34
  • autóscsajszi
    #34
    Én csak azt sajnálom, hogy a 127 óra nem kapott semmit :( Pedig nagyon jó film, nekem nagyon tetszett. Igaz a Király beszédében hihetetlenül jól játszotta a dadogós királyt Colin Firth gondoltam, hogy ő happolja el az oscárt. Azért A Harcos is nagy meglepetés volt számomra, igaz a magyar címmel nem vagyok kibékülve, szerintem maradhatott volna angolul a The Fighter. De ez a Harcos név elég gagyi. Eredetben is a szinészi játék nem volt egy nagy kaland, inkább komikusnak tűnik mostmár. Dicaprio sunyi nézése :D
  • William Hunter
    #33
    Ennio Morricone 2007-ben kapott életmű oscart. A díjat stílusosan Clint Eastwood adta át (a Dollár trilógia kapcsán). Akkor 79 éves volt, valószínűleg nem merte az Akadémia tovább halogatni nehogy posthumus díj legyen belőle a végén. Szerencsére azóta is jó egészségnek örvend.
  • TeDDyRuSh
    #32
    De legalább volt a showban egy-két érdekesség:

    http://www.youtube.com/watch?v=Hx2BL1r9f-4
    http://www.youtube.com/watch?v=C7PQ6r6NHD8
    http://www.youtube.com/watch?v=X6Ss735t9eE

    Kurt Douglas baromi jót műsorozott. Keveseknek áll jól, mikor eljátsszák a klasszikus időhúzós poént.
  • chuky123
    #31
    Gyenge felhozatalnál ne várjunk csodákat.
  • keysersoze
    #30
    Hál istennek nem a szocialista háló nyert. Elég idegesítő emós film.
  • kalapos01
    #29
    Sokkal többen nem fognak, de valamelyik hülye azt írta lejjebb, hogy "Mindenkit, aki valamit is letett az amerikai asztalra jutalmazni fognak vele" Csak neki szólt a srác.
  • IMYke2.0.0.0
    #28
    Közel 6,9031 milliárdan nem is fognak...
  • skiryo
    #27
  • kalapos01
    #26
    Magadon nevetsz mert nem ennyire értesz hozzá?
  • kalapos01
    #25
    Hagyjadm ez komolyan azt hiszi, hogy még ő is kapni fog.
  • Barakukk
    #24
    Ennio Morricone sem kapott még Oscart, pedig ő se kevés emlékezetes taktust rakott le az asztalra.
  • krajcsovszkig
    #23
    Szerintem megérdemelte a Social Network a zenei Oscart:
    http://www.youtube.com/watch?v=9SBNCYkSceU&hd=1

    Az eredetnek is nagyon jó zenéje van, de ugyanolyan, mint az összes többi filmzene, egyszerű sablonos monumentalitással próbál hatni, úgy nem nehéz. Én is csak ezért emlékszem rá és szeretem, mert a We Plants are Happy Plants olyan zseniális remixet csinált a Time-ból.
  • shamanist
    #22
    Amióta kihozták a Bombák földjén-t Oscarra, már csak nevetek az amerikás-sovinista központú oszkáron...
  • zetortraktor
    #21
    Nem hiszem, hogy neked kell eldöntened vagy megmondanod, hogy mi ér Oscart. Az ér Oscart, aminek adnak. Ha korábban olyan filmek nyertek, amik szerinted is a legjobbak voltak, akkor megértelek, de ha máskor sem azok nyertek, akkor most sem érdemes elvárnod. Ne lepődj meg azon, ha egy mások szerint zseniális film, szerinted nulla. A Fekete hattyú is nulla mások szerint.

    Talán még mindig nem jelent meg DVD-n, de nekem már háromszor sikerült megnéznem az SN-t, annyira hatásos film. Nem lesz tucat belőle évek múlva.
  • robertone
    #20
    Hát nekem egyáltalán nem jött be a facebook film, semmitmondó, vontatott és unalmas volt, egynek elment ímmel-ámmal, nade Oscart mégis mi ért benne??? Ha két-három év múlva megnézed, egy ócska tucatfilmet látsz.

    Közben egy olyan film, mint a Fekete hattyú, ami rendesen fel van építve, végig hangulata van és amin tövig rágtam a körmöm és azóta is bevillannak jelenetek, egy nyomorult Oscarral le van tudva? Na azt biztosan elő fogom venni két-három, vagy tíz év múlva is, mert biztos, hogy még mindig érdekes és értékes film lesz.

    Persze ízlések és pofonok, de ennyire szerintem nem lehet szubjektív a dolog.
  • kalapos01
    #19
    Ahogy mondja, a Boogie Nights is nagy film, az is kapott a forgatókönyvéért jelölést. PTA-t sajnos Hollywood sosem fogja elismerni, bár 1997 egy kivételével óta minden szkriptje megkapta a jelölést.
  • TBTPumpa
    #18
    Majdnem, csak ez Dub mix (Instrumentális - nincs benne vokál)
    Igazából ez volt a filmben:
  • IMYke2.0.0.0
    #17
    A "Boogie Nights" témája is érdekes volt (nem mellesleg, sokkal "izgalmasabb", mint a Szociális hálóé), és ugye abban is szegény tehetséges főhősünk barátokat vesztett stb.
    A "háló" körülbelül azzal a filmmel van egy súlycsoportban.
  • IMYke2.0.0.0
    #16
    Ha nemért, hát "életmű díjként", de megkapja, elhiheted.
    Vagy, kap egy olyan szerepet, aggastyánként, amivel még ki is érdemli.
  • Sippie
    #15
    Jim Carrey 30 év alatt nem kapott... na majd kiderül 80 évesen odaítélik-e neki csak úgy.
  • IMYke2.0.0.0
    #14
    Tekintve, hogy a CocHáló-nak alig volt saját (volt egyáltalán?) zenéje, a kijelentés, miszerint "ezerszer jobb" erősen sántít.
    Lásd, korábban beszúrtam egy nem saját zenét. De megtehetném a teljes "soundtrack"-kel, mert a zörejeken, morajlásokon, és "cidrizéshez"*** hangot adó mélyeken kívül nem sok mindenre emlékszem, amit bárki is "megírt" volna.

    Ellenben, a Hans Zimmer féle "Inception" zenék film alatt is, külön is több mint dominálnak!

    *** = értsd, kötekedők miatt: feszültség-keltésnek szánt semmiségek
  • zetortraktor
    #13
    "Ha forgatnék egy filmet az elektromos hálózatról meg az erőművekről akkor kapnék érte oscart, csak mert az elektromos áram létre meghatároz manapság kb mindent? "

    Nem érted a lényeget - nem semmi, hogy ennyien félreértik a dolgot. Nem a film témája az érdekes, hanem az, hogy jó-e. Ha kurva jó az elektromos áramos filmed, akkor persze, hogy Oscart fog kapni. A SocNetwork eszméletlen jó volt, nem csoda, hogy a forgatókönyv díjat kapott, zseniálisan volt megírva.

    A zene meg biztosan annyira jó volt, hogy együtt lélegzett a filmmel, nem olyan teátrális, mint Zimmeré, ami külön baromi jól működik, de a film közben olyan, mintha egy magnó szólna melletted. Amikor élőben, zenekarral előadták, zseniális volt. Filmzenének a SocNetworké ezerszer jobb.
  • Darth Sith
    #12
    Szvsz. többnyire egyetértek az eredményekkel, nagyából várható is volt, mivel nem igazán voltak nagydurranások tavaly.
    De azt a mai napig nem értem, hogy a fészbúk film mire fel kapott egyáltalán jelölést is bármilyen téren, nem hogy díjat.. értem én, hogy meghatározza a hétköznapokat meg minden, de maga mint film ritka gyenge volt. Ha forgatnék egy filmet az elektromos hálózatról meg az erőművekről akkor kapnék érte oscart, csak mert az elektromos áram létre meghatároz manapság kb mindent? nem hinném.
    Továbbá a legjobb zenét, nem is értem mi alapján kapta meg.. annyira gyenge volt a zenéje, hogy semmennyire nem volt maradandó számomra. A jelöltek közül számomra talán az eredet zenéje volt a legmegfogóbb, kár, h nem ő kapta.
  • M0RN1NGST4R
    #11
    mielőtt valaki nekemesne hogy szóbahozom az eredet-et, előre bocsátom, hogy én se értek egyet azzal, hogy ennyi jelölést kapott, de ha valamit megérdemelt volna, akkor az a zene. sajnálom nagyon szegény Hans Zimmert.
  • Laza
    #10
    Oscar
  • Laza
    #9
    Eleve nagyon gyenge volt a 2010-es filmes év, szóval maga az Oscra is gyenge lett.
  • IMYke2.0.0.0
    #8
    Magadnak mondtál ellent, egy hozzászóláson belül.

    Még szép, hogy nem fognak 25000 (igen, hasra ütöttem) színésznek, meg másik több ezer filmes embernek adni adott évben Oscart - de elhiheted, az a "nagy" színész, aki élete végéig, vagy azután (lásd pl. Heath) nem kap egy Oscart, az nem is volt igazából nagy színész - igen, a szakmabeliek szerint.
  • kalapos01
    #7
    Irdatlan ostobaságot mondtál. Sokkal többen vannak, akik sosem kapnak elismerést, pedig letettek valamit az asztalra.

    Amúgy meg mi más lenne? Színészek, rendezők adják színészeknek és rendezőknek, filmesek filmeseknek. Van díj, amit a kritikusok, van, amit az újságírók adnak. Ezt a szalmabeliek.
  • IMYke2.0.0.0
    #6
    Az Oscar-díj egy bennfentes dolog. Mindenkit, aki valamit is letett az amerikai asztalra jutalmazni fognak vele, előbb-utóbb.
  • BobaFett
    #5
    még a végén ujra elkezdekk hinni az oscarban, igy hogy a facebook film nem nyert...
  • IMYke2.0.0.0
    #4
    Jobban meggondolva, lehet, hogy a "Main mix" szólt - mindegy.
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    Néhol jó is volt. Igaz, azt sem a film "zeneszerzője" írta:

    Ez szólt a diszkóklub jelenete alatt, amikor a "Napsteres" sráccal beszélgetett - az egész film egyetlen valamirevaló zenéje (2:20 után volt hallható a filmben):

  • M0RN1NGST4R
    #2
    a social networknek volt zenéje?
  • Broafka
    #1
    a lista első felével meg vagyok elégedve, Collin Firth és Natalie Portman tényleg nagyot alakítottak a filmjükben megérdemelték az oscart. Én mondjuk azt hittem hogy az eredet az nem csak hangokban meg vizualitásban fogja elnyerni az oscart, na de mind1.
    de amúgy ez most teljesen korrekt volt szerintem