48
  • sanyicks
    #48
    Egyetlen gyártóhoz ment oda, a htc-hez a gugli hogy csinálja meg guglis név alatt az első androidos mobilt. Onnantól már nem kellett semmmi. Amúgy tudtad hogy az android nem a gugli műve? Kb 100 nagy cégé, a gugli egy közülük.
    Ez van. Normális ember wp7-et nem választ, max pénzért.
  • Zolivok
    #47
    .p
  • Major
    #46
    Való igaz, a te marketing tudásod sokkal nagyobb, mint a Nokia-nál dolgozó szakembereké, te bevezetted volna a Nokiát egy olyan telített - Android - piacra, ami nem bírt volna még el több tucat készüléket újabb szereplővel, éjjen!

    Továbbá a felett sem szabad elmenni - a többi SG-s szakembernek javaslom - hogy Windows Phone 7 a felsőbb kategóriás készülékekbe kerül csak (!) a többiben az újabb Symbian fog csücsülni, így nem valós képet mutat 1:1-hez való Androidos összehasonlítás.
  • Major
    #45
    Persze, nem mint ha a kis robot személyesen és ingyen kereste volna fel a gyártókat, hogy szállítsatok már a készülékeitekhez...
  • Major
    #44
    Őszintén, miért jó neked hogy minden MS-sel kapcsolatos hírt, teleszemetelsz a negatív nézeteiddel? Kitagadtak már a HUP-ról, vagy már túlságosan beszürkültél és itt még észre vesz valaki?
  • Rotyoka
    #43
    WP7 szerintem egy nagyon jó kis rendszer, csak nem Android után
  • sanyicks
    #42
    Annyira nem kirívó, igaz ez az első nyilvánosan bevallott lefizetés, persze aki nyitott szemmel jár eddig is tudta hogy az m$ soha sem azért nyer mert jó hanem mert sok a kenőpénzük ;)
  • sanyicks
    #41
    Na igen az pl drágult is az utóbbi időben, annyira keresett, meg állandóan készlethiányos, na meg az vicces hogy jobb mint a "nagy" gyártók középkat telefonjai. Pl a sángsungnak volt pofája kiadni azt a fos ace-t 400*320-as kijelzővel... LOL
  • Chronos2111
    #40
    Máshogy nem tud a microsoft érvényesülni csak lefizetésekkel és kenőpénzzel. Ez egy kirívó eset hogy nyíltan fizet egy másik cégnek.

    Bukni fog a WP7, nem is kicsit.
  • Rotyoka
    #39
    Lásd ZTE Blade.
  • asysoft
    #38
    Láttál legalább videón WP7-et, hogy ilyen magabiztosan azt állítod, hogy lassabb, mint az Android?:) Szerintem sok kritika érheti a rendszert, de a sebességére aligha lehet panasz, s főleg nem az Android ellenében...
  • sanyicks
    #37
    Másrész meg mert minden keleti szar kb a nokián kívül, max névlegesen nem az :D
  • sanyicks
    #36
    Az a gáz hogy a keleti "szarokba" nem fárad bele az europai piac. Az legalább is nem fárasztó hogy negyed/féláron korrekt telefont kap, ami esetleg még ki is emelkedik valamiben. Egyre keresettebbek a "keleti szarok" mert bizony bizony jók jó áron.
  • Megtörhetetlen
    #35
    Ohhh a számból emelted ki a szót :)
    Nem is értem, hogy miért ez taz utat választotta... oylan derekasan harcolt a Symbian mellett amikor már rég jósolható volt az Android feltörése, és ezt midnenki meglépte de a hülye Nokia nem, no akkor már nyílvánvaló lehetett volna hogy ott legfelül nagyon rossz döntéseket hoznak és élből vezetőcserét új gondolkodású embereket tettem volna be, erre... WP7 ami egyébként is egy elég gyengus oprendszer közel sincs rá annyi és olyan minőségű szoftver mint az Androidra totál kiforratlan és lassabb is, butább is, de Ők legalább fizettek, a Google meg nem... De mivel a Microsoftnak vissza kell fizetni egyébként is az oprendszerek licence-ivel, lesz itt még csoda...
    Azaz csodálatos nagy bukta....
  • bunny
    #34
    Egyet értek, imho ez volt a nokia utolsó rossz döntése. Több azért nem lesz, mert belebukik a cég. Csinálhattak volna megbízható, és jól frissített andoidos telót amivel letarolják a keleti sz*rok álltal terített és azokba belefáradó európai piacot. Kár érte, mindig nokia fan voltam.
  • Darth Dave
    #33
    Legalább nem hülyék a Nokiánál... mindenki azt hitte, hogy ingyé feküdtek le a Microsoftnak. Legalább megkérték az árát. Nokia -> luxuskurva :D
  • torreadorz
    #32
    A nokia mellet elszaladt az idő. Valamikor régen (8-10 éve), ők voltak az etalon.
    Volt a nokia, meg minden más.

    Csak aztán lemaradtak a fejlődésben, emlékszem kb. 5 éve épp új telefon vásárlásán voltam, és végignézve a nokia kinálat az adott kategóriában (~30 e ft) csak nevetséges vicces telefonjaik voltak a konkurensekhez képest.

    Véleményem szerint innen már egyébként nehéz lesz felállniuk, mert a többi cég terméke már annyira bejött a köztudatba. Ezen már csak néhány nagyon jó telefon segítene, de az sem biztos.
  • MsUser
    #31
    Hát ezt benézte a NOKIA!
    A jelenlegi Mobil technológia fényévekkel megelőzte a NOKIA csúcs modelljeit.
    Egy lemaradt céget foltoz a Microsoft ha nem jön létre ez az üzlet le is írhatta volna magát a NOKIA de a Windows Phone 7 is! Így ketten együtt buknak, Micnok lesz talán a neve :) vagy Nokimic hi-hi Microsoft-Nokia
  • teccikérteni
    #30
    Számomra ebben a történetben az az érdekes, hogy a mostani változékony helyzetben a Nokia öt teljes évre elkötelezte magát egy olyan platform mellett, ami még nem igazán bizonyított...
  • Doktor Kotász
    #29
    A Nokia benavigálta magát egy zsákutcába.
    Rossz döntések tucatjai évek alatt, és mennek lefele a lejtőn.
    Két nagy gyártó volt. A Nokia meg az Ericsson. A másik skandinávot felvásárolta a Sony, hamarosan a Nokián a sor. Lehet fogadni a Samsung-Nokia, LG-Nokia, stb lehetőségekre.
  • Darth Sith
    #28
    ez mondjuk konstruktív vélemény volt.
  • sanyicks
    #27
    Jé van ilyen is? Na hát akkor tényleg nincs szükség a teljes kikapcsolásra, ha a telefon része nem megy, akkor éjszaka zavarni sem tudnak :)
  • Szerinted ki
    #26
    "Egymilliárd dollárért választotta a Nokia a Microsoftot"

    Egymilliárd dollárért én is a Microsoftot választanám.
  • Gerygrey
    #25
    Nem értem ezt a "kikapcsolt állapotban nem tud ébreszteni" mizériát. A harmincmilliós sportkocsi sem tud leállított motorral haladni... Egyébként is, miért kéne kikapcsolt állapotban ébreszteni? Ha én (nagy ritkán) kikapcsolom a telefont, akkor pont azért kapcsolom ki, hogy ne csörögjön, ne pittyegjen, és úgy általában semmit se csináljon, ne is ébresszen.
  • Troppauer
    #24
    Egy Nokiam volt (N95), de utaltam. Winfost nem hasznalok, mert egy szar.
    Remelem belebukik mind a ket gerinctelen ceg!
  • sedward
    #23
    "Android is több sebből vérzik... Nem tud kikapcsolt állapotban ébreszteni."

    Úgy hívják airplane mode. Ha nyomva tartod a kikapcsoló gombot akkor választhatod. Kikapcsolja az összes rádiót készülékben, miközben a készülék működik tovább, így nálam 10 óra alatt 1% akkut fogyaszt éjszaka ha nem használom (igaz én a wifit visszakapcsolom, így net is van, tehát még ennél is kevesebbet fogyasztana).
  • sanyicks
    #22
    hát a live account amit megkövetel a wp7 az pont erre való, adatgyűjtésre.
  • qetuol
    #21
    androidnál kémkedés? hm.. nem mondom, h nem gyűjtenek rólad infókat, de nem az lényeg, hanem az, hogy kezelik. meg mernék esküdni, h a windowsnál meg az iOSnál is gyűjtenej infokat, sőt!
  • sanyicks
    #20
    Hát az androidos kémkedés elég vicces a lájv ellenében :D Mert a kémkedés ennyiben kimerül, ugyanis tudniillik az android opensource, így nem maradhat rejtve a google accountos "kémkedésen" kívül más.
    A wp7-nek viszont tényleg hatalmas sebei vannak:
    -egy rakás hiányzó hálózati funkció
    -gagyi felület
    -instabil működés, fagyás (lásd a samsung problémái a wp7 frissítéssel)
    -zárt és rossz technológiák megkövetelése (pl silverlight)
    -és az m$ szoftvereinek általános "jóhire"
  • bigjoe
    #19
    Hát szerintem az IOS és az Android is több sebből vérzik...
    IOS:
    - Nincs sms státusz.
    - Nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely.
    - Nincs flash támogatás.
    - A szigorú policy miatt korlátozott a programok lejetőségei.
    (Pl a rendszer órához nem nyúlhat 3th party app, de pl rendes call forwardingot sem lehet telepíteni jail brake nélkül).
    stb..

    Android:
    - Nem tud kikapcsolt állapotban ébreszteni.
    - Kémkedés..

  • sanyicks
    #18
    Óóó a nokia nem az a cég ami a távolkeleti "dzsunka" gyártók 30 ezer forintos dolgaival szemben labdába rúghatna. A távolkeleti "dzsunka" gyártók ennyiből okostelefont csinálnak, a nokia max butatelefont...felső kategóriában meg a htc-vel kéne versenyeznie.

    Prémium szegmens sehogy sem lehet az övék hiszen a szoftver (wp7) olyan távol áll a prémiumtól mint makó jeruzsálemtől, más gyártók jobb rendszerekkel vannak ellátva. (bizony nem csak az android, de még az ios is sokkal jobb mint a csempés os :D)
  • bigjoe
    #17
    Megvan, hogy mi lesz a következő telóm, próbálkoztam sokfelé, de még mindig a nokia a legjobb számomra....
    Egyébként vicces, hogy már nem az ms$ a fő gonosz, hanem az apple.
    És a gugliból nagy testvér lett...

  • Cat #16
    "A Nokia egymilliárdért eladta a lelkét, miközben az Androiddal lehet, hogy lazán kaszálna kettőt is. De ők tudják..."

    Ha a Nokia telefonokon Android lenne, akkor a távol-keleti dzsunka gyártók 30ezer forintos telefonjaival lenne egy kategóriában. Így viszont - ha az MS a többieknek nem adja olcsón a licencet, és miért tenné - akkor a prémium szegmens egyedül az övék lehet, hiszen nincs más felsőkategóriás WP7-es telefon. És minden erőforrásuk megvan az itt felmerülő igények teljes kielégítéséhez.
  • Gerygrey
    #15
    Akarom mondani: az MS járt rosszabbul, mert a Nokiának akkor is megvan a milliárdja, ha egy darab WP7-es vackot nem ad el.
  • asysoft
    #14
    Nokia nem csak HW-t gyárt, hanem egyes szolgáltatásait is (Navteq térképek) "bedobja a közösbe", csoda lenne, ha ezt ingyen tenné...

    Dluinet (#9):
    Sajnos kezeléséhez szükség van a Zune programra (illetve MacOS X alatt WP 7 Connectorra)
  • ppista
    #13
    Csak azt mondtam, hogy a Nokia most sokkal nyerőbb pozícióból indulhatott ezen a feltételezett tárgyaláson, hiszen ha az MS nem akar kurvára lemaradni ezen a piacon, akkor csontig be kell nyalnia a gyártóknak. Ebben a fiktív példában a Nokia-nak.
  • Gerygrey
    #12
    A Nokia egymilliárdért eladta a lelkét, miközben az Androiddal lehet, hogy lazán kaszálna kettőt is. De ők tudják...

    Az biztos, hogy ezzel a biznisszel a MS járt jobban, nem kicsit.

    "a Nokia "hardver fejlesztés és nyelvi támogatás terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően"

    LOL. Hol van a Nokia hardverfejlesztésben? Náluk a high-end modellek jelentik azt, amit a HTC-nek vagy a Samsungnak a belépőszint Android-vonalon.
  • carville
    #11
    Nem kezeli.
    Kell egy iTunes koppintás Zune szoftver hozzá.
  • carville
    #10
    Minden tárgyalás úgy kezdődik, hogy a felek mondanak egy olyan árat, amit ők se gondolnak komolyan, aztán ezekből kiindulva közelítenek egymáshoz.

    Te meg azt hiszed, az MS mondott egy árat, a Nokia meg rávágott egy igent.
    Bár tényleg minden megállapodás ilyen egyszerű lenne. :P
  • Dluinet
    #9
    Utálom a Nokiat, meg az MS-t is, de már megszoktam őket.
    Megismerkedtem más rendszerekkel, de sem Nokia, sem az MS nem csinál olyan sz@rokat, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni őket. Ha normális ára lesz, akkor beinvesztálok egybe. Ha a Windows alapból kezeli, már akkor megérte, mert utálok segédprogramokat, meg minden bisz-baszt feltelepíteni, csak mert a géphez akarom csatlakoztatni a telefont.