376
Terra Nova
-
A Fringe legalább megpróbál tudományosan magyarázni. Itt semmit sem kapunk. (Egyébként Narxis hozta fel múltkor a Finge-t, nem én) Semmire az égvilágon nem kapunk magyarázatot, mi miért van. Lehet családi sorozat, de ezzel csak agyrohasztást csinálnak. Nulla gondolkodás, csak nézed, hogyan teleportálnak ide-oda a dzsungelben, meg hogyan botlanak egymásba folyton folyvást egy "elvileg" dínókkal teli, bazinagy erdőben.
Lehet jól elkészíteni, meg megírni családi sorozatokat, itt ennek nyomát sem látjuk, túl szirup meg amcsi az egész. De említhetek egy kategóriát is, ha már családi sorozat: Doctor Who, vagy a spin-off, a Sarah Jane Adventures - ez utóbbi kifejezetten gyerekeknek készült. Semmi baj velük, sőt legtöbbször zseniális epizódsztorikat kapunk, a Sarah Jane ötödik évadát még én is fordítottam le. Nekem nincs bajom a családi dolgokkal, az animációs filmeket is mindig megnézem, és nem tartom szarnak őket.
A Terra Nova ezekkel a húzásokkal nem családi sorozat, hanem max 5 év alatti korosztálynak való.
Az Outcasts nyúlást meg továbbra is fenntartom, hogy mekkora pofátlanság. Meg az is, ahogy a dínókat mellőzik. Ennek pedig nincs köze ahhoz, hogy milyen stílusú sorozat, egyszerűen szarul van megírva, meg kitalálva az egész. -
Renegade #295 te erre nagyon rápörögtél, akkor mégegyszer, CSALÁDI SOROZAT, ne keres benne logikát, mert a cselekmény csak a körítés a szokásos mondanivaló mellett, úgy mint: lázadó tinik, okos tisztaszívű kislányok, gondos családapa, dolgozó anyuci, szóval olyan mint a többi amerikai sorozat, multkor a fringet említetted, a terra nova, ha megfeszül sem tud annyira logikátlan lenni mint a fringe, még is egy remek sorozat, az ezernyi logikátlanság ellenére -
ÁÁÁÁ de rossz volt, basszus :( mi volt a jó ebben a részben? semmi nem történt, és újfent síkhülyének nézték a nézőket :( ja volt egy minimális akció, de az is totál csillagkapu nyúlás. Az egész sorozat meg OUTCASTS másolás, de annyira feltűnően, hogy el sem hiszem, hogy ennek is így lesz vége, mint az Outcasts-nak. Csak a TN-nél a teljesen érdektelen szart hagyták meg. Azt már nem is említem, hogy a dínók totális mellőzése mekkora parasztvakítás ugyancsak.
Szerencsére Imortal kritikája kicsit lehűtött, jókat kacagtam megint :)
1x11 kritika
Olyan szinten igaza van a gyereknek minden szavával....néhány példa:
"Vaaan egy embere Taylornak Miránál..mondom: Vaaan egy embere Taylornak Miránál (persze a gyíkos gyilkos pacák)..és nem szólt neki, hogy vazee, itt jár a főmaca hetenként??????? és itt az anyucija??????????????? és itt meg itt van a Mira tábor?????????????????????????? és Lucas is itten sziesztázik néha?"
Nézzük hülyének a nézőt.
"Vajon a testeket hova tette Lucas?? vagy rendesek voltak és arrább másztak hogy ne zavarják az összképet"
ugye az időkapunál a katonák hova lettek? elképesztő milyen ordas hiba.
"Na..anyuci hazalopva..könnyed mély homály fedi vajon egy ember, hogy hozta ki a táborból, ahol azért örök voltak, kötélen csüngve, és hogy vitte le a magasból, egyedül??? és át a dzsungelen???"
nincsenek rá szavak, mennyire baromság az egész...
-
Renegade #293 most, h egy kicsit utána olvastam a dinóknak, egy világ omlott össze bennem, a nagy, okos, daragép velociraptor valójában egy pulyka nagycságú kiwire emlékeztető melegvérű lény volt :-) -
Oddball29 #292 Az nem T-Rex, valami Allosaurus-féleség lehet. -
Renegade #291 velociraptor: 71-75 millió évvel ezelőtt
tyrex 65-68
ők meg régebbre mentek, ha jól tudom, btw tyrex + veloci egy időben sosem létezett -
-
amúgy én még Taylor asztalára vagyok kíváncsi hogy csinálta...mert ugye egy trex koponya az alapja:) -
Szerintem a nagy dinók már elkerülik, biztos mindig lőtték őket azokkal a hangágyúkkal amikor arra jártak. De ettől persze mutathatnának többet, kis ragadozókat többször mutattak is. :D -
dínót nem is lehet látni ebben:D elején a repülő tájkép,első rész hosszúnyakúi hatáskeltés,a nikkelzabálók vicc,egy komoly dinó volt az amelyiket a hatosok kergettek oda fáklyákkal...
sehol egy raptor sehol egy trex :D
sose értettem miértkell addig húzni egy sorozat felpörgetését amikor megjelenik felette Damoklész kardja hogy cancel. ez volt a stargate universel és ez lesz ezzel is lefogadom. akkor megy a törlés amikor beindulna.
reménykedjünk,és ne legyen igazam -
van más is a hangágyún kívül amikor inditja a convoyt utasítást ad egy 50cal' ágyú felrakására.
aztán ha caliberről beszélünk az bizony kilő valamit.
egy 50es a napjainkból
-
De ott vannak a dinók is, nem mehetnek akárhova. :S -
Borg #284 A logikus az lenne, hogy erdei állások, plusz telebaszni csapdával a környéket. A kolóniáról pedig ki kell vonulni a katonáknak, nem ott kell megvívni a harcot. Még ha győznek is a jövevények, akkor sem állhat érdekükben a kolónia piszkálása, attól még lazán tehetik a dolgukat a föld többi 99.9%-án. -
most amúgy melyi résznál tartunk? 11et néztem, 12 volt már? -
Ez nagyon jó volt. Pont a mire számítottam. végre kiderült mi történt 2138 augusztusában bár ott más infót vártam. Az hogy hogyan akar lucas tankokat áthozni azon a kiskapun arra kíváncsi lennék. De gondolom lesznek robotrepülők, minirobottankok meg sok gyalogos. legalább 20 harcos fog jönni (11-es csoport?)meg ott lesznek a hatosok hacsak átnem állnak terra novához. A hatosok most biztos visszavonultak a rejtett fegyvertartalékokhoz amiket eddig nem használtak (inkább nyilakkal lődöztek). Taylorék meg hát, van e valami titkos fegyverük a hangágyúkon kívűl meg a töltényes puskákon kívül? Esetleg kapnak ők is egy csapatot a kapun át. De arra nem emlékszem hogy is tudják a listát eljuttatni a jövőbe a terra nováról, hogy milyen embereket kérnek. Nem átlátszó az átjáró. Ha érthetetlen azért van mert siettem. -
Ja az zsír, de ettől még hamarabb be kell jelenteniük, hogy lesz-e 2. évad mert több idő kell az elkészítéséhez mint más sorozatoknál. -
Valamirol lemaradtam? IMDB szerint meg van 2 resz... jovo heten megpedig -
Na gyerekek, ez ütős volt! Nem gyenge befejezéssel. Remélem lesz 2. évad! -
Most jut eszembe, mikor mennék aludni hogy nem néztem meg. Remélem lesz 2. évad is. -
Kár hogy nem minden rész ilyen volt. Lesz második évad vagy kasza? -
Na készüljetek. Akció a köbön lesz! -
ldavid #275 most már igen a válasz -
Jön a holnap. -
Jah. -
Méág egy hét és vége a terra novának? -
Valami történni fog. -
Vicces hogy az első évadban összesen nem volt ennyi mozgalmas rész. -
-
Lehet készíteni a popcornt az évadzáróra akciófüggők:
-
Renegade #267 ugye tudod, hogy ez egy családi sorozat?
ok én is mást vártam, de ha úgy nézed, hogy ez bizony szülőknek meg gyerekeknek készült akkor nem igazán lehet belekötni -
A Fringe komorabb hangulatú, más is a célközönség. Terra Nova inkább egy családi sorozat. Maga az alaptéma is már nevelő jellegű. Kihasználtuk a bolygónkat és kihasználnánk az őskori változatát is ha tudnánk. -
A tálalás a lényeg. A Fringe nem nézi hülyének a nézőt ezzel ellentétben. -
Nyomokban tartalmaz humort az írás, de most had ne kelljen megmagyaráznom az összes dolgot amibe belekötött. Remélem Fringe-t nem néz mert azon megőrülne. :)
Rögtön ami szembeötlött:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Taylor-t onnantól fogva követték, hogy kilépett a kapun, szerintetek a hatosok nem figyelik azt a rohadt települést? :D Még ott villognak is a fákról a kémnek. A fegyverből több féle van, úgy emlékszem használtak lőszerest az elején, de nyilván annak a hátránya az, hogy baromi sok kell egy nagyobb darab dinóba, másik meg, hogy baromi hangos, dzsungel közepén nem szerencsés, a szonikus vagy mi tovább bírja.
Igazából írhatnám, hogy a sztori így kívánt mindent, de nem írom mert aki ennyire görcsöl mindenen annak valószínűleg az se tetszik ahogy levegőt vesznek. :) -
Még azt sem érdemli meg, hogy felsoroljak párat :D :D
De itt van egy baromi jó, hosszú véleményezés:
1x10
Mindig szokott írni az aktuális részről, én meg széjjel szakadok rajta, kurva nagy :D :D komolyan, már csak ezért nézem, hogy utána visíthassak ezeken az írásokon :D De emellett tényleg nagyon jól rávilágít, mekkora ökörségeket mutatnak részről részre, bődületes mennyire vicc ez a sorozat. -
Nem tudom mi bajod volt ezzel. Sorolj már párat, izgi volt, minimális nyáladzás. Teljesen rendben volt. Sőt 2 főkarakter kapcsolata nem kicsit módosult. -
Eddig elnézegettem a sorozatot a fossága ellenére, de ez a rész konkrétan fájdalmat okozott a temérdek baromságával, fel is cseszte az agyam. 2 dolog bökte a csőröd? Legyen az 200, nem is tudom hol kezdjem. Ennyi szánalmas dolgot összehozni egy részben basszus. Az előző részek legalább minimálisan (nagyon minimálisan) elszórakoztattak, de EZ??? Azt a kurva. Büntetni lehetne ezzel a sorozattal. -
Ja igen, azaz. Azért is kár volt. :P Minden jó sorit kaszálnak, elcseszett egy ízlése van ennek a világnak. -
Borg #259 Abból a másik kolonizálós scifiből, aminek amúgy Outcasts a neve, elég sokmindent átmentettek :) Lehet hogy nem véletlenül lett hirtelen vége annak... -
Utolsó részben jó lenne egy nagy katasztrófa. univerzum összeomlás. -
Igen, lehet megtámadják Terra Novát. :S