11
 • Retechegér
  #11
  Alábecsülitek, a google igenis képes teknikailag megcsinálni, sőt levelet elhelyezni is, törölni a postafiókotokból, stb. Ugyanígy titkos projectek leveleit is elolvassa, szabadalom előtt álló leveleket is. Pl. 6an összeültök és kidolgoztok egy soha nem látott nem használt dolgot (pl webeset), odaadjátok a tanárotoknak, hogy véleményezze, és vinnétek másnap a szabadalmi hivatalba. A tanár meg elküldi nektek vissza a doksikat mailben (google-n keresztül), hogy faszák vagytok, minden rendben van vele. Másnap mentek szab. hivatalba, és a kisasszony szépen mosolyogva elmondja, hogy már a nyitási idő előtt fél órával megjött a kérvény a google-től ugyanerre, és már megadták nekik! Neh, ezért dolgozni éveket!
  Szóval jó is meg nem is ez a cég, jó mert kurvanagy, és ezzel marhagyors kapcsolatokat építhet ki és gyors webes alkalmazásokat, másrészt Company (amit sokan elfelejtenek), és mint Co. nem lesz szívbajos ha egy technológia ellopásáról van szó. Biztos vagyok benne, hogy van már kész algoritmusuk ilyenre is (én legalábbis ha ez a Co. lennék, írtam volna már rég). Azt ha vki csámcsog ezen hogy hát bementünk és a google (vagy vmelyik alcége, leányvállalata - nem muszáj direkt, lehet magyar módszerrel is) már beterjesztette a kérvényt előttünk, hát azokat nem dobja majd ki a találati lista. Ha megkérdezik nagy nyilvánosság előtt hogy ez hogy lehet, akkor megmondjuk hogy hát nem cachelte, és egyéb bullshiteket ahogy szokták. És a többi, amire még én sem gondoltam (még).
 • nickb
  #10
  Nálunk a legjobb: neptun is van, meg rohangálás az indexszel jegybeírásért. Viszont a neptun valóban sokat fejlődött, használható, nem omlik össze csúcsidőben sem (ez valószínűleg inkább szerverkapacitás kérdése, nem a rendszer az oka). Ma már inkább ott járunk, hogy a tanárok nem értenek hozzá. Rendszeresen elhangzik egy sikeres jegymegajánló után, hogy ok akkor majd vizsgaidőszakban vegyünk fel egy vizsgát, hogy beírhassa a jegyet. Mikor létezik a rendszerben a megajánlott jegy is. A másik oldal pedig a diák, aki az utolsó nap meg leadni az indexet és akkor szembesül a ténnyel, hogy még vannak jegyek amiket be se írtak neki a neptunban, csak annyit nem tudott megtenni, hogy előző este leellenőrizze.

  A cikkhez kapcsolódva: nálunk az egyetemen sem saját levelezőrendszer van már, talán egy éve: a Microsoft webes outlookját vezették be. Senkinek eszébe se jutott az adatvédelem miatt panaszkodni. egyébként meg le merném fogadni, hogy a legtöbb diák nem használja az x-edik sulis postafiókot, egyszerűen átirányítja a saját címére, ami jó eséllyel gmail vagy hotmail...
 • Ferrer
  #9
  Talán inkább örülni kellene, hogy neten keresztül olvashatod a jegyeidet, meg nem kell már sorba állni a dékáni hivatal előtt, hogy felvehesd az óráidat.. mellesleg az etr meg a neptun feleannyira se rossz, mint amennyire azt egyesek beállítják. Csak hát jó közösen fikázni valamit..
 • Andr0
  #8
  Nem értem a SZIE neptunja tökéletesen működik. Már évek óta csak oda kapjuk a jegyeket és eddig semmi probléma, minden levelet megkapunk (megjegyzem a szakvezető intézetem Neptun felelőse érti is a dolgát és minden infó, jegyet elküld, beír stb)Pedig én pénzügyet hallgatok...

  Ha lehet egy tanácsom akkor idéznék: "TO-t kerüljétek, semmit sem tudnak"

  @Cat: Neptun és az ETR ugyan az.
 • opeca
  #7
  Bizonyára majd a google fog keresgélni, amikor 1000-en jelentkeznek ott egy munkakörre:)
 • Sequoyah
  #6
  "Kienzerle úgy vélte: az információk birtokában a Google például kiválaszthatja a leendő munkatársait és megkeresheti őket, sőt még profilokat is létrehozhat róluk."

  Én is nagyon ki lennék akadva, ha a Google megtalálna és milliós fizetésű álláslehetőséggel zaklatna:S:D
 • slickboy
  #5
  Na igen, ezt akartam mondani, az emailjeiket féltik aztán kiposztolják a tegnapi fekvehányós buli képeit Facebookon. :D
  Úristen, a Google esetleg megnézi az érdemjegyeket, és az alapján választ magának munkatársat? Döbbenetes, valaki mesélte, hogy állásra jelentkezett egy kis céghez és elkérték diplomamásolatot meg nyelvvizsga másolatot is. Botrány.
 • hangulati
  #4
  akkor most nekik is meg kell adni a mobilszamukat, ha nem teszik, bezarjak a gmailfiokjukat, mint az enyemmel is tortent. ezert nem fogok mobilt venni, a cimeimet es a linkelt sitekat tovabbra is szeretnem visszakapni. ha valakinek van otlete, hova forduljak, segitsen! elore is koszonom.
 • Cat #3
  Hidd el, az ETR ugyanolyan szar.
 • okosan gyerekek
  #2
  ha bölcsészsuli lenne barátom, akkor nálatok is forradalmárokhoz méltó módon állnának a számítástechnika vívmányaihoz: könyveket digitalizálnának szövegrészletre kereshető dokumentummá, az enthuziazmus odavezetne, hogy szkennerek helyett tükröződésmentes üveglapokkal egybeépített tükrös rendszerrel fényképeznék a könyveket, nem szkennelnék őket; illegalitásban futnának a könyvek kézről kézre, de nektek nincsenek mély elvi meggyőződéseitek, nem utasítjátok szívből és velejéig el a szerzői jogvédelem álságos megnyilvánulását, így nektek a többi között neptun marad. Úgyhogy, kedves szakikám, inkább lapítanám a számat a helyedben. Üdvözlettel egy filozófus.
 • nlght
  #1
  Nálunk Óbudán (volt BMF) meg a köcsög neptunba kapjuk meg a jegyünk, ami még egy félévben sem tudott normális teljesítményt nyújtani. 9 év fejlesztés után úgy omlik össze mint a kártyavár minden vizsgaidőszakban. Még jó, hogy műszaki suli, kíváncsi vagyok milyen lenne a helyzet, ha bölcsész suli lenne. Saját bejáratott levelező rendszer? A nagy szart, mindenki azzal boldogul, amivel tud. Még egy rohadt e-mailt sem tudnak küldeni az előző félévben bekövetkezett tanulmányi változásokról, ami miatt 1 évet csúsztam. Amikor a TO-n megkérdeztem, h mégis miért nem tudnak egy szaros emailt küldeni róla, akkor azt válaszolta a 60 és halál között lebegő lich-pina, hogy miért nem olvastam el az új 150 oldalas TVSZ-t (persze én olvassam el minden félév elején, ez a legegyszerűbb, éljen a balkán...)