22
  • labzo
    #22
    "A SABAM sietett leszögezni, hogy a személyautók vezetőitől semmilyen jogdíjat nem követel, ellenben a teherautók vezetőinek fizetniük kellene."
    Nem adok ötleteket, de a TAXI és az ételfutárok egy része minek számít, ahol a személygépkocsi tényleges munkaeszköz?
    Attól függetlenül, ez tényleg úgy hülyeség, ahogy van.
    Az irodákban mellesleg mi a helyzet?
    A biztonsági őr bódé mellett elsétálnak és ott hallják a zenét, akkor az őrrel is fizetettnek?
    Más: aki meg a TB-vel pedálozik, annak azt üzenem, hogy arról is voltak viták, hogy minek kell TB-t fizetni, ha valamilyen ellátás kikerül a TB támogatottsága alól.
  • didgeridoo
    #21
    Itt Magyarországon például nem jut egy fillér sem a szerzőknek, mert az Artisjus ilyen esetekben csak átalánydíjat szed. Amikor pedig átalánydíjat szed, cseszheti a szerző a jogdíját, mert nincs tételesen lejelentve a jogvédő felé minden produkció.

  • tacsaby
    #20
    A jogvédő szervezetek és kiadók kapzsisága, pénzéhsége még a politikusokon is bőven túltesz. És még az sem látható át, hogy a beszedett pénzből jut-e egy vas is a szerzőknek. mind!
  • Tetsuo
    #19
    Joreggelt! Ezek ugyanugy a multik erdekeit vedik mint a politikusok. Szarhazi csicska mind. Europai Unio.. egy nagy maffia a kivaltsagosoknak.
    Sok tv-zombi idiota meg azt hiszi, hogy szabadsag, egyenloseg..
  • phoenix1
    #18
    Azta de durva! Szerintem ez a SABAM szervezet egyszerűen túl van fizetve/támgatva. Nem nyekeregnének ha 70ezer vagy kevesebb ftből kellene megélniük!
  • stain
    #17
    Mi lenne, ha alakítanánk csak úgy egy szövetséget, és mindenkitől jogdíjat követelnénk, aki _nem_ hallgat egész nap justin biebert?
  • menpe
    #16
    Remélem a kedves jogvédő élharcosok is fizetnek minden kiqrt dalért, amit a munkahelyükként szolgáló irodában meghallgatnak. Ja, hogy csak a 9 főnél kevesebb embert foglalkoztató cégeknél kell? Akkor nem szóltam -.-
  • torzsvendeg
    #15
    Egy apró hiba történt. A cikk 2 nappal hamarabb jelent meg.
  • keysersoze
    #14
    Jogvédett faszt a jogvédett seggükbe!
  • FoodLFG
    #13
    Áh... XD
  • Amergin
    #12
    A "jogvédőknek" mindig igazuk van! Ezt tanuljátok meg egy életre, ajánlom!!!
    Főleg az úgynevezett "kisebbségek" "jogvédőinek" van különösen mindig igaza!
  • Petka
    #11
    Én nem csodálkoznék azon se, ha kitalálnák, hogy minden embernek, aki nem süket, automatikusan jogdíjat kell fizetnie, mert gyakorlatilag bárhol hallhat (még véletlenül is) zenét. Természetesen születésüktől fogva. Amíg nincs saját keresete, addig szülők fizessék azt is!

    Na de most komolyan.......
  • Cyrrus
    #10
    Az agyam eldobom..
    Most komolyan hogy találják ezeket ki? :D
  • MacropusRufus
    #9
    "Akkor ha apukád nem volt beteg, akkor a tb-t is jogtalanul követelik tőle. ha nem okozott még sosem autóval balesetet, akkor a kötelező biztosítást is jogtalanul követelik tőle."
    ez erősen sántít, Ui. azt 100%-ban meg tudod tenni, hogy nem tárolsz jogdíjjas anyagokat a gépeden, viszont az kivitelezhetetlen, hogy ne legyél beteg sohasem.

  • Csucsu2030
    #8
    Hát ez már vicc. Még most is röhögök rajta. Ezek a g€ci jogvédők milyen messzire mennek az ötletekkel....
    Nemsokára a buszsofőrök következnek és még ki tudja mit fognak kitalálni a hülye fasz fejükkel.
  • Rotyoka
    #7
    Az ÖSSZES jogvédőt a tengerbe kell folytani.
  • mcganyol
    #6
    on: ilyen ötleteim nekem is vannak, hol jelentkezhetek egy jó zsíros állásért? :) pl.: az útszéli ribiknek is kelljen jogdíjat fizetni, mert ha egy autós/kamionos felveszi őket és szól a járműben a zene, akkor a qrva a munkahelyén hallgatta a zenét!

    off: MacropusRufus : akkor ha apukád nem volt beteg, akkor a tb-t is jogtalanul követelik tőle. ha nem okozott még sosem autóval balesetet, akkor a kötelező biztosítást is jogtalanul követelik tőle.
    Ez általány, amit mindenkinek fizetni kell, mert nem lehet/érdemes mérni. Ha úgy tetszik adó. A józan paraszti észnek lehet hogy ellent mond, de sajnos jogszerű így. Más felállásokban csak még rosszabb/lehetetlenebb lenne a rendszer.
  • Vazeratti
    #5
    Sajnos nem. A mindenhonnan befolyt pénzekből olyan ügyvédeket bérelhetnek fel, akik a bíróval képesek elhitetni, hogy a fekete az fehér. Vagy egyszerűen bírót megveszik... Civilnek, egyedül esélytelen.
  • MacropusRufus
    #4
    Kérdés a SABAM kinek fizet? (Mert gondolom ott is vannak ráidók.)
    Esetleg ő fizet az előadóknak?
    Ez már fáj. Mindeből pénzt, nulla munkával. Nem lehetne valahogy kiiktatni ezeket a marhákat? Mármint a szerzői jogot védő csőcseléket?

    A magyar sem akar lemaradni: internet árban a letőltési jogdíj. Ennyi. MErt van az országban (csak példa!) 100ezer netező, ennke a 10%-a megszállott letőltögető, ezért a fentmaradó 90%-nak is fizetnie kell.
    Jóapám a büdös életbe nem tőltött még le semmit, a net munkára kell neki. A gépétől kezdve a nyomtatján át, a CD/DVD/BL lemzein kereszűtl a pen driveokon át, minden szarra kifizettetik vele a jogdíjjat. Ami - sztem - jogtalan ui. ő nem használja jogdíjjas temrékek tárolására, ergo: a jogvédők jogosulatlanúl követelik rajta a zsét. És még biztos vagyok benne, hogy ebből az embertípusból van legalább több ezer (ha nem több). Már mondtam neki, hogy egy próba pert megérne a dolog, ui. ebben az esetben a jogvédőknek kell bizonyítaniuk azt, hogy ő jogdíjjas tartalmakat is tárol az adathordozókon. Sztem simán megállná a helyét egy tárgyaláson.


  • Petka
    #3
    Írjátok a többihez!...
  • Gamecube86
    #2
    Hát igen.
    Egy kép többet ér ezer szónál XD
  • Dluinet
    #1