66
The Black Mirror 3
  • Innovatív terra
    #66
    Az az érdekes,hogy a 2. rész telepítője meg elindul,és a 3. 1x már nekem működött,szóval vki most rosszul csomagolt.
    Miért nem lehet kommentelni a portálon?pocsék ez az új dizájn...
  • Innovatív terra
    #65
    Sziasztok!A portálon fent van a magyarítás,viszont nem indul el a kicsomagolt telepítő.ha vkinek megvannak a nyelvi fájlok (angol nyelvű játékhoz)hálás lennék,ha kisegítene.
  • VADER1
    #64
    Sziasztok!A kérésem a következő lenne:ha valaki el tudná nekem küldeni a Black Mirror 3 magyarítását a következő címre:[email protected] nagyon hálás lennék.
  • bogyoka
    #63
    Itt egy játék, ami hasonló a Black Mirrorhoz, azok a készítők készítették, nagyon jó játék, már játszom vele.

    The Lost Chronicles of Zerzura teaser

  • IXEMGabeo
    #62
    Secret Files sorozat, Still Life, Nibiru, Syberia 1,2
  • Voldi
    #61
    NAgyon tetszettek nekem is a Black Mirror játékok. Tudtok hasonlókat mondani?
    Ajánlom még a Dorian Gray Syndrome c. játékot. Nem túl hosszú, de nagyon jól össze van rakva.
  • IXEMGabeo
    #60
    szerintem nagyon jó történet vezetése volt az egésznek, a befejezésen nem csodálkoztam, mert mindig mindent ott szúrnak el a készítők:) pedig ehhez a játékhoz méltóbb lett volna valami még ütősebb...mondjuk remek ötlet volt ennyi titkos kamrát beépíteni ebbe a nagy kastélyba:)

    ami szomorú h rengeteg szimpatikus szereplő meghalt:(
  • Tibbor
    #59
    Persze, kiderítettem.De ezt a szakaszt inkább rábíztam a fiamra, csinálja ő...:)
  • IXEMGabeo
    #58
    árnyjátéknak is megvolt a logikája:) mindig annyi égőnek kellett világítania, amennyi a térképen meg volt jelölve...
  • Tibbor
    #57
    Végigjátszottam.Kicsit összecsapottnak éreztem a végét, de összességében jó kis kaland volt ez!Az Árnyas-labirintus részt viszont kihagyhatták volna.Szerintem nagyon frusztráló volt és rettenetesen megtörte a játék lendületét.
    Úgy sejtem, ezzel vége, nincs folytatás.Vagy mégis...?(sátáni kacaj a tükörből)
  • IXEMGabeo
    #56
    "Röhejes inventory kezelés: játék ide, játék oda, de azért egy ember nagyságú próbababát, 20 m locsolócsövet és egy felfújható gumicsónakot ne vigyen már valaki a zsebében!"

    nem azért mondom, de ez kb minden kalandjátéknál így van, hogy túl sok és abszurdum mekkora nagy tárgyakat tesznek el, így volt ez a Still Life-ban, Syberiaban, Secret Filesban én ezt nem érzem negatívumnak...elteszi a létrát? na és...te sem várhatod el h megcsinálják úgy a game-t h a hóna alatt vigye végig:)

    abban igazad van, hogy a megállapítások gyerekesek:) dehát ezek a gondolkodtató game-k minden korosztály számára közérthetőnek kell lennie...
  • Tibbor
    #55
    Ami tetszik: szövevényes történet, nagyon szép renderelt hátterek, jó fejtörők(egy-két kivétellel), végre van autosave a "végzetes" jelenetek előtt(ez az első részben átkozottul frusztráló módon lett megoldva, nem sokon múlott, hogy a sztori felénél uninstalláljam azt a részt...)

    Ami nem tetszik: kidolgozatlanabb animációk, borzasztó lassú szinkron(egy örökkévalóság, mire végigmond egy szöveget), szájbarágós megállapítások a főhőstől(kb.: "most kinyitottam a csapot, tehát folyik a víz..." szintűek)
    Röhejes inventory kezelés: játék ide, játék oda, de azért egy ember nagyságú próbababát, 20 m locsolócsövet és egy felfújható gumicsónakot ne vigyen már valaki a zsebében!
    Ezeknek a méretesebb tárgyaknak a használatát vagy átúsztatott jelenetekkel, vagy animációkkal kellett volna megoldani szerintem.
    Külön kalapemelés a magyarítás készítőinek, remek segítség, profi munka!
  • IXEMGabeo
    #54
    nem tudom, nálam is az van, sőt csomó kép hiányzik, 2 video sincs meg nem tudom hogyan lehetne kinyitni azokat
  • IXEMGabeo
    #53
    végigvittem:) FIGYELEM!, aki nem játszotta végig annak hatalmas SPOILER

    valóban gyenge befejezés volt szerintem, legalább is a végső harc nudli volt. Kesze-kusza volt, lélekvándorlásról szólt a végefele az egész, Mordred lelke ott ragadt a fekete tükör mögött, csak a végső introt éreztem rövidnek az pedig külön show, hogy még Adrian és Valentina elkezdtek kutakodni miután túl voltak az egészen. Na ott a naplóban le van írva a teljes sztori, Mordredtől, Marcuson át a fia feláldozásán át minden...

    V.chapter feltűnően rövid volt, ott csak Frederick atya halála volt, ami fájó, de egyben érdekes...

    bírtam a végén a labirintust, örültem, hogy magamtól jöttem rá a logikájára, hogy a térképen szereplő római számok az ajtó és a villany összefüggését tükrözte, előtte azért meghaltam a füst miatt párszor.

    csontvázas rész botrányosan felidegesített már majdnem kiraktam, de valamit sosem fogadott el a gép. Víz alatti kirakóst hanyagoltam nem is értettem annak a logikáját.

    Összességében a 3. rész nekem bejött, sok rejtély, sok fejtörés volt benne, a helyszínek jól meg voltak csinálva, grafika nagyon szép, a térkép, gyorsító rendszer és a hangok nagyon jók voltak benne, a játékmenet és az irányítás is rendben volt.
    Történet pazar mindent megtudtunk, amit kellett. Negatívum: kevés szereplő volt ebben a részben, kevés gyilkosság (ez adta a sava borsát a játéknak), nem derült ki, hogy esett a halálfej Greg fejére, nem tudtuk meg mi lett Ralph-al, Tom vajon hova futott, Murray miért nem bűnhődött meg, elég sok elvarratlan szál maradt (vagy lehet én nem fedeztem fel valamit), tehát mondhatni egy kissé, ha hibát lehetne keresni a játékban a történet menetébe és a logikus tartalmába lehetne belekötni...

    10/8.5 élveztem minden percét, vetekszik az 1. résszel, bár hangulatban és a fejtörők tekintetében messze még az a legjobb. 1. rész leggyengébb pontja talán a grafika és a látvány, de ott nem is volt szükség arra, hisz az csodás játék volt. 2. részben, ami nagy pozitívum volt, hogy ott rengeteg helyszín volt, még USA-ban is sokat kellett agyalni, rengeteg gyilkosság, cselszövések, fordulatok voltak ott, ott elsősorban az irányítás és a gyorsító hiánya, ami kiverhette a biztosítékot néhány játékosban...

    tehát a legjobb az 1. rész, a 3. rész és a 2. rész így sorrendben, de mondhatjuk azt is, hogy csodálatos kalandjáték sorozat trilógia lett ebből.

    Aki nem értette angolul ajánlatos magyarul is kipörgetnie. 3. rész is tele volt párbeszédekkel főleg a Valentina-Victoria féle párbeszédek na meg persze a rengeteg leírás a naplóból.
  • IXEMGabeo
    #52
    ez egy nagyon állat game

    V chapterig jutottam ma. FIGYELEM SPOILER veszély, aki nem vitte még végig!!!!


    Összegzéseim: Haladtam a történetben jelenleg megtudtam azt, hogy Mordred lelke a Black Mirroron keresztül szabadul ki, igen ám, de ehhez Marcus Gordon összes utódjának ki kell halnia, ez nem sikerült még 1993-ban sem. Mordred lelke ugyebár megszállta Samuelt is, aki gyilkolt, ha jól vettem ki Antolini szavait azt mondta, högy ezáltal lelkeket gyűjtött, hogy még erősebb legyen. Samuel a könnyebb utat választotta és öngyilkos lett, Mordred kikészítette őt. Nos megtudtuk azt is, hogy Marcus utódjai egyben a Fekete tükör őrszemei, tehát amíg Marcus ágán van élő utód, addig Mordred nem tud kiszabadulni. Angelina gyerekkorában leesett egy nyúl üreg féleségbe (ez nem tudom hogy lehetséges), és ott látta lent a fekete tükröt, ami kapásból megszállta őt. Ha jól értettem Mordred végig egész életén át feladatokkal látta el Angelinát, azért volt olyan gonosz és céltudatos a 2. részben. Nem árt tudni, hogy Adriannal ikertestvérek voltak.

    Ennyi úgy a lényeg, a kaput kinyitottam, Louis teste hihetetlen h még ottmaradt, és az a jelenet is ütött amikor a fehér női szellem felelősségre vonta Mordred lelkét, hogy a gyereküket Damiant megölte ez a mocsok. Természetesen a jelenetben az volt a kuriózum h Adrian testéhez beszélt a halott szellem nő:D hátborzongató volt meg azok a pokol kutyák is. Jó volt látni Samuel régi szobáját, Antolini, Victoria egykori ápolónője Vatikáni ügynök, nem volt gyenge ahogy kiabált felénk, hogy ne öld meg magad, van még reményed Adrian:O ott azt hittem na mondom nehogy már ez legyen a befejezés, fiú, apja sorsára jusson...


    Főzöcske jelenet a barlangban nagyon bejött:), na meg amikor Tom bemosott egyet, ez a Spooner felügyelő nagy hülye amúgy, minden felett elsiklik:D Bobbys mocsaras jelenet is jó volt, meg külön tetszett a térképes rész és a jelölgetés a 3. résznél.

    Kíváncsi leszek a továbbiakra. Jelenleg Mordredről kell megtudnom mégtöbbet

    Ajánlom, hogy vigyétek ki a game-t, elejétől a végéig, így lesz teljes a kép
  • cornellred
    #51
    sziasztok! tudja valaki hogy mi a 4. minigame a kiegészítőknél mert hiába vittem végig azt nem nyitotta ki és most idegesít h mit hagyhattam ki:/
  • IXEMGabeo
    #50
    marha ritkán használok külső segítséget, leginkább csak akkor, ha ilyen lehetetlen fejtörők akadnak elém, mint pl a színtónusos, lutri és kb 10% esélyed van, hogy beletrafálsz az ilyenbe:)

    Nibirut is azért kellett abbahagynom, mert az egyik ilyen minigame-t képtelenség volt megcsinálni, golyókat kellett mozgatni...nem az én világom az ilyesmi, a fősztori a legjobb az ilyenekben:)
  • IXEMGabeo
    #49
    Vic-re gondolsz? ő volt ott a kiskölyök...

    már most a 3. résznél tartok, iszonyú jó game, filmszerű jelenetek, bőven akad benne tárgy és fejtörés is, még egy számítógépet is beletettek ott a Hermann hullaházában, amikor fejbevágtuk Philt az nagy volt, utána pedig a 2. rész végén a Victoriával való beszélgetés az egész Black Mirror EPIC-je volt, ezenkivül még amikor Darren az anyjával beszélt a 2. részben az volt még ehhez hasonló párbeszéd, de rengeteg dolgot megtudtunk az öreglánytól. Sajnáltam, hogy meghalt így egyelőre Darren/Adrian az utolsó Gordon.

    És mostmár az is értelmet nyert Samuel Gordon miért lett öngyilkos. Azért, mert Mordred megszállta az ő testében gyilkolászott és, mivel megsemmisítette a testét, így Mordred lelke visszaszállt a rítus kamrába, amit Darrenék nyitottak fel.

    Ralph is előkerült szerencsére, örülök h nem halt meg, a Frederick atya is még velünk van, Murray szemétkedett egy picit.

    ilyen jó sztorival megáldott kalandjáték sorozat nem nagyon volt, a Syberia vetekszik vele. és a grafika is nagyon jó most pl öltönyben van Adrian, a leégett kastély is nagyon jól lett megcsinálva, kidolgozott game.

    2 db fejtörő nem jött be, a diavetítős színtónusos részt utáltam, illetve nem tudom milyen logika alapján kellett a sírkő felé helyezni az 5 elhunyt nevét:) egyedül a Dr. Robert Gordon volt biztos:D a többit kénytelen voltam kilesni walkthrougból nem jöttem volna rá a többire. Már az elején a fénymásoló gépet is nehezen tudtam összeilleszteni...
  • sjucus
    #48
    Amanda Valley, ha jól emlékszem a kiskölyök nővére. akit az első részben kinyírtak.
    A következő oldalon találsz video-végigjátszást:

    http://www.thesource.hu/cikk/faq/black_mirror_iii/black_mirror_iii_videos_vegigjatszas/13434
  • IXEMGabeo
    #47
    érdekes game, chapter 1-nél vagyok, Victoria él és utál minket, Murray hazudott nekünk, Spoonert kicseleztem a fánkokkal, most éppen érdekes módon nem tudom hogyan tovább, nálam van az öngyújtó, ceruza, térkép, napló, műanyag kés...Winterboom dokit nem zavarhatom, kocsmába nem mehetek be, boltban Asaya nem beszél velünk, telefonon nem hívhatom a jósnőt, Murray semmit nem mond, már Bobbyval is beszéltem, Edwarddal is, Victoria és az ápolónő nem enged vissza a kastélyba, a világítótoronynál voltam nem tudom mit csináljak, de majd rájövök:)

    viszont nagyon jó a game, sötét, ugyanakkor rejtélyes

    mégegy kérdés: ki volt az az Amanda Valley? nem emlékszem rá
  • IXEMGabeo
    #46
    Secret Files 1,2 és lesz 3. része is...
  • bogyoka
    #45
    Én is úgy voltam, de variálgatni kell a kapcsolással. Nekem nincs már meg a mentésem, format c volt nálam és azt nem mentettük ki.
  • syberia2
    #44
    igen, de elrontottam:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Két füstöt úgy zártam be, hogy a két "3-as" ajtó van, de az egyik ajtó a másik füstre nyílik így nem tudom kinyitni.

    Szóval így már megoldhatatlan, és előbbről csak nagyon korai mentéseim vannak:SS(2 fejezettel korábbiak...)
  • bogyoka
    #43
    Miért nem csinálod Te meg? Nem olyan nehéz az.
  • syberia2
    #42
    Valaki el tudja küldeni a labirintus utáni mentést?
    [email protected]
  • syberia2
    #41
    nekem meg nem jó a honosítás, nem jók a feliratok, valami érthetetlen szöveget ad ki:SS
  • placus
    #40
    a hatodik részben, lent a láncos teremben a mérlegre nem tudom rá tenni a cuccokat. elsötétedik a képernyöm,csak a kurzor mozog. valaki tud segiteni?
  • Omega
    #39
    Sziasztok!
    Elakadtam a 3. chapternél tudna valaki segíteni?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A menhírek alapján bevonalkáztam a térképen mind a három kaput, amelyekből kettőt meg is találtam (az akadémiánál és a szállodánál) de a warmhilli templomnál levőt nem akarja a srác beikszelni a térképen sehogy sem. A papnak odaadtam a pápai levelet és mindent ledumáltam már vele, de nem mond semmit a kapuról. Hogy lehetne azt a harmadik kaput megtalálni, egyáltalán ezt kell itt csinálni ? THX

  • joceruza
    #38
    Tudna valaki ajánlani ehhez hasonló játékot mert erősen függő lettem! Eszméletlen nagy ez a játék! 3 napja tolom és kivégeztem az 1.,2. és a 3.rész 3-as chapterénél vagyok! Nem akarom abbahagyni! Ha tudtok hasonló játékot légyszi írjátok meg! Nagyon köszönöm! A magyarítóknak pedig imába kell foglalni a nevüket!
  • TheGrinder
    #37
    Elbasztam, nem gondoltam, hogy ennyire függ az előző 2 résztől, na sebaj. Már a 6.chapternél tartok, szal nem sok van hátra, életemben először visszafelé fogok kivinni egy játékot. Ezután végigtolom a 2. részt és utána az 1. :D Érdekes lesz.
  • TheGrinder
    #36
    Nem tudom, hogyan kell feltelepíteni a magyarítást, valaki elmagyarázná?
  • nagykispeter
    #35
    Hát igen,az is lehet
  • syberia2
    #34
    mlutiplayer, de az itt nem tűnik reálisnak:)
  • nagykispeter
    #33
    Nem tudtad mi az MP?
    Nagy hiba.....
  • syberia2
    #32
    na mi?
  • bogyoka
    #31
    Hoppá, megtaláltam, hála KCST-nek köszönjük.:))
  • bogyoka
    #30
    Mi at a MP? Szeretném letölteni. Amúgy köszi, hogy szóltál.
  • nagykispeter
    #29
    Bocs honosítás akart lenni
  • nagykispeter
    #28
    Elkészült ahnosíts,az MP-ről letőlthető
  • sjucus
    #27
    Köszi!észrevettem én is. sikerült kijátszani.

    Vélemény: jó volt a 3. rész is, de én kicsit több logikai feladatot szerettem volna, meg esetleg valami - az eddigiekhez hasonló - izgalmas befejezést. Kicsit olyan érzésem volt, mintha csak szeretttek volna már túllenni a történet lezárásán. Kicsit csalódtam. A 2. rész tetszett a legjobban, azt 2-szer vittem végig. :)