174
-
#94 "Meg most hirtelen ezt a webes crm-et nem is értem, akkor hogy integrálódik az emailjeimhez?"
Az e-mailek (vagy akár a PBX Voice Mailje) webes felületen keresztül is elérhetőek, így integrálható a webes felületű CRM-hez.
Mellesleg nem a CRM rendszerrel volt baj, hanem az asztali környezetekkel: "Állítólag sokba kerül a rendszer kibővítése, a nyomtató- és scanner driverek megírása, az oktatás. A felhasználók pedig hiányzó funkcionalitásokra, használhatósági problémákra panaszkodnak. A hivatal ezért visszavált Windows-ra desktopon. Szerveren továbbra is használnak majd nyílt forrású szoftvereket." Bővebben >> -
torreadorz #93 Csak mielőtt itt is totális flame lenne:
-Ki az aki üzemeltetett már nagycéges környezetben (értsd: több ezer vagy tizezer kliens gép) linuxot mint kliens oprendszert?
-Ki az aki megtette ugyanezt windowssal?
-Ki az aki mindkettőt megtette?
Mert ez a 3 csoport nyilatkozhatna érdemben a témában a német külügyön kivül még.
Mindenki más (magamat is beleértve), gyanitom hogy csak arról tud nyilatkozni hogy hogy müködik a linux/windows 1-2 gépen felrakva (maximum egy tucaton) és ebből próbál tapasztalatot levonni.
Ez pedig kb. annyira relaváns, mintha személyautó vezetőként megpróbálnám megmondani hogy hogyan kell vezetni egy flotta boing 747-et... -
WoodrowWilson #92 Az általános iskolában te nem figyeltél eléggé. Itt ugyanis két hasonulási szabály ütközik, ezért bármelyik változat helyes. Helyesírási szabályzat -
pasi29uk #91 Azert akadnak gondok a Linuxal...
Elszallt a kabeles netem vettem gyorsan egy Three mobilt. Miutan radugtam a (naprakesz) Ubuntura azt sem mondta, hogy hello. Most egy Xphome alol irkalok... -
#90 Meg most hirtelen ezt a webes crm-et nem is értem, akkor hogy integrálódik az emailjeimhez? Akkor azokat is weben kell kezelnem. A gond ott van továbbra is, hogy adott egy cég; akinek van egy wines rendszere, Office, outlookal, CRM-el ami ugye integrálva van az outlookba is, hogy legyen is értelme az egésznek, plusz a crm kommunikál a vállalatirányítási rendszerrel SAP vagy más most mindegy. Amikor mi megnéztük, hogy ezt (a többi sallangal - exchange server, stb) hogy lehet kiváltani akkor rájöttünk, hogy kurvanagy munka + fizetős szoftverek, gyak semmit nem nyerünk csak belemegyünk a bizonytalanba, és kérdés, hogy valaha akár 1 forintot is megtakarítanánk vele. (Azt hagyjuk, hogy nem is találtunk mindenre megoldást.) -
#89 Lehetni lehet, mindent lehet, csak kérdés, hogy akkor mit nyertem? Semmit. -
Zolorado #88 Nem azt mondtam, hogy linuxon nincsenek ilyenek, de aki nem képes a linuxot használni, mert IT negatív a vércsoportja, az nem tesz fel mondjuk egy pidgint, meg wine-t. Sőt ha mondjuk nem Windows Live Messenger, hanem Live Messenger a beépített IM progi neve, és más az ikonja, akkor sem képesek használni.
Az ilyen embereknek pedig ugyan mindegy, hogy MS vagy OpenOffice, mert csak számokat irkálnak be előre elkészített táblákba.
Persze biztos vannak olyan pró felhasználók, akiknek valóban nem elég az OpenOffice tudása, de ez egy KÜLÜGYMINISZTÉRIUM! Nem tudok olyan felhasználást elképzelni egy külügyminisztériumban, ahová ne lenne elég az OpenOffice által nyújtott szolgáltatás. Egyszerűen lusták megtanulni egy kicsit újat.
OFF:
Az "avval" attól hogy elfogadott, nem szabatos. Nem személyeskedés, csak szúrja a szemem. Olyan, mint a "vedér", vagy a "mensz" (mész, gyengébbek kedvéért). Egyes térségekben ezeket is gyakran használják. -
#87 "A gond ott kezdődik, hogy egy nagyobbacska cégnél minimum elvárás egy CRM rendszer, aminek együtt kell dolgoznia a rendszerrel, kell egy vállalatirányítási rendszer, aminek szintén működnie kell a levelezőtől elkezdve a crm-en át mindennel."
SAP - fut Linuxon is.
De lehet csinálni CRM-et webes felületen is. -
#86 Vonatkoztassatok el az otthoni dolgoktól, itt úgy indul a történet, hogy kell egy oprendszer, kell egy office csomag, levelezővel stb. Eddig nem is lenne gond. A gond ott kezdődik, hogy egy nagyobbacska cégnél minimum elvárás egy CRM rendszer, aminek együtt kell dolgoznia a rendszerrel, kell egy vállalatirányítási rendszer, aminek szintén működnie kell a levelezőtől elkezdve a crm-en át mindennel. Mire egy ilyet összeraksz linuxon már vért izzadtál és kifizettél egy nagy rakás lóvét. -
#85 Nem kell bizonygatni felhivsz egy ingyenes számot, bekéri a kódodat majd lediktálja az új aktiválási kódot. cca 5 perc. Viszont mi még mindig céges ügyfélről beszélünk ahol semmi ilyesmi nincs. Előfizet x programra mondjuk oprendszer és office plusz exchange szerver 150 gépre. Erről kap 1db paksamétát oszt csókolom. Becsengeti az éves lóvét és kész. Ha közben kijön egy új office automatice megkapják oszt csókolom. -
#84 Nem akcióban hanem OEM-ben, egyébként cégeknél meg valamilyen szoftver szerződés van licenszekkel és évre kötve. (ergo mindegy milyen szoftver jelenik meg ingyen upgradelhet ha akar) -
#83 erre én túl sok esélyt nem látok, de biztos... -
#82 Nem úgy van, hogy ha elhasználta a 3 aktivációs lehetőséget, telefonálni kell a Microsoftnak, ahol kérdeznek számlaadatokat, és ha megegyezik, akkor adnak ismét 3 lehetőséget? Vagy ez csak játékoknál van így? -
Szefmester #81 Valóban dobozosak, viszont hála a M$ végfelhasználói szerződésének, ha telepíted az OEM office-t 3x mert pl ki kellett cserélned a VGA-t, majd külön a procid, is, esetleg később meg egy extra hangkártyát adtál hozz, és a következő gépfrissítéskor már nem fogod feltelepíteni olyan egyszerűen az OEM OFfice-od mert elhasználtad a 3 telepítési lehetőséged. Max akkor fogod felrakni ha bebizonyítod a M$-nak hogy még mindíg csak te használod, és tulajdonképpen ugyanaz az egy gép amin használnád, csak pár alkatrészt le kellett cserélni. Csak egyszer olvastam el az EULA-t de nagyon érdekes olvasmány volt, érdemes átnézni a jogaid. ;) -
Ferrer #80 Linuxéknak már leáldozott egy jó ideje. Nem is baj, majd lesz egy jobb opensource rendszer, ami a végfelhasználó számára kevésbé lesz kötekedő, ronda, és rendes programok is lesznek rá. -
#79 nem nekem kell ezeket használni, meg nem is neked, olyanokra gondolj, akik nem értenek hozzá és ők vannak többen -
#78 "Nem szarul mennek, normálisan.
Nem kezelhetők nehezebben és nem butábbak."
Linuxra van egy úgynevezett PlayOnLinux, ami legfőképpen játékokra van kiélezve, de támogat automatikusk onfigurálást más alkalmazásokhoz, pl. Microsoft Office is, amivel elvileg tökéletesen működik. Én többször is próbáltam már beállítani az Office-t linuxon wine -al (mostmár Debianon is, Ubuntun is), a Word és Excel perfektül működik (és meglepő módon gyorsabban is), a többi meg sehogy sem akar elindulni, pedig több leírás alapján is próbáltam már. Nemhiszem, hogy tolerálnák, ha az Office -t aktiválják többszáz gépen, aztán kiderül, hogy valami éppenséggel amire szükség lenne,nem működik, akár teljes programrész.
A linux sok mindenre alkalmas, megfelelő alternatívát nyújt, de messze nem mindenre. És nem, nem csak azért mert "nincs rá msn" meg nincs start menü. Különben is van, Emesene, Skype, böngésző is lehet ugyanaz csak más néven (Chromium browser, a Firefoxnak nem tom mi az alternatívája), az ilyen funkciók egyáltalán nem butábbak vagy nehezebbek.
A probléma a professzionális alkalmazásokon vannak, amik első sorban Windowsra vannak, egyrészt a Microsoft Office aminek otthonra lehet, hogy megfelelő alternatíva az Openoffice vagy Libreoffice, egy nagyobb vállalkozásnál már nem - és nem is ezen fognak spórolni, ha azzal hatékonyabban, kényelmesebben tudják végezni a munkájukat. Fel kell mérni, hogy az adott cégnek vagy akár személynek mikre van szüksége, és az alapján kiválasztani az oprendszert.
Linuxból is vannak egyébként fizetős verziók, amiknél viszont biztosítják (professzinális programozók is), hogy az elvárásoknak megfelelően működjön a rendszer (pl. Red Hat, amivel az Avatart is készítették ha jól tudom ^^).
Rokonom gépére most nemrég állítottam be egy Debian -t, mert csak alap funkciókra használják (van egy laptopjuk is jobb hardverekkel, azon win7 van), legfőképpen netezés (gyerekek játékra flash játékokkal, de belőttem nekik Wine -al a Jazz Jackrabbit 2 -t meg Bombermant is), meg esetleg filmezés, képnézegetés, de mondta hogy azért legyen fennt office is, meg képszerkesztő meg ilyenek. Úgyhogy belőttem nekik a LibreOffice-t, Gimpet is, de mondtam, hogy ha kell fel tudok tenni M.Office -t majd. Kíváncsi leszek. -
RecoPhile #77 Tanulj egy kis vállalkozást. ;) -
DopeBob #76 ezek dobozosak... OEM jóval olcsóbb, ennyi gépszámnál ráadásul MS szerződés van és éves előfizetési díj -
kjhun #75 Az Office 20-ezerért?? Az iskolai/otthoni egyszerűsitett kiadás 2* annyi, akcióban lehet hogy annyi volt, de ilyen helyekre komolyabb kell. Pár hete az orrom előtt vásárolt egy fószer az Media Markt-ban Office 2010-et, hogy pontosan melyiket, nem láttam jól a dobozát. Ár alapján, valószínűleg a Pro-t. Pár száz forint híján 155 ezer Ft-ot fizetett érte.
Office 2010 árak -
Rotyoka #74 Kell a smile meg a faszomszinezés a munkához? kétlem.
Amúgy ha smile kell meg plus akkor -> Emesene (nem kell külön plust telepítgetned)
Nem szarul mennek, normálisan.
Nem kezelhetők nehezebben és nem butábbak. Az tény hogy a support nulla körüli, de kérdezlek hányszor használtad? Egyszersem. -
#73 Van alap msn-de nem úgy működik, mint a rendes, nincs msn plus meg idióta szmájlik
Mennek a windowsos cuccok (wine)-lehet, de szarul, és vállalati körülmények között nem fognak buheramegoldásokat alkalmazni
Minden windows os cuccra van alternatíva-igen, csak nehezebben kezelhetők, butábbak, support nélküliek
Sokkal több mini játák van rajt alapból mint winen.-igen
Firefox az alap böngésző, de azt akármire leválthatod.-internetre nem lehet leváltani:)
-
Rotyoka #72 Van alap msn.
Mennek a windowsos cuccok (wine)
Minden windows os cuccra van alternatíva
Sokkal több mini játák van rajt alapból mint winen.
Firefox az alap böngésző, de azt akármire leválthatod. -
Rotyoka #71 Miét kell ezen csodálkozni, ha IE6 ot jobb esetbe 7 et használnak? -
#70 És ez is a munka része - nem mindenki informatikus, ennek ellenére
kulcsfontosságú lehet amit csinál. Erről szól a munkamegosztás.
Az érem másik oldala, hogy sokszor egyáltalán nem innovatív az
IT oldal, sokszor megelégednek azzal ami van, ha nem kifejezetten
kérik őket, a fülük botját sem mozdítják és zavarva érzik magukat,
ha azon kell gondolkodni, hogy is lehetne megtakarítani erőforrásokat,
energiát, nyersanyagot. Ebből a szakmából pedig a kreativitás hiányzik.
És ekkor jönnek a képbe a vállalatfejlesztők és projektvezetők. -
#69 Pontosan.Rendszergazda ismerősömet egy titkárnő sokkos állapotban hívta mert az entertől nem le. hanem fel ment a kurzor.Valamit elállított szegény. -
#68 Teljesen elfogadott az evvel, avval is. Nálunk az emberek csak így használják. -
bigjoe #67 Nem finomkodom az IT-s tapasztalatom azt mutatja, hogy az idióta átlag felhasználó mindentől idegenkedik ami új ami más. De ha esetleg a megszokott programja elállítódik akkor is azonnal a desktop supportot hívja...
-
gombabácsi #66 olvasva a hozzászólásokat, biztos vagyok benne, hogy lesz utánpótlás dolgozó a magyar állami cégekbe... -
lopbisz #65 tipikus.. a témában fáj az igazság akkor személyeskedés jön. Szégyen vagy! -
#64 Egyetértek. Ráadásul amikor mi megvizsgáltuk, hogy hogyan lehetne a win rendszert kiváltani úgy hogy továbbra is ugyanúgy működjön akkor linuxra is csak fizetős megoldások voltak a témában, szóval még olcsóbb sem lett volna. -
#63 Egyetértek veled, ezért is említettem, hogy megmosolyogtató ez.
Egy munkahelyen, ahol 2-3 diplomás szakemberek keményen odateszik magukat,
hogy minden tipptopp legyen a cég számár ők a legértékesebb befektetés. -
#62 Azt hiszem azt már párszor végigfutottuk, hogy produktivitásban az OpenOffice meg sem közelíti az MS Officet. Felhasználóbarátabb, egyszerűbb (szőke kislánynak is), robusztusabb.
Ez nálunk úgy néz ki, hogy aki olvasni akar esetleg 2 szót beleírni egy doc-ba,
az kap egy openofficet és aki folyamatosan dolgozik vele az megkapja a nagy testvérét.
Ez nem holmi babona, hanem a tapasztalatok azt mutatták, hogy a userek agyfaszt kaptak a Openoffice miatt, amint komolyabb feladatokat kellett ellátni a bugok hibák és kiforratlanságok miatt.
Mellé társul az olyan szolgáltatás pl. mint a Sharepoint és egyéb MS termékek.
Vállalati környezetben az MS-t meg sem közelíti gy Linux sufnituning sem,
még ha szeretném is, vagy ha néhányan akik sikeresen használják ezeket
otthoni környezetben, ezt gondolják.
-
cateran #61 Lathatoan koszonoviszonyban sem vagy a nyugati munkarenddel...TOP PRIORITASU a munkamoral...2 hetente jon hozzam a fonok es a managerek,hogy minden rendben van-e a meloval,kellene-e vmi,mivel es hogyan lehetne jobba,kenyelmesebbe tenni..ha kell vmi vegyem meg,hozzzam a szamlat es kifizetik vagy beszeljek a rendelesekert felelossel es rendeltessem meg vele..ha nem nezek ki elegedettnek es vidamnak mar a nyakamon a management es a kollegak,hogy minden ok,baj van?
Te egyszeruen szar helyen dolgozol..ennyi... -
sanyicks #60 még macre... de hát ki akar macet használni. Bár ahogy hallom egyébként winen is tökéletesen megy linuxon. Sőt mostanában láttam egy olyan linux "portot" hogy egyszerűen egybeépítették egy lecsupaszított wine-vel a win-es programot azt jóvan. De egyébként nincs is vele gond, működik tökéletesen csak kicsit fura :) -
Zolorado #59 Ez így megy max egy hónapig, és ami eddig gyors volt, már kevés, lassú!
Mert az ember mindig jobbra, többre vágyik, ez van az ösztöneinkben.
De office-ra nem lesz lassú egy pentium II-es gép sem. Ja, hogy fagy rajta a facebook? Nem mennek a startlapjátékok? Bocs! :D -
#58 Emlekszik valaki mi volt az oka az atallasnak anno ? Nekem remlik valami hogy nem csak a penz volt az oka. Akkoriban tobb hir szolt arrol; hogy a windows gepek adatokat gyujtottek es kuldtek a rajtuk talalhato dolgokrol, peldaul "felhasznaloi elmeny" javitasa cimszo moge bujva. Ennek hallatara megijednek ha informatikus lennek valamelyik miniszteriumban. Javasolnam az oprendszerek azonnali levaltasat es nem a foltozgatasat holmi virusirtokkal, tuzfalakkal, patch-ekkel.
Az office temahoz megjegyeznem, hogy M$ office nem csak windowsra letezik. -
#57 Ez magaval vonja a munkamorál növekedését is!
Van egy szar pc-d ami dög lassú alig tudsz vele dolgozni. Nem csak a produktumod esik kurva nagyot hanem a munkamorálod is. Ha kapsz egy új pct amin minden szárnyal akkor gyorsabban fogsz dolgozni, és mivel nem szívsz folyamatosan a munkamorálod is nő valamennyit. Ezek egymástól nem elválasztható dolgok. -
Zolorado #56 Amikor normális megvilágítás van nem a munkamorál nő, hanem gyorsabban lehet dolgozni, mert nem kell tapogatózni.
FAIL! -
Zolorado #55 A -val/-vel toldalék teljessen hasonul, tehát ez+vel=ezzel.
Általános iskola 3-4. osztály.