85
-
tz19 #45 Két állásinterjú alapján ennyi következtetés egyetlen cikkben ritkán van. LOL -
#44 A Crysis 2 különös madár, tény, hogy remekül néz ki és jól fut minden platformon. Azt viszont tegyük hozzá, hogy az első rész exkluzív PC-s volta az első üzleti évben bukás volt az EA-nek (az első hónapban egymillió körüli szereplést vártak, ebből azonban csak 200 000 lett), s emiatt álltak rá, hogy konzolokra is elkészítsék a folytatást. Az ördög tehát a részletekben lakozik: a konzolokra több játékot adnak el, vagyis üzletileg megéri a konzolok pártját fogni, a CryEngine 3.0 pedig azért fut olyan jól minden gépen, mert relatíve nem más, mint az előző motor butítása, átszabása más fejlesztőkörnyezetekre (tehát ha nem jött volna konzolra, PC-n megint iszonyú gépigénye lenne).
A Mafia II az egyedüli tényleges kivétel tavalyról: minden téren a PC-t tartja előnyösnek, hihetetlenül szép és nagyon jól fut -- ellenben PC-n olyan rosszul teljesített, hogy sokáig még a DLC-k steames értékesítése is kérdéses volt. Ezek pedig nem összeesküvések, hanem tényleges adatok. Ha többen vennének játékot PC-re, komolyabban venné a platformot az ipar. -
#43 Kihívás azért akad máshol is. Például az általad említett JRPG-k közül a Lost Oddysseyt talán szégyen, de máig nem játszottam végig, mert iszonyatosan nehéznek találtam és sok időt vett el. Pedig csak a megfelelő taktikára kellett volna rájönnöm, kísérletezés és lootolás útján, ugye. De említhetném pl. a Dead Space 2 Lehetetlen módját, ahol a 10 óra hosszú, igen nehéz játékban mindössze háromszor lehet menteni. S most nem egy faegyszerűségű vacakról beszélünk, csupán stílusbeli eltérésekről.
Ami a szimulátorokat illeti, hiányolom és szeretem őket, de időm például nem igen lenne rájuk. Mire beletanulok egybe, addigra két másik játékot viszek végig, amik jobban szórakoztatnak. Ezzel szemben mondjuk rokonműfajnak tekinthető a kalandjáték, mely szintén haldoklott és szintén türelmet igényel... Azokat pedig imádom mindmáig. :) -
sanyicks #42 De egyébként ott a mafia2 a manapság ritka jó optimalizációra. Gyönyörű (pc-n) és gyönyörűen fut elavult gépeken is bizony max grafikával (az nvidia fostos pisikszjét kikapcsolva persze, amivel egyébként semmit sem vesztünk). -
sanyicks #41 A sokféle konfiguráció különbségeinek elfedésére találták ki pl az apikat, és a drivereket, magas szintű programozási nyelveket. Pl opengl, d3d.
Az optimalizálás csak akarás kérdése... régen a 90-es években is milliónyi konfiguráció volt, még is gyönyörűen optimalizált játékok voltak, pedig akkor még nem voltak olyan fejlett cuccok, a játék felét gépi kódban programozták. Aztán jött a "szarunk rá, vegyé új kártyát" és az ea szerű "adjunk ki minél gyorsabban minél több szart a hülyéknek" idő. -
#40 "amerre a vezető fejlesztők vinnék, a még nagyobb realizmus, a virtuális valóság irányába."
erről az jut eszembe, hogy pont egy vezető fejlesztő (c&c, red alert 2) csinálja a legsikeresebb pc játékot (amit 100milliók játszanak) a farmville/cityvillet.
mondjuk konzolon sem jobb a helyzet, a wii eddig szárnyalt, és nem a metroid miatt, az x360 és a ps3 is a kinect és a move óta erösödött meg... -
sanyicks #39 Mondtam, hülyéknek relatív. Aki szimulátorról és jó rts-ről azt mondja "gecibuta szar", az önmaga is "gecibuta szar". Vagy talán tudsz mondani okosabb játékot? Egy cod? egy nfs? Egy buta egykaptafára épülő japán anime alapú játék amit egy az egyben egy tv sorozatból loptak? egy gagyi fps? Na ne röhögtess! Kb olyan mintha parasztként azt mondanád einsteinre hogy buta :D
Ha játszani akar miért szimulátorozna az ember? Hát azért mert kihívás! És azért mert az életben nem teheti meg? Vagy te beülhetsz bármikor egy versenyautóba és száguldozhatsz vele kedvedre? Elköthetsz egy boeing 737-est? Kipróbálhatsz egy focke wulf 190-et a 2. vh-ban? Megpróbálhatsz légkörbe lépni és leszállni egy űrsiklóval? Hadvezérkedhetsz bármikor? Kötve hiszem... és erre jó a szimulátor, és az rts.
Az oké hogy valakinek magas az olyan játék ahol gondolkodni is kell, de lebutázni egy játékot ami nyilvánvalóan sokkal több észt igényel mint ami az illetőnek van, az csak az erős frusztráltság jele.
Tudod van akinek a szellemi igényeit kielégíti hogy 2 követ összeütöget, van aki inkább sakkozik... -
#38 Azért sok ember már eléggé hozzászokott, hogy vesz egy olcsó konzolt, és azzal 6 évig elvan, és nehezen váltanának vissza pcre, akármennyire húz el grafikailag -főleg hogy nem használja ki semmi, mert csak konzolportok vannak-. -
sathinel #37 Optimalizálni? pc-n elég jól elfutnak a progik függetlenül hogy nvidia vagy ati van a gépben. A processzorok sem igazán számítanak, a memória mégannyira sem. A gond hogy a konzolokat direkt máshogy építették fel hogy nehéz legyen törni valsz. A pc-nél ilyesmi nincs csak a hardware ára/teljesítménye szab határt amit meg tudzs fejleszteni.
Konzolnál fejlesztés kilőve. Tehát kb 3-4 éves grafikát használnak most is. Igen egyre jobban tudják rá írni a grafikát mint ahogy c64-en is egyre jobb játékok jöttek ki. De a pc vidkarik, processzorok évente igen sokat fejlődnek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_ATI_Graphics_Processing_Units
Egyedül a konzokos játékok működnek csak konzolon, de azok nagyrészét is emulálva, vagy később kicsit átírva futnak pc-n. Akkor kérdem én miért is nem lehet optimalizálni? Főleg hogy az xbox-os játékokat is pc-ken fejlesztik.
De ott a crysis ami elég jól elfut minden konzolon és pc-n is. Tehát meg lehet csinálni csak nem akarják valamiért. Márpedig ha annyi féle konfig van pc-re(Amit nem igazán értek mert vidkarik, processzorok, alaplapchipset minden elég jól elvan jópár éve egymással probléma nélkül játékok alatt max más teljesítményen mennek.) És nem kell mindenféle konfighoz új játékot kiadni akkor miért is kell konzolra külön programozni? Ki nem követi a szabványokat? -
sathinel #36 [URL=http://www.youtube.com/watch?v=4mJeefx5_Qc]3 46" TV eyefinity[/URL]
Többet nem linkelek mert 1080p-ben is minden tökéletesen fut. Eyefinity , 3d minden megy rajtuk.
http://www.youtube.com/watch?v=rG4klFf2cqk
-
sathinel #35 Te akkor valsz nem figyeled mi történik. 3D-t meg már minden vidkari tudja nem újdonság.
http://www.youtube.com/watch?v=5NIGPctOBx8
Ha ehhez hasonló konzolos grafikát mutatsz akkor ok elhiszem hogy szép az xbox360, psp. 720p-ben látod így is csak. És el lehet képzelni akkor miket lehetne csinálni manapság ha nem a fos régi hardwarre írnák a progikat hogy a konzolon is elfusson valahogy a játék.
Xbox360 van haveroknak idekinn de a 3-4 éves gépek jobb, szebb grafikát tudnak.
egy mai 6870, 6850 meg vagy az új nvidiák símán agyonverik bármelyik konzolt. Csak rá kell programozni nem régi szarokon kéne futtatni a progit és akkor lehetne még szebb is. Kicsit az az érzésem hogy a konzolok miatt a grafikai fejlődés visszaesett és inkább tucattermelésre álltak rá.
Csak pár játéknál merik így is megcsinálni hogy részletes legyen mert a konzolokon ha nem fut akkor a fos kiadók nem is adnak rá támogatást, nem foglalkoznak vele. -
hodobaj #34 Egyelőre nem volt olyan komoly fejlődés a Hardware piacon ami igényelné egy új konzol készítését. Az Xbox360-as és a PS3-as grafika még mindig mondható szépnek. Azon kívül meg a Kinect meg a Move megadja a plusz játék élményt. Meg ki kell várni mi lesz ezzel a 3D dologgal, mennyi 3D-s TV-t adnak el... Mert ha így hódit tovább a 3D-s őrület akkor minden új konzolnak nativan kell már 3D-t támogatnia. -
#33 Relatív? Tehát véletlenül sem mondható az, hogy valójában mégiscsak értelmesebb dolog (mivel köze van a valósághoz, valós dolgokat tanulsz meg), mert téged szubjektív módon nem érdekel jobban? :-P -
#32 Igen sry, Narumonnak ment. -
bobi64 #31 Hátugyeizé, már nem elég a nagy teljesítmény. Köll valami extra, mint a wii-nél. Be kell vonni új rétegeket a konzolozásba stb. Nagyobb közönség, nagyobb piac, nagyobb bevétel és siker. Szerintem most nagyon telített a piac. A sonygép még csak most sikeres, a wii betegre nyerte magát, de hol ahatár, mennyit lehet még eladni bármelyik gépből? Ennek a dolognak nem lehet csak úgy neki ugrani. -
philcsy #30 "Csak nem egy Pc ugyanolyan formában ahogy most is van?"
Szerinted a PS3 meg Xbox 360 mennyiben különbözik egy PC-től?
A nagy része kereskedelemben kapható cucc.
A GPU-kat illetve biztonsági elemeket leszámítva.
A PS3-on módosított linux futott. Maga a gép egy (majdnem) teljes értékű szabadon használható PC volt egészen tavalyig.
Az Xbox-on nem tudom mi fut de az a gyanúm hogy egy lebutított windows.
Még egyszer megismétlem, az lenne az előnye, ami a konzolé is. Szabvány konfigurációk lennének, így ezekre könnyen lehetne optimalizálni a játékokat. Ha 100 konzol lenne a piacon, az is lényegtelen, mert lehet 100 gépre is optimalizálni a beállításokat.
De mi is van a PC piacon? Szerinted hányféle PC konfigurációt lehet összerakni? Mint égen a csillag. Lehetetlen az összesre optimalizálni. -
#29 "én valahogy értelmesebbnek tartom megtanulni a repülési profilokat, légi technikákat, repülő tulajdonságokat, légi taktikákat, fegyverzetbeállítást, meg ilyeneket, mint teljesen értelmetlen képességeket"
Látod ezért relatív. Ezek az én szememben semmivel sem értelmesebb dolgok sőt. -
philcsy #28 Szerintem félrement -
#27 Az hogy egy játék mennyire mondható butának, primitívnek, egyszerűnek, az nem attól függ, hogy te szubjektíven mennyire kedveled az adott stílust. Hanem attól, hogy mennyire összetett, mennyire nehéz (mekkora kihívás), mennyire reális dolgokban. És a szimulátorokban az élményt leginkább az adja, hogy valós dolgokat látsz szimulálva, az adja a kihívást és nem mindenféle unreális dolgok, olyan dolgokban vehetsz részt (mégha nem is teljes élvezettel), amiben valóságban soha nem lesz alkalmad. Ráadásul sokkal több ideig lekötik az embert (tipikusan kevésbé intenzíven, ami miatt jogosan sokan nem szeretik! de ez szubjektív!!), mivel az összetettség miatt változatosabb a játékmenet és jóval több kihívás is van bennük, amik reálisak.
Nem tudom játék alatt melyik az élvezetesebb pl. a CoD, vagy az ArmA, de ArmA -t másfél év után untuk meg (heti több alkalommal játszottunk COOP-ban), pedig tényleg hibák milliárdjaitól szenved. Jónéhány szim, pl. repülő szimulátorok még évek után is adnak jócskán tanulni valót, kihívást (pl. IL-2 Sturmovik, Black Shark). Persze a World of Warcraft is, gondolom számodra a WoW az értelmesebb, én valahogy értelmesebbnek tartom megtanulni a repülési profilokat, légi technikákat, repülő tulajdonságokat, légi taktikákat, fegyverzetbeállítást, meg ilyeneket, mint teljesen értelmetlen képességeket, tulajdonságokat, karaktereket ^^ -
#26 Igen és akkor a konkurrens gyártók csinálnának egy másik ilyen rendszert, egy picikével több memóriával egy picikét nagyobb procival, minimálisan többért és akkor azt vennék és jönne az előző egy kicsit több memóriával meg nagyobb háttértárral (hiszen nem akar lemaradni), és akkor megint az lenne és akkor rájönnénk hogy jééé mi ez? Csak nem egy Pc ugyanolyan formában ahogy most is van?
(Mert a Dell a HP a Fujitsu az Acer, stb stb pont ugyanezt csinálja most is, csak nincs rajta egy csakjátékralinuxszerűoprendszer aminek a fejlesztési költsége lehet hogy soha nem jönne vissza) -
philcsy #25 Egyik ismerősöm mondta hogy ő nem szeretne realisztikusabb játékokat.
Pont elég a piros folt, nem hiányzik neki hogy szétfröccsenő agyvelőt meg embertorzókat lásson. :)
Természetesen a realizmus nm csak ezt hanem a reálisan viselkedő környezetet is jelent. Na ez meg elég kemény dió. -
philcsy #24 Ráadásul a kiválasztott gyártókkal meg lehetne egyezni hogy piaci ár alatt adják az eszközöket, így meglenne az árrés akkor is ha normál PC áron adják. -
philcsy #23 "Őt év múlva pedig már a csak a tengerből előcammogó törfarkú rákok, élő őskövületek lesznek. 10 év az IT-ben egy örökkévalóság meg még néhány év."
Mennyire igazad van.
Pedig simán lehetne 2-3 éves ciklusokban kiadni konzolokat. Piacról összeválogatni megfelelő PC eszközöket, és csinálni egy szabvány játék gépet. Használhatnának Linux oprendszer, ott van OpenGL. Lenne visszafelé illetve PC kompatibilitás (hiszen az lenne).
Mivel lenne jobb mint egy PC? A lehető legjobb ár érték arányú termékeket válogathatnák össze. A játékokat a készítőik a konkrét rendszerre optimalizálhatnák, viszont ez nem jelentene akkora költséget mint portolni egy tejesen más rendszerre.
Szerintem. -
#22 Pedig hidd el relatív. Szerintem bármelyik szimulátor egy gecibuta szar, már maga a név is gáz, ha játszani akarok akkor mi a fasznak szimulátoroznék. Pontosan olyan kérdés mint az, hogy melyik a szebb szín a piros vagy a kék? -
#21 Hát nekem nem fognak hiányozni,az sem zavarna ha végleg eltűnnének.Olyan ez mint az evolúció-lassan kiderül mire van szükségük az embereknek és mire nincs. -
sanyicks #20 Melyik fejlesztő vinné a realizmus irányába a játékokat? Egyik sem, sőt pont a realizmustól egyre távolabbra. A realizmus irányába csak látványban mennek, minden másban egyre egyszerűbb, buta irányba. -
sanyicks #19 Nem annyira relatív. Egy szimulátor csak egy "gecibuta szar" tarthat "gecibuta szarnak", ugyanis mindig több gondolkodást követelnek mint az átlagjátékok.
Na meg a rendes stratégiáknál is. -
bino512 #18 Nem hiszem hogy egy új zöldfülütől fogják kérdezni hogy na milyen legyen az új box:D -
#17 En erosen pc parti vagyok, de orulnek ha jonne vegre az uj konzolgeneracio. A nagy multiplatform kiadok evek ota semmi olyat nem voltak kepesek kitermelni egyket kiveteltol eltekintve (pl. GTA4 vagy a DICE uj engineje) amire azt mondana az ember, hogy igen ez egy ujabb merfoldko. Ha 2015-ig huzzak ezt a vergodest sztem eleg sokan elpartolnak a konzoloktol es ugy eleve a jatekoktol mivel mar most is onmagat ismetli szinte mindenki.
Csak hat az meg eselytelen hogy egy komoly kiado bevallalja, hogy a top seller cimeit pc exkluzivra valtoztatja a fejlodes erdekeben. Pedig akkor talan nem egy rokabor lenne egy sikeres sorozat uj resze.
-
#16 A jelenlegi konzolgeneráció nem igazán nevezhető sikertörténetnek, annak ellenére, hogy a PC oldalról áttevődött a hangsúly a konzolokhoz a játékipart illetően.
A Wii iszonyatos sikere utal pont arra, hogy a piac úgymond nem érett meg arra, amerre a vezető fejlesztők vinnék, a még nagyobb realizmus, a virtuális valóság irányába. Az emberek ha választani lehet a valóságosnak, vagy a játékoknak látszó játékok között, akkor az utóbbit választják.
Márpedig a következő lépés/generáció egy a valóságtól szinte teljesen megkülönböztethetetlen médiát nyújtó technológia lenne, de erre egyrészt még nem vagyunk képesek, másrészt az előbbiek arra mutatnak, hogy talán az emberek sem vevők rá.
Így aztán késik a köv. konzol generáció, miközben a PC szegmens meg szépen halad a maga útján. Ha nem is a virtuális valóságot kínálva de legalább olyan dolgokat, mint kompromisszumok nélküli valódi HD felbontást egy viszonylag olcsó hardveren, BD lejátszást, sőt nagyobb megbízhatóságot, teljesen hangtalan eszközöket.
Egy átlagos mai PC-hez képest a konzolok állandóan szuszogó, ráncos, kicsi, de drága mopszok. Barátságosak, de nem sok mindenre használhatók.
Őt év múlva pedig már a csak a tengerből előcammogó törfarkú rákok, élő őskövületek lesznek. 10 év az IT-ben egy örökkévalóság meg még néhány év. -
#15 Azért a Wii utódjáról vannak már hírek. Pl. Iwata Szatoru is beszélt róla, hogy dolgoznak az ügyön, a gép tehát készül, csak azt nem tudjuk, mikor mutatják be. Szvsz amúgy jövő nyáron van esély erre, és talán 2012 végén egy debütre Japánban, amit egy tavaszi USA és Eu. turné követne... -
ppista #14 Ez teljesen relatív.
Lehet az a játék amit te "komolynak" tartassz, az más szemében egy "retardáltaknak szóló gecibuta szar" -
#13 Egyébként valóban meggondolandó, hogy mikor dobjanak ki újra egy olyan hardvert, ami már a megjelenéskor is elavult, és onnan meredek zuhanásba kezd... -
#12 Lefordítom: "komoly" = "nem retardáltaknak szóló gecibuta szar" -
#11 Nekem tetszenek ezek a fantáziarajzok, bal oldalt középen a legjobb szvsz. Annak a közepére egy világító cuccot be lehetne rakni, vagy lehetne az a bekapcsoló gomb. :D -
ppista #10 Van olyan hogy komoly játék? Na ez nekem új. Ha, játék, eleve nem is lehet "komoly". -
sanyicks #9 A legpoénosabb a pc xbox jelekkel :DD
Amúgy csak hintik a port hogy vegyél még gépet tőlük mert azt hiszed hogy nincs új, aztán hopp mégis.
Mindegy engem nem érint a dolog amíg csak komolytalan játékok vannak konzolra. -
Grusi #8 Igazad van, az egyiken még rajta is van az "Xbox II" felirat. Be lett nézve rendesen :) -
#7 Sztem ezek nem a 360 utódjáról készített rajzok, hanem a 360-ról készített fantáziarajzok az első xbox idejéből. Egyrészt, mert mindegyik doboz elég nagynak tűnik, másrészt egyértelműen látszik rajtuk, hogy visszafejlődés lenne a 360-hoz képest, mert úgy néznek ki, mint az első xbox. -
Sir Cryalot #6 "Rajongói fantáziarajzok az X360 utódjáról"
ez milyen mondatszerkesztés? Prohardveres?
Lehetne inkább, "Rajongók fantáziarajzai " ...? Köszöntem...