Gázóra csere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy ne is menjek messzire, egy másik témát is felhoznék. Hány százalékkal kerül több forintba egy CHF? Akkor miért fizeti jónéhány ember a DUPLÁJÁT az eredeti törlesztõjének? Testvérek közt is átbaszás az egész. Mindenki ott húzza le a másikat ahol tudja.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Sadist
Talán pucoltasd ki a kazánt/gáztûzhelyet/bojlert.
Arra még nem gondoltál, hogy az évek alatt a benne lévõ vékony gázcsövek eltömõdtek és azért forral lassabban?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
És a szolgáltatóknak nyilván van külön üzeme, ahol ezt a kis minõségrontást el tudják intézni...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Narxis
Csak ennyihez ért, sajnos..

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Shep
De te is bizonyíték és tudományos alapok nélkül gyanúsítgatsz mikor azt állítod, hogy hígítják valamivel.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Jaaj állami vizsgálatok állami cégek általi vizsgálatokkal. Hogy miért nem hiszek el ebbõl semmit? Talán azért mert a magyar állam, és minden ahhoz közelálló cég 100%-ig korrupt? 😄 Talán azért mert amikor a világpiaci ár nõl akkor mindig nõl a fogyasztói ár, de amikor csökken akkor nem csökken a fogyasztói ár?

Az a helyzet hogy magyarországon, egy nagy cég bármit megtehet, láthatjuk ezt a villanyórás mágnesezõs témával (amit mellesleg 100 forintból el lehetne lehetetleníteni, de ugye ez csak a fogyasztóknak a érdeke), amikor tudományos alapok, bizonyíték nélkül gyanúsítgatnak. Lásd a mágnesezõs ledes digitális óra ami egy komplett vicc...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nemtudom mivel higítják, de valamivel igen... Nem hétvége vs nem hétvégérõl van szó, hanem arról hogy ahogy telnek az évek egyre tovább tart egy adott mennyiséget felforralni... persze nyilván évek alatt csökkent a nyomás, de furcsa módon annyival tovább tart, hogy kb most ott kéne tartani, hogy légyfing szerû nyomása van a gáznak...

De ha csak kisebb a nyomás az is károsítás, hiszen hihetetlen módon általában a környezet hõt von el a melegített dolgoktól. Így ha tovább tart a melegítés, több hõt veszít, tehát nagyobb a veszteség.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

A mol szolgáltat lakásokba házakba? Nem, tovább adja szolgáltatóknak, akik meg azt csinálnak a gázzal amit akarnak, mert senki sem ellenõrizheti õket.

Képzeld nálunk is van a BKV-nál egy rakat elõírás, pedig életeket szállítunk. Szerinted hányat ellenõriznek ebbõl és hányat tartanak be?
Tõled, szerencséstõl is csak azt kérdem mint másik szerencsés társadtól:
Ugyan abban az országban élünk?
Vagy nem itt tûnt el 40 vagon gázolaj?
Vagy nem itt tûnt el hasonló mértékben romlott hús, miközben azt állították, háziállat eledelgyártó magyar cégek vásárolták fel, miközben MaO-n egy ilyen cég se volt bejegyezve?

És én vagyok a szerencsétlen, mert meg merem kérdõjelezni miközben Ti hintáztatjátok magatokat?
Nincs jobban ellenõrzött élelmiszer forgalomban ma MaO-n, mint a közönséges csapvíz. Mégis akik ásványvizet vesznek, szerinted mind hülyék? Ha gyereked születik, miért nem ajánlja a segítõ, h csapvizet itass a csecsemõddel?

Légyszíves mutass még pár adatot, h milyennek KÉNE lennie a gáznak.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Legalább annyira mint az Ósánban, Teszkóban HACCP-t?
Vagy mint a magán benzinkutakon az üzemanyag minõségét?
Ugyan abban az országban élünk?

matyi0323
Akkor ezek szerint a gázszolgáltatóknak belõlünk nem is származik semmi jó.. mindjárt el is kezdem sajnálni õket..<#rinya><#rinya>

de azért még várok vele pár évtizedet! -.-

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Sadist
Fater MOL gázelõkészítõ üzemében dolgozik, nagyon szigorúan veszik a gáz összetételét, fûtõértékét és egyéb minõségi mutatóit. Úgyhogy innentõl kezdve úgy érzem vége is a mesének 😊

Azért változó szerencsétlen barátom mert a szabvány szerint is változhat. Elmondanám neked, hogy a gáz minõségét az MSZ 1648-as szabvány határozza meg. A Magyarországon forgalmazott földgáz minõsége 2/H és 2/S minõségû lehet, ami az égési jellemzõkben tér el (Wobbe-szám, égéshõ és fûtõérték).
A földgáz fûtõértéke leggyakrabban 34 MJ/m3, de van olyan hely az országban, ahol ez az érték 28 MJ/m3 és elõfordul 36 MJ/m3 is. Még azt is hozzátenném, hogy a gáz minõségének ellenõrzését a Földgázszállító Zrt. végzi (nem a szolgáltatók, nem az eon, tigáz, égáz vagy mittudom én). Minden reggel azonos idõponttól kezdve a hiteles gázkromatográf 4 percenként mintát vesz a rendszerbõl. A nap során összegyûjtött adatokból átlagolással számítják ki az adott napra érvényes fûtõértéket. Ezt jelenik meg a gázszámlán. A gázhígítási elméletnek a szakemberek szerint semmi értelme, mivel ahhoz, hogy a több millió köbméter, rendszerben lévõ gáz összetételét akár 1 százalékban is megváltoztassuk, a földgáznál drágább anyagot irdatlan mennyiségben kellene hozzáadni. Az elmúlt közel 10 évben a Magyar Energia Hivatal minden, gázminõséggel kapcsolatos ellenõrzésekor kiderült: egyetlen esetben sem a földgáz minõsége volt a panaszolt fûtõteljesítmény csökkenésének indoka.

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Nagyon hozzáértõ vagy látom. Azért a minõségi mutatók kompenzációja rajta van a gázszámla részletezõjén. Hivatalosan is elismerik, h a gáz minõsége változó. Biztos nem túl nagy az ingadozás, azért én korrektségbõl kérném a lehetõséget, h akkor mintavételezhessek amikor csak akarok, ok? Ja, h ez nem fog menni? Ja, h ha megbontom a 200 oldalas elõírásoknak elviekben megfelelõ gázrendszert akkor már csak én vagyok a bûnös? Tulajdonképpen milyen kontroll van a szerzõdött másik fél felett? Én nem láttam, h idõközönként kijöttek volna, h tessék itt a lehetõség, h kontrollt tarts, a leolvasással együtt végezzük. De ne menjünk messzebbre az internetszolgáltatód a maximálisan elért sávszélességedet reklámozta feléd, vagy a garantáltat nagybetûvel?

Nos akkor egy kis történet...
Történt vala Dömsödön, h az egyik ismerõsöméknél kopogtatott a gázszolgáltató embere aki gázmérõ csere ügyében volt hivatalos ott és akkor. Sem a lakás tulajdonosa, aki egyben a szolgáltatónál bejegyzett ügyfél, sem olyan ember akinek egyáltalán a lakcíme hivatalosan oda szólt volna nem tartózkodott otthon csak a tulaj édesanyja. Az ipse kérésére az asszony beengedte õt, ám szólt, h semmihez se nyúljon amíg fel nem hívja a lányát. A lánya persze naivan megengedte az édesanyjának, h eljárjon az ügyben. MaO-n szóbeli szerzõdésnek hívják hivatalosan, megállapodtak, h majd a mama elintézi. A mama így boldogan engedte be a szolgáltató emberét az egy személyes helyiségbe ahol jól elvolt egy negyed órát. Miután kijött, szólt a mamának, h a plomba sérült. Errõl jegyzõkönyvet vettek fel és a mérõt egy faládába tette a fószer, majd "lepecsételte" egy aláírást kért és elviharzott.

A történet lényege. Az ipse nem a szolgáltató embere hanem egy megbízott alvállalkozó volt, aki prémiumot kapott a gáztolvajok kézrekerítéséért. Egészen pontosan a bizonyítási eljárás még csak el sem indul, a szolgáltató a büntetés mértékének a felét azonnal átutalja az alvállalkozónak. Volt is ebbõl botrány vidéken, mert a villamos mûvek "emberei" szépen ugráltak be a kis kerítéseken leszedni 1-2 plombát, h büntethessenek. A büntetés mértéke alant jól olvasható, tehát havi 1-2 piszkoskodás és máris megérte ügyeskedniük. Az ismerõsömék végül a minimális büntetési érték felét fizették be alkudozás után.

Egy dolgot tudok tanácsolni.
Senki emberfia nem hatalmazott meg senkit, h azonosítás nélkül bárkit is beengedjen a magántulajdonba. Majd a szolgáltató elõzetes egyeztetés után jöhet. Jóska Pista ne a nevét nyögje be vagy a szolgáltatótól kapott igazolványát mutogassa hanem a személyigazolványát és a lakcímkártyáját aminek tartalmát feljegyzed, vagy ha hozzájárul, lefénymásolod, aláíratod vele. Jóska Pista nem tartózkodik SEHOL az ingatlanban egyedül, fõleg nem a mérõóránál. Csere elõtt saját kezûleg fotózd körbe a mérõt mindennemû hozzányúlás elõtt, óraszámot, plombákat, MINDENT!!! A cserét videóval rögzíted és a másolatról is másolatot készítesz. Ha bárminemû kifogásolnivalót talál, EGY SZEM ALÁÍRÁST SEM EJTESZ EGY PAPÍRJÁN SEM!!! Véletlenül sem írod alá, h piszkálva volt az óra (ha igen, ha nem). Ezt elõre elmondod neki, h így fog zajlani, ha meg nem tetszik Neki, mehet Isten hírével, majd jöjjön ha van mindkettõnknek 2-2 tanúja és a cserérõl jegyzõkönyv készül, melyet az ügyvédem is aláír.

Aki meg bedõl az szembesül majd azzal, h a büntetés mértéke jól van kalkulálva, nem éri meg pereskedni, kivéve akkor ha nincs rajtad támadási felület. Tudom ajánlani, h legyen pénzed a 2 körös költségre vagy lépj be a DAS-ba.

Az ismerõsödet pedig legközelebb be se engeditek, mert felhatalmazás nélkül engedett be az ingatlanba illetéktelen személyt. Nem azonosította magát és hozzányúlt egy olyan berendezéshez, amit csak szakszolgálat piszkálhat. Nem nézte meg, h erre van-e képesítése, jogosultsága. A mérõóra pedig még csak nem is az ingatlan tulajdonosáé, hanem a szolgáltatóé, aki levédte magát a szerzõdéssel, miszerint mindennemû külsõ behatásért a szolgáltatóval szerzõdött személy a felelõs. Ezek után most lebalf@szoznám, de hidd el én is inkább más kárán tanulok, lehet én is belecsúsztam volna.

Akkor egy kis ollózás a végére:
"aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?"
Nem kényszerítették, legfeljebb csak úgy állították be, h kötelezõ. A kérdés inkább az, h milyen jogon írta alá bárki is volt az? Ráadásul... Nem a szerzõdött fél írta alá, hanem egy letagadható idegen. Ha volt olyan hülye, h aláírta, vigye is el a balhét, sõt birtokháborításért feljelenteni!

"lecserélték a gázórát, azzal az indokkal,hogy mágnesezve van az óra"
Teljesen mindegy mit állítanak, nem neked kell azt bebizonyítanod, h ártatlan vagy, hanem bírósági úton Neki azt, h tehetsz róla, h valaki hozzányúlt. Ezt tudod lehetetlenné tenni azzal ha védekezel. Ha jegyzõkönyvet írtok róla, akkor a mágnesezettségrõl a helyszínen nem fog senki ténymegállapítást tenni. Ha külsõ sérülés van rajta azt úgyis látod, errõl még hozzányúlás elõtt készíthetsz jegyzõkönyvet, bár én ha ez van, elsõ körben elhajtanám az ipsét. Ha megsérült az óra inkább tennék elé egy létrát, majd rádönteném, eltenném az összes ékszeremet, majd a rendõrségre telefonálnék, h besurranó tolvaj áldozata lettem, aki ellopta az ékszereimet míg hátul kapáltam, majd a bûncselekmény közben fellökte a létrát ami meg pont leverte a gázóra plombát. Mindegy mit, de a multi, külföldi érdekeltségû gázszolgáltatónak egy petákot nem fizetnék a dúsítógázas csalásaik miatt. Inkább lopd Te is az áramot és fûts azzal, mert a gázszolgáltatók gerinctelenek. Tavasszal meg õsszel fûts klímával.

Jut eszembe, a mérõórákon logókkal jelzik, h milyen védelemmel van felszerelve. Ma már elterjedt a mágnesesség elleni védelem.

Sadist
Igen, és gondolom levegõvel hígítják, ahogy azt tudjuk a nagyon népszerû urban legendbõl...
Nem hígítják a gázt semmivel (hacsak azt a köbméterenkénti 100-150 mg etil-tiolt nem vesszük), ez csak a sok ostoba ember kitalációja. Hétvégén a sok fogyasztás miatt kisebb a gáz nyomása, ezért lassabban áramlik ki a gázrózsán, ezért forr lassabban a víz. mennyiségre ugyanannyit fogyasztasz, csak több idõ alatt.

gabo91
Hát igen. Fõként vasárnap venni észre nagyon. Ami hétköznap 1 óra az vásárnap délelõtt minimum 2. Ha süteményt akartok sütni akkor inkább szombaton csináljátok 😊

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Arról nem is beszélve hogy maga a gázszolgáltató csal (higított gázzal), amit persze nem lehet bizonyítani(csak látod hogy jóval lassabban forr fel a víz és a láng is kisebb), mivel megméretni csak a szolgáltató emberével lehet, aki ugye nyilván a valóságot fogja mérni 😊
Szokás szerint ez is állami támogatással mûködik így...

Tényleg ez engem is érdekel. Hogy lehet full digitális villanyórát mágnesezni, ha egyszer totál nem úgy még mint a mechanikus?

Kamu. Nagyrészt a mágnesezési dolgoknál a szolgáltató hazudik, alap nélkül, van aki bedõl és fizet. Van aki meg nem dõl be és tovább viszi... és van aki tényleg mágnesezik, az a kevesebb.
Nem is tudnak bizonyítékot mutatni, csak jól megmondják hogy de mágnesezett...

PetruZ
Villanyóránál, ha vizsgálatra küldik, csak a fogyasztó jelenlétében szerelhetik le és rögtön külön dobozba teszik, amit lepecsételnek és a fogyasztó is aláírja a pecsételést a dobozon. Ezt küldik utána a laborba. Szerintem gáznál is így kellett volna legyen. Ha nem történt semmi ilyesmi és jön bármilyen határozat a büntetésrõl, akkor meg lehet támadni, és akármennyire is erõsködnek, a szolgáltató nem fogja megnyerni.
<#idiota>

Fenrir
Lopja a gázt? 😊

A halál csupán a kezdet...

ForzaInter
csak ugy poénból nem szerelik le...
ha azt mondják mágnesezve volt akkor mágnesezve volt, nem kellett volna lopni a gázt. pár száz ezer forintos büntetésre számíthattok.. tudom mirõl beszélek mert faterom ezzel foglalkozik😊

Yo, Bitch!

*géppel mérnek bocs<#idiota>

a gázórákat leszerelik, és egy képpel mérik meg hogy volt-e mágnesezve, így mutatja ki hogy miként történik, innentõl kezdve nem igazán lehte semmit kezdeni ezzel, fénykép aláírás meg a mûszer jelzett akkor vége a dalnak. 300-500 ezerig büntetnek...

datango
kedves topik indító! te 91 es születésû vagy?
---
a mérõórákat a szolgáltató, (mivel kötelessége mert minden mérõ egységnek megvan a hitelességi ideje) le szokta cserélni. ez nem új keletû dolog. ha jól tudom akkor gáz órák esetében ez 10 év szokott lenni, de lehet hogy ez típus függõ.

ez eddig egyértelmû, nem?
ez történik víz órával, gáz órával, villany órával, minden mérõvel.
a szolgáltató kiküldi a szerelõket, akik a leszerelik e régi órát és felszerelnek egy új, frissen hitelesített órát.
mi ebben a nehéz?

nem értem hogy miért aggódsz, mert az a valaki aki nem ott lakik de mégis aláírt valamit amit nem is írhatott volna alá? ez mondjuk kacifántos ...

vagy hogy állításod szerint úgy szerelték le az órát, hogy ment a kazán?! <- ez azért lehetetlen, mert minden szerelõ megkéri mikor kiérkezik, hogy kapcsolják ki a fogyasztókat amíg kicseréli a mérõórát. ha a "vendég" ezt nem tette meg akkor sincs világ vége ugyanis a régebbi és a mai konvektorok, kazánok egyéb mûszaki cikkek is el vannak látva vagy bimetállal vagy valami védõ szerkezettel így ha elzárta a fõ csapot sem lesz probléma a készülékkel.

eltérés van a mért fogyasztásban az már ciki :-D ez jegyzökönyv-bíróság...

Csirke4
"Ugyanis azért, mert a mágneses mezõ nem fog áthatolni a vas(burkolat)on"
Deigen.

Ha ez a gázóra úgy mûxiuk mint a villanyóra (ebben is fékezõmágnes van?) akkor ha ráraknak egy mágnest tényleg lassabban forog, csak utána ha leveszik a mágnest akkor meg 3-szor gyorsabban mint kéne, azt meg laborban kimutatják, úgyhogy küldik is utána a bûntetést.
Nelopjatok gázt osztán nemlesz probléma.
"aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?"

Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni, de miért engedte be õket és legfõképp miért írta alá ???

Továbbá: Ilyen indokkal: "mágnesezve van az óra"...

Rendben: akkor most és itt vegyünk fel jegyzõkönyvet, hogy a szolgáltató azt állítja: mágnesezve van az óra... természetesen a jelenlévõk aláírásával...

ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic

Tarajos Sül
Egyszerû.
Ha vasból van a doboza, illetve azon nincs semmi olyan jel, hogy a vas burkolat megsérült annak eltávolítása miatt, szóval a mérõóra vasburkolata fent volt egész végig, és azt állítják, hogy le volt mágnesezve, akkor az nagy kamu az egész.
Ugyanis azért, mert a mágneses mezõ nem fog áthatolni a vas(burkolat)on, ráadásul úgy, hogy a túloldalon kellõ mágneses mezõvel rendelkezzen, hogy befolyásolja a mérõegység mozgásának részeit.
De azt is meglehet próbálni egy teszt során, hogy a mágnes valóban befolyásolja-e a mérõóra mûködését.
De arra vigyázz, ha Te ezzel állsz elõ, és tényleg befolyásolja, akkor nézni fogsz 😊.
Sziasztok!
Nagy problémával fordulnék hozzátok, abban a tekintetben, hogy tegnap kijöttek fateromhoz a gázszolgáltató :@-tól, és lecserélték a gázórát, azzal az indokkal,hogy mágnesezve van az óra. Azt meg sem kell említenem, hogy egyikünk sem volt itthon csak egy vendég (aki nincs ide jelentve, nem is itt lakik)....milyen alapon íratják vele alá?, és az õ jelenlétében szerelték le az órát, belevéve azt, hogy gázkazán, boiler, és tûzhely egyaránt mûködik folyamatosan. A gázkazánunk kb. 3 hónapja nem is mûködik. Ja és beleírták, hogy eltérés van a mért fogyasztásban. A fehér óra dobozán valóban adódtak karcok de az abból adódik h az egész ház tele van hûtõmágnessel a gyerekek miatt.....na erre mondták, hogy az nem csinál ien sérülést 😮

Mit gondoltok kedves Fórumozók? Mire tudnék hivatkozni, mert tudom, hogy nincs idegenkezûség....( egy gyerekes játék nyomaként a nyakamba akarnak akasztani egy "szép" bírságot)
Kérlek segítsetek, aki tud valamit.....please