85
  • narumon
    #85
    Evvel nekem is ki van a tököm, de ennek semmi köze a konzolokhoz. Olyan játékokból jön ki egyre butább rész ami konzolon soha nem jelent meg. (Lásd új Settlers és új Civilization). Sajnos ez az emberek általános elhülyülésével van összhangban, és csak a dinkák kötik ezt egy dobozhoz.
  • Balumann
    #84
    Van akinek már a töke ki van abból, hogy nem érkeznek komolyabb, reálisabb, összetettebb játékok (részben én is ilyen vagyok) csak ilyen leegyszerüsített, gondolkodásmentes, látványos tucattermékek, és egy kicsit el szokták túlozni a dolgokat. Én feltételezem, hogy ők sem tartanak mindenkit retardált hülyének, aki ezekkel játszik, de őket jobban megértem és azzal nem értek egyet, hogy ez relatív lenne.
    A szimek és az árkád között elég nagy szakadék van sajnos, a szimek gyakran időigényesek, kellenek hozzá eszközök hogy élvezhető legyen (én pl. IL-2 -t aztért hagytam abba, mert elromlott a fejlámpám, amit head trackingnak használtam, abba pedig nagy előny, nameg kormány vagy joystick a műfajtól függően) és gyakran nem is olyan pörgősek, filmszerűek, pl. ArmA vs CoD ...
    Éppen ezért rengetegen várták az OpF 2 -t, hogy az talán majd kombinálja a dolgokat, izgalmas, akciódús, nem szimulátor de mégis sokkal reálisabb, kell benne gondolkodni, taktikázni, meg végre nagyobb pályák, szabadabb játékmenet, stb.. Utóbbi nagyon részben meg is volt, de a játékot magát elég rendesen elkúrták jónéhány dologgal.
  • narumon
    #83
    "Ha lehetne akkor olyanná kéne alakítani amit lehet fejleszteni. + memória, grafikus proci, proci, stb. Ha ilyen modulokat lehetne cserélni akkor már látnám értelmét"

    Ennek megint az lenne a vége, hogy kijön egy új játék ami igazán jól csak a nagyobb memóriás nagyobb videokártyás gépeken megy jól tehát megint lehetne venni a "modulokat". Ugyanoda kerülnénk vissza mi elől elmenekültünk.
  • narumon
    #82
    "De igazából megint te magyarázod félre a dolgokat, nem arról van szó, hogy aki azzal játszik az "általánosságban" butább lenne"

    Akkor olvass vissza. Ajánlom figyelmedbe pl ezt a hozzászólást (12. hozzászólás)

    "Lefordítom: "komoly" = "nem retardáltaknak szóló gecibuta szar""

    A retardált ember az nekem nem pozitív jelzőnek tűnik de te tudod.
  • narumon
    #81
    "És itt a lényeg: minek egy konzol, amit PC-ként használnál, de eltekintve az agyhalottaknak készült exkluzív játékoktól"

    Megint a negativ degradálás, és bazi nagy ferdítés. PCn semmivel sincs kevesebb agyhalott játék mint konzolra. Én megemlítettem, hogy rádughatod a monitorra ha úgy szeretnéd. Én nem szeretném nekem a konzol a nappaliban van a nagy tévén.
  • narumon
    #80
    "Melyik tévéadás 1020-as? És egyáltalán, mit érdemes nézni a tévében? Erre céloztam. Szómenésed van, de a 90%-a értelmetlen."

    1020-as semmelyik. 1080-as viszont van nagyon nagyon sok, bőven 100 fölött van a számuk. Miét érdemes nézni a tévében? Imádom a focit így azt szeretem nézni, és ha már fullhdban adják akkor lehetőleg úgy is nézem. A párom meg imádja a kosárlabdát és egy csomó másik sportot. Rendszeresen nézem az utazási csatornákat (Travel Channel HD pl.), ezek nagyon látványosak ám fullHD-ban, illetve az ismeretterjesztő csatornákat. Nekünk ezek nem értelmetlenek. Néha néha még az is előfordul, hogy elkapunk egy egy jó filmet és megnézzük. Tudod a tévé az nem csak hullaék RTLKlub és TV2-ből áll. Amit valóban nem kapcsoltunk be már hónapok óta szerintem.
  • Balumann
    #79
    De igazából megint te magyarázod félre a dolgokat, nem arról van szó, hogy aki azzal játszik az "általánosságban" butább lenne. De ettől függetlenül az ilyen játékok akkor is butábbak, primitívebbek, nem fejlesztik a képességeidet, hanem pont ellenkezőleg, "kikapcsolnak". Szemben a szimulátorokkal, vagy realisztikusabb játékokkal, amikből valamilyen tapasztalatot is szerzel, megtanulsz dolgokat.
    Ettől függetlenül nyilván nem lesz buta vagy hülye az, aki ilyenekkel játszik, én is élvezettel vittem végig számos játékot aminek köze nincs a valósághoz, és jóideig én is hülyeségnek tartottam a szimulátorozást.

    És egyébként nem is arról van szó, hogy mindennek a valóságot kellene szimulálnia, de én személy szerint sokkal jobban szeretném, ha egy kicsit összetettebb és reálisabb játékokat adnának ki, több dologban fedjék a valóságot. És miután elkezdtem szimezni, az igényeim is megnőttek, előtte nagyon tetszett a Blazing Angels például, és valószínűleg a HAWX is bejött volna. Utána mikor elindítottam 5 perc után letöröltem.
    Nem azért, mert nem szimulátor, hanem azért, mert már nem igazán tudom elviselni pl. azt, hogy ugyan olyan sebességgel haladok függőlegesen fölfele mint lefele, meg hogy semmi fizika nincs a játékban. Hasonlóan vagyok a Call of Duty -kkal, bár singleben nem volt rossz végigvinni (4. részig egyenesen imádtam őket, multiban klánban játszottam még United Offensiveben), Armed Assault, GRAW1-2 után már nem tetszik ez a túlegyszerűsített, árkád irány.

    Én tartom, hogy ez közel sem relatív dolog.
  • sathinel
    #78
    Igen ez igaz de ahogy fejlődött a gépek teljesítménye az látszik a videókártyákon. A konzolon persze ezt nem veheted észre. Az hogy valamit fejlesszenek ahhoz kell hogy megérje fejleszteni. Ha azt akarja az ember hogy egyre szebb, és jobb játékok jöjjenek ki és ne úgy mint régen hogy várhattál egy új fejlesztésre 6-7 évet, akkor kell ez a fejlődés. Mit gondolsz hogy jutott el az APU-hoz az AMD? Mert nincs igény fejlődésre? Az hogy pc-re kevesebben vesznek játékot az annak is betudható, hogy pc-n sokszor kipróbálja az ember és utánna veszi meg ha akar vele normálisan játszani. Akkor van fejlődés. Vannak játékok azért amik pc-n is elég szépen jövedelmeznek.A nagyrésze amit pl xbox-on láttam nekem nem jött be.

    Ha lehetne akkor olyanná kéne alakítani amit lehet fejleszteni. + memória, grafikus proci, proci, stb. Ha ilyen modulokat lehetne cserélni akkor már látnám értelmét. De a gond hogy nekem alap kell egy gép mert nem csak játékra használom és azt jobban kielégíti egy pc. Tehát akkor miért nem inkább a pc-m fejlesszem?:D
  • Sir Cryalot
    #77
    Tanúsíthatom, annyit tennék hozzá hogy nekem az autós exklu sem kéne.

    Nekem sokkal többet ér a konfigolhatóság, a konfigban matatás , a 60fps...
  • Sir Cryalot
    #76
    Abszolút egyetértek, pedig 3d setupon játszottam , katasztrófa.
  • Marko001
    #75
    "Melyik tévéadás 1020-as?"
    És melyik tv 1020-as? :)

    "És itt a lényeg: minek egy konzol, amit PC-ként használnál, de eltekintve az agyhalottaknak készült exkluzív játékoktól (melyek között én őszintén csak egy-két árkád autóversenyt tartok érdemesnek említésre), mindent sokkal szarabb minőségben futtatsz."
    Azért ez egy kissé meredek kijelentés, te sem gondolhatod komolyan. Látszik, hogy még életedben nem volt konzolod, különben nem írnál ekkora baromságokat. :)
    Vagy csak irígykedsz az exkluzív játékok miatt. :D
  • Ender Wiggin #74
    "De ott a crysis ami elég jól elfut minden konzolon és pc-n is"
    A Crysis sosem futott semmilyen konzolon, mert csak PC-n jelent meg.

    "Én pl konzol és tévé adás miatt vettem fullhd tévét"
    Melyik tévéadás 1020-as? És egyáltalán, mit érdemes nézni a tévében? Erre céloztam. Szómenésed van, de a 90%-a értelmetlen.

    "Miért valaki meggátol abban, hogy a konzolt a monitorodra dugd?"
    És itt a lényeg: minek egy konzol, amit PC-ként használnál, de eltekintve az agyhalottaknak készült exkluzív játékoktól (melyek között én őszintén csak egy-két árkád autóversenyt tartok érdemesnek említésre), mindent sokkal szarabb minőségben futtatsz.
  • narumon
    #73
    Én pl konzol és tévé adás miatt vettem fullhd tévét. Ezzel mi is a gondod? Van BD lejátszóm is, de sokat mondok ha eddig 2-3 bd lemeznél több volt lejátszva vele.
  • narumon
    #72
    "Emellett szép, hogy a TV-den játszol, de pl, az autó játékokat még is hogyan? Íróasztalt teszel a nappaliban, hálóba, hogy kényelmes pozícióban fel tudd rá rögzíteni a kormányt?"

    Miért valaki meggátol abban, hogy a konzolt a monitorodra dugd?
  • narumon
    #71
    "Úgyhogy ezek után senki ne mondja, hogy nincs fejlődés, meg nincs grafikai, technológiai újítás, mert van! Csak a konzol az ami ottmarad ~2005-ben!"

    Igen de azt megvettem 2006 év elején 70e forintért, és azóta is köszöni jól van. Bőven nem annyira szar a graf vagy bármi, hogy azóta élvezhetetlen lenne, most is kényelmesen eljátszok vele. Ha 2006-ban vettem volna egy pc-t 70e forintért, akkor azt azóta már párszor cserélnem kellett volna, még most is, hogy igy lelassult a PC játékok fejlődése de emlékszem még én arra amikor a konzol nem volt így elterjedve így éppenhogy ott nem tartottunk, hogy minden új pcs játék mellé nem csomagoltak egy új grafikus kártyát is.
  • narumon
    #70
    "Mondtam, hülyéknek relatív. Aki szimulátorról és jó rts-ről azt mondja "gecibuta szar", az önmaga is "gecibuta szar"."

    Gratulálok kedves megmondó ember, hogy te fingod itt a passzát szelet. Az, hogy te bármi másra azt mondod, hogy gecibuta szar az úgy van, de nehogy má más beleugasson mi? RTS-ről eleddig szó sem volt ráadásul.
    Én speciel RTS-el és manager játékokkal játszom, tehát akkor mondhatom minden másra, hogy gecibuta szar, mert nincs benne nyolcezer opció és beállítás? Vagy ezt csak te mondhatod szimpátia szerint?

    "Vagy talán tudsz mondani okosabb játékot? Egy cod? egy nfs? Egy buta egykaptafára épülő japán anime alapú játék amit egy az egyben egy tv sorozatból loptak? egy gagyi fps?"

    Ki mondta, hogy ezek okos játékok??? Valamit nagyon keversz (szokás szerint), de te konkrétan lehülyézted azokat akik ilyenekkel játszanak. Van egy barátom aki egy elég nagy informatikus koponya, ő pl NFS és forza játékokkal játszik csak és kizárólag. Igen ő is gecibuta szar. Gratulálok, ez is egy világkép, amivel én mondjuk nem tudok (és nem is akarok) azonosulni.

    "Vagy te beülhetsz bármikor egy versenyautóba és száguldozhatsz vele kedvedre?"

    Elég jó kocsim van szerencsére és amibe szeretnék beülni, azt az érzésemet nem elégíti ki egy tévé előtt ücsörögve egy műanyag kormányt tekergetni. Bocs.

    "Elköthetsz egy boeing 737-est? Kipróbálhatsz egy focke wulf 190-et a 2. vh-ban? Megpróbálhatsz légkörbe lépni és leszállni egy űrsiklóval?"

    Nem, de ezek meg nem is érdekelnek, teljesen hidegen hagy mégsem érzem magam gecibutának.

    "Az oké hogy valakinek magas az olyan játék ahol gondolkodni is kell, de "

    Vagy csak lehet hogy a nap 10 órájában gondolkodik nem kis horderejű kérdéseken és amikor hazamegy akkor már nem gondolkodni akar hanem csak kikapcsolódni? ÉS ha ezt úgy teszi meg, hogy nem akar pepecselni szimulátorral akkor már gecibuta szar. Ne haragudj de szerintem ez gecibuta szar gondolkozás részedről.

    "Tudod van akinek a szellemi igényeit kielégíti hogy 2 követ összeütöget, van aki inkább sakkozik..."

    És lehet hogy aki 12 órát sakkozik naponta az a nap végén pofánbasz ha sakkot raksz elé???
  • narumon
    #69
    "De a pc vidkarik, processzorok évente igen sokat fejlődnek. "

    Ezek szerint fiatal vagy még. Akkor egy kis történelem lecke; igen pontosan ez volt a gondja a PC-nek, hogy néhány évvel ezelőtt már gyak. ott tartottunk, hogy kijött egy új játék milyen vidkarit vegyél mellé. Ezek most pont a konzol miatt lassultak le egy értelmes és vállalható szintre. Nem véletlenül terjedt el ennyire a konzol, kurva sokan beleuntak az évente kétszer bővítem a gépemet játékba.
  • narumon
    #68
    "De ott a crysis ami elég jól elfut minden konzolon és pc-n is."

    Őőőő nem bassz már ez pont nagyon rossz példa, amikor megjelent mindenki szarrá szidta, hogy semmin nem megy normálisan.
  • narumon
    #67
    Akárhogy csűröd akkor is relatív, nem hiszem, hogy a szórakozásnak a tanulásról kellene szólnia arra ott a tanulás. Persze fedheti a két igényed egymást de attól, hogy a másiknak nem fedi még nem lesz butább ember mint te. Így hát fenntartom, hogy igen relatív. Szerintem a buta játék a jrpg és anime játékok és a sok fps, de ettől még nem hiszem azt, hogy mindenki hülye aki ezekkel játszik, sőt igazából az ilyen emberről az ég világon semmi nem derül ki, lehet éppen mellette egy agykutató is.
  • Ender Wiggin #66
    Aki a tévé adás miatt vesz tudatosan full HD-s TV-t, annak gratulálok. Aki viszont mondjuk egy Asus Oplay-jel néz sorozatokat vagy filmeket, az tud élni :-D
  • Marko001
    #65
    No igen, egy jó megjelenítő nem árt hozzá. Azért manapság már elég sok háztartásban van lcd tv, főleg divatból és nem tudatos vásárlásból eredően. Mert ahogy írtad is, sajnos tényleg elég kevés a tudatos vásárló. Inkább megveszik hitelre de elmondhatják, hogy van fullhd-s tv-jük. Csak általában már nem jut pénz hd adásra és lehet nézni a szar minőségű műsorokat...
  • NEXUS6
    #64
    Ja van, de pont egy éve berohadt. Húztam halasztottam a dolgot, hogy kb 10-15-ért megjavíttassam, de rájöttem hogy annyit sem ér az egész.

    Pl, mert egy X360-Ps3 szintű grafikát kb az Rad HD3000-esek tudnak 5000 Ft-ért.

    A PC-s játékok tényleg kb egálban vannak megjelenéskor, de ugye az 1 éves Mass Effect2 most 2 Ft magyarítva. Ps3-ra meg most jelenik meg 10+-ért, jövő ilylenkorra occsó kiadásban még mindíg 5+ lesz az ára.

    Nem mindegy hogy havi pár 10 ezret csak játékra költöd, vagy fejlesztesz belőle és még játékra is jut.
    Amúgy PC-n előveszed a páréves játékokat, fenyomod a grafikát, felrax esetleg pár modot és ugyan azt a játékot élvezed aktuális szinten.
    Konzolnál, meg mióta sírnak, hogy az FF7-et adják már ki PS3-ra is. Kiadják és persze megint kifizettetik a júzerrel.
  • Chocho
    #63
    Három hónap a játékiparban egy örökkévalóság.
  • Yv@n
    #62
    "Hdtv-t általában nem a konzol miatt szoktak venni, így elég téves a számolás olyankor, amikor ennek az árát is hozzáteszik egy konzoléhoz."

    Erről én nem vagyok teljes egészen meggyőződve. :) Valamilyen kijelzőre szükséged van hozzá. Lényegtelen, hogy ez egy hdtv, vagy egy komolyabb monitor(hisz erre is ráköthetők). Arra felesleges alapozni, hogy hdtv úgyis minden otthonban van már, szóval ne számoljunk vele mint költség, mert azért ettől egyelőre elég messze vagyunk.

    Volt "szerencsém" hagyományos SD készüléken használni nextgen konzolt, had ne mondjam mennyire fos a szöveges részek, feliratok megjelenítése... élvezhetetlen.


    Amúgy a mondandóm lényege abszolute nem ez volt, hanem hogy az úgynevezett "tudatos vásárló" a nagy átlagot elnézve egy mítosz, a létezését kb el lehet felejteni, mert marginális. :)
  • Ender Wiggin #61
    A Crysis 2 max gépigénye azért alacsony, mert nem készült belőle PC-s változat, csak egy buta port. Erről szerintem itt már többször volt szó. Én a demót egy 3 éves notebookon simán tudom játszani, még nagyobb beállításokkal, mint a Crysis Warhead-et...azért ez sokat elmond a színvonalról.
  • Marko001
    #60
    Gondolom neked van ps3-mad. Akkor mégis elég a konzolos grafika? :)
    A legújabb pc-s játékok sem kerülnek sokkal kevesebbe megjelenéskor.
    Az nem kérdés, hogy melyik a csúcs, mert egyértelmű hogy a pc. De hogy melyikkel lehet kijönni olcsóbban? Hát egy konzollal.
    Ha valaki "grafikabuzi" és tele van pénzzel, akkor meg vegyen csak pc-t.
    Nem mindegy hogy a havi pár 10 ezret csak játékra kell költeni, vagy fejleszteni is belőle...
  • Ender Wiggin #59
    Eszméletlen csúsztatás. Egy jó PC-t egyszer kell megvenned, és azzal gyakorlatilag évekig jobban eljátszol, mint egy konzollal, ami nem is mindig kedveli pl. a 90% által preferált másolt játékokat.
    Emellett szép, hogy a TV-den játszol, de pl, az autó játékokat még is hogyan? Íróasztalt teszel a nappaliban, hálóba, hogy kényelmes pozícióban fel tudd rá rögzíteni a kormányt?
  • Szefmester
    #58
    A számítógépet is rá lehet kötni a HDTV-re szóval akkor a monitor költségét le is lehet venni a PC árából...

    A 6850 pedig a közép felső kategória, de az is csak a 69xx-es széria megjelenése óta van, addig viszont felső volt. Tudod mindig van jobb és erősebb idővel. A konzolokon pedig csak sokévente van jobb és erősebb, igaz akkor látványosan erősebb.
  • Marko001
    #57
    Azért egy HD6850 még nem high end kategória. Középkategóriással meg nem mennél sokra manapság.
    Nem felejtem el a pc vonalat. Még szerencse, hogy alacsonyabb a végösszeg a játékoknál, amikor a hardvert minimum dupla áron veszed egy konzolhoz képest (már ha azt akarod, hogy pár évig ne kelljen lecserélni). :) Ha nem lennének olcsóbbak még ennyien sem vennék meg.
    Akkor így írom: "És itt az ár/érték arány a mérvadó szerintem a legtöbb normálisan gondolkodó embernek."
    Hdtv-t általában nem a konzol miatt szoktak venni, így elég téves a számolás olyankor, amikor ennek az árát is hozzáteszik egy konzoléhoz.
  • sanyicks
    #56
    "aminek hála ott ezáltal még alacsonyabb a végösszeg." hát nem is kicsit... gondolom konzolon nincsenek ilyen steames -75% meg -90%-os 2000 ezer forintos AAA címes akciók méghozzá kevéssel a játék kiadása után :D
    Lásd mafia 10 euroért decemberben mikor augusztusban jelent meg.
  • NEXUS6
    #55
    Hát neked elég, nekem meg nem a konzolos grafika. 3 éve még nekem is elég volt.
    25 ezredesért meg kapsz olyan grafkarit, ami azért a konzolokénál fényévekkel jobb képet mutat.

    Megunntad, hogy évente fejlessz és csak max közepes beállításokkal játszhatsz? Szerintem meg mindenki olyan szinten játszik amennyi pénze van, illetve amennyt rászán. Ez PC-n is igaz, nem kötelez senki, hogy évente új részegységet vegyél és azért mint alant látod jelentősen lassult a fejlődés.
    Konzolnál meg a játékok kerülnek csillagászati pénzbe. persze van warez is, csak akkor a multi ugrott, meg igazából az is pénzbe kerül.

    Mindenki mag döntse el, hogy havi pár 10 ezresét, ha van annyija egyáltalán mire költi?

    Pár éve a sokkal magasabb árak melett is a konzol volt a csúcs, pár éven belül viszont technikailag átcsúszik a ciki kategóriájába (a Wii már kiadáskor is az volt, de mindenki lexarta).

    Az aktuális PcGuruban hasonló témát boncolgatnak, most jól elmegyek lefürödni és elolvasom, hogy milyen okosságokat írtak benne.
  • Yv@n
    #54
    "Ha a legújabb megjelenésű játékok árát duplázom, még úgyis csak max 25 ezerbe kéne kerüljön. Ennyiből nem lehet egy elfogadható videokártyát megvenni."
    Háát...egy radeon HD6850 41ropi jelen pillanatban, az pedig már high-end vga, amivel 1920*1200as felbontásban játszol bármivel. Szóval egy középkategóriás vga ki kellene jöjjön 25-30ból :)


    "A játékokat meg ha csak pár hónappal később veszem meg konzolra, már jóval olcsóbban juthatok hozzá."
    Ez egy nagyon népszerű érv, de valahogy mindíg elfelejtik az emberek, hogy ez pc vonalon ugyanígy van, aminek hála ott ezáltal még alacsonyabb a végösszeg.

    "És itt az ár/érték arány a mérvadó szerintem a legtöbb embernek."
    Szerintem meg totálisan nem(ugyanúgy megveszi hitelre a batárnagy képátlójú hd tv-t és konzolt, ahogy venne egy pc-t...). Kizárólag az számít, hogy mit szokott meg, illetve a közvetlen ismeretségi körében mi az elterjedtebb.
  • Szefmester
    #53
    Hát nem tudom, nekem 2008as vásárlású a gépem és VGA-t is csak azért vettem újat mert az előzőnek (amivel szintén minden simán ment majdnem maxon) eldurrant a tápkondija. Megjavítottam majd bőven áron alul eladtam egy havernak aki tudta mit is vesz. A mostani kártyámmal minden megy mint az álom, és vélhetőleg nem kel majd mostanában cserélnem sem, hála a konzoloknak.

    Mivel a konzolokra fejlesztenek elsősorban a pc-s játékok gépigénye sem növekszik drasztikusan, csak az új konzolok megjelenése utáni 1-2 évvel. Szóval ha türelmes vagy és nem egy tipikus grafikab*zi, akkor vársz. Megjelenik egy új konzol, és vársz olyan fél vagy másfél évet és akkor veszel egy átlag feletti épet, amivel még 2-3 év múlva is vidáman elleszel. A jelenlegi gépem ugye 2008ban vettem mint mondtam, és egy 2004 óta csak HDD bővítésen átesett gépet cseréltem, pedig normálon még az is futtatta az akkor címeket. Ok. A Crysis már nyilván megfektette volna, de ha nem akarok mindíg a legfrissebb játékokkal játszani hanem inkább várok egy kicsit (figyelitek mennyire megéri egy kicsit türelmesebbnek lenni?) akkor azokhoz is olcsóbban hozzájuthatok pár hónappal a megjelenésük után.

    Azt ostobaság vitatni hogy a konzolok már a megjelenésük utáni egy hónapban elavultak, de azt is ostobaság vitatni hogy emiatt rosszabbak lennének mint a PC. Nem rosszak, csak mások. Más a céljuk. Mondjuk én ezt a "majdnem pc" tulajdonságot felejteném el de sajnos ez van.
  • Marko001
    #52
    Azért megnézném, hogyan jön ki két konzolos játék árából egy "elfogadható" videokártya. :) Ha a legújabb megjelenésű játékok árát duplázom, még úgyis csak max 25 ezerbe kéne kerüljön. Ennyiből nem lehet egy elfogadható videokártyát megvenni. A játékokat meg ha csak pár hónappal később veszem meg konzolra, már jóval olcsóbban juthatok hozzá. A "csutka" x360-nak a grafikájával teljesen megvagyok elégedve a 102 cm-es tv-n. Van gémer pc-m is de már 4 éves, mert meguntam, hogy szinte évente kell cserélni az alkatrészeket benne, ha nem csak medium graf-on szeretnék játszani az új játékokkal. Sokkal olcsóbbra jön ki egy konzol összességében, ami játékra tökéletes. És itt az ár/érték arány a mérvadó szerintem a legtöbb embernek. És az emberek többsége nem milliomos (sajnos).
  • Dany007
    #51
    +1 én is valahogy így látom a helyzetet.
    A PC-s technológia már szintekkel a konzolok előtt van.
    Csupán mivel a konzol a húzóerő anyagilag, ezért a játékok is arra készülnek, értelem szerűen úgy, hogy még szépen elfusson a konzolon.

    Emiatt abszolút nincs kihasználva a PC-ben rejlő teljesítmény.
    Ugye linkelted a Cryengine 3-at, és az ebből készült Crysis 2 maximálisnak írt gépigénye is "csak" GTX560-as. link
    Ehhez képest nemrég jött ki a HD 6990. Az első tesztek tanúsága szerint ~ 20%-kal a GTX580-ast is! Igaz ez már két GPU-s! link
    Ergo, ha a GTX560 a linkelt cikk állítása szerint elég a Crysis 2 grafikájához max beállításon, akkor vajon mit lehetne még kihozni ebből a 6990-ből? 4GB videómemória, 2GPU stb...
    Mégnagyobb teljesítményre képes, mégbrutálisabb grafikát lehetne írni, mint a Crysis 2.

    Csak ugye itt kanyarodunk vissza megint a konzolokhoz. Mivel az a húzóerő - pénzben - ezért arra írnak játékot. De mivel a konzolos hardverek (xbox360,PS3) már cirka ~5-6 évesek, így nem csoda, hogy nem képesek a most lehetséges legszebb grafikát megjeleníteni. Ezért marad a gyengébb grafika, amit még elbír a hardver 720p-ben.
    És mindebből következik az, hogy sajnos ezek az "ősrégi" konzolok visszahúzzák a grafika fejlődését és elterjedését...
    Úgyhogy ezek után senki ne mondja, hogy nincs fejlődés, meg nincs grafikai, technológiai újítás, mert van! Csak a konzol az ami ottmarad ~2005-ben!
  • NEXUS6
    #50
    "Azért sok ember már eléggé hozzászokott, hogy vesz egy olcsó konzolt, és azzal 6 évig elvan, és nehezen váltanának vissza pcre, akármennyire húz el grafikailag -főleg hogy nem használja ki semmi, mert csak konzolportok vannak-."
    Nos nekem általában ott figyel az aktuális Sony konzol is a gép mellett, de én ezzel vitatkoznék.
    A konzol nem olcsó mulatság!
    Most hogy benne vagyunk a generációban rendesen a Wii-kerül még mindig 50 ezredes kürül, és ez megy fel égészen a csillagos égbe. 50-ezerből kijön egy alaplap, proci, memória csere; 2 konzolos játék áráért meg kapsz egy elfogadható vidkarit is hozzá, és attól kezdve ugyan azokkal a játékokkal, sokkal jobb minőségben feleannyiért játszol. Leszámítva a gagyi konzol portokat.

    A Wiinek kb a PS2-árában kéne lennie, mert kb annyit is ér. A nagykonzoloknak kb 40-50 körül.
    A csutka X360 mondjuk annyi.
  • Ender Wiggin #49
    Ahhoz, hogy a Crysis mindenben leg legyen, talán kellett volna egy kerettörténet is. Ami egy lerágott, szánalmas gagyi, így nem mozgatott meg nagy tömegeket. A Farcry anno szintén elég simlis játék volt, de az akkori riválisokhoz képest, gondolom, nagy durranás volt a cryengine. Ez emelte a többiek fölé. A mostani próbálkozás - szubjektív - nem veri ki a szemet.
  • Ender Wiggin #48
    Konzol grafika vs PC grafika...hát itt a Crysis 2. Mindenféle beharagozás ellenére konzol port lett a PC-s változat, így rondább, mint az első (ami PC exkluzív), homályos pixelek, nincs élsimítás és simán fut egy 3-4 éves konfigon. Ennyit tudnak ma a konzolok.
  • Sir Cryalot
    #47
    Majd jól megint beszopat mindenkit a nintendo , az lesz.
  • wednes
    #46
    Aztán 3 hónap múlva meg is lett az 1 millió eladott példány. Nem volt bukás anyagilag a Crysis, csak a fejlesztők álma nem vált valóra, hogy ezzel a játékkal történelmet fognak írni (legsikeresebb, legszebb, legjobb, legjobban fogyó játék stb).