Megkezdte a visszatérést a Mars500

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyetértek. Én is pont erre gondoltam.
Elvégre ez egy pszichológiai kísérlet. Márpedig ezt pont agyonüti a tény, hogy a résztvevõk tudják, hogy ez csak egy kísérlet és nem éles küldetés.
Ahogy írtad is bármikor kiszállhatnak, nem eshet bajuk, nem halhatnak meg nincsenek fizikálisan több százezer km-re az otthontól és így tovább...
És ez a biztonságtudat szerintem nem kis tényezõ az egész kísérletet figyelembe véve. Szerintem itt és ezért bukik az egész. Nem mondom, hogy nem ér semmit, de lényegében nem releváns egy valódi ûrutazáshoz képest. Persze tapasztalatot gyûjteni jó, de a leglényegesebb kérdésekre ez nem ad valós választ.

NEXUS6
Szerintem nem érzékenyebbek, csak nagyobb gáz ha nekik károsodnak a szaporító szerveik, hogy szakszerûen fejezzem ki magam.

Épp hogy a férfiaknál veszélyesebb, hiszen a herék gyakorlatilag testen kívül védtelenül vannak. A férfiak teljes sterilizációjának szerintem összehasonlíthatatlanul magasabba veszélye.
Azonban egyetlen férfi is képes bármennyi nõt megtermékenyíteni. Egy nõ viszont csak pár magzatot fog tudni a legjobb esetben is kihordani.
Mondhatni, ha egyetlen férfi marad a világon akkor már biztos, hogy nem fog kihalni az emberiség.
Ha csak egyetlen, vagy csak néhány nõ, akkor viszont már igencsak valószínû a dolog.

Az oroszok anno ugyan úgy kiválogattak egy csapat csajszit az elsõ repüléshez, mint ahogy egy csapat fószert. Azonban valahogy Tyereskova repülése nem sikerült valami jól és utána törölték a programot, meg vagy 2 évtizedig nõ nem ment az ûrbe.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ebben a cikkben lehet tájékozódni a témában: Szex az Antarktisztól a Marsig: miért küldjünk nõt az ûrbe?

A cikkben szó esik arról is hogy egyenlõre miért nincsenek nõk a Mars 500 programban.

Ha jól tudom, az oroszok ilyen stílusú kísérletet már végeztek, valamikor a hetvenes években.

Ami a nõk mellõzését illeti, az fõleg biológiai okokra vezethetõk vissza. A nõk ugyanis érzékenyebbek a sugárzásra, mint a férfiak. Ferihegyen is tilos a mikrohullámú tesztek közelében nõknek tartózkodni, nem véletlenül.

Ezen felül még ott van a nemek közötti pszichikai problémák is. Bár ilyen bevetésre nagyon fegyelmezett embereket kell kiválasztani, de hát mindenki tévedhet. És egy féltékenykedési rohamból eredõ veszekedés akár az egész expedíció kudarcát okozhatja, vagy esetleg az ûrutazók életét is veszélyeztetheti.

Skynet85
Ha a csajok száma != a pasik számával még nagyobb a baj, sõt még ekkor is mert lehet sergej nõje mindíg zöldebb(esetleg felzavarhatnak egy qrvát nah de ez még is csak egy ûrutazás)... jobb az ha tisztában vannak a lehetõségeikkel marok marcsával és társával btw egy fontos dolog miatt nem elsz egy yilen teszt se mérvadó mivel tudatosan és tudat alatt is tisztában van a csóka azzal, hogy ha besokal kiveszik a kiséreltbõl, max nem kap gázsit a marson ez az opció nem igen adott...

NEXUS6
Ez nem egészen pótszer. Csak nem ártana kideríteni azt, hogy ha elküldünk 6 asztronautát a Mars-ra, akkor azok nem késelik meg egymást útközben.
Ha ez eddig nem lett volna tiszta számodra. Alapvetõen egy pszichológiai kísérlet.
De van olyan érzésem, hogy ha ez alapján lehet majd a kiválogatásnál teszteket felállítani, egy hosszútávú utazáshoz, a személyzet kiválogatására vonatkozóan, akkor ezzel a hsz.-szel gyak megbuktál.

Mellesleg ahogy tudom nincs közöttük csajszi. Az egész onnan eredhet, hogy a ruszkik meglehetõs fenntartásokkal kezelik a gyengébbik nemet az ûrutazásokkal kapcsolatban. Annak ellenére, hogy nem egy egészséges dolog másfél évig 6 kant összezárni szerintem az õ hozzáállásuk a helyes.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

CybeRick
emp már leírta amit én is gondolok 😊
Annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy a valódi Mars utazás egy lényeges pontban különbözni fog ettõl a szimulálttól.: Nincs, és várhatóan sokáig nem is lesz visszatérési lehetõség egy ilyen misszióról. Ezzel a majdani elsõ "telepeseknek" is tisztában kell majd lenniük.

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Szerintem van az a pillanat, amikor okosabb csendben maradni. Véleményem szerint számodra eljött ez a pillanat és sajnos nem ragadtad meg. legközelebb ne szalaszd el a lehetõséget!
globint
Drága játék, és valójában csak pótszer, a valódi utazást próbálja helyettesíteni, olcsó hülyeséggel.
Ha ez így megy, lesz itt a Marina árok felderítése New-York külterületén, csillagközi utazás Berlin mellet, stb.....

http://www.tradeximp.com/

← ElőzőOldal 2 / 2