mutatóit. Úgyhogy innentől kezdve úgy érzem vége is a mesének :) -
Pupuci #20 Azért változó szerencsétlen barátom mert a szabvány szerint is változhat. Elmondanám neked, hogy a gáz minőségét az MSZ 1648-as szabvány határozza meg. A Magyarországon forgalmazott földgáz minősége 2/H és 2/S minőségű lehet, ami az égési jellemzőkben tér el (Wobbe-szám, égéshő és fűtőérték).
A földgáz fűtőértéke leggyakrabban 34 MJ/m3, de van olyan hely az országban, ahol ez az érték 28 MJ/m3 és előfordul 36 MJ/m3 is. Még azt is hozzátenném, hogy a gáz minőségének ellenőrzését a Földgázszállító Zrt. végzi (nem a szolgáltatók, nem az eon, tigáz, égáz vagy mittudom én). Minden reggel azonos időponttól kezdve a hiteles gázkromatográf 4 percenként mintát vesz a rendszerből. A nap során összegyűjtött adatokból átlagolással számítják ki az adott napra érvényes fűtőértéket. Ezt jelenik meg a gázszámlán. A gázhígítási elméletnek a szakemberek szerint semmi értelme, mivel ahhoz, hogy a több millió köbméter, rendszerben lévő gáz összetételét akár 1 százalékban is megváltoztassuk, a földgáznál drágább anyagot irdatlan mennyiségben kellene hozzáadni. Az elmúlt közel 10 évben a Magyar Energia Hivatal minden, gázminőséggel kapcsolatos ellenőrzésekor kiderült: egyetlen esetben sem a földgáz minősége volt a panaszolt fűtőteljesítmény csökkenésének indoka. -
BenceYCE #19 Nagyon hozzáértő vagy látom. Azért a minőségi mutatók kompenzációja rajta van a gázszámla részletezőjén. Hivatalosan is elismerik, h a gáz minősége változó. Biztos nem túl nagy az ingadozás, azért én korrektségből kérném a lehetőséget, h akkor mintavételezhessek amikor csak akarok, ok? Ja, h ez nem fog menni? Ja, h ha megbontom a 200 oldalas előírásoknak elviekben megfelelő gázrendszert akkor már csak én vagyok a bűnös? Tulajdonképpen milyen kontroll van a szerződött másik fél felett? Én nem láttam, h időközönként kijöttek volna, h tessék itt a lehetőség, h kontrollt tarts, a leolvasással együtt végezzük. De ne menjünk messzebbre az internetszolgáltatód a maximálisan elért sávszélességedet reklámozta feléd, vagy a garantáltat nagybetűvel? -
BenceYCE #18 Nos akkor egy kis történet...
Történt vala Dömsödön, h az egyik ismerősöméknél kopogtatott a gázszolgáltató embere aki gázmérő csere ügyében volt hivatalos ott és akkor. Sem a lakás tulajdonosa, aki egyben a szolgáltatónál bejegyzett ügyfél, sem olyan ember akinek egyáltalán a lakcíme hivatalosan oda szólt volna nem tartózkodott otthon csak a tulaj édesanyja. Az ipse kérésére az asszony beengedte őt, ám szólt, h semmihez se nyúljon amíg fel nem hívja a lányát. A lánya persze naivan megengedte az édesanyjának, h eljárjon az ügyben. MaO-n szóbeli szerződésnek hívják hivatalosan, megállapodtak, h majd a mama elintézi. A mama így boldogan engedte be a szolgáltató emberét az egy személyes helyiségbe ahol jól elvolt egy negyed órát. Miután kijött, szólt a mamának, h a plomba sérült. Erről jegyzőkönyvet vettek fel és a mérőt egy faládába tette a fószer, majd "lepecsételte" egy aláírást kért és elviharzott.
A történet lényege. Az ipse nem a szolgáltató embere hanem egy megbízott alvállalkozó volt, aki prémiumot kapott a gáztolvajok kézrekerítéséért. Egészen pontosan a bizonyítási eljárás még csak el sem indul, a szolgáltató a büntetés mértékének a felét azonnal átutalja az alvállalkozónak. Volt is ebből botrány vidéken, mert a villamos művek "emberei" szépen ugráltak be a kis kerítéseken leszedni 1-2 plombát, h büntethessenek. A büntetés mértéke alant jól olvasható, tehát havi 1-2 piszkoskodás és máris megérte ügyeskedniük. Az ismerősömék végül a minimális büntetési érték felét fizették be alkudozás után.
Egy dolgot tudok tanácsolni.
Senki emberfia nem hatalmazott meg senkit, h azonosítás nélkül bárkit is beengedjen a magántulajdonba. Majd a szolgáltató előzetes egyeztetés után jöhet. Jóska Pista ne a nevét nyögje be vagy a szolgáltatótól kapott igazolványát mutogassa hanem a személyigazolványát és a lakcímkártyáját aminek tartalmát feljegyzed, vagy ha hozzájárul, lefénymásolod, aláíratod vele. Jóska Pista nem tartózkodik SEHOL az ingatlanban egyedül, főleg nem a mérőóránál. Csere előtt saját kezűleg fotózd körbe a mérőt mindennemű hozzányúlás előtt, óraszámot, plombákat, MINDENT!!! A cserét videóval rögzíted és a másolatról is másolatot készítesz. Ha bárminemű kifogásolnivalót talál, EGY SZEM ALÁÍRÁST SEM EJTESZ EGY PAPÍRJÁN SEM!!! Véletlenül sem írod alá, h piszkálva volt az óra (ha igen, ha nem). Ezt előre elmondod neki, h így fog zajlani, ha meg nem tetszik Neki, mehet Isten hírével, majd jöjjön ha van mindkettőnknek 2-2 tanúja és a cseréről jegyzőkönyv készül, melyet az ügyvédem is aláír.
Aki meg bedől az szembesül majd azzal, h a büntetés mértéke jól van kalkulálva, nem éri meg pereskedni, kivéve akkor ha nincs rajtad támadási felület. Tudom ajánlani, h legyen pénzed a 2 körös költségre vagy lépj be a DAS-ba.
Az ismerősödet pedig legközelebb be se engeditek, mert felhatalmazás nélkül engedett be az ingatlanba illetéktelen személyt. Nem azonosította magát és hozzányúlt egy olyan berendezéshez, amit csak szakszolgálat piszkálhat. Nem nézte meg, h erre van-e képesítése, jogosultsága. A mérőóra pedig még csak nem is az ingatlan tulajdonosáé, hanem a szolgáltatóé, aki levédte magát a szerződéssel, miszerint mindennemű külső behatásért a szolgáltatóval szerződött személy a felelős. Ezek után most lebalf@szoznám, de hidd el én is inkább más kárán tanulok, lehet én is belecsúsztam volna.
Akkor egy kis ollózás a végére:
"aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?"
Nem kényszerítették, legfeljebb csak úgy állították be, h kötelező. A kérdés inkább az, h milyen jogon írta alá bárki is volt az? Ráadásul... Nem a szerződött fél írta alá, hanem egy letagadható idegen. Ha volt olyan hülye, h aláírta, vigye is el a balhét, sőt birtokháborításért feljelenteni!
"lecserélték a gázórát, azzal az indokkal,hogy mágnesezve van az óra"
Teljesen mindegy mit állítanak, nem neked kell azt bebizonyítanod, h ártatlan vagy, hanem bírósági úton Neki azt, h tehetsz róla, h valaki hozzányúlt. Ezt tudod lehetetlenné tenni azzal ha védekezel. Ha jegyzőkönyvet írtok róla, akkor a mágnesezettségről a helyszínen nem fog senki ténymegállapítást tenni. Ha külső sérülés van rajta azt úgyis látod, erről még hozzányúlás előtt készíthetsz jegyzőkönyvet, bár én ha ez van, első körben elhajtanám az ipsét. Ha megsérült az óra inkább tennék elé egy létrát, majd rádönteném, eltenném az összes ékszeremet, majd a rendőrségre telefonálnék, h besurranó tolvaj áldozata lettem, aki ellopta az ékszereimet míg hátul kapáltam, majd a bűncselekmény közben fellökte a létrát ami meg pont leverte a gázóra plombát. Mindegy mit, de a multi, külföldi érdekeltségű gázszolgáltatónak egy petákot nem fizetnék a dúsítógázas csalásaik miatt. Inkább lopd Te is az áramot és fűts azzal, mert a gázszolgáltatók gerinctelenek. Tavasszal meg ősszel fűts klímával.
Jut eszembe, a mérőórákon logókkal jelzik, h milyen védelemmel van felszerelve. Ma már elterjedt a mágnesesség elleni védelem. -
Igen, és gondolom levegővel hígítják, ahogy azt tudjuk a nagyon népszerű urban legendből...
Nem hígítják a gázt semmivel (hacsak azt a köbméterenkénti 100-150 mg etil-tiolt nem vesszük), ez csak a sok ostoba ember kitalációja. Hétvégén a sok fogyasztás miatt kisebb a gáz nyomása, ezért lassabban áramlik ki a gázrózsán, ezért forr lassabban a víz. mennyiségre ugyanannyit fogyasztasz, csak több idő alatt. -
Hát igen. Főként vasárnap venni észre nagyon. Ami hétköznap 1 óra az vásárnap délelőtt minimum 2. Ha süteményt akartok sütni akkor inkább szombaton csináljátok :) -
sanyicks #15 Arról nem is beszélve hogy maga a gázszolgáltató csal (higított gázzal), amit persze nem lehet bizonyítani(csak látod hogy jóval lassabban forr fel a víz és a láng is kisebb), mivel megméretni csak a szolgáltató emberével lehet, aki ugye nyilván a valóságot fogja mérni :)
Szokás szerint ez is állami támogatással működik így... -
sanyicks #14 Tényleg ez engem is érdekel. Hogy lehet full digitális villanyórát mágnesezni, ha egyszer totál nem úgy még mint a mechanikus? -
sanyicks #13 Kamu. Nagyrészt a mágnesezési dolgoknál a szolgáltató hazudik, alap nélkül, van aki bedől és fizet. Van aki meg nem dől be és tovább viszi... és van aki tényleg mágnesezik, az a kevesebb.
Nem is tudnak bizonyítékot mutatni, csak jól megmondják hogy de mágnesezett... -
Villanyóránál, ha vizsgálatra küldik, csak a fogyasztó jelenlétében szerelhetik le és rögtön külön dobozba teszik, amit lepecsételnek és a fogyasztó is aláírja a pecsételést a dobozon. Ezt küldik utána a laborba. Szerintem gáznál is így kellett volna legyen. Ha nem történt semmi ilyesmi és jön bármilyen határozat a büntetésről, akkor meg lehet támadni, és akármennyire is erősködnek, a szolgáltató nem fogja megnyerni.
-
lordbalu #11 Talán segít http://villanyora.blog.hu/tags/m%C3%A1gnes -
fodorpetii #10
-
Lopja a gázt? :) -
csak ugy poénból nem szerelik le...
ha azt mondják mágnesezve volt akkor mágnesezve volt, nem kellett volna lopni a gázt. pár száz ezer forintos büntetésre számíthattok.. tudom miről beszélek mert faterom ezzel foglalkozik:) -
fodorpetii #7 *géppel mérnek bocs
-
fodorpetii #6 a gázórákat leszerelik, és egy képpel mérik meg hogy volt-e mágnesezve, így mutatja ki hogy miként történik, innentől kezdve nem igazán lehte semmit kezdeni ezzel, fénykép aláírás meg a műszer jelzett akkor vége a dalnak. 300-500 ezerig büntetnek... -
kedves topik indító! te 91 es születésű vagy?
---
a mérőórákat a szolgáltató, (mivel kötelessége mert minden mérő egységnek megvan a hitelességi ideje) le szokta cserélni. ez nem új keletű dolog. ha jól tudom akkor gáz órák esetében ez 10 év szokott lenni, de lehet hogy ez típus függő.
ez eddig egyértelmű, nem?
ez történik víz órával, gáz órával, villany órával, minden mérővel.
a szolgáltató kiküldi a szerelőket, akik a leszerelik e régi órát és felszerelnek egy új, frissen hitelesített órát.
mi ebben a nehéz?
nem értem hogy miért aggódsz, mert az a valaki aki nem ott lakik de mégis aláírt valamit amit nem is írhatott volna alá? ez mondjuk kacifántos ...
vagy hogy állításod szerint úgy szerelték le az órát, hogy ment a kazán?! <- ez azért lehetetlen, mert minden szerelő megkéri mikor kiérkezik, hogy kapcsolják ki a fogyasztókat amíg kicseréli a mérőórát. ha a "vendég" ezt nem tette meg akkor sincs világ vége ugyanis a régebbi és a mai konvektorok, kazánok egyéb műszaki cikkek is el vannak látva vagy bimetállal vagy valami védő szerkezettel így ha elzárta a fő csapot sem lesz probléma a készülékkel.
eltérés van a mért fogyasztásban az már ciki :-D ez jegyzökönyv-bíróság...
-
"Ugyanis azért, mert a mágneses mező nem fog áthatolni a vas(burkolat)on"
Deigen.
Ha ez a gázóra úgy műxiuk mint a villanyóra (ebben is fékezőmágnes van?) akkor ha ráraknak egy mágnest tényleg lassabban forog, csak utána ha leveszik a mágnest akkor meg 3-szor gyorsabban mint kéne, azt meg laborban kimutatják, úgyhogy küldik is utána a bűntetést.
Nelopjatok gázt osztán nemlesz probléma. -
Axl Rose #3 "aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?"
Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni, de miért engedte be őket és legfőképp miért írta alá ???
Továbbá: Ilyen indokkal: "mágnesezve van az óra"...
Rendben: akkor most és itt vegyünk fel jegyzőkönyvet, hogy a szolgáltató azt állítja: mágnesezve van az óra... természetesen a jelenlévők aláírásával... -
Egyszerű.
Ha vasból van a doboza, illetve azon nincs semmi olyan jel, hogy a vas burkolat megsérült annak eltávolítása miatt, szóval a mérőóra vasburkolata fent volt egész végig, és azt állítják, hogy le volt mágnesezve, akkor az nagy kamu az egész.
Ugyanis azért, mert a mágneses mező nem fog áthatolni a vas(burkolat)on, ráadásul úgy, hogy a túloldalon kellő mágneses mezővel rendelkezzen, hogy befolyásolja a mérőegység mozgásának részeit.
De azt is meglehet próbálni egy teszt során, hogy a mágnes valóban befolyásolja-e a mérőóra működését.
De arra vigyázz, ha Te ezzel állsz elő, és tényleg befolyásolja, akkor nézni fogsz :). -
charles91 #1 Sziasztok!
Nagy problémával fordulnék hozzátok, abban a tekintetben, hogy tegnap kijöttek fateromhoz a gázszolgáltató :@-tól, és lecserélték a gázórát, azzal az indokkal,hogy mágnesezve van az óra. Azt meg sem kell említenem, hogy egyikünk sem volt itthon csak egy vendég (aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?, és az ő jelenlétében szerelték le az órát, belevéve azt, hogy gázkazán, boiler, és tűzhely egyaránt működik folyamatosan. A gázkazánunk kb. 3 hónapja nem is működik. Ja és beleírták, hogy eltérés van a mért fogyasztásban. A fehér óra dobozán valóban adódtak karcok de az abból adódik h az egész ház tele van hűtőmágnessel a gyerekek miatt.....na erre mondták, hogy az nem csinál ien sérülést :O
Mit gondoltok kedves Fórumozók? Mire tudnék hivatkozni, mert tudom, hogy nincs idegenkezűség....( egy gyerekes játék nyomaként a nyakamba akarnak akasztani egy "szép" bírságot)
Kérlek segítsetek, aki tud valamit.....please