82
Camelot (TV Series 2011)
-
#42 Jó kis rész volt. Merlin szerintem meg fogja tanulni használni az erejét, bár biztos nem valami egyszerű, 1 epizódos módon. -
#41 Jó rész volt, de berosálok ezen a Merlinen. :D Nagyon komolyra veszi a figurát. Morgan meg a papnője szokásos szarkavarók. :S -
G_ArchAngel #40 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a baj, hogy most megint egy felvezeto resz volt nemi akcioval, ami Spartacushoz nem ert fel, de Hercules/Xena vonalnal azert tobbet nyujtott.
A legnagyobb kulonbseget a ket Starz sorozat kozott a vizualitas adja a Spartacus javara.
Sajnos laposak a kontrasztok, nem a legjobbak a fenyek, az osszecsapasok pedig a Kevin Costner-fele Robin Hood szintjen vannak, ami 2010-ben (Russel Crowe /Gladiator, Robin Hood/, Spartacus, LOTR) utan igan halvanynak szamit.*
A vegen a Morgan-t eljenzo tomeg pedig akar a Tenkes Kapitanyaban is megallta volna a helyet.
Nezem, mert a tortenet erdekel, Arthur is egyre normalisabb, Merlin titokzatos, de meg hianyzik a sorozatbol "a koromragva varom a kovetkezo reszt" hatas. -
#39 Na kint van az új rész! -
Reg5 #38 Merlinnel az a baj, hogy JF túl komolyra veszi a figurát, ezzel már inkább nevetséges mint hihető a karakter. Arthur meg jó lenne, csak azok a szex jelenetek jajj... -
#37 Az Arthur-legendának semmi köze a valósághoz, amelyhez valószínűleg egyébként részben ez a sorozat, részben meg a Cliwe Owen-féle King Arthur film áll a legközelebb. Ezért is tetszik nekem mindkettő, nagyon is örülök, hogy nem az x+1. mesesorozatot kell néznem (ill. nem, mert akkor nem nézném).
-
#36 Remélem, hogy így lesz mert ez most nagyon lagymatag.
Egyébként erről az a véleményem, - mármint ha elferdítenek egy történetet - hogy akkor már jobb lenne ha más címet adnának neki illetve a szereplőket is máshogy neveznék el. Gondolom egyetértünk, hogyha mondjuk a Csillagok háborújában Darth Vader a jó fiú Luke pegig a rossz és egy wookie helyett egy nyuszi Han Solo társa akkor az már nem a Star Wars.
Ugyanez igaz a 300-ra is. Azzal is az a legnagyobb bajom, hogy két küzdő felet görögöknek és perzsáknak hívják, illetve, hogy a szereplők történelmi hősök nevét kapták. Csak mert a filmnek semmi köze nem volt a valósághoz, de még a történelemhez sem.
Egyébként sztem a sorozat arról fog szólni, hogy Arthur, hogy szedi össze a kerekasztal lovagjait. Szent Grál keresés vagy ilyesmi már nem lesz benne. Szóval a sorozat története nem fog túl jutni a nyúlon. :))) -
G_ArchAngel #35 Sejtesem szerint pont arrol fog szolni a sorozat, hogy a puhapocsbol ferfi-kiraly valik.
Amugy nalam messze Merlin viszi a sorozatot.
Persze bele kellene huzni, ha a lovagokat a kerekasztal kore akarjak gyujteni es azokat missziora kuldeni, mert ez meg nagyon az eleje.
A nepnek pedig patakver es baszas kell, mert arra izgul vagy kaszalni fogjak a sorozatot. -
#34 Az RC féle RH nekem is jobban tetszett az elődjénél.
Egyébként ízlések és pofonok. A filmekben többnyire az ember a jókkal szokott azonosulni. Ebben nekem nem megy. A Jó oldalon egyelőre csak olyanok vannak akik nem szimpatikusak. Főleg a főszereplő...
Ebben a sorozatban Morgana akivel azonosulni tudok. Ebben a filmben messze az a karakter akinek tényleg uralkodnia kellene.
Arthur egy gerinctelen patkány, és ráadásul egy puhapöcs; Merlinről meg aztán főleg nem lehet azt mondani, hogy egy pozitív karakter. A többi meg kb. mellékszereplő... -
G_ArchAngel #33 Pedig meg angol haverjaimnak is jobban tetszik ez a valtozat, sokkal hihetobb a monda egy ilyen sztori utan.
En nem is eroltettem volna a magiat, megprobaltam volna megoldani anelkul.
Amugy az uj Russel Crowe fele Robin Hood is elfogadhatobb, amint az angol Ludas Matyi fele ugri-bugri jopofa gyerek. -
#32 Szerintem inkább lejjebb.
A BBC féle Merlin után ez nem annyira bejövős. Meg úgy általában, el van ferdítve a mondakör. Ráadásul az Arthurt játszó fiúcskának inkább valami barátok köztben lenne helye. A Guinevre szál meg hab a tortán. OK, hogy a mondában is egy szajha, de ez túlzás. -
#31 picsába :( -
G_ArchAngel #30 gondolom a Nyul miatt:/ -
#29 Nah mivel ma sem találtam új részt, ezért megnéztem a Starz oldalát...ott 29-ére írják az 5. részt.
Szóval 1 hetet várni kell :) -
G_ArchAngel #28 Nem tudom, de a kard, amit a To Tundere adott sztori igy sokkal jobb -
#27 Jaja, várom én is. Nem tudom eldönteni, hogy ez a Merlin egy pszichopata vagy csak egy megkeseredett "öregember". Ha jól tudom utaltak rá, hogy sokkal idősebb mint aminek kinéz. -
#26 Pedig a 4. rész után vártam...hogy tudják-e feljebb emelni a színvonalat. -
#25 várunk -
G_ArchAngel #24 en sem, pedig imdb szerint tegnap volt...weird -
#23 Csak én nem találom az 5. részt? -
#22 Merlin nem kicsit zakkant -
#21 ez a 4. rész tényleg jól sikerült...ezt a színvonalat kellene tartani :) (vagy növelni) -
G_ArchAngel #20 S01E04 mar nagyott utott, fasza lesz a sorozat, erzem... -
#19 Első két részt megnéztem, nagyon jó, élvezetes, tuti nézem tovább is.
-
G_ArchAngel #18 agree -
#17 Claire Forlani egy ISTENNŐ! -
#16 Uhh...ez a rész sokkoló volt. Tele drámával. -
#15 Valami ilyesmit érzek én is, jó-jó de fura. De nekem lehet azért mert nem rég néztem meg egyhuzamban a Merlin 3 évadját és ezek az arcok, karakterek teljesen mások. -
#14 Megnéztem egyben az első két részt, az elsőt is újra, hogy kb. képben legyek. Nézhető, de még mindig nem az igazi. Valahogy az arcok... olyan semmilyenek, néhány kivételtől eltekintve. Főleg az Arthur-t alakító színészé rettenet üres. Csak a profibb múlttal rendelkező alakok karakteresebbek. A sztori továbbra is langyos, nincs benne igazi mélység, sem adrenalin, bár sejtetések már vannak a jövőre nézve. A 2. részben lévő komolyabb csatajelenet sem volt valami izgi. Azért kár, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ilyen hamar bevégezte, szerintem maradhattak volna még. A Guinevere-szál viszont lehet, hogy érdekesebb lesz, mint a mondabeli (bár mint nő, nekem vhogy nem bejövős a csaj :) ).Lot király és Ector
Nézni fogom a továbbiakban is, de belenézek majd a Borgias-ba és a Game of Thrones-be is.
-
G_ArchAngel #13 Nem, nem Spartacus, annak a tortenete ket sor, a tobbi latvany, ez osszetettebb, kevesebb faszlengetessel.
Nekem mindketto tetszik, de most nezem a The Tudors-t is, ami szinten jo, jon a The Borgias es a Game of Thrones, igy kardozos/baszosbol el leszunk latva :) -
#12 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a 2. részből kiderült, hogy csupa hülye él Angliában... Arti egy szikla szélén állva, a zuhatag közepén, háttal a mélységnek képes rángatni egy kardot...mentségére legyen mondva, Newton még nem élt a korában, de azért eszébe juthatott volna, hogy esetleg hanyatt fog vágódni...legalább felmászott volna a tetejére vagy valami...akkor nevelt apucija kiáll egy képzett kardforgató ellen, mintha lenne halovány esélye ...legalább is nekem az első rész alapján valami parasztnak tűnt, nem harcosnak...persze genya csávó röhögve lealázza, majd van annyira öntelt és ostoba, hogy közel engedi magához...biztos puszit várt...az egyedüli érdekes karakter Merlin, bár az első részben még újdonság volt, azóta ő sem sokat tett hozzá...hát nem egy Spartacus a sorozat...ugyan az a csatorna, de valszeg totál más emberek írták, rendezték, stb....temetni nem temetem, lehet kell neki pár rész, hogy beinduljon, de eddig nem egy kultusz-gyanús alkotás -
#11 Szerintem fain sorozat. -
#10 ...csak egy makett. -
G_ArchAngel #9 Én is így vagyok vele, ez eddig nagyon gyenge. The Borgias ütni fog szerintem, a Camelot meg marad a "nincs más, amit néznék" alkalmakra. -
COOLancs #8 Came a lot. -
#7 Csak egy makett. -
#6 Köszi,ezt nem is tudtam, így már más -
#5 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A legendakörben Kay és Lancelot két külön figura, külön lovagi történeteik vannak, nem hiszem, hogy ezt megbolygatnák.
Az első részt én is megnéztem, eddig azért ez nem egy Spartacus, de persze még bármi lehet belőle. A realisztikusabb felfogás nekem jobban bejön, filmben is pl. a King Arthur messze jobban tetszik akármelyik másik Excalibur-klónnál, de viszont nekem nem nagyon hiányzik, hogy Morgena elboszorkányosodjon (amúgy az milyen már, hogy Eva Green így bevállalja a pucérkodást, bár full frontal még nem volt ;) ). A külsőségekből, a sok statisztából, a díszletekből azért látszik, hogy a Spartacus sikere után több pénz jutott erre is, meglátjuk, mire lesz elég. Nagy aszomnessz látványt azért nem várok, de nem is igazán hiányzik.
A sztoriban az a "pisálós" döccenő nekem is elég feltűnő volt, de amúgy másban eddig kb. okés. Merlin jó arc, elég hamar megkedveltem, de Purefoy is jó King Lot szerepében. :)
-
#4 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A bokorugrós résznek semmi értelme nem volt, egyszerűen megoldhatták volna,hogy a végén csak megöli az anyját,mert hát a trónt akarja,miért ne akkor, a másik ami fura volt az Guinevere bevonása a történetbe,hogy álmodik róla, Merlin meg valami rossz pedofil felett állt :D Merlinről annyit,hogy szerintem tökéletesen ráillik ez a szerep,nem az a kimondottan jó fiú aki az eddigi bármelyik Arthúr sorozatban megtalálható, és neki az ország a fontos, szerintem marhára leszarja,hogy ki van a trónon,csak valaki egyesíteni tudja a királyságot
Szerintetek mennyi az esélye,hogy a mostani öccse lesz végül Lancelot ?:P, elején a csaj lenyúlós jelenetről nekem ez esett le,tudom forditva volt,de pont ezért,hogy ilyen könnyen kezelte lesz belőle bonyodalom -
#3 Merlin karaktere tényleg érdekes lett, nem a megszokott druida/varázsló..
Spoiler:
nekem ami nem tetszett benne, az az a rész, amikor Arthur dolga végeztével megtámadja valaki szó nélkül, akit persze simán levág...és persze az pont a nemtomhogyhívják fia volt...
1. akkor még nem tudták, hogy ő a trónörökös, miért akarták megölni
(vagy a fickónak hobbija volt, hogy a bokorba sz@rokat lezúzza?!?)
2. ha a meglepetésre játszott az ürge, miért várta meg,míg végez, miért nem akkor támadt, amikor még letolt gatyával épp a dolgát végezte Arti
3. Mertlin meg Arhtur "testvére" miért csak akkor kezdett el odavágtázni, mikor megjelent a fickó?...nem volt nekik gyanús, hogy csak úgy kardot rántott Arthur?
Szóval annak a jelenetnek semmi értelme nem volt, tök kilógott az egész részből szerintem, mintha csak azért tették volna bele, hogy "nah, az első részben is legyen valami kardpárbaj"
de összességében én nem aludtam be rajta, érdekes megközelítése az Arthur-legendának, s bár lehet nem lesz egy Spartacus színvonal, majd kiderül, egyelőre nem temetem