87
  • teafozo
    #87
    Két rövid kérdés :-)
    Egyik. A régebbi verziokkal csináltam egyes weblapokból alkalmazást. Ez most nem megy, és ráadásul a régebbiek sem indulnak el a 4-es verzióval. Tud valaki valamit, hogy ezzel mi lesz?
    Másik.
    Nektek is a lengyel AOL jelenik meg keresőként ha a böngészősávba és nem a kereső részbe írtok valamit? Ezt hogyan lehet átállítani?
  • Lowosan
    #86
    "ezt az acid tesztet miért nem tudjákk ők is 100-ra teljesíteni nem tudom"

    Nem akarják teljesíteni: "Mozilla no longer intends for Firefox to pass the Acid3 test fully because it believes that the SVG fonts part of the test has become outdated and irrelevant due to WOFF being agreed upon as a standard by all major browser makers."
  • SNP
    #85
    én két napig használtam a 4-et aztán visszaraktam a 3.6.15-öt és érezhetően gyorsabb
  • Zoliz
    #84
    Nekem többször kiakadt ez a végleges Firefox, több fül használatával.
    EGY bIZTOS, NEM BUGMENTES. Kezd olyan lenni ez mint a régi IE-k. A Firefox elvesztette fényét a szememben.
  • AXX
    #83
    Azt nem tudja valaki hogy miért van az hogy a google keresőbe beirok valamit és rákattintok nem történik semmi,az előző verziónál nem csinált ilyet.
  • [HUN]FaTaL
    #82
    Qrvrarégen van flashblock operához :D
  • aronvirginas
    #81
    Illusztráció az előbbihez:
  • aronvirginas
    #80
    "az Operában mikor lesz végre egy FlashBlock szintű plugin, amellyel végre az egyes flash-ek kattintásra azért megnyílnak az oldalon?"

    Ne haragudj, de ez most is így működik az Operában: kattintásra betölti a plugint. Egyetlen hiányosság, hogy nincs ún. fehér-lista: vagy minden oldalon blokkolja a pluginokat, vagy egyiken sem.
  • NEXUS6
    #79
    Lehet, csak csengesd ki érte a lét!
  • afircsor
    #78
  • afircsor
    #77
    NO COMMENT !

    I

    Kíváncsi vagyok, hogy az Internet Explorerben mikor lesz szinkonizáció, a Chrome-ban mikor lesz pl. egy FoxyProxy szintű proxifikátor, és az Operában mikor lesz végre egy FlashBlock szintű plugin, amellyel végre az egyes flash-ek kattintásra azért megnyílnak az oldalon?
  • tricky
    #76
    kár hogy az SG.hu-n nem lehet szerkeszteni a HSZeket

    http://www.filehippo.com/download_google_chrome/
  • tricky
    #75
  • tricky
    #74
    mondtam én hogy nem soká itt lesz a 12-es bétája a krómnak :

  • FoodLFG
    #73
    Késő! Már legalább egy évvel ezelőtt ki kellett volna adni.
  • tricky
    #72
  • Freddycom
    #71
    ...Tűzrókánál se maradtál le az 1-es verziónál, frissíted mindig. Tedd ezt a chrome-mal is, ne a 2 éve kiadottat tedd fel és alkoss véleményt.
  • Freddycom
    #70
    Már miért lenne macerás? Ugyan úgy egy külön oldalon vannak összegyűjtve a chrome-os kiegek, mint Firefoxhoz. Van az oldalon kereső, lehet szűrni a legnépszerűbbekre, legtöbbet letöltöttre, legmagasabbra értékeltre, stb.

    Azt mondod először nem volt benne szövegkereső funkció. Nos ezt nem tudom, lehet, én 10-es verzió óta használom, viszont ebben van, ugyan úgy CTRL+F illetve F3-ra jön elő.
  • DanielGray
    #69
    Én már "rápróbáltam" az Operára nagyon régen,de mivel jó néhány oldalt képtelen volt megnyitni,így hanyagoltam is.Pedig tetszett,mert egyébként voltak benne jó ötletek.Kipróbáltam a Google böngészőjét is,de az meg egyrészt fapados(ahogy sokan írták),másrészt macerás volt megtalálni a kiegészítőket...és nekem,mint átlagos felhasználónak,ez nem nyerő.A leginkább zavaró az volt a dologban,hogy először nem volt hozzá szövegkereső funkció(amikor beírsz valamit és az adott oldalon keres).Aztán kiadtak hozzá egy ilyen bővítést,de az is fapados volt és körülményes.Egy erős buggy jut eszembe a Google böngészőjéről.Gyors,fordulékony...de a luxus érzés nem igazán van jelen.;) A róka nekem a legjobb választás.Luxus autó érzés(csak a szivargyújtó hiányzik),logikusan van felépítve és egy rahedli kiegészítő "rendelhető" hozzá.Bentley... Kicsit nehéz és nem is sport kocsi,de minden igényem kielégíti.Ezt a négyes verziót majd csak akkor töltöm le,ha már néhány frissítésen átesett,mert így visszaolvasva még vannak hiányosságai.
  • Penge4
    #68
    És ki beszélt itt Chrome-ról? Én végig az Operáról beszéltem. A Chrome fapados, ez tény. De mivel a piaci részesedéssel hoztad összefüggésbe (a Chrome pedig exponenciálisan növekszik megállíthatatlanul, ezért nem tudom hogy jött most a képbe ennek kapcsán).
  • Elemir
    #67
    Talán így még szembetűnőbb

    6 lapon más más oldalak.
    Firefox memó a képen együtt a chrome-mal. Összesen 276 164 k


    Ha összeadjátok a chrome-mot sincs annyi. AZ előzővel már nem tudom összemérni, de érezhetően lassabb. :(
  • asysoft
    #66
    Ha a "Felül elhelyezett fülek" mellől kiszeded a pipát, működik.
  • Elemir
    #65
  • Elemir
    #64
    nekem is ez volt. Egyébként bakker undorítóan belassult. Sokkal, de sokkal lassabb, mint eddig...
  • Freddycom
    #63
    Bocs, nem akartalak megválaszerrézni.
  • Freddycom
    #62
    Nos én évekig FF-t használtam, 1-1,5 hónapja elcsábított a Chrome, rendkívüli módon bejön, minden kieg voan már hozzá mostanra, amit FF-ban használtam. Villámgyors, flash beépítve, sandboxban, és minimalista felület, amit mindenki eldönt, h jó-e avagy sem.

    Percekkel ezelőtt letöltöttem, mondván adok a Rókának egy esélyt, elvégre sokáig kiszolgált. Jelenleg ott tartok, h kinevetem szegényt, nemes egyszerűséggel akad a GUI (az új tab fülét akadozva 'növeszti meg', beírom a címsorba a keresendő szót, kb 1,5-2 mp-ig semmi, majd behozza a találatot).
  • Adamul
    #61
    Mintha helyenként olyan furán jelennének meg az lcd monitoron a betűk, mióta ezt a 4es FF-ot használom.

    Amúgy ami engem már egy ideje nagyon zavar a chromeban, és még nem találtam rá megoldást hogy semmilyen fájlt (még egy office dok-ot sem) lehet megnyitni, csak menteni...
  • B0nFire
    #60
    Nem használok Operát, de ha valami miatt kénytelen lennék váltani ffoxról, akkor az tutira az Opera lenne. A mostani felhozatalból ugyanis sem az IE, sem a Chrome nem nyeri el a tetszésemet. Szóval vagy Fox, vagy Opera.
  • NEXUS6
    #59
    Hát azért pofátlanul úgy néz ki, mint az Opera:D
    Mondjuk ez nem újdonság, mert már a béták is ilyenek voltak. Csak mióta pihentették pár hónapra a ff4 projektet csak Operát használtam, így most még szembetűnőbb.

    Videók, animok persze gyorsabbak, oldalgörgetés talán leheletnyivel rondább, mint az Opera. Dupla klikkre még mindig idegesítően bénázik, szal szövegkijelölés agybasz, ezt az acid tesztet miért nem tudjákk ők is 100-ra teljesíteni nem tudom. De nem is lényeg, mert az ff4 nem kavarja össze a sg üziküldő ablakát a másik meg igen.

    Szal kb egál, jelentem az operának ikertesója született:)
    Nem egy petéjűek, de csak annyira különbözőek, mint ... na erre nem írok semmit. (Minden esetre a menügomb színekről pártok jutottak eszembe, szal ki lehet találni.)
  • Mardel
    #58
    Hát pedig pont olyan fapados mint a firefox volt anno, mindent csak kiterjesztésekkel érhettél el. Chrome is örökölte ezt.
    Ennek függvényében elég 2 mércés dolog fapadosságra hivatkozni.
    Ha Operát hazsnálsz akkor megérteném.
  • B0nFire
    #57
    "Fapados?"

    Számomra az. Nekem nem felel meg. Szubjektív megítélés. 4× adtam esélyt a Chrome-nak, hogy fejlődjön. Kipróbáltam az 1-3-5-ös és a 7-es verziót. Maradt ugyanaz a fapadosság. A felhasználói élmény számomra egy fikarcnyival sem növekedett. Többször nem próbálgatom, akkor sem, ha kijön az ezredik verzió.

    Alternatív OS-eket is próbálgattam (most már direkt nem írok nevet) többször is, és képtelen voltam velük zöld ágra vergődni. Nekem fapadosnak, és fejlődésre képtelennek tűntek. Az életem és a türelmem pedig véges – nem fogom őket az örökkévalóságig próbálgatni, hogy hátha ez a verzió már jobb. No nem! Maradok annál, ami működik (nekem).
  • Penge4
    #56
    Fapados?
    Egyébként ez is már lerágott csont, hogy a marketing hiánya miatt nincs egyiknek sem nagyobb piaci részesedése (az OS terén pedig pedig más tényezők is közrejátszanak, például átjárhatóság és kompatibilitás, amiben olyan készséges az MS).
  • gothmog
    #55
    Érdekes, mert eszerint még működnie kellene az F6-nak is, de mégis a tabot választja ki, mindegy, most ...
    na, közben megtaláltam:
    There is an open bug report concerning this behaviour, it is not blocking the release of Firefox 4 so it may not get fixed prior to the release of Firefox 4. An alternative keyboard shortcut is Control+L
    Szóval ez egy bug.
  • Mardel
    #54
    Pedig a sziámi harcos halak egész szépek, csak az a baj hogy a hímek megtámadják egymást egy akváriumban, bár ezt feltehetőleg a program készítői nemtudták.
  • miszterjoe
    #53
    Kérdés: eddig a 3.x verziókba ha F6-ot nyomtam, a címsor fókuszálódott. Most 4.x verzióba a tab fókuszálódik. Mi a címsornak az új gyorsbillentyűje? Miért kellett ezt most megváltoztatni?
    Számomra sokkal fontosabb az ilyen, mint az a f×stalicska akvárium azokkal a telelökött halakkal.
  • gothmog
    #52
    Ez meg azért érdekes, mert a pc-fórumon sting épp az ellenkezőjét próbálja magyarázni. (mondjuk, ő már csak ilyen) Azazhogy az ie9-et azért töltötték le kevesebben, mert az nem figyelmeztet a frissítésre.
  • B0nFire
    #51
    Az az igazság, hogy én még a 3.6.16-ost is letakarítottam, miután automatikusan frissítette magát, és olyan szinten belassult, hogy képtelen voltam vele egy oldalt megnyitni. Szerencsére megvolt a 15-ös telepítője, és szépen downgrade-eltem. Kikapcsoltam az automatikus frissítést, mert nem szeretném, ha a 16-os visszamászna magától. De ha kézzel keresek rá a frissítésre, még mindig csak a 3.6.16-ot ajánlja fel, nem a 4.0-t.



    Szóval nekem valami nagyon nem stimmel a történetben.
  • Mardel
    #50
    Lehet ha felajánlaná magától, akkor most felesleges lenne az e-penis növelő eddig ennyien töltötték le a firefox4-et innen meg onnan.
  • B0nFire
    #49
    Amúgy az itcafén már nagyon lenyúzták a négyes rókabőrt, hogy nem sikerült valami fényesen, nem kompatibilisek a jól bevált, régi addonok és stb. Miközben az az igazság, hogy nálam még csak fel sem ajánlotta, hogy telepíthető a 4-es, pedig mindig automatikusan frissít (ha hagyom), és szól, ha van hivatalosan kiadott új verzió. Lehet, hogy a Mozilla oldalán már pár napja kinn van, de a böngésző szerint még nincs. Elhiszem, hogy nagy a türelmetlenség, de én várok vele, amíg fel nem ajánlja magától. Addig számomra még nem jelent meg. Lehet, hogy csak az első bugfix után lesz az az időpont.

    Megspórolok magamnak egy csomó szívást.
  • gothmog
    #48
    Szó nem volt a linuxról -se szentről, se másmilyenről- amíg fel nem hoztad. Ennyi. Hiába magyarázod. A saját szabályaid rád is vonatkoznak.