1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
#1726 Középszintű technikával biztosan. -
Aenar #1725 A digitális technikában kétségkívül rengeteg a potenciál - nem is aval van baj, sokkal inkább a kiadványokkal. Amint meglátom egy kiadványon a "remastered" feliratot, azonnal felejtős számomra.
Azt még hozzátenném, hogy nem is a "remaster"-eléssel van gondom, sokkal inkább annak mikéntjével. Az esetek túlnyomó részében nem áll másból mint normalizálásból minek következtében oda a dinamika, a torzításról pedig hadd ne kelljen szót ejtenem. A napjainkbeli újdonságok pedig már nem hoznak lázba - nem nagyon találok olyat amit érdemes volna begyűjteni (legtöbbször meghallgatni sem).
...Amúgy igazad van Zeph - öregszünk bizony. Én viszont nem tudok nevetni rajta. -
#1724 Bizony, öregszünk..
Egyébként minden jónál van jobb...
Egy kicst vonatkoztassunk el a hangtól a kép irányába. Mit tapasztalsz ma, egy analóg (sd) és egy digitális (uhd) vizualizáció összehasonlításakor?
Tapasztalsz minőségbeli különbséget?
Na ez a különbség ugyanúgy létezik analóg és hd hang esetén...
De ettől a bakelit hangzás még jó marad..nem lett rosszabb, csak mostanra már létezik jobb is.. -
Aenar #1723 "középszinten ... új kiadású bakelitokkal és persze felsőszinttel bluray-ekkel dts hd master-ekkel és egyéb nyalánkságokkal..."
...Az analóg lenne a középszint? -
#1722 Ilyen drága arrafelé manapság a papír és a műanyag? -
zsgaby #1721 A Műszaki könyvkiadónál vettem (óbudán) múlt héten 12 ezerért gyakorlatilag anyagárban :) -
#1720 Ezen pakk már meg is érkezett, vagy folyamatban van a rendelés?
Durva cucc így egyben.. -
zsgaby #1719 Ez a legfissebb szerzeményem, nagyon akciós volt, szép az LP nagyon :)
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.06.23. 13:20:31 -
zsgaby #1718 Van mobilom Nokia 106 :)
A többi mondanivalóddal egyébként egyetértek, de attól még nem feltétlenül szeretem.
A digitális világból élek jómagam is. -
#1717 És most van mobilod?
Részemről igyekszem nem előítéletes lenni, tehát gondolj bármit, ami jól esik..
Régebben magam is konzervatív voltam ilyesmi értelemben, ahogy használod. Talán egy kicsit még most is..
De új szelek fújnak a divatban..
Digitális jelfeldolgozás is lehet élvezhető minőség. Persze nem az empéjtrére gondolok most. (Bár őszintén bevallom, akad pár 320-as mjúzik is a telómon..)
Volt egy analóg korszak, orsós és kazettás magnókkal, walkman-ekkel, bakelit lemezekkel és a rádióban hallott ilyen olyan minőségű zenékkel.
Meg van a jelen, alsóbb szinten youtube-al mp3-al, középszinten cd lemezekkel, zenei dvd-kkel új kiadású bakelitokkal és persze felsőszinttel bluray-ekkel dts hd master-ekkel és egyéb nyalánkságokkal...
Tudni kell továbblépni. Megalkudni és elfogadni ami ma van.
A cikket érdekességképp osztottam meg, hogy ilyen is van ma már. Venni magam sem fogok ilyet, ahhoz ugyanis túl skót vagyok.. -
zsgaby #1716 Ez a XXI. századi music center 3 nyákkal? Mondjuk a fadobozért + pont jár.
Digitális f..szom. Én konzervatív vagyok szeretem a potmétereket és tekerőket fizikai kapcsolókat.
De ez én vagyok, én nem mobillal születtem, mi a telefonra is tízenévet vártunk. -
#1715 Technics Ottava hifi rendszer teszt (katt) -
#1714 ~~~~~~szolgálati közlemény!!!~~~~~~
Bocs, hogy így és itt oldottam meg, de hirtelen egyszerűbbnek tűnt itt elmagyarázni mint telefonon.
Legközelebb majd tovább maradok..
Akkor sorrendben..
A Denonok elég f@szák, és méretükhöz képest (meg persze a szoba akusztikai lehetőségeihez képest) szerintem jó választás volt
Polchangfalból én egyelőre még megtartom egy ideig a Magnatokat, célnak megfelelnek..
..amúgy teljesítményre és hangzásra semmivel sem rosszabbak mint a Dencsik. Szerintem.
De ha egyszer erre jársz természetesen meghallgathatod majd..
Phono interfész..
Gyors átfutottam idehaza mi lehetett a gond, és igazam volt. Tied ez: (katt!)
Az enyém meg ez a típus:
Mint láthatod magad is, a legfőbb különbség a két műszer között a phono megléte. Konkrétan az, hogy a tiédben nincs is
Tehát ezért nem tudtátok beállítani megfelelően..
Uccsó taglalt kérdésedre a megoldás pedig a megfelelő sorrendben:
- menüsor
- eszközök
- sztereó processzor
- jobbra ki - "balról ne" pluszba vinni.
Ha lehet ne keverd össze a megfelelő cél érdekében.
~~~~~~~~~szolgálati közlemény vége!~~~~~~~~~~
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.16. 19:34:51 -
#1713 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..hát ha csak fele annyira mint te, már az is régen rossz.
Persze megértem én, hogy létezik unszimpátia (számomra ismeretlen okokból) irányomba, de ha én nem kedvelek valakit, biztosan tojok magasról az irományaira. Magyarul átugrom, tovább görgetem a hozzászólásait. Akit meg kedvelek, azt biztosan nem tökfejezem le. Max becenévvel illetem...
Persze ha a tökfejet becenévként használom, az más.
Na jó, erről ennyit. Vége a ma esti film közbeni nyolcadik reklámnak is, filmezek tovább.. -
#1712 Szerintem kedvel téged.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is bírlak, bro! -
#1711 Szeretném. Tényleg...
De vigyáznom kell a tökfejemre
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez az eksy tenyeres-talpas parasztgyerek úgy meglepett, hogy mindjárt földhözcsapok valamit...
Gondolom együtt őriztünk libát, csak már elfelejtettem...
-
#1710 nem tűntem el, hisz most is itt vagyok, csak bizonyos, az életben a fórumoknál sokkal fontosabb magán és üzleti okok miatt bizonytalan ideig kivontam magam a netes forgalomból, hogy innentől kezdve teljesen véletlenszerűen legyek vagy ne legyek, akármeddig.
helyes darab ez a han(g) solo, látszik, hogy ráférne egy peremezés.
ha hülye, ha csak zeff, én szívesen megnézem,ahogyan solo-t nem csak szólóban, de párban is a szádba veszed!
-
#1709 Megleptél macsupicsu..te még élsz?
Úgy eltűntél az esgéről, mint a májusi cserebogár a júniusi déli napsütésben...
Csak a te kedvedért, előkotortam egy régi vágású SOLO csodát, illetve párját,
hogy lásd ezek is párját ritkítják szerény hangfal gyűjteményemnek..
Persze ráférne már néminemű generál, de majd számba veszem ha jut rá idő.
Vagy inkább mégsem. Elég hülyén mutatnának a számban..
-
#1708 üdvözöllek a kínai piacon! és mit akarsz ezzel a párban is 40-ötvenezres 3-4 márka és típusnév alatt is forgalmazott hangfalcsodával bemutatni? annyit tud,mint egy régi vágású orion,videoton vagy preludium, csak hangosabb. magadfajta kezdőknek tökéletes választás! igaz, egyet én is szívesen széthajtanék, csak úgy.
-
#1707 Ha leázik, hát leázik..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Musachy meg teázik..
Amúgy a magyar ember leleményes. Fog egy alkoholos filcet és a leázott papír helyére ráfirkálja, hogy "Tón Lock - Te válting" vagy valami hasonlót..ugyanis a zene a lényeg, nem a dizájn.
Igazam van, vagy igazam van? -
#1706 Nem. Csak azt csinálták, mint te. Csapatták a csap alatt. A jó magyar lemez meg olyan, hogy egyből leázik az a szar egyen-papírcímke róla...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.06.02. 18:37:33 -
Hivatalos honlap itt (katt) -
#1704 Már miért ne lett volna. Inkább csak sokan hanyagolták a lemeztisztítást. -
zsgaby #1703 Jaj bocsánat, nem azért írtam hogy most aztán nyomás ilyet venni, csak hogy árulnak többféle tisztítókészletet is LP-kez.
Nyilván a 70-es években itthon nemigazán volt ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.06.02. 11:28:32 -
#1702 Kösz, de nem élek a lehetőséggel...ha épp nem csapvízben áztatom a lemezeimet, ezt használom portalanításra:
..egész jól teszi a dolgát.. -
#1701 Nicosiában, egy helyi antikváriumban bukkantam erre a különleges "öszvérre":
..ha valaki netán járna arrafelé, ezt a kis boltocskát keresse, és hivatkozzon nyugodtan rám alkudozáskor..
-
zsgaby #1700 Itt van többféle. Szerintem a "Best starter pick" is elég.
vinylvintage.net -
zsgaby #1699 Felfűzték zsinórra.
Amit én hatékonynak látok az valami finom filcréteggel bevont csipesz volt, pont a lemez közepén csukódott, és volt hozzá valami vegyszer is. Talán egy 1984-es Sharp katalógusban láttam. Úgy nézett ki mint valami öltönytisztító kefe
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.05.30. 09:07:33 -
#1698 jogos,stimmel! -
#1697 A mosófolyadék cirka 4 ezer. A lemezmosógép meg hozzá 144 ezer...
A csapvíz némileg azért kedvezőbb árú..
Az már más kérdés, hogy melyik megoldás a produktívabb. -
#1696 udv, rovidebb verzio : okki nokki :-) -
#1695 Apropó ha már benéztem...
Hamarosan indul a Musachy sufnituning projekt. Egyelőre többet nem mondhatok.. -
#1694 Állítólag én is ,mert bár 5x-hez közeledem,35-38 évesnek néznek,rendszeresen.
Vannak napok amikor kifejezetten zavar,zavarna a zenehallgatás,illetve késő délután ha eljutok odáig hogy van időm egy lemezt fel vagy bedobni,elalszom alatta! ... LOL!
Gratulálok az aktív élethez,tán így tényleg megelőzheted a mindenkire lecsapó öregedést! -
#1693 Akkor fogd rövidre.. -
#1692 Csipesszel? Vagy a lemez közepén magzagot húztak át? Utóbbi talán kedvezőbb eljárás lehet.
Bár én csepegtetés helyett jobban szeretem valami puha pamut törölközővel szárazra törölgetni... -
#1691 Van róla bővebb véleményem is, de ettől most megkímélem magam és titeket is. Nincs kedvem írkálni sokat. -
#1690 ... majd miután megszáradtak,bedobták egy dobozba rakva a fáskamrába ! :)))))))))) -
#1689 Nem, én fiatalodom. Meg egyre jobban lekötnek a "fizikális mániáim", úgymint futás, kerékpározás, kajakozás. Zenét mostanság telefonról futás közben hallgatok illetve egyéb esetben megelégszem egy rádió bekapcsolásával... -
#1688 Elrettentőnek azért nem nevezném...
Mostam már én is lemezt csapvízzel. Persze csak olyan lemezt, ami szemmel láthatóan poros vagy ujjlenyomatos volt. Mondjuk a szappant én hanyagoltam.
Úgy semmi gond nem lett vele. Ellenpéldaként megemlítik a vízkövesedést a barázdák közt, de ahhoz azért több mosás kellene, mint mondjuk 5 évente (vagy még ritkábban) egy alkalom.. -
#1687 Öregszel !
s bár a fórumon való aktivitásom alapján nem úgy tűnhet,de .... same here.