Dead Space 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon killer játék, már egy hete ezt tolom oda-vissza! 😄

végigolvasva az egészet, te vagy a köcsög idióta és nem õ 😄

Szerintem vétek kihagyni a 2 animációs filmet, lehet az Aftermath érdekesen van megcsinálva de attól szerintem egész jó, teljesebb képet kapsz a Dead Space világáról ha megnézed az animációs filmeket is 😉

Sziasztok! Látta valaki már esetleg az animációs filmet? Vélemény esetleg vagy inkább ne rontsam el vele a játékot?
Nemtom minek vitatkozni ez egy igen jó játék lett 😄 Akinek nem tetszik az így járt =)

De.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Csak nem a Frappáns Visszavágások Nagymesteréhez van szerencsénk, személyesen? 😄

Szánalmas vergõdés. Sok-sok blablabla meg hülyeség röviden a hozzászólásod. Persze, gyorsan utána néztem, csak akkor nem tudom, mit értek a zárójelbe írt "(vagyis most már összesen 3)" mondaton. Hú, igazad van, szörnyû a helyesírásom, mert 100 hozzászólásban egyszer egy szóban j helyett ly-t írtam. Ekkora vétket. Igazad van, te mindenre emlékeztél, semmi újat nem mondtam (csak "pöppet" összekeverted a dolgokat). Aztán további blalblabla, amire tök fölösleges reagálni is...

Szóval errõl ennyit.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hé, én nem azt mondtam, hogy nem jó a játék. Különben végig se nyomtam volna. Anyit mondtam, hogy (a gyenge sztorival együtt is) egy átlagosnál jobb akciójátékra sikerült a második rész.

Nekem csak az nem tetszik, hogy néhány fanboy meg a cikk is jobbnak tartja, mint az elsõt, ami messze nem igaz. Az elsõ rész szerintem az egyik legjobb horror-FPS volt, ami idáig kijött, amiben minden klappolt. Ahhoz képest ez csak egy gyenge, lélektelen utánérzés.

koschwarz
az egyik fanboy, a másik hivatásos fikázó, akinek csakazértsem tetszik, bár egyébként 10-bõl 9,5 embernek igen. emlékszem az elsõ rész végigjátszása után beírtam a topikjába, hogy gyakorlatilag csak a maxra felfejlesztett plazma vágóval vittem végig, és egy idõ után már így is inkább csak darálás volt (mivel a parafaktor már egy idõ után megszûnik), ennek ellenére 9/10 pontos nálam. erre úgy nekem estek egyesek mintha a szarba fikáztam volna le a játékot <#idiota>.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

"teljesen valótlan dolgokat állítasz"
"te viszont a második részével sem vagy tisztában"
"hibásan (szándékosan?) emlékszel a tényekre, történetre"

Látom, nagyon izzadsz, hogy rám bizonyíts valamit, csak hát a nagy igyekezetnek nyögés lett a vége: semmit se tudtál mondani, amire rosszul emlékeztem volna.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Pontosan tudom, hogy hol halt meg az elsõ nõci, de akkor is jócskán a történet elején történt. Tekintve, hogy a csajt addig nem is láttam élõben, tényleg hû de komoly érzelmi megrázkódtatást okozott az "árulása", napokig sírtam utána. Irreális, kizökkentõ volt az egész. De te nyilván te az a típus vagy, aki egy diliházból kijövet kételkedés nélkül elkezdi követni az elsõ idegen telefonos utasításait, szóval neked bejött.

Aztán behoznak még egy csajt, hát ez is kolosszális ötlettelenség.

"ez volt a harmadik, a Sprawlon. Ezt írtam zárójelbe. Eddig érted?"

Látom, gyorsan utánanéztél. Figyu, nekem nem posztom kitalálni, mi folyik a te fejedben, meg mire gondolsz, kár magyarázkodnod. Én csak arra írok választ, amit ideírtál, és ott azt mondtad, hogy tisztára lepetéztél, amikor kiderült, hogy akár TÖBB marker is lehet.

De ha tényleg tudtad, hogy már az elsõ részben is úgy kopizgatták, mint egyszeri egyetemista az analízis jegyzetet, akkor mi a fenéért lenne olyan meglepetés, hogy akár egy tucatnyi marker lehet? Meg egyáltalán, melyik tisztességes alien artifact az, amibõl a második részben nem találnak még kettõt? Az Ûrodüsszeiában már a hetvenes években is így csinálták.

"Viszont a második végén egy beszélgetésbõl kiderül, hogy a Sprawlon található csak a Marker Site 12, és az Overseer nem hallatszik valami lesúlytottnak, tehát erõsen feltételezhetõ, hogy még van ezen kívül Marker."

A helyesírásod viszont elég lesújtó.

"csak ha teljesen végigjátszottad a Dead Space 2-t, sõt a készítõk listáját is meg kell nézned, mert az után kezdõdik a beszélgetés. Ja, hogy te azt már nem vártad meg, kedves ultra-tájékozott kukacos barátom?"

De. Megvártam. És te ettõl élveztél el? Hogy a játék végén valaki benyögi, hogy akár még tizenkét ilyet maszatolós FPS-t tudunk csinálni? Ez volt a hûdenagy talány, ami észvesztõ sztorit kreál a játékhoz? Egy kilencéves is így csinálná a második részt, hogy vanmásik, hurrá...

Röviden: ha neked ennyi komplexitás elég egy jó sztorihoz, Shakespeare-t ne olvass, megfeküdné a gyomrod. Sok benne a betû a te ízlésedhez.

Azt látom viszont, hogy valamiért élet-halál kérdése nálad, hogy bebizonyítsd, hogy pöpec vagy a DS sztorijában. Nem tartóztatlak, vedd meg a nyalókát is, meg rendeld meg a felfújható Isaac-babát meg a plazmavágós vibrátort is, az ilyenekbõl húzzák a készítõk prémiumot.

DA:Aftermath helyett a Downfallra gondoltam. De mind a kettõt megéri megnézni.

Megaláztalak? Kiabáltam? Hisztiztem? Szerintem egyik sem. Rákérdeztem két dologra.

"a "nincs story" az átvitt értelemben értettem. Hogy gyönge."

Jó.

"hogyan lehetettvolna jobban kidolgozni? hmm teljesen elkülöníteni a pályáknak azon részét ami részben benne volt, részben csak egy egyszerû folyosó volt, részben pedig semmi. Egy egész Iskola, amit belevittek, de én többet láttamvolna belõle, megtudni egy kis háttér storyt, õk hogy képzelik a jövõ iskoláját. Egy moziba betévedni, vagy ilyen hétköznapi helyszíneken, Mert az állomáson úgy látszottak ezek a dolgok hogy lennének, volt pár folyosó ahol volt butik, de oda is bementem volna egy kicsit."

Egyszóval a nagyobb bejárható terület hiányzott? Mondjuk nekem is tetszett volna ez, de azt is vedd figyelembe, hogy a játék méretének bizonyos határokat be kell tartania. Egyébként erre gyógyír lehet, ha megnézed a DA:Aftermath-ot, vagy elolvasod a novellákat. Ezekben részletesebben ki van fejtve ezek a dolgok. Ugyanakkor remélem, hogy a harmadik részbe tesznek ilyeneket is.

"Az elsõ részben sokkal több szöveg, videó, és hangfelvétel volt, ami elmagyarázta hogy hogyan szaporodnak, hogy van az a rája szar ami átalakít, hogy miért is mennek a Markerhez, hogy hogyan kell õket megölni (ez mondjuk itt is el lett magyarázva)
persze, kiderülnek magától is ezek adolgok, de az 1-ben ez is növelte a hangulatot."

Az elsõ részben azért is kellett ez a sok Necro magyarázat, mivel az volt az univerzum bevezetõ része. A második részt játszó emberek már valószínûleg tisztában vannak ezekkel, gondolom ezért szóltak most más dolgokról a feljegyzések.

Ez kész bazmeg, te ezt direkt csinálod! <#nevetes2> Már megbocsáss, nekem semmi bajod a véleményeddel, miszerint a játék szar, és neked nem tetszik. Azzal van bajom, hogy teljesen valótlan dolgokat állítasz, és ez nem vélemény kérdése.

"Például: mi történt a Földön megtalált eredeti markerrel? Egyáltalán, mi a célja a markernek? Ki csinálta, mit lehet róla tudni?"

Például? Például olvasd el a Dead Space:Martyrt, és megtudod.

"Röhej. Az a csaj annyira erõltetett volt a sztoriban, hogy elképesztõ (kikerülsz a diliházból, és hirtelen valaki elkezd telefonálgatni), na meg pillanatok alatt elhullik."

Csak pár apróság, mert látom nagyon kevered a dolgokat: Daina szándékosan küldte azt a néger csáveszt (Franco Delille), hogy keresse meg és szabadítsa ki Isaacot, csak mivel közvetlenül a kiszabadítása után meghalt (tehát nem Daina hal meg, ezt is kevered), ezért Isaaccal vette fel a kapcsolatot. Nem értem, mi ezen az egészen az erõltetett. Az Unitológusok maguknak akarták megszerezni Isaacot, akit az Earth Gov tartott sztázisban. Persze tudom, mindenbe amibe csak lehet, bele kell kötni.

"A "hallucináció árulása", ez már önmagában elárulja, milyen zagyva az egész koncepció. Miért hisz neki Isaac egyáltalán, ha tudja, hogy a marker csinálja? Miért kerül egyáltalán érzelmi kapcsolatba egy hallucinációval? Életszerûtlen az egész történet, mintha a programozók írták volna a sztorit."

Nemtudom, hogy megfigyelted-e (bár sejtem, hogy nem), de Isaac az egész játék során elég tisztán mutatja az elmebaj jeleit. Nem tudom, honnan szedsz ilyet, hogy érzelmi kapcsolatba kerül egy hallucinációval, de mindegy. Ha figyelsz a párbeszédekre és a többire, akkor fokozatosan kitisztul a kép. Miért hisz neki? Talán mert Nicole hallucinációja az elsõ részben is segített neki?

"A Földön talált black marker az elsõ részben volt bevezetve. Nem nyert, tájékozódj, mielõtt hülyeséget beszélsz."

Szövegértelmezés: 1-es. És amint látom, még mindig nem fogtad föl, mit kérdeztem. Azt tudom, hogy a Black Markert a Földön (Yucatan-félsziget partjainál az óceán mélyén egy kráterben) találták meg, ez volt az elsõ. Aztán ebbõl elkészítettek egy másolatot (Dead Space), ez volt a második, és a harmadik meg Stross és Isaac emlékeibe ivakódott kódokból építették meg, ez volt a harmadik, a Sprawlon. Ezt írtam zárójelbe. Eddig érted? Viszont a második végén egy beszélgetésbõl kiderül, hogy a Sprawlon található csak a Marker Site 12, és az Overseer nem hallatszik valami lesúlytottnak, tehát erõsen feltételezhetõ, hogy még van ezen kívül Marker. Errõl beszélek. És ezt nem tudhattad, csak ha teljesen végigjátszottad a Dead Space 2-t, sõt a készítõk listáját is meg kell nézned, mert az után kezdõdik a beszélgetés. Ja, hogy te azt már nem vártad meg, kedves ultra-tájékozott kukacos barátom?

"Hûûû, valaki vezeti az Unitológiát... micsoda meglepetés, elképesztõ! Persze hogy ki õ, mik a céljai, arról semmit se tudunk meg."

Még szép. Valamit a harmadik részre is kell hagyni a történetbõl. Tudomásunkra jutott, hogy van ez az Overseer, aki mindenek felett áll, és aki mindezekért felelõs. Épp eleget tudunk róla, hogy kíváncsi tegyenek. Mi értelme lenne, ha már a második részben lelõnének minden poént? De ezek szerint Te nem is szereted, ha a fantáziádra hagyják a dolgokat, hiszen most meg az a bajod, hogy alig tudsz róla valamit.

"Az Ishimura felbukkanása volt még tán a legérdekesebb, de az se sokat tett a történethez. Vártam, hogy lesz valami szerepe, de csak egy újabb gomb volt, amit meg kell nyomni."

Még ezt se fogtad fel... Nem az volt a szerepe, hogy megnyomj egy gombot! A gombnyomásnak volt nagy szerepe! Mi az, te csukott szemmel és letakart füllel játszottál, vagy mi? Jézus szíve...

"Azért, mert a "convergence" ugyanúgy megtörténhetett volna az Aegis 7-en is. Ha a convergence eredménye egy nagy Hive Mind, akkor megint semmi újat nem tudtunk meg."

Errõl itt többet. Különben is, ez valószínûleg azoknak a dolgoknak az egyike, amiket a záró részre akarnak meghagyni.

"Mondja valaki, aki arra se emlékszik, mi történt az elsõ részben... 😄"

Én tisztán emlékszem az elsõ rész történéseire, de te viszont a második részével sem vagy tisztában.

"Nincs itt semmi önellentmondás. Az a minimális új dolog, ami történt, az nem homályos, hanem zagyva. Nem áll össze a kép sehogy."

Neked. Ha kicsit utána olvasnál, akkor rájönnél, hogy valóban nem egyszerû, de meg lehet érteni, és az a zagyvaság valójában csak pár tisztázatlan dolog, ami megmarad a hármas részre.

"Mint írtam, nem. Az elsõben volt rejtély és érdekesség, itt lényegében semmi, legalábbis annak biztosan semmi, aki játszott az elsõvel is."

Mi a fene! Még azt is megkérdõjelezed, hogy játszottam-e az elsõ résszel? Ez már viszont magánvélemény. Lehet, hogy neked nem volt rejtélyes és érdekes, nekem mind a két része az volt, egyetemben az Extractionnel és a Martyrral, szóval errõl ennyit.

"Én nagyjából a második chapternél, amikor elõször lehet kinézni az ablakon, megtippeltem, hogy abban a rohadt nagy toronyban lesz egy marker, a fõgonosz a governor lesz és a játék ott fog befejezõdni, a végén pedig minden felrobban. PONTOSAN ez történt. Leküzdendõ problémák? Nincs áram, nem megy a vonat, mert elgörbült a pálya. Ez egy vízvezetékszerelõ-szimulátornak jó sztori, de nem egy horrornak."

Haha, persze. Az e heti lottószámokat nem tippelted meg? Különben meg szerelõ munka ugyan úgy volt az elsõ részben is. Ráadásul ott az egész hajót kellett megszerelni. De látom ez csak a második részben probléma.

"Pontosan így van, ízlések és pofonok. Bajod ezzel? Rajtad kívül senki sem hiszi, hogy az Abszolút Igazságot akarom kinyilatkoztatni, amikor egy játékról írok. De lehet róla véleményem, ami ér minimum annyit, mint a tiéd. Na meg ezek után lehet véleményem az igényszintedrõl is, ha neked ez jó volt."

Szar a játék? Rendben. Nem érdekes? Rendben. Nincs sztori? Rendben. Csak az nincs rendben, amikor ezeket valótlan állításokra alapozod. De természetesen még ennek ellenére is lehet ez a véleményed, nem azt mondom, hogy "térjél meg". Természetesen mindkettõnk véleménye ugyan annyit ér, csak az a baj, hogy te hibásan (szándékosan?) emlékszel a tényekre, történetre.

"Aki tényleg igényes horrort akar, játsszon inkább az elsõ résszel, a kettest meg tekintse egy új, elnyújtott, unalmas chapternek."

Szerinted. Szerintem meg aki igényes horror és sci-fi élményben akar részesülni, az játsza végig az elsõt, utána a másodikat, és esetleg olvassa el a novellákat és nézze meg az animációs filmeket és képregényeket a bõvebb információk és további élmény érdekében.

Broafka
én meg abba törõdök bele hogy nem lehet véleményt mondani, mert sajnos jön az agresszív fajtája (lásd: Te) és nem saját véleményt mond, hanem zsigerbõl b*szogat, megaláz, kiabál, hisztizik, stb.

Nem kell pattogni, nekünk ez a véleményünk, hogy az elsõ részben jobban kijöttek a feszültségkeltések, és igenis nagyobb fordulatok voltak benne.

Daina árulása marha meglepõ volt... Gyakorlatilag egyenesen bevezetett minket az Unitológia bázisra, ki gondolta volna, hogy ellenünk fordul.
A szem kiszúrás az abból a szempontból volt érdekes, hogy utána még életben maradt a csaj, de az nem volt egy csavar a történetben, ezt fogd már föl!

a "nincs story" az átvitt értelemben értettem. Hogy gyönge.

hogyan lehetettvolna jobban kidolgozni? hmm teljesen elkülöníteni a pályáknak azon részét ami részben benne volt, részben csak egy egyszerû folyosó volt, részben pedig semmi. Egy egész Iskola, amit belevittek, de én többet láttamvolna belõle, megtudni egy kis háttér storyt, õk hogy képzelik a jövõ iskoláját. Egy moziba betévedni, vagy ilyen hétköznapi helyszíneken, Mert az állomáson úgy látszottak ezek a dolgok hogy lennének, volt pár folyosó ahol volt butik, de oda is bementem volna egy kicsit.

Az elsõ részben sokkal több szöveg, videó, és hangfelvétel volt, ami elmagyarázta hogy hogyan szaporodnak, hogy van az a rája szar ami átalakít, hogy miért is mennek a Markerhez, hogy hogyan kell õket megölni (ez mondjuk itt is el lett magyarázva)
persze, kiderülnek magától is ezek adolgok, de az 1-ben ez is növelte a hangulatot.

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

"nehéz lenne valami totálisan új dolgot beletenni a történetbe"

Francokat. Százezer nyitva hagyott nagy kérdés van, mindegyikre fel lehetett volna húzni egy tisztességes játékot.

Például: mi történt a Földön megtalált eredeti markerrel? Egyáltalán, mi a célja a markernek? Ki csinálta, mit lehet róla tudni?

"Daina árulása micsoda?"

Röhej. Az a csaj annyira erõltetett volt a sztoriban, hogy elképesztõ (kikerülsz a diliházból, és hirtelen valaki elkezd telefonálgatni), na meg pillanatok alatt elhullik.

"A Marker által keltett Nicole hallucinációjának árulása micsoda?"

A "hallucináció árulása", ez már önmagában elárulja, milyen zagyva az egész koncepció. Miért hisz neki Isaac egyáltalán, ha tudja, hogy a marker csinálja? Miért kerül egyáltalán érzelmi kapcsolatba egy hallucinációval? Életszerûtlen az egész történet, mintha a programozók írták volna a sztorit.

"Honnan tudtad meg az elsõ részbõl, hogy nem csak egy (vagyis most már összesen 3) Marker létezik, hanem több is van?"

A Földön talált black marker az elsõ részben volt bevezetve. Nem nyert, tájékozódj, mielõtt hülyeséget beszélsz.

"Eleve ez az új karakter, akit "Overseer"-nek hívnak"

Hûûû, valaki vezeti az Unitológiát... micsoda meglepetés, elképesztõ! Persze hogy ki õ, mik a céljai, arról semmit se tudunk meg.

Az Ishimura felbukkanása volt még tán a legérdekesebb, de az se sokat tett a történethez. Vártam, hogy lesz valami szerepe, de csak egy újabb gomb volt, amit meg kell nyomni.

"A "Convergence" és Nicole hallucinációja miért teszi illogikussá az elsõ részt?"

Azért, mert a "convergence" ugyanúgy megtörténhetett volna az Aegis 7-en is. Ha a convergence eredménye egy nagy Hive Mind, akkor megint semmi újat nem tudtunk meg.

"mert nem figyeltél eléggé, ez egyértelmû"

Mondja valaki, aki arra se emlékszik, mi történt az elsõ részben... 😄

"Szép önellentmondás."

Nincs itt semmi önellentmondás. Az a minimális új dolog, ami történt, az nem homályos, hanem zagyva. Nem áll össze a kép sehogy.

"gyakorlatilag teljesen ugyan úgy kezdõdött, mint az elsõ"

Mint írtam, nem. Az elsõben volt rejtély és érdekesség, itt lényegében semmi, legalábbis annak biztosan semmi, aki játszott az elsõvel is.

"Sõt, a 2-esben sokkal több rejtély van az elején, ami megoldásra vár, hiszen azt sem tudod hol vagy, csak útközben derülnek ki a dolgok."

Én nagyjából a második chapternél, amikor elõször lehet kinézni az ablakon, megtippeltem, hogy abban a rohadt nagy toronyban lesz egy marker, a fõgonosz a governor lesz és a játék ott fog befejezõdni, a végén pedig minden felrobban. PONTOSAN ez történt. Leküzdendõ problémák? Nincs áram, nem megy a vonat, mert elgörbült a pálya. Ez egy vízvezetékszerelõ-szimulátornak jó sztori, de nem egy horrornak.

"TE nem tudtad beleélni magad, de egy rakat másik ember, velem együtt igen."

Pontosan így van, ízlések és pofonok. Bajod ezzel? Rajtad kívül senki sem hiszi, hogy az Abszolút Igazságot akarom kinyilatkoztatni, amikor egy játékról írok. De lehet róla véleményem, ami ér minimum annyit, mint a tiéd. Na meg ezek után lehet véleményem az igényszintedrõl is, ha neked ez jó volt.

Aki tényleg igényes horrort akar, játsszon inkább az elsõ résszel, a kettest meg tekintse egy új, elnyújtott, unalmas chapternek.

😊 semmi bajom azzal, h ez második rész, és ja, nem nagyon fogunk vitázni, mivel jelen esetben a játékot ki sem próbáltam, és nem is tervezem, így véleményt nem alkothatok róla, csak annyit látok hogy a kamera maradt olyan, mint az elsõ részében volt.

de hogy azért mégis vitázhassunk 1 kicsit: nem hinném, hogy a "szokni kell" a megfelelõ hozzáállás. inkább keresek más játékot, ahol alapból vagy olyan minden, amilyennek szeretném, vagy pedig testreszabható(!).

Hát, mivel azt írtad, hogy a kameraállás nem jött be (amit csak szokni kell), ezért messzire elkerülöd, ezért most nem lesz vitázás.

Egyébként meg igen, szeretem a minõségien megcsinált játékokat, fõleg ha azok Sci-Fi kategóriát képviselik (a horroros hangulat csak tetézi ezt).

De látom, hogy a folytatások, legyenek azok akár mennyire jók, nálad alapból nem jönnek be...

hehe, valahogy a Mass Effect 2-rõl folytatott vitánk után éreztem, hogy ez a játék (is) a te zsánered...

A legvégén, ahol leugrik eléd, közvetlenül azelõtt, mielõtt odamész a Markerhez, van ott egy folyosó (ahol a szét kell törnöd azt az izét hogy kinyíljon az ajtó), aminek a végén van egy bazi nagy ventilátor. Ha van Force Gun-od, akkor odacsalogatod az elé, stázissal lelassítod, mögé mész, és belélövöd a ventilátorba. Ennyi.

Bár nem szükséges megölni, elég ha futsz elõle.

Egyébként meg õ a Baby Hive-Mind, avagy a tökéletese Necromorph.

Nincs semmi sztori, de mégis van? Mivan?

"Sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni, hogy nem ûrhajón vagyunk hanem egy állomáson, és hogy hogyan fejlõdtek ki újra a necromorphok, stb."

Igen? És hogyan lehetett volna "sokkal" jobban kidolgozni? Eleve ugyan annyira el van magyarázva a Necromorphok kialakulása, mint az elsõ részben.

Kezdek beletörõdni, hogy az emberek úgy kritizálnak valamit, hogy fogggalmuk nincs a dolgokról.

<#shakehead>

Jajj de súlyos szavak... "sokkal szarabb lett"... Végül is ez is egy vélemény...

Egyébként vicces, amit írsz. Olyan dolgokat vársz el az elsõ résztõl, amit gyakorlatilag lehetetlen végrehajtani, csak úgy, ha komolyan változtatnak az egész Univerzumon. Mivel az elsõ részben Isaac elég jól megismerte a dolgok járását, ezért nehéz lenne valami totálisan új dolgot beletenni a történetbe.
Egyébként: Nincs benne árulás és történeti csavarok? Daina árulása micsoda? A Marker által keltett Nicole hallucinációjának árulása micsoda? A végén, amikor váratlanul jelentkezik Ellie és megment, az micsoda? Stross szemkiszúrása micsoda? Amikor elvágják a "vasút" útját, és az Ishimurát kell megjárnod, újra, az micsoda Lassan kiderülõ háttérnek Stross hablatyolását is nevezhetnénk, avagy azt is, hogy hogyan készítették el az új Markert. Ráadásul az is kiderül, hogy nem ez az egyedüli Marker.

Marginális apróságok? Nincs sztori? Neeee, ne röhögtess.

Mi az, hogy semmi újat se tudunk meg? Honnan tudtad meg az elsõ részbõl, hogy nem csak egy (vagyis most már összesen 3) Marker létezik, hanem több is van? Szerinted ez marginális apróság? Eleve ez az új karakter, akit "Overseer"-nek hívnak (és aki az Extractionben is benne volt egy pillanat erejéig), valami nagy fejes, akinek több mint valószínû, hogy tövig benne a keze mindenben, ami a játékban lejátszódik. A "Convergence" és Nicole hallucinációja miért teszi illogikussá az elsõ részt? Szerintem mielõtt ilyen baromságokat írsz, inkább informálódj. Nem írom le, mert rohadt hosszú lenne, de ha a játékban nem figyeltél (mert nem figyeltél eléggé, ez egyértelmû), akkor ott a Dead Space Wikia, ott minden kérdésedre részletes választ kapsz. Sztori van akár mennyi.

"De a DS2 meg se próbálja"

Hát persze.

"Egy horror nekem akkor mûködik jól, ha hagyja a saját fantáziám is dolgozni, és a történet folyamán folyamatosan találgatom, mi lehet a kerettörténet."

Elõször leírod, hogy ami új, az homályos, ami igaz, mert nem tudjuk meg 100%-ban az új dolgok mibenlétét rögtön az elején, csak a játék során bontakoznak ki a részletek. Erre most leírod, hogy nem hagyja kibontakozni a "fantáziád". Szép önellentmondás.

"A DS2-ben nem érzed, hogy át akarsz jutni rajta, mert kíváncsi vagy, hogy oldódnak fel a történetszálak."

Már megbocsáss, de TE nem érzed. Nem igazán értem, hogy mi a fene bajod van magával a történettel, hiszen gyakorlatilag teljesen ugyan úgy kezdõdött, mint az elsõ. Sõt, a 2-esben sokkal több rejtély van az elején, ami megoldásra vár, hiszen azt sem tudod hol vagy, csak útközben derülnek ki a dolgok.

"A játék jó FPS, de sima darálássá vált, a beleélés lehetõsége nélkül."

Blablabla. Különben meg TPS. De hagyjuk. Nem szeretem, ha valaki leírja, hogy mit lehet és mit nem. TE nem tudtad beleélni magad, de egy rakat másik ember, velem együtt igen.

Tetsuo
😊) Azert "story" mert angolul beszelnek benne?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Emlékeim szerint nem tudod végig vinni a játékot a szörny megölése nélkül, ugyan is annak halála egy cut-scene-ben következik be, és része a scriptnek, ami a következõ pályát indítja. Nem is kell megölni, csapdába kell csalni.

Ami a cikket illeti, a "szolid eladás" érdekes kifejezés, ha azt nézzük, hogy 2010 közepéig több, mint 2 milliót adtak el a játékból. Mekkora bevétel lehet ez? 50-60 millió euró?

Aztán az "egyediséget mellõzve" megint csak fura megjegyzés, ha azt vesszük, hogy a zéró gravitációban illetve az ûrben játszódó pályákhoz még csak hasonló sincs más játékban. PC-rõl beszélek.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Broafka
egyet kell értenem kukacossal.

Tényleg semmi storyt nem kaptunk. Az alap story meg elég gyönge. Sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni, hogy nem ûrhajón vagyunk hanem egy állomáson, és hogy hogyan fejlõdtek ki újra a necromorphok, stb

kösz a tippet, de ezért nem fogok konzolt venni 😊

JackSparrow88
Végülis a lényeg sikerült: végigvittem de csakis úgy hogy folyamatosan menekültem attól a lénytõl, tehát azt továbbra sem tudom hogyan lehet a másvilágra küldeni. De ez most már lényegtelen ugye 😊

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

JackSparrow88
Nekem eddig semmi bajom nem volt ezzel a játékkal de most a 14-es részben alaposan ki verte a biztosítékot az a geci regenerálódós szörny. Az semmi hogy nem lehet kinyírni még lángszóróval sem amivel állítólag lehetne de nem lehet lerázni sem, mindvégig követ, akármerre mek. Ez pedig kevés emberben ne váltana ki erõs dühöt. Az sem tudom miért rakták bele ezt a szörnyet mert nem hiszem hogy létezik a Földön olyan ember akinek ez tetszett az elsõ részben.(már ott is eléggé felhúztam magam rajta és csak remélni tudtam hogy a második részbe nem tesznek ilyet hát sajnos tévedtem.)

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Hornymut
Ha FPS-ben akarsz Dead Space-el játszani, akkor próbáld ki a Dead Space Extraction-t, ami egy rail shooter, FPS nézetben. A játék az Aegis VII-en játszódik, a Marker megtalálásával kezd, szóval még a sztori is érdekes. Wii-n és nemrég PS3-on is megjelent, próbáld ki, hátha bejön.
Nekem is vegyes érzéseim vannak a DS2-vel kapcsolatban, mert egyrészt még mindig egy hangulatos és jó játék, csak hogy nem horror. Akárcsak a Doom 3 esetében itt is teljesen egyértelmû, hogy mikor és hol fognak jönni a necromorphok, ami kiöli az egész horror részt a játékból. Azt meg nem hiszem el, hogy ennyi idõ alatt nem tudták megoldani a rongybaba effektet, ami miatt inkább komikussá válik a játék, mintsem félelmetessé. A multit még csak egyszer próbáltam de igen kaotikus volt. Az emberek csak mentek elõre és lõtték szét a necrokat, míg az utóbbiak csak ész nélkül jöttek,esélytelenül (stázis ugye). Csapatmunka nem volt, mindenki szólózott, így egyelõre nem sok értelem van, de ez csak egy meccs volt, lehet késõbb összefutok értelmesebb emberekkel is :-) Szóval nem rossz a játék, de lehetett volna jobb is.

\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"

az elso resz annyira felidegelt, hogy ezzel mar inkabb be se probalkozok. egyreszt sztem ez az a jatek, aminek igenis FPS nezetben kene jatsznodnia (de legalabb tennek valaszthatova, akkor nem zavarna ha TPS a default), masreszt ha mar TPS, legalabb ne lett volna olyan hihetetlenul elfuseralt a kameraallas.

a dead space anime kurvajo volt, de a jatekot en inkabb messzirol elkerulom.

Tetsuo
Igen, ez TPS. De en az FPS-eket kedvelem (kedveltem), ezert kerdeztem vmi jelenleg jo inkabb kiemelkedo FPS jatekot.

Cikk szerint is "minden tekintetben felülmúlja elõdjét". Szerintem meg sokkal szarabb lett.

Ennek egyetlen oka van: a történet és a világ, a DS mitológia az égvilágon semmivel se bõvül. Nagyjából a második chapternél megtippelhetõ, hogy mi lesz a sztori, és az is történik. Nincs csavar, nincs lassan kiderülõ hátborzongató kerettörténet.

Az elsõ rész úgy kezdõdött, hogy belépsz egy ûrhajóba, amivel elveszett a kapcsolat. Azt se tudtad, mi az a "Marker", a dobozon horror volt, szóval vártad a szörnyeket, de ennyi. Tucatnyi csavar, árulás, lassan kiderülõ háttér tette érdekessé. Pl. az Unitológia szerepe, a Hive Mind, az egyes szereplõk hovatartozása, hogy kezdõdött az egész, a szörnyek morfológiája, eredete...

Ehhez képest a második részben marginális apróságokon kívül a világ semmivel se mozdul elõre. Nincs sztori, semmi olyat se tudunk meg, amit már nem tudtunk az elsõ részben is, ami meg új (pl. a "convergence" meg Nicole szerepe), az homályos, és totál illogikussá teszi az elsõ részt is. Elismerem, nehezebb egy már kidolgozott világon lendíteni, mint egy teljesen újat kitalálni, de a DS2 meg se próbálja.

Egy horror nekem akkor mûködik jól, ha hagyja a saját fantáziám is dolgozni, és a történet folyamán folyamatosan találgatom, mi lehet a kerettörténet. A DS2-ben nem érzed, hogy át akarsz jutni rajta, mert kíváncsi vagy, hogy oldódnak fel a történetszálak. A játék jó FPS, de sima darálássá vált, a beleélés lehetõsége nélkül.

Egyet kell értenem BaLeeX-el.
Valószínûleg nálad a probléma, mert én a két végigjátszás alatt egyetlen egy "elmosódott" textúrát nem láttam, ami megzavarta volna a látványvilágot. Ráadásul nem futottam végig az egészen, szépen lassan, körbenézve mindent mentem. A grafika kétség kívül elég nagyot javult.

Broafka
azért azzal egyet értek, hogy a feszültségkeltés az romlott. Kevésbé para lett a játék, és Nicole megjelenésén néha inkább röhögni lehet mint megijedni.

Viszont továbbra is Plazmavágó forewer 😊 (Mondjuk a szigonypuska sem panaszkodhat)

zöldeshányás
Milyen FPS-rõl is beszélünk?Nem inkább TPS?Most toltam ki az elsõ részt.Nekem nagyon bejött.Kíváncsi vagyok a 2.-ra, csak elõbb megvárom a magyarítást. 😊

\"fingjál bele a rencerbe\"

"Sõt, néhány elemre iszonyat kevés textúrát pakoltak, pedig maxon játszok vele..."

Valami beállítási gondod lehet.

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Most a Crysis bemutatójával játszom. Igaz még nem DX10 ill van benne némi javítani való de nagyon jól megcsinálták. Szerintem méltó utód lesz.

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Tetsuo
Hasonloan jo FPS mostanaban?

BoneDragon
"A Dead Space 2 látványvilága elképesztõ ugráson ment keresztül. A Visceral Games a stílustól kicsit idegen színeket is bevetett, a textúrák tûélesek"

Hát szerintem egyáltalán nem volt elképesztõ ugrás...
Sõt, néhány elemre iszonyat kevés textúrát pakoltak, pedig maxon játszok vele... Néztem is, hogy mik ezek az elmosódott dolgok! Grafikailag szerintem teljesen átlagos, többivel egyetértek.

Persze-persze, abszolút nem nyomasztó. Le merném fogadni, hogy az elsõ végigjátszáskor mindenki fel-fel ugrált néhány Necro hirtelen megjelenésénél. Nyomasztó hely volt akár mennyi, mint például az Unitológus templom. Nem értem, egyesek milyen csili-vili helyekrõl beszélnek. Semmi ilyen nem volt a játékban. Ahol az emberek laktak érthetõ okok miatt egy kicsit más stílusú terület volt, mint az ipari része az állomásnak. Szerintem nagyon hangulatos, szépen kidolgozott és sokszor nyomasztó helyszínei vannak a játéknak. Nagyon jól összerakták. A hangok is tökéletesek. Néhány fegyvert is megváltoztattak (jobbra). Mindezek tetejébe két végigjátszás alatt egyetlen bugba se ütköztem. Hangulatilag szerintem nagyon hasonlít az elõdjéhez, persze most több az ellenfél, hiszen érthetõ, hogy ezen a hatalmas ûrállomáson sokkal több ember volt, mint az Ishimurán az elsõ részben. Egyszóval véleményem szerint mind a Sci-Fi, mind a Horror része kiválóra sikerült, a szintén kivételesen remek elõdjét mindenben felülmúlja.

Jó kis scifi TPS.
Csak az a baj, hogy teljesen ugyanazt nyújtja és ugyanúgy mint az elsõ rész, csak új pályákon. Némi kis változás nem lett volna rossz. Ettõl függetlenül kellemes akciójáték.

_Atti_
Szerintem ez a játék valahol a Suffering-ek szintjén mozog, bár azok jobbak voltak a maguk idején..
Megy a szekér fejlesztõéknél, lefelé.. Megint csak magánvélemény.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

az elsõ része nekem jobban bejött ez csak darálásból ált inkább akció,az nem horro amikor néha elõugrik 1-2 tetû.
wedge31
A multi marha jó lett, de persze ez is csak egy magánvélemény.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Tényleg nagyon jó lett. A cikkben azért kicsit túl van spirázva. Messze nem annyira nyomasztó mint az egy volt. Számomra a félelem faktor meg is szünt a sok csilli-villi környezetben. Akció-horrornak egész jó.
A multiplayer meg elég tré lett, de ez csak az én véleményem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

BaLeeX
Utóbbi idõk egyik legjobb játéka!

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit