1278

CityVille,Facebook játék
  • Carlos
    Bejelölöd, hogy mit szeretnél, hogy segitsenek. Aki a szivecskés dolgokban segit neked, az kap plussz pénzt. (ésmég a bónusz skála is megy fentebb)
  • CivicMan
    Pontosan még nem vágom mi ez az új segítség nyújtás de kíváncsi leszek rá, hátha vmi értelmes :)
  • Carlos
    Nekem is! A kattogtatás megszűnése már nagyon jól jött... :)
  • Chamelia
    Itt a nagy panaszkodások közeppe azért történt egy csomó jó dolog, így már át kell gondolnom, hogy kiszállok-e vagy sem.

Az új felkérések-felület, kattintás mentes coin begyűjtés, új segítségnyújtás stb...

Nekem tetszik...
  • Carlos
    akkor csak idő és energy kérdése
  • CivicMan
    Yep-Yep
  • Carlos
    Körberámoltad boltokkal amibe tolod a goods-ot, hogy átmenjek a hoteledbe a vásárlók?
  • CivicMan
    Én meg még szívok ezzel a Francia és Hoteles cuccal de rendesen szóval egyhamar nem leszek kész
  • Chamelia
    Én tegnap végre legyűrtem minden aktuális feladatot.

Viszont megfogadtam, hogyha még egy ilyen kör jön, mint ez a mostani koldulás-sorozat akkor kiszállok! Így, hogy nincs most feladat és lejmolás, így egész élvezhető a játék. Rendezgettem egy kicsit, építgettem ... kár, hogy ezt a részét a játéknak kiölte a Zynga :(
  • Chamelia
    Nagyon nagy vagy :)))))) "cucckunyerálósdi"

Teljesen igazad van...
  • Carlos
    Jaja, anyukám le se száll róla...
  • Carlos
    Igy van, a zynga bukta, mert az EA ajánlata 650 millió dollár készpénz 100 millió dollár részvény volt. Továbbá ha jól teljesít a popcap, akkor további 550 millió dollár.
  • Kata
    Helyesbítek, a Zuma játék pl. már ott van a Facebook-on is.
  • Kata
    Az nem számít, mert a Popcap üzleti szempontból eszköz a Zyngának. Azaz pénzt termelő dolog. Így meg akármennyibe is kerül, az árát rövid időn belül úgyis behozza. A Popcap is egy jó flash játék fejlesztő csapat, nagyon népszerűek a Bejeweled, Zuma, Plants vs. Zombies játékaik, és gondolom ezeket is be szeretné majd tenni a Zynga a Facebookra. Bár én úgy tudom az EA felvásárolta már a Popcap-et 750 millió dollárért.
  • Carlos
    Szerintem akkor rossz szomszédaid vannak ilyen egyszerű.
    Az viszont tényleg igaz, hogy nagyon le lehet maradni, ha valaki mondjuk 1 hétig nem néz a játék felé.
    Éshát tudjuk, hogy zynga igencsak pénzéhes. Amit nem értek, mert 1 milliárd dollár készpénzt (!!!) ajánlott a popcap-ért.
  • Kata
    Nekem jelenleg egy csomó függő cuccom van. Még a cukrászdám sincs felfejlesztve mert nincs időm ülni egész nap és töltögetni bele a goods-ot, és persze ott a játékbolt, a hamburgeres meg a többi új fejleszthető bolt, eddig csak kettővel értem el a 2. szintet. Ott a pláza fejlesztése újabb két szinttel, szálloda, új állatkerti rész, nekem pl. azt a jegyárus bodét sem sikerült felfejleszteni, stb. stb. stb. És nincs időm napi több órát ücsörögni a játékkal, viszont szerintem ezzel játékosokat nem fognak meg inkább elriasztanak, mivel lehet nem egynapos játékosok lesznek hanem mondjuk egyhetesek. Mert egy hét után látja hogy a dologtalan, ráérős kockák haladnak, ők meg lemaradnak. És ha már senki nem fejleszti azt amit ő fejlesztene, cuccokat sem nagyon fog hozzá kapni, vagy 2-3 hét lesz mire sikerül neki egy valamit befejezni. Addigra meg már a nyakában lesz még több fejlesztés és ha kihagy 1-2 napot, a béka segge alá süllyed lemaradásban. Szerintem ez elemi hiba. Amennyire szerettem a cityville-t már annyira utálom ezek miatt. Pedig aktív szomszédból sincs hiányom, mégis. Kb. 3-4 napot hagytam ki és már nem tudok haladni, a fejlesztéseken mindenki túl van aki ott kockul állandóan ezért ami nekem cucc kéne, nekik már nem kell, nem is nagyon foglalkoznak vele.
    A jegyárus bodénak is volt két cucca amit üzenőfalon kellett kérni, 3 hét alatt nem jött össze egyik sem, mert csak 50 gold-ot adtak aki rákattintott.
    Szóval zynga jól elkúrja a játékot. Ez amúgy nem csak az én észrevételem, több ismerősöm is kiszállt mondván így semmi értelme már, a zyngát meg a saját pénzéhsége fogja kinyírni.
  • Carlos
    Részben egyetértek.
    Engem is idegesít, hogy pl 5-ös szintű bevásárlóközponthoz 20 kell mindenből. Dehát ha nem kell az első nap felépíteni mindent maxra.
    Szépen rakosgatod, aztán egyszercsak összejön.
    Az tényleg elég hülyeség, hogy pénzt ad a segíts nekem kérés és ráadásul nevetséges 50 coin-t. Az egyenlő a semmivel.

Kezd tényleg egy kicsit elhardcore-osodni a CityVille, de valahol ez érthető. Rengeteg day 1 játékos van akiknek fent kell tartani az érdeklődését. Szerintem ezért vannak ezek a küldetések.

Pl az új hotel:
    -Töltsd fel 500-ra majd harvesteld 10x. Ez nem tűnik vészesnek, elvan vele az ember.
    De aztán a második szinten bedurvul:
    -Töltsd fel 1000-re majd harvesteld 50x. (igaz, hogy az addigi 10 megmarad, tehát csak 40x kell, dehát akkoris: Insane).

Szerintem azért tolnak most annyi küldit meg extrát a cityville-be, mert nyaralni mennek a zynga-nál a küldi felelősök... Ezzel elvagyunk, ők pihennek két hetet és folytatják.
  • Kata
    Oké, hogy szociális játék, de ezt már normális játékkal nem lehet tolni, csak aki napi 6-8 órát ül előtte. Minden építkezés körülményes, millió holmit kéregetős, nyáron ráadásul többen inaktívak a szabadságok miatt. Nekem is annyi fejlesztenivalóm van és halad lassan, hogy én is egyre ritkábban látogatom a játékot. Szerintem túllőttek zyngáék a célon, egyre szarabb a játék. Ha 1-2 napra kiesel már olyan lemaradásod van mint állat. Főleg azok a cuccok problémásak amit üzenőfalra posztolsz ki hogy rákattintsanak. Aki már túl van rajta, nem kattint rá, ráadásul sok esetben pénzt ad, így az sem kattint rá akinek szintén kéne olyan holmi. Régebben legalább ő is kapott egy ugyanolyan holmit és hamar össze lehetett szedni. Emellett kell 5-8 féle cucc, mindegyikből 10-20 db-ok. Szóval csak a hardcore kockák fogják tudni tartani a tempót, aki lemarad az meg csak görcsölve tud bármit is majd fejleszteni az idióta cucckunyerálósdi miatt.
  • Chamelia
    Persze az világos, de korábban ebben a játékban lehetett egyedül is játszogatni, ma már olyan feladatok jönnek, hogy tényleg annyi közreműködése kell, ami nem reális.

Aki ennyi emberrel tart kapcsolatot napi szinten, mint amennyit ez a játék megkövetel, az nem hiszem, hogy ezzel töltené az idejét, ha meg igen, akkor azoknak lett kitalálva, akik egész nap otthon ülnek és attól barnulnak, amennyit rájuk világít a monitor. Ez meg inkább sajnálatra méltó.

A játékélmény meg a béka a segge alatt, mert saját erőből és kedvből nem jutok messzire.
  • Chamelia
    köszönöm
  • Carlos
    Mégegy dolog: ezek szociális játékok (különösen a Zynga játékok). Ez olyan, mintha az miatt sírnál, ha egy WoW-ban például másokkal kell menni rédelni.
  • Carlos
    Rakd körbe boltal és told bele a goods-ot. A vásárlók x százaléka bemegy a szállodába. Amint eléred az 500-at harvestelheted.
  • Chamelia
    Vagy talán csak észre kell venni, hogy másokat annyira nem hoz lázba ez a játék :)

Mellesleg én is most vagyok ott, hogy abbahagyom! Ez a rengeteg kéregetés már régen nem élvezetes. Szinte semmit nem csinálhatok egyedül, csak olyat, amihez 10-20 szomszéd állandó aktivitása kell.

A hotelemet amúgy nem tudom harvest-elni, mindig csak a vip jel van felette, feltölteni nem tudom. Ti ezt hogy csináltátok.

A másik szemét dolog a crop mastery: 300?????????????????????????????
    Most farmozunk vagy cityzünk, az ég áldjon meg Zynga.

Korábbi kérdésem is él még: bookmarkletek vannak a játékhoz?
  • Carlos
    Hát nemtom. Én szoktam szólni ha valaki kéri, hogy legyek x játékban a szomszédja vagy akármilye és megunom a játékot.
    Dehát lehet, hogy csak én bonyolítom túl.
  • Kata
    Miért kellett volna szólniuk? Van hogy valaki megunja és abbahagyja.
  • Carlos
    Jól leült a topic, egy itteni ember és a tesója meg szó nélkül abbahagyta a játékot (azért szólhattatok volna)...
  • Carlos
    UHHHH!!!
    Upgradelték a burzsuj házakat:

Eco House: 5 Millió, 2500-4000 populáció
    Eco Skyscraper: 10 Millió, 5000-8000 populáció
    Cubic Modular: 15 Millió, 7500-13500 populáció
  • Carlos
    süti az a jóságot jelenti. Nagy jóságot!
  • Herold
    Gondolom te nem játszottál minden idők legjobb városépítős játékával.
  • Herold
    A süti az nálad mit jelent?
  • Carlos
  • Kata
    Ezek de rusnyák. Már ennyire nem tudnak mit kitalálni?
  • Carlos
    Jajj mekkora süti volt az a játék!!!
  • Herold
    Ez engem a Sim City 2000-ből az Arcologiesre emlékeztet.
  • Chamelia
    Vannak ehhez a játékhoz olyan bookmarkletek, mint pl a Mafia Wars-hoz?
  • Carlos
    Azért szép, dehát 15 millióért:
  • Carlos
    lószar...
  • CivicMan
    Mellesleg 25milla de 2,1 naponként 1000-ret ad alapból :D vicc :D
  • CivicMan
    Eco cuccok ahogy nézem mert már benn van a megvehető listán :D Vicc
  • Carlos
    Hát énis. Most 17-nél járok, dehát nemtom, hogy megéri-e a 25 misis cucc, erősen gondolom, hogy nem.