1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
pazo #722 Kazettás nosztalgiázáshoz ajánlom a következő oldalt : www.magnokazetta.hu
-
Csak a hangulat miatt, mert a kép nem zenél.
Az Ő egyik albuma pörög éppen...
a lenti képen -
#720 Nekem is van ám pár deckem
Imho vala egy...miközben a pörgető is megy
-
_ -
#718 Ezek után nem tűnök furcsának talán... alig várom, hogy kazettát csúsztathassak a deck-be.
...De tényleg! -
#717 A kazettázás is reneszánszát éli? -
musichunter65 #716 4 milla 1 tv-ért .. hát nem most fogom megvenni.... -
#715 huhh, akkor oké nincs több kérdésem - én nem tudom meghallgatni... (szerencsére azóta van belőle normális keverés is) -
#714 No látod a nagy maradiságomban a 4K viszont határozottan érdekel. (főleg a videózás miatt). -
#713 Nekem meg tetszik :) -
#712 Ezt is megvitattuk: egyikünk szereti, másikunk meg nem :) -
#711 Ez a folyamatosan lehülyézek mindenkit, azért nem igaz.
Ha néha nagyritkán teszek is ilyesmit, az csak azért van, mert akkor éppen figyelmetlen vagyok.
Sosem állítottam, hogy tökéletes vagyok.
Nekem is vannak hibáim, mint mindenki másnak.
Technikai újdonságok, igen követem őket.
4K a nyerő, 3D a múlt...mondják.
Felőlem mondhatnak amit akarnak.
Sosem hallgattam másokra, eztán sem teszem.
De ha mást is hallani, azért vannak ám ilyen nyalánkságok is még :) ..szerencsére... -
#710 Talán már rég ott is van... -
#709 Mondjuk könnyű remixelni mert letekered az egyik csatornát akkor megvan tisztán az ének :D -
#708 Én pl erről beszélek (és itt még nem is olyan durva a helyzet):
Ha egymástól jó messze vannak a hangfalaid akkor "kissé" furán hat, hogy bal oldalon dobolnak és zenélnek, jobb oldalon meg énekelnek. Legalábbis nekem nagyon perverz. Van olyan régi szám ami ennél sokkal durvább mert itt legalább halkan hallani a másik hangszóróban a zene másik felét...
-
#707 "Vannak részek mikor kell, hogy valamilyen effekt csak az egyik oldalt szóljon.
Nevezzük ezt "költői" szabadságnak mondjuk..."
Szerintem ezt soha senki nem vitatta. Amúgy sincs semmi baj a keverésével ennek a zenének. Csak hát ugye mi nem erről beszélünk... -
#706 "Én úgy döntöttem, nézek 3D-s filmeket és meséket, mert szórakoztat."
Ezzel nincs is semmi gond - csak te folyamatosan lehülyézed, lemaradizod aki nem ért veled egyet. Ezzel viszont már sok gond van.
"Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent."
Hmz... nálunk a moziban mindent játszanak 2D-ben is. (Ettől függetlenül símán megnézek bármilyen 3D mozifilmet ami érdekel - nem is erről volt szó.) Mondjuk a hírek szerint a 3D egyelőre totális zsákutca - nem fogynak sem a 3D filmek sem a 3D tévék. Az új kiállításokon - ha követed a híreket - már nem is nyomatták ezeket. -
#705 "És? Az Elfújta a szél sincs a valóságban.
Meg a Volt egyszer egy vadnyugat sem.
Attól még jók"
Mivan?
"Ha neked egy film csak erről szól, akkor tudlak sajnálni.
Intelligencia nuku. No more comment."
Érdekes én eddig pont fordítva gondoltam; ha egy bárgyú semmiről sem szóló film jó azért mert semmit nem mondó idétlen látvány van benne - akkor én maradok az intelligencia hiányos filmeknél, ami vibráló képpel, szar hanggal is 50x megnézhető és elgondolkodtató... -
#704 Eljut az emberiség lassan arra a szintre, amikor is az apró-, színes ernyő válik lényegessé a koktél ellenében... -
#703 A válaszom már elmondták helyettem:
Ide is leírom..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem voltam és nem is leszek Djuice-os. Telenor párti vagyok voltam mindig is (Pannon mint Pannónia) Magasról tojok a média befolyásolási szándékára
-
#702 Akkó mirő hajjuk -
#701 Faszt. -
#700 Az első a jó: megint nem másról
Hangokról, jobb és bal csatornák jelentősségéről beszéltünk.
Nem a nádi poszátákról wazze -
#699 ...megint másról... (bele került a nem, mert másképp akartam fogalmazni) -
#698 Már megint bizonygatod az igazad, pedig már megint nem másról van szó. De mindegy is. -
#697 Ámen -
#696 Apropó furának ható mesterséges megoldás.
Elő kerestem Nektek egy lassan 10 éves felvételemet.
Masztering, keverés, record és maga a music is az én munkám.
Meg lehet hallgatni a sztereó keverést.
De nem kell többet képzelni bele, mint ami.
Ez is csak egy zene(féleség) ami a szórakoztatásról szól.
Nem nagyon reklámozhatnám, mert tudjátok: szerzői jogok meg ilyesmi..
de most az egyszer kivételt teszek
Vannak részek mikor kell, hogy valamilyen effekt csak az egyik oldalt szóljon.
Nevezzük ezt "költői" szabadságnak mondjuk...
hangminta itt (katt) -
#695 "Én úgy döntöttem, nézek 3D-s filmeket és meséket, mert szórakoztat."
Váljék egészségedre!
"Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent."
Nem bosszankodom - letöltöm ...ha olyan, megvásárolom. Amúgy az évet sem tudnám megnevezni, mikor voltam utoljára moziban. Legutóbb a "Shrek 2"-t néztük volna meg az unokahúgommal, de szinkronos volt - egyikünknek sem kellett.
"Hosszabb távon melyikünk él boldogabb és teljesebb életet?"
Én. -
#694 Gondolom, csak pislogsz rám a nagy szemeiddel most,
ha azt mondom: a tudatalatti is irányítható.
És képzeld. Ha időben kiszúrják, a rák is gyógyítható.
Ezek a tények. Sokan mégsem hisznek bennük.
A fogyasztói társadalom sem tud mindenkire hatni.
Csak aki engedi neki.
Nem veszek minden nap új hűtőt, sem mobilt, sem tévét, sem autót.
Pedig a reklámok ezt sugallják a tudatalattimnak.
De attól még nem kell engedelmeskednem a belső hangnak.
Az embernek mindig adott a lehetőség a döntésre.
Én úgy döntöttem, nézek 3D-s filmeket és meséket, mert szórakoztat.
Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent.
Hosszabb távon melyikünk él boldogabb és teljesebb életet? -
#693 Zongorázzam a különbséget, mert tényleg nem érted vagy csak szívatsz?
Azt hittem...
- a halacskák kijönnek a tévéből..
- a fejemre szakad az ég..
- összesz@rom magam..
Ezt hívjuk képletesennek.
Azt hiszi...
- tényleg látja amit lát..
- hogy hülyének nézhet..
- vannak ördögök..
Ezt pedig gyakorlatiasságnak: Mert TÉNYLEG el is hiszi.
Gondoltam ez egyértelmű. De látom, csak nekem az -
#692 "a valóságban ILYEN NINCS!"
És? Az Elfújta a szél sincs a valóságban.
Meg a Volt egyszer egy vadnyugat sem.
Attól még jók
"Ezt hívom én parasztvakításnak. Egyszeri élménynek jó. Másdodjára már nem érdekes, harmadjára meg marad a film, ami kiderül, hogy nem szól semmiről csak kiúszó halacskákról..."
Ha neked egy film csak erről szól, akkor tudlak sajnálni.
Intelligencia nuku. No more comment. -
#691 "És ha horrorra vágyok, akkor meg menjek gyilkolászni?"
Felőlem lehetsz az áldozat - én majd nézlek... 3D-ben.
"Csak az manipulálható, aki engedi :)"
...Tudatalattiról feltételezem, nem hallottál még. Senki nem hisz a reklámoknak, mégis működik a fogyasztói társadalom - gondolkodtál már ezen? -
#690 "Egy percig tényleg azt hittem, azok a b@szott halacskák tényleg kijöttek a tévéből"
"Ki az aki azt hiszi tényleg látja amit?"
Mindkettőt te írtad. Ezek szerint megvan a kérdésedre a válasz, még ha csak egy percig is tartott, míg jött a nagy felismerés.
"azért hallatszott egy egy hangszer pl. dob csak az egyik oldalról"
Nem pont arról van szó, amire gondolsz. A korai sztereo lemezek álsztereoságáról. Attól még, hogy a hangmérnök "direkt keverte így", attól még igencsak furán hat ez a mesterséges megoldás. -
#689 "Ez az Abraham Lincoln nem egyenlő a Lincoln c. filmmel :) Na az tényleg nulla."
Nem tudom melyik. Az amiben vámpírokra vadászik. No az egy nulla. A legmélyebb pont amikor lovakon ugrándoznak - no mi ott kapcsoltuk ki.
"A terepasztalos jelenet, amikor feltérképezik a hajót szerintem meg elképzelhetetlen és nevetséges 3D nélkül. És volt még pár, ami jobb 3D-ben.."
Szerintem meg előtte más filmekben is megcsinálták ezt jól - sajnos a Prometheus is az a film amit nem vennék meg lemezem. Az alienek nagyon nagyon silány "előzménye", de hogy a rendező és a forgatókönyv író jól bevoltak baszva az egészen biztos, máskülönben nem a látvánnyal akarták volna eladni a filmet, és kiszedték volna belőle a filmtörténet legnagyobb baromságait, ami jóérzésű gondolkodó embereket hidegrázásra késztetett. Nos ez is a baj a 3D-vel - minimálisan sem használják az agyukat a rendezők - me majd a látvány elviszi. Azon pörög az agya, hogy mi legyen a brutál 3D megoldás, azt meg kihagyja a számításból, hogy nagyon hülyén hat, hogy a látvány miatt guruló kerek űrhajó előtt futó csaj csak egyenes vonalú egyenletes mozgást tud végezni (biztos sínen futott na... :)) - nem baj a látvány megvolt.
"SACD. Nem véletlen rajtuk a DTS hangsáv."
Nem véletlen. Rárakták. Attól még a minőséghez semmi köze. Nem véletlenül van mp3 se...
"Helyzet ugyanaz mint az Audio Dvd-knél, a különbség azonnal érzékelhető a "hagyományos" PCM és az átkevert DTS közt."
Így van. Csak nem jó értelemben.
"Na ekkora baromságot is rég hallottam :D
Pont az ilyenfajta keverés a normális!"
Hát ha ez neked normális akkor hallgasd. Én nem fogom.
"Csak akkoriban még nem volt 5.1 ami lehetővé teszi, hogy pl. a dob egyszer innen, egyszer onnan, egyszer meg hárulról szóljon."
És ez miért jó? Ez a zene totális elbaszása már ne is haragudj. Mint már annó is mondtam - a valós zene nem ilyen. (Tudom nálad koncerten rohangál a dobos hogy egyszer szemből egyszer meg mögötted játsszon....)
"Épp ez a szépsége az 5.1-nek. A hangok hol külön, hol egyszerre innen onnan, mindenhonnan érkeznek feléd. Ezt egy mezei sztereónál ugyanilyen intenzitással sosem tudod megtapasztalni."
Így van. Csak, hogy ez a zenének a kifacsarása. Egyszer már megbeszéltük - a valóságban ILYEN NINCS! És engem az ilyen műdolgok zavarnak.. (hacsak nem ciciről van szó :D)
"Mint a 3D. A pofám leszakadt, mikor életemben először tapasztaltam meg, hogy egy mélytengeri természetfilmben a kis és a nagy halak majdnem az arcomig elúsztak, s majd lassan vissza. Nem hittem a szememnek! Egy percig tényleg azt hittem, azok a b@szott halacskák tényleg kijöttek a tévéből :D"
Ezt hívom én parasztvakításnak. Egyszeri élménynek jó. Másdodjára már nem érdekes, harmadjára meg marad a film, ami kiderül, hogy nem szól semmiről csak kiúszó halacskákról... -
#688 "Amelyikről jó múltkor megjegyezted, hogy még az alap 96/24-et sem viszi rendesen?"
He? Megint fantáziálsz... :o -
#687 Az a baj, hogy pár kollégáddal egyetemben úgy gondolod, hogy "az én agyamat ugyan ne b@sszák át ezzel az optikai csalódással!"
Miért lenne átverés? Ki az aki azt hiszi tényleg látja amit?
Mindenki tisztában van vele, hogy ez egy optikai csalódás. Ahogy végső soron az audio hangzás is az. Hiszen akkor ne hallgassunk koncert zenéket, mert a zenészek igazából nincsenek is ott!
Ez butaság.
Menjek búvárkodni?
És ha horrorra vágyok, akkor meg menjek gyilkolászni?
Sok mindennek tarthatsz, de fantáziátlan gyenge elméjű az tuti nem vagyok :)
A 3D kizárólag a szórakoztatásról szól, mint ahogy az 5.1 is. Felesleges többet képzelni bele.
Ez a fajta gondolkodás (nyugodtan nevezzük nevén: félelem) amit produkálsz egy kicsit emlékeztet engem a sötét középkor boszorkány üldözéseire :)
Azt hitték, aki szemet kápráztat, az az ördöggel cimborál.
De a mai kor embere már tudja, mindez csak illúzió. Trükk.
És butaság félni tőle. Már csak azért is, mert felmérésekből kimutatták: az ember nem manipulálható.
Csak az manipulálható, aki engedi :) -
#686 "Egy percig tényleg azt hittem, azok a b@szott halacskák tényleg kijöttek a tévéből :D
Na ez az az élmény, amit 2D-ben sosem fogsz megtapasztalni.."
Ha elmégy majd egyszer búvárkodni mindjárt tisztában leszel avval, hogy a 3D-re tulajdonképpen semmi szükség - valójában fantáziátlan gyenge elméjűek digitális kábszere.
A cápa legyen veled! ...Ne feledd, amelyik a tenyeredből eszik, a lábadból is fog! -
#685 Ez az Abraham Lincoln nem egyenlő a Lincoln c. filmmel :) Na az tényleg nulla.
Prometheus 3D.
A terepasztalos jelenet, amikor feltérképezik a hajót szerintem meg elképzelhetetlen és nevetséges 3D nélkül. És volt még pár, ami jobb 3D-ben... Ezért mondtam :)
Természetesen tök felesleges erről is tovább trécselnünk. Látom, hogy ugyanolyan szemellenzős fafejű (bocs) vagy mint az 5.1 esetén.
SACD. Nem véletlen rajtuk a DTS hangsáv.
Helyzet ugyanaz mint az Audio Dvd-knél, a különbség azonnal érzékelhető a "hagyományos" PCM és az átkevert DTS közt.
Amúgy erről is kifejtetted már a szemellenzős nézetedet: régen, azért hallatszott egy egy hangszer pl. dob csak az egyik oldalról, mert a hangmérnök amatőr volt a "normális" sztereó keveréshez és nem tudott mit kezdeni vele.
Na ekkora baromságot is rég hallottam :D
Pont az ilyenfajta keverés a normális! Csak akkoriban még nem volt 5.1 ami lehetővé teszi, hogy pl. a dob egyszer innen, egyszer onnan, egyszer meg hárulról szóljon. S a többi hangszer meg kövesse, vagy pont az ellentétes irányból szólaljon meg akár.
Épp ez a szépsége az 5.1-nek. A hangok hol külön, hol egyszerre innen onnan, mindenhonnan érkeznek feléd. Ezt egy mezei sztereónál ugyanilyen intenzitással sosem tudod megtapasztalni.
Mint a 3D. A pofám leszakadt, mikor életemben először tapasztaltam meg, hogy egy mélytengeri természetfilmben a kis és a nagy halak majdnem az arcomig elúsztak, s majd lassan vissza. Nem hittem a szememnek! Egy percig tényleg azt hittem, azok a b@szott halacskák tényleg kijöttek a tévéből :D
Na ez az az élmény, amit 2D-ben sosem fogsz megtapasztalni..
Mivel eleve a zenehallgatást is Te meg én kétféleképpen szeretjük (külön oldalról külön hangszerek, majd vándorlás egy másik irányba és tovább..) ezért végül is érthető a nem lelkesedésed ezek a dolgok iránt :)
De örömmel jelentem, azért van közös egyetértés is köztünk: a 2D-ből 3D-be felkonvertálás tényleg egy nulla.
Mint ahigy a sztereóból 5.1 kikeverése is.
Pont ezért említettem a stúdiómunkákat.
A stúdióban készített (nem átkonvertált) 3D eszméletlen jó.
És a stúdióban többsávos eredeti mesterszalagokról kikevert 5.1 szintén eszméletlen jó... -
#684 És melyik lenne az a normális?
Amelyikről jó múltkor megjegyezted, hogy még az alap 96/24-et sem viszi rendesen? :D -
#683 Nevermind..