29
  • dilofekete
    #29
    Igen van választásuk, de nem az ő dolguk választgatni, hanem a politikusoknak és az nem én vagyok.
    Egy hegy tetejéről meg szebb a kilátás és élvezetesebb lenne ott élni én úgy érzem :D
    Turista látványosságnak meg elmegy, mint egy Atlantisz XD
    Azt is keresik, pedig ott van az orruk előtt, csak nem tudják melyiket válasszák meg a névtáblának :D
  • Elk Hunt
    #28
    Hát mindenesetre hallatunk egy építő jellegű hozzászólást. Köszönöm a tanácsot, részemről el is töltenék egy huzamosabb időt ott 100x mint itthon... A hozzászólásod többi részérével személy szerint nem foglalkozok, mert "legyőzől a rutinoddal"... :-D

    Na de japántól elvonatkoztatva lássuk, hol lehet/van ilyen hely:
    - Hmm, pl itt van pl. egész közel Olaszország és Szicília. Gondolom hallottál már ezekről is. Ha megnézed ezeknek a vulkánoknak a környezetét amik itt találhatóak, szembetűnő, hogy egy kicsit nagyobb a népsűrűség, mint Japán érintett része. Csak idő kérdése.
    - Kicsit messzebb, az egész nyugati part észak és dél Amerikában...
    Nos, azzal egyet lehet érteni, hogy meg van az a bizonyos %-os esély, hogy ezeken a helyeken előbb-utóbb környezeti katasztrófa fog történni. Valószínűleg tudják is. Nos ha nem lennénk ennyien valószínűleg más lenne a helyzet.
    Ők ott élnek, oda születtek, valószínű, hogy több generáció óta így megy ez. Van választásuk? Igen és nem. Csak gondolj bele, mielőtt minősítenél bárkit.

    Mindazon által menj, mondd meg azoknak az emberek itthon akiket elöntött a belvíz, árvíz, hogy ezt megszívták(!), mért élnek ott? Biztos népszerű leszel.
  • dilofekete
    #27
    Tudod mit csinálj? Költözz melléjük! :D Hogy érzed, megéri egy hosszútávú befektetésnek? Akkor tedd azt, ez csak egy vélemény, nem én találtam ki, hanem reálisan nézem a fotót a helikopterről, hogy mekkora az óceán ahhoz a kis szaros szigethez képest, valahogy kisebbség érzetem támad és menekülök előle, a fóbia érzeteket se dísznek találta fel a természet. Az állatok is ösztönösen viselkednek, mint az emberek. Ahogyan elnéztem azt a környezet nem volt túlzsúfolva embereken kívül, mert ők nem állatok és inteligensebbek. Menj költözz melléjük, és gondolkozz továbbra is bölcsen. Annyit fog érni a véleményed, hogy jó helyen élnek, mint egy száraz répa a földben, ami elrothad a sok víztől.
  • Elk Hunt
    #26
    Jah, bocsi a #20-sra is ment.
  • Elk Hunt
    #25
    Nah egen, nem beszélve arról, hogy ugyebár ott húzódik több törésvonal. Ehhez hozzájárul az aktív vulkanikusság is. Tulajdonképen az egész sziget ennek köszönheti létét. Nos ilyet mondani, hogy költözzenek oda ahol nincs "veszélyhelyzet" elég meredek. Kb 130 millió ember él ott, az általad "biztonságosnak" mondott terület nagysága meg elég csekély.
    Olvasva a hozzászólásodat, olyan érzésem volt, hogy "na de marhák voltak ezek, hogy ott éltek!" Gondolom nem úri passzióból laktak ott, vagy bárhol máshol a világon ilyen helyeken. Csak nem tudom mi lenne pl. ha amcsikat lepné el így a víz stb.
    Na de nem kell messzire menni, itthon is vannak területek, bár gondolom a panellakásod 3 emeletéről Te máshogy látod a dolgokat.
  • dilofekete
    #24
    Akkor építsenek lebegő várost, amilyen a Bioshok 2-ben lesz XD
  • mad mind
    #23
    Korlátolt vagy, vulkanikus szigetekből áll japán, a hegyek nagy része vulkán és amúgy se jó ötlet hegyre építkezni, ha földrengésveszélyes helyen vagy.
  • tatish
    #22
    A Japánok azért nem hülyék, szerintem fel voltak készülve a legrosszabbra is, az egyik vezető elővesz egy piros könyvet ismerteti a többiekkel a tartalmát megszavazzák és úgy élnek/építenek tovább.
    Remélem azért hamar talpra állnak!
    Japán lányok gyűjtöttek az iszapkárosultaknak
  • adler30
    #21
    Én speciel lennék hegylakó,mintsem hogy kiöntsenek mint egy ürgét.
  • dilofekete
    #20
    a hegy tetejére, oldják meg vagy költözzenek máshova, nem mondtam lehetetlent, de az is katasztrófa lenne, ha még kismilliószor megtörténik. ha bedobsz a kútba egy követ akkor a hullám elér mindenhova
  • Molnibalage
    #19
    Japán 2/3-a hegység. Hova épíkezznenek?
  • gulyasandras
    #18
    Egy lehetséges forgatókönyv.
  • unrealnoise
    #17
    9-es erősségű volt, jó lenne ennyi idő után már tudni, és a véglegessel "cikket írni"...
  • dilofekete
    #16
    Annyi üres ház van a világon. Biztosítsanak nekik lakóhelyeket és azt a területet felejtsék el. Na ez az ami nem fog megvalósulni, mert abból nem profitálnak annyit. Az életben maradt emberek sorsa számít a legkevésbé, nemhogy az éhezőké, azokkal sehol nem foglalkoznak, de most komolyan. Ha te nem mész oda és adod a kezébe a jussát, akkor nem is fog jól lakni sosem.
  • adler30
    #15
    Azon kéne elgondolkodni,hogy miért is szegény az az ország,szerintem nem a saját hibájukból van egy olyan érzésem.Minden rászorulton segíteni kellene,megfelelő módon orvosi,kaja,oktatás.Borzasztó mi megy afrikában meg keleten.Fél év múlva rá sem fogtok ismerni japán katasztrófa sújtotta részére.
  • dilofekete
    #14
    Nem azt állítom, hogy nem kell sajnálni a hullákat akik az árvíz előtt szaladgáltak a videókon, de ez nem a mi dolgunk, nem ez a világszám, hanem a természeti katasztrófa.
  • Line
    #13
    Amúgy nem tudom miről van szó de ez, hogy Amerikai vöröskereszt nekem nem biztató....
  • Line
    #12
    "1-2 gyerek is kap némi kaját" Na ez már sokkal többet ér mint egy olyan országon segíteni ami amúgy totál vezető világgazdasági pozícióban van.
  • dilofekete
    #11
    Ez úgy nagy általánosságban elmondható miden országról, csak ott jobban üldözik az ipart.
  • Line
    #10
    Ott a pont. Direkt letöltöttem a Google earth öt hogy megnézzem hol is történt az incidens. Hááát.... Nézzétek meg érdemes. A látvány magáért beszél...
  • adler30
    #9
    Ez így van,elég aktív terület.Lehetett volna több eszük,a fiamat biztos nem ott nevelném fel.Viszont szeretik az orosz rulettet.
  • dilofekete
    #8
    Még utakat se biztosan építenék oda, nemhogy embereket telepíteni oda.
  • dilofekete
    #7
    Eddig mindig ráfázott mindenki aki víz közelben építkezett, nem tudom őket sajnálni, aki hegyet mászik le is eshet a hegyről, aki repülővel utazik az meg lezuhanhat, benne van a pakliban minden.
    Egy vulkán mellet, mi a garancia, hogy nem önti el a forró láva a házikót?
    Én csak azt akarom mondani, hogy soha nem tudunk elég elővigyázatosak lenni, ha nem megfelelőek a körülmények.
    Aki meg akarja élni a nyugdíjas kort, akkor ne ilyen helyeken lakjon.
    Kockáztatták az életüket, hogy veszélyes helyen laktak, benne volt a sorsukban, hogy kacsaúsztató lesz az egész tartomány, mért kéne azokat sajnálni, akikre a természet lesújt vagy olyat épít ami egy pillanat alatt összedől, mert az úgy szebb.
  • adler30
    #6
    Majd ezt is megfilmesíti Hollywood,és a filmben fog kiderülni,hogy az amerikaiak és az izraeliek a legnagyobb emberbarátok.
  • torreadorz
    #5
    "Előbb kéne szegény országoknak pénzt küldeni ahol gyerekek éheznek mint japánnak..."

    Miért is? Rendben küldj a szegény országoknak pénzt. A pénz 80%-át az átadást követően egyből lenyulják a korrupt tisztségviselők illetve a helyi terrorszervezet, amiből aztán majd fegyvereket fognak venni és egymást gyilkolászni. A maradék 20% esetleg tényleg eljut az éhezőkhöz, amit aztán elköltenek két nap alatt a felnőttek, esetleg 1-2 gyerek is kap némi kaját, majd megküldhetsz nekik pénzt hogy újból lőszert és fegyvereket vegyenek...

    Ehhez képest japán önfentartó, nem segélyekből élnek már évszázadok óta és náluk valószinüleg a pénz tényleg arra megy, amire szánták.

  • Line
    #4
    Egyeseknek ismét lehetősége nyílt hatalmas pénzeket lenyúlni...

    Előbb kéne szegény országoknak pénzt küldeni ahol gyerekek éheznek mint japánnak...
  • Line
    #3
    Japán pedig kapott pénzt a technikai és stb újításaiért, nincs neki mit meghálálni.
  • Line
    #2
    Ez is ilyen nesze semmi fogd meg jól szerű hír....
  • zserrbo
    #1
    Elég megrázó videók! Remélem minél hamarabb helyrerázódnak a japánok. Nem kívánom senkinek, hogy ilyet éljen át, ami a videón szerepel.