140
-
G_ArchAngel #60 Win 7 ultimate tokkal, vonoval, VAT-tal 53k HUF az Amazonrol. -
#59 vagy amúgy mindenkinek osx 10.6 x64 serverrel szállítják az iMac 27-esét? egyedül az 2x annyi, mint a win7 ultimate (500$) -
#58 jó lesz azt a sima Professionallal összehasonlítani, egyedül a Bitlocker az, amiben más a kettő (mármint ultimate olyan prof, amiben van bitlocker)... Bár azért megnézném, hogy egy 10.6-os osx egy Win7 Proffal legyen partiban tudásilag, szerintem inkább féltávon van a Prof és a Home premium között... főleg, hogy a prof és a home premium között is elsősorban a beépített xp jelenléte a lényegi, illetve pár hálózati cucc...
-
G_ArchAngel #57 Itthon mennyi lehet - 2%?
-
#56 istenem, de színvonalas megnyilvánulású emberek vannak még itt :) Azt hiszem én nem személyeskedtem, tényeket közöltem. Amerikában pl. szintén több a fizu, de egy kenyérért is elkérnek 2-3,5$-t, egy közepes albit pedig átszámítva 2-300e Ft-ért kapsz + rezsi havonta... Tudom, mert most kerestünk munkatársnak...
Minden fizetésnél az a lényeg, hogy hol kell elkölteni, lényegtelen, hogy a szaudi fizetést nézed indiai viszonylatban, nem mérvadó
Hopsz... -
G_ArchAngel #55 sanyix 2011.03.19. 16:26:02
Hát szerintem az a gáz, ha valaki iphonet vesz, mert ezek közűl valamit árul el (vagy együtt az összeset): a telefon okosabb mint ő/divatbuzi/ezzel akar többnek tűnni a többi ember előtt.
És hát egyik sem pozitív tulajdonság. Ingyen kéne, eladnám jó pénzért, és vennék mást :D
"akinek nincs elég pénze, az ne iPhone-t, hanem androidos telefont vegyen" és ez főleg úgy gáz, hogy a csúcs android telók drágábbak is (igaz jobbak is) :D
link
-
G_ArchAngel #54 Mai arfolyamon az Apple UK-nel az i3-as 27-es 445e HUF. Mondjuk levonjuk a Win 7 Ultimate (ez talan hozza az OSX szintjet) arat es egy iMac-evel egyenerteku kijelzo arat, akkor marad 200e HUF a hangtalan gepre.
Mondjuk 80e benne marad.
Nekem a duplajat is megerne. Csak mert nem akarom megegyszer felbaszni az agyam ket task valtas kozben, mikozben renderel a gepem. -
#53 erre amúgy én is kíváncsi lennék, most keresgéltem google-ön (elmúlt hónapban sanyix említett-e valamit android licensz témában, de semmi), kerestem androidos index blogokon (andrománia, androlib), de ezeken sem találtam hasonlót mostanában... -
Rotyoka #52 Miért a tetves magyar 120k-s fizetéshez méred ezeket a dolgokat hülkyegyerek?
Pl Angliába -100k egy MAC és 5x ennyi a fizetés. Hopsz. -
#51 jah, hogy nincs túlárazva egy olyan 27"-os iMac, amiből 500k felett van a legolcsóbb (500 és 530 körül láttam), és ebben egy 20k-s vga (5650) és egy 30k-s i3 proci van... éééééééééééééértem... :) -
#50 ne is kezdj flame-et, mert pl a steam nem adja ki az eladási adatait... márpedig övé cirka 70%-a az online disztribúciós pc ágazatnak (2009-es adat), ami nagyságrendileg 5 milliárd dolláros piac alsóhangon. van rajta 30 millió aktív játékos (aktív = belépett az elmúlt 30 napban). A pontos mennyiségekről viszont nincs adatunk, mivel a steam nem ad ki senkinek eladási számokat... azért elég pofásan megélnek :) -
G_ArchAngel #49 Nem tudom sajnos, egy Android fanblogon irtak egy Sanyix vagy vmi ilyesmi kommentelo. Nem tudom a blog cimet, de tegnap volt index blogketrecben. -
Rotyoka #48 Jézusom mennyi idióta barom van itt... De a cikkíró is az, ha ezt a statisztikát elhiszi
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp -
Szefmester #47 Ezt a kifejtenéd bővebben? Mert nekem valahogy nem az jött le hogy mindenféle extra előfizetési díj nélkül tisztán a készüléket megvenni alapon olcsóbb lenne egy szifon mint egy sima androidos telefon... -
G_ArchAngel #46 Ez mondjuk csak annak uj, aki nem olvasta ki meg az internetet, a tobbiek mar nem eszik meg:
Egyreszt pont tegnap derult ki egy Android blogon, hogy Android telefon a legdragabb, igy a csorok iPhone-t vesznek.
Az iPad a legjobb ar/ertek aranyu tabla, raadasul olcso is a tobbi top-kategorias termekhez kepest.
Rakj ossze egy iMac szeru gepet 27-es, igenyes kijelzovel egy ev utan is hangtalan, portalan hazzal, szamold bele, hogy az OSX a legjobb Win-nel egyenerteku - +100e?...
Szoval le lehet szalni a draga az Apple temarol, mert mar regota nem igaz. -
#45 jav: logóvóval->logóval -
G_ArchAngel #44 Attol, hogy van rajta meg nem jelent semmit.
Mivel 15 eve CAD-ezek mindket rendszeren, mellette eleg nagy fotokat retusalok, tudom, hogy parhuzamos, gyors, akadalymentes munkahoz OSX kell. Nekem.
Fuggetlenul a hardvertol alatta, egyszeruen az Apple oprendszere a korlatai ellenere is tortenelmi leptekekkel jobb. (Szamomra! mielott flem lesz...)
A hardverrel: par eve volt egy teszt, ahol a gyartok csucs laptopjaira feltettek a Windows. Legjobb eredmenyeket egy Macbook Pro-n nyujtotta.
Rohadtul nem mindegy, ha valamire odafigyelnek tervezesnel es a legidealisabb konfugiraciot kapjak vagy csak osszevalogatjak a legerosebb elemeket a piacrol, majd papiron leirt ertekekre buszkek.
Lasd a papiron gyenge iPad es burkolat olvasztoan eros hardverre epitett Android tablak esete.
Sotet oldal:
Nem jatekosoknak valo videk:) -
#43 Várjál már, tehát az MBP-vel egyenértékű de olcsóbb (vagy ugyanannyiba kerülő) eszköz az nálad azt jeleniti, hogy osx kompatibilis alaplap és processzor egy aluminium unibody házban, a tetején egy csillogó alma-logóval, csak ne apple legyen és olcsóbb? Vagy hogy?
Hát, kínában lehet hogy gyártanak majd előbb-utóbb ilyet körte meg banán logóvóval és akkor lesz. -
tucky1 #42 Fcp studio-ról hallottál már pl? Nálam ugyanazzal a hardverrel jóval gyorsabban renderel, mint Win alatt a Premiere. A motion nevű prg rendesen kihajtja a vga-mat is, pl After effects ellenében, de ettől még használom mind 2-őt. -
Alien_AM #41 Semmivel.
Mivel mar evek ota ugyan az a hardver, csak a brandet fizeted meg vele. Itt az asztali geprol beszelek, a laptopoknal tenyleg van egy kis anyagfelhasznalasi kulonbseg, de nem sok.
Akik meg istenitik hogy +300eft -ert sokkal jobb azok az I NEED AN IPOHNE 4 csoportba tartoznak, nezzetek meg youtubon :D -
#40 És ha csak a teljesítmény számít, akkor mivan? Nekem nem dísznek kell a gép, hanem azért, hogy működjön.
Kiváncsi vagyok, a félmillás Mac Pro, amiben ugyanaz az Intel Core i7-860 proci, ugyanannyi a RAM és ugyanaz (illetve gyengébb) VGA van, mint az én itthoni gépemben, mivel tud többet azon kívül, hogy csicsásabb? (ezt a gépet 120K-ért pakoltam össze 2009 végén, hamarosan veszek bele 2*8 giga RAM-ot 30-ért, és akkor végre 100%-osan kihajtom majd a procit rendereléskor... Tényleg baromira érdekel, miért járnék jobban egy Mac Pro vásárlásával) -
#39 Mik azok a bizonyos munkák? Ez nagyon régóta nem állja meg a helyét, az Adobe profi cuccai Win alatt is ugyanúgy működnek. -
tucky1 #38 Mondj egy hasonló hardverekkel, hasonló anyagokkal szerelt, összességében hasonló tulajdonságú gépet olcsóbban más gyártótól. Nem a 150-ezer ft-os műanyag Corei-s Asusokra gondolok, remélem ezt már sikerült belátnod, hogy nem egy kategória (nem teljesítményre értve). -
cooliq #37 Hasznalom az OSX-t es Win 7/2008-t. Nem rosz az OSX de inkabb maradok a WIN-el. -
G_ArchAngel #36 Ezek februári adatok, de vmiért számomra hitelesebbnek számít a Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems -
G_ArchAngel #35 Nézd, rosszul fogalmaztam.
Eddig minden brand termékem jó volt, csak ezzel a szar iMac-kel szopok. Több barátomnak is van, nekik tökéletes.
Volt Toshiba, Sony, HP, Apple leptomon, HP és Apple desktop gépem. Az iMac kijelzőjével szopok konstans.
(nem akarok ebbe belemenni, az utolsó egy évem a tömény szopásról szól az élet minden területén és erről nem az Apple tehet, csak részévé vált)
Szóval barátaim, ismerőseim és saját tapasztalatomből: csak brand gépet, már csak a garancia és szervíz minősége miatt is. -
#34 + 0,52 Android ha linux alatt magát a kernelt értjük és nem olyan barkács ost amihez a szoftverek elérhetőek BSD-re, Solarisra, stb. -
Ferrer #33 Macintosh gépek sincsenek már tulajdonképp.. -
Ferrer #32 Linux csak 0,92?? -
#31 Tényleg, toljuk már el ezt a fórumot a merci vs. bmw flém felé! :) Ne mindig az unalmas win-lin menjen. -
#30 Azért most itt kicsit ellentmondasz magadnak:
hiába van ugyanaz nyomtatva a lapkákra, az egyik ellenőrzött konfiguráció a másik meg vagy működik vagy nem
-
G_ArchAngel #29 Hát nekem a CAD-es gépbe a quadro videókártya volt kicsit több, mint 200e HUF... -
feamatar #28 hát én épp ellenkezőleg vagyok vele... első gépem még 165-volt, és már akkor félig elavult volt. Második gépem mindennel együtt kijött 135-ből, harmadik már 125-ből laptop. És igen, jó mindenre(bár a laptop jó fogás volt, azt be kell valljam). Desktopra, hacsak nem használja az ember 3D rendelerésre, vagy valami isten tudja nagy dologra, akkor 50-60+monitorból már jót kilehet hozni Linux-al. Szerencsémre, nem akarok első nap max grafon játszani mindennel, így egy játék gép is kijönne 70-80-ból, de arra már kell windows, ami kicsit nagyobb befektetés(feltételezve hogy mindent beszerzünk eredetiben). -
G_ArchAngel #27 Én pl. fikázom állandóan, mert tényleg a k_rva anyjukat: prémium terméknek adják el, be is árazzák annak, de a 27"-es iMac-emet 1 év alatt 4szer vittem vissza kijelző csere miatt.
Csak és kizárólag az OSX miatt tartok ki az Apple mellett - ha lenne tehetségem és időm hackintosht buherálni, akkor már rég vettem volna egy HP laptopot 27"-os NEC monitorral és kész.
Ellenben az oprendszer akkor előny, ami miatt még ezt a sok szívást is elviselem, ami eddig kijutott a hardver miatt.
-
G_ArchAngel #26 Még mindig inkább egy Mercedes, mint paraszthintó audi vagy bmw :) -
G_ArchAngel #25 Sok faszságot sikerült idehányni megint olyanoknak, akik még kirakatban sem láttak Apple gépet.
Én három éve használok különböző Apple gépeket, de mióta saját pénzemből élek (cirka 15 éve), mindig megpróbáltam igényes gépeket összerakni, mert munkaeszköz volt számomra a PC, akár OSX, akár Win futott rajta, akár asztali, akár laptop volt - és ha jó gépet akarsz magadnak, akkor mindenképp a zsebed mélyére kell nyúlni.
Az HP laptomom is éppúgy 600e HUF volt, mint az MBP-m. A brandPC-k is drágábbak, mint a garázs boltból összeállítottak, s hiába van ugyanaz nyomtatva a lapkákra, az egyik ellenőrzött konfiguráció a másik meg vagy működik vagy nem.
Félreértés ne essék, senkit nem fikázok azért, mert játékra legózza össze gépét, de engedtessék meg azoknak is a drágább gépek beszerzése, akik a munkájuk miatt stabil teljesítményre és megbízható gépre vadásznak.
-
#24 Nana! Egy trabant manapság már kuriózum, fílinges ritkaság, a mercédesz viszont már jó ideje nem az "autók királya"-szinonimája. -
#23 Yeahh ezek a hírek a jók....FLAME ON.....
-
ata4100 #22 Lehet te nem ismersz. Én sajnos többet is mint kellene. -
ata4100 #21 Kicsit elvagy tévedve árügyileg úgy látom. Az apple legolcsóbb gépei sem kaphatók 250 ezer alatt idehaza, a legócskább macbook sem, ennyiért pedig már "szinte" csúcskategóriás laptopot lehet venni. Ami azt illeti, kb 2 órám volt játszadozni a rendszerrel, de semmit sem vettem észre rajta amivel jobb lenne a windowsnál. Nem állítom, hogy az OS rosszabb, mint a windows, de nem is jobb, egy csöppet sem.