1846
11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • Zephyr Retiring
    Nagyon kedves orosházi ismerőseim idén sem pihennek

• Zephyr Retiring
    Csak egy 5let volt
    De látom, ez már csak csojsz marad
    Akkor lássunk valami témába vágót is..

• Wescone
    "KÜTYÜK"?? ...Te elég nagy kütyü vagy, ezt aláírom, de a többesszám már nem indokolt.

...Amennyiben nem esne le valakinek - ez (is) Zeph-nek szól!
  • Wescone
    Végre egy normális banner... bakker!
  • musichunter65
    néztem a műsort!!! jó volt!!
  • Zephyr Retiring
    A képet a NatGeo új 80-as évek (kütyük) epizódjából vettem kölcsön.
  • musichunter65
    jó lenne megnézni élőben is....
  • Zephyr Retiring
    McIntosh gyárlátogatás

Ők az USA egyik legrégebbi HIGH END manufaktúrája..
  • Zephyr Retiring
    Csak az álmaidban
    Én egy kicsit másról szoktam álmodozni...
  • Musachy
    Ja, emlékszem, ez akkor volt, amikor te a píp(i) sóban lófaszt kértél a seggedbe.
  • Zephyr Retiring
    Francokat franciás :)
    De ha mégis, akkor PIPI magazint mondhattál POPÓ helyett :D
    Valld csak be nyugodtan, hogy a kis Pityuka a Hifi Magazin mellé a Popó Magazknt is kérte akkoriban még :)
    Ó boldog nőtlenségi szabadság! :D
  • Musachy
    Azért adta azt, mert nem hallotta az elején a HÁ hangot (biztos franciás a kiejtésem) és plusz azt hitte, hogy fiatal srácként lazán Ifi Magazinnak nevezem az IM-et. A Popó már nehezebben érthető ki belőle...
  • Zephyr Retiring
    Szerencséd volt..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Popó magazint is kaphattál volna helyette :) Majd miután gyorsan átlapoztad, kérted volna az igazi Hifi Magazint megint, mondván: "Ezek is magas hűséget képviselnek ugyan, de köszönöm, inkább megmaradnék a HIFI Magazinnál, ha nem nagy gond." :D
  • Musachy
    Egyszer egy újságos bódénál mondtam: "Kérek egy HI-FI Magazint!" Erre elémrak egy Ifjúsági Magazint (im)...
  • Zephyr Retiring
    Mai ajánlóm: Darvas László - A mester és tanítványai

Aki esetleg nem tudná ki Ő:
    költő, tipográfus, újságíró, és magyar-német szakos bölcsész egy személyben.
    Nevéhez kötődik a mára már poszthumusz HIFI Magazin is, amit 1979 - 1992-ig kaphattunk kézhez a helyi újságárusoknál..
  • Zephyr Retiring
    Valaha a táncos zenés filmeket is kedveltem..
    Salsa, Lambada, Breakin', Break Dance 2..
    De sajnos mostanra ezek is elvesztették a varázsukat..
  • Wescone
    Ok, én értettem félre - sorry!
    Ha inkább a látványfilmeket kedveled, ne nézd meg, tartalmas-, de nem egy kellemes téma.
  • Zephyr Retiring
    Sejtettem én, hogy ilyesmi van a háttérben :) (fejfájás 3D miatt)
    Mi a párommal a szerencsésebbek közé tartozunk: ilyesmit nem tapasztaltunk...még.
    A hét élet még nézendős, azaz még nem láttam, de pótolni fogom mert érdekel a téma :)
  • Wescone
    Ellene vagyok, mert parasztvakítás!
    Komolyra fordítva a szót; 5 perc alatt megfájdul a fejem tőle - minden egyes sejtem tiltakozik ellene. Nem csoda, hisz nem természetes megjelenítés, csupán illúzió... a bohócokat is rühellem.

"Seven Pounds még nézendős."

Jól van, ülj le - egyes!
  • Musachy
    Mivel az a normális élet része!
  • Zephyr Retiring
    ...és persze zenével :)
  • Musachy
    Hála az égnek én abszolút nem vagyok filmmániás. Nagyon kevés filmet vagyok képes és hajlandó megnézni. Inkább élettel töltöm az életem.
  • Zephyr Retiring
    3D techdemókat én szoktam nézni :)
    Nem tudom érdemes e belefolyni, hogy melyik film (vagy mesefilm) jobb, vagy rosszabb e 3D-ben.
    Már csak azért is húzós kérdés ez, mert az egyik embernek nagyon tetszik a Transformers 3 simán 2D-ben is, míg a másiknak még 3D-ben sem.
    Ha magamból indulok ki, az Aranyhaj 2D-ben is elvarázsolt és szórakoztatott, 3D-ben pedig ugyebár kaptam plusszba a térhatás élményét is. A film semmivel sem lett jobb vagy rosszabb történetileg, de mégis jobban tetszett 3D-ben. Ez mondjuk speciel az asszonynak is ugyanígy volt...
    Viszont az Így neveld a sárkányodat történetileg sem tetszett, meg igazából 3D-ileg is (nekem) csalódás volt. Egyetlen jelenet ragadott meg csupán, mikor a kis főhős a sárkánya hátán repült. Ekkor érvényesült valamelyest a 3D. Egyébként nem. A Titanic c. film abszolút nem is érdekelt, csak a 3D miatt fogom megnézni. Láttam a 3D-s előzetesét, és azt direkt a 3D-re hegyezték ki. (pl. folyosós jelenet, mikor elnézel Kate mellett, és érzékeled a folyosó mélységét, miközben Kate már szinte az orrod előtt kalimpál :)
    Nagyon tetszett az A.L. a vámpírvadász is (vannak még páran akiknek szintén) ebben a filmben kicsit keveselltem a 3D-t (néha szinte csak a balta feje repült 3D-ben és semmi más) viszont olyan jó volt a sztori (számomra) ,hogy nem is érdekelt ez különösebben...
    A "sima" Lincoln c. történelmi film viszont már 3D-ben sem érdekelne (szerencsére úgy nem is létezik) ezt az "élményt" meghagyom inkább 2D-s filmmániás kollégáimnak :D
  • Zephyr Retiring
    Seven Pounds még nézendős.
    Amúgy (ha most a parasztvakítást félretesszük, mert ezzel most nem vitatkozom) akkor a 3D-vel van más egyéb problémád is? Csak azért kérdem, mert láthatóan nagyon ellene vagy...
  • narumon
    "Legjobb példa erre az Avatar 3D szines vadonbéli jelenete, amikor a főhősnő megmenti a főhőst...vagy mikor repülnek a sziklás tájakon...eszméletlen, lélegzetelállító élmény még nézni is.
    Egyébként az Avatart először alap 2D-ben láttam. Nem volt nagy élmény. Közel sem akkora, mint 3D-ben."

Az ellenkezőjére is az Avatar a legjobb példa. Pont amiért írod. Láttad 2D-ben nem volt nagy élmény. Tehát mint film annyira nem is jó. Eladja a látvány. (és az avatar azon 3D filmek közé tartozik amik tényleg jól néznek ki legalább mert a legtöbb még csak nem is néz ki jól). És pont erről beszélek, megfogtad a lényeget. Az igazán jó film az bizony fekete-fehérben, mono hanggal is jó film. Vagy szarrá másolt videokazettán, meg megcsúszó képpel, életlen és néha elmenő színekkel. Mert a történet jó és a színészek jók, esetleg a monológok és NEM A LÁTVÁNY!
    Mint ahogy írtam a múltkor a Prometheuszt is. Kellett egy jelenet ahol gördül a nagy állomás a csajok felé (megvan a kép?) mert az jól néz ki 3D-ben. És arról meg ez miatt elfeledkezdtek a készítők, hogy csak a hülyék futnak egy vékony kerek izé elől egyenes vonalban. (az a csaj akinek nem kellett meghalni az persze ki is futott oldalra). A látványnak alárendelik a storyt, a cselekményt (ki az a hülye aki elhiszi, hogy egy kutató biológus úgy megy oda egy idegen életformához, hogy milyen aranyos és nyújtogatja felé a kezét? Az ilyeneken csak az tud szórakozni akit közben leköt az, hogy dejóó nézd már milyen klafa 3D-ben megy.).
    Sokadjára leírom nem a 3D a hibás, hanem az amire használják. Öncélú látvány mutogatásra - így elmarad a film. Viszont akkor nézegethetnénk 3D techdemót - bármilyen filmnél ütősebb és story is ugyanannyi van benne.
  • Musachy
    Ő? Dehogynem. Főleg, ha tekerheti is. Amúgy is szeretheti az extrém helyzeteket, bringával jár a város túlsó végébe dolgozni, elrontja a biciklit és órákig tolja hazáig...
  • Wescone
    "Egyébként az Avatart először alap 2D-ben láttam. Nem volt nagy élmény. Közel sem akkora, mint 3D-ben."

Tehát kijelenthetjük, hogy a 3D vitte hátán a filmet.
    Egy szó mint száz, egy jó témához nem kell a 3D. Pl. a "Seven Pounds" esetében csak rontana az összképen, igaz, ott nem a látvány a lényeg.
    A 3D valóban parasztvakítás, akár a hullámvasút - élményt akarsz, elmégy a vidámparkba, de úgy vélem, Te sem mennél szívesen minden nap hullámvasúton dolgozni.
  • Musachy
    "...biztosan találni köztük..."

Asszem megengedhetek magamnak egy csendes MUHAHÁt!
  • Zephyr Retiring
    Nem minden zenei kiadvány kompresszált, de egészen biztosan találni köztük.
    Pont ugyanúgy, ahogy mai gyári audio cd-k esetében is...
  • Zephyr Retiring
    Megtisztelsz :)
    Azzal azért vitatkoznék, hogy kifogásként 3D.
    Lassan fél éve már, hogy nézegetek 3D-t is..
    Nekem nem idegesítő, s mert itthon nézem, nem kerül 2x annyiba sem, :) ..

Annak meg, hogy egy filmből hiányzik az eredeti történet, a drámai feszültség és a színészi játék, természetesen az égvilágon semmi köze sincs a 3D-hez.
    Ki az aki ilyesmit egyáltalán elhisz? :)

Semmit sem ad, csak elvesz? :D
    Na és mit vesz el?
    Nekem speciel ad pluszt: vannak jelenetek, mikor a virágok levelei szinte kimásznak a képernyőről. Legjobb példa erre az Avatar 3D szines vadonbéli jelenete, amikor a főhősnő megmenti a főhőst...vagy mikor repülnek a sziklás tájakon...eszméletlen, lélegzetelállító élmény még nézni is.
    Egyébként az Avatart először alap 2D-ben láttam. Nem volt nagy élmény. Közel sem akkora, mint 3D-ben.
    Szerencsére a választás lehetősége mindenkinek adott: dönthetünk 2D és 3D közt. Akit zavar a 3D látványa, az maradjon meg a 2D-nél.
    És ugyanezt mondhatom el a térhangzásról is: akinek furcsa az innen-onnan érkező hangok hallgatása (akár zene is) az maradjon csak meg a jó öreg sztereónál. Ennyi :)
  • Musachy
    "viszont a mozikban mégis egyre több a 3D-s film"

Ja, a zenei kiadványok meg mind kompresszáltak. És tudjuk, hogy az sem jó. Egyszer talán győz a lényeg.
  • narumon
    Zephyrke erről egyből te jutottál eszembe. (index cikk)

"A 2010-es évek mozifilmjeiben az egyik legidegesítőbb a kifogásként használt 3D. A térhatásnak az égvilágon semmi más értelme nincs, mint az, hogy kifogásul szolgáljon arra, hogy miért kerül a jegy kétszer annyiba, és hogy miért hiányoznak a filmből az olyan apróságok, mint például eredeti történet, drámai feszültség vagy mondjuk színészi játék.

A nemrégiben elhunyt Roger Ebert kezdettől fogva a 3D ellen volt (legutóbb a Pi életére mondta csak azt, hogy az első film volt, amiben volt értelme a 3D használatának), de egyre többen jönnek rá az újdonság varázsának elmúltával, hogy az első számú filmes gurunak ebben is igaza volt.

A 3D nemcsak drága, hanem egy idő után idegesítő is, plusz fakóbb tőle a kép. Semmit nem ad, csak elvesz, viszont a mozikban mégis egyre több a 3D-s film."
  • Zephyr Retiring
    Kicsi a világ :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    most hétvégén pest a menet, de tervben lesz hamarosan csaba is. majd úgy intézem, legyen egy fél napnyi szabadidőm. megisszuk majd azt a régóta aktuális sört, és talán jut idő megkuksizni azt az 506-ost is... jelzem időben, ha arra járok.
  • musichunter65
    ismerős a hely.....
  • Zephyr Retiring
    Bor és Hifi
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    Rémlik valami.
    Kalóz vagy sem, azok a kazik tényleg jól szóltak.
    Ellenben sok mai "loszlesszel"..
  • Wescone
    Ezek szerint, erről is lemaradtál.

• Zephyr Retiring
    A teljesség igénye nélkül
    pár Takt-os magnókazi akkoriból...
  • Zephyr Retiring
    Nagy kedvenceim az Egyéb menüpont alatti gyűjtemény részei.
    Annak idején jópár hasonló fantázianévvel ellátott videókazettát vettem az ecseri és a gyáli piacokon. Nem igazán emlékszem sok "márkanévre", de az SKC és az ACME megmaradtak az emlékeimben. Kedvező áraik és minőségük miatt sokat vettem.
    Magnókazettákból leginkább a lengyel TAKT Music kiadványait favorizáltam. Meglepően jó hangminőségben meglepően nagy stílusválaszték volt kapható ezeken a piacokon ezekből is. Az italodisco-tól (pl. Ken Laslo) a eurodance-en át (pl. Dr. Alban) a thrash metal-ig (pl. Kreator, Sodom, Sepultura) az akkori korszak legismertebb sztár zenekarait előadóit szerezhettük be szinte fillérekért igen jó hangminőségben...