81
  • NEXUS6
    #81
    "Ezám a pofalemez: hoztál két témát, közölted, hogy így meg úgy van, aztán mikor bebizonyítottam, hogy nem, még neked áll feljebb... :)"

    Őööö, mit is bizonyítottál be? Hogy a rendszerváltás óta hatványozottan nőtt a bűnözés, ami aztán (papíron) ma már stagnál? Én mit is mondtam, ezzel kapcsolatban?

    "Hát ha neked az okoz örömet, hogy az átkosban a vájár hatvanezret kapott, az orvos negyvenet, a titkárnő meg harmincat, megvalósítva ezzel a közel egységes jövedelemviszonyokat, akkor vándorolj ki Észak-Koreába, ott még élvezheted ennek a csodálatos rendszernek az előnyeit."
    Számomra amúgy nem az átkos, a komcsi rendszerek jelentik az igazi példát, de sajnos te mindenre rárabolsz, mint harcikutya, ami valamilyen szempontból is hasonlít erre. Amúgy Norvégiában, ahol talán a világon a legjobb az életminőség a legkisebbek között van a bérek közötti különbség, és talán a legnagyobbak között az állam újraelosztása. Iszonyú keményen kézben tartják a bevándorlás politikát, alacsony szintű a bűnözés, meg ilyenek.
    Sehol nincs az megírva, hogy Magyarországnak olyan kuplerájnak kell lennie, mint most.
    Vazze, ha minden igaz, te is éltél az átkosban. Apró kis különbségek tudod, Pl. akkor ilyen szinten azért nem voltak lepukkanva a közterek, az épületek, mint most. Kelenföldön leszállok a vonatról, megijedek, hogy ez már a Balkán, pedig az átkosban sem volt túl jó állapotban.
    Ja és lehet, hogy nem nagy, de az embernek akkor volt perspektívája. Elvégzi a fősulit, egyetemet elkezd melózni, összejön a kis lakás, megy felfelé a szamárlétrán, kis család is alakul, de közben nincs akkora gond a gyerekek nevelésével taníttatásával, meg hogy mi lesz a nagyival, ha nem tud magáról gondoskodni. Ma ezek mindegyike egy embernek kész krízis egyenként is.

    "Így leszünk mi az egyik legsavanyúbb, legutálatosabb, kicsinyes irigységgel napi szinten élő, az egyik leginkább egymás torkát maró nemzet a világon. Láttam már pár nációt, tudom, miről beszélek. Egyszerűen röhögnöm kell a sok savanyú pofától, ha hazamegyek."
    Ezzel egy szinten egyetértek, én is voltam Nyugat-Európában 1-2X és pl tudom, hogy az UK-ban milyen viszonyok vannak. De azért nekem nem az a mérce, az hogy sok szempontból tényleg rosszabb a helyzet. Most örüljek annak, hogy igaz, hogy a nyugdíjas emberkék halálra fagynak, meg romlik az EÜ rendszerünk, a közbiztonság, mint állat, de olyan ótvar viszonyok társadalombiztosítás területén, mint ott, vagy Amcsiban, még nincsenek. És persze örüljek, hogy néhány emberke meg városi telepjáróval furikázik, mert értelmes kocsit már beszerzett, az én jövedelmem meg csökken, mert abból fizetik az állam lukas költségvetését, a felvett kölcsönöket, ami végül is vállalkozóékhoz, a bankokhoz, politikusékhoz folyik.
    Nem tőlük sajnálom, kapjanak 10X ennyit, de értsd meg, hogy nem emelkedett lényegesen a fizum vagy 8 éve, még az inflációt sem követte le, pedig magasabb beosztásban dolgozom. Én legalább a mostani adószabályok miatt valamivel többet keresek, ezt viszont a kollégáim többsége és pont azok akik nálam sokkal jobban rá vannak szorulva nem mondhatják el! Akkor most miért is legyek hepi? Mit kéne látnom amitől rózsaszín a világ? Haverom inkább eladta a saját lakását (amin még ott volt a banki hitel mellesleg) és albérletbe költözött, csak hogy a VIII. kerből elszabaduljon. Elhiszed, hogy ő nem tud mosolyogni az azonos című animációs filmen. Még nem, majd eltelik pár év és talán megszépülnek az emlékek.

    "Akkor miért akarsz kommunizmust? A nagy szolidaritásba az is beletartozik ám, hogy tőled elveszik, és a szegényeknek adják. Máshogy nem lehet a fránya különbségeket kiegyenlíteni. Ezért harcolsz, ezt akarod? Köszi, de én nem."
    Mint fentebb láttad én nem a komcsi rendszert akarom, én egy élhető rendszert akarok, ahol nem az van, hogy azért kell a sok pénz, hogy a valóságot a világot kizárd a sajátodból.
    És ha ennek az az ára, hogy elveszik a pénzemet, és akár még többet vesznek el sem zavar, ha azokhoz kerül, akiknek szüksége van rá és nem azokhoz, akiknek az én pénzem még az ovis csemetéjének zsebpénzre sem elég, de én nyugodt szívvel tudok kimenni az utcára. Nem kell minden nap az emberpiacot néznem, a mocskot a Moszkvatéren, meg ilyenek.
    És ha utána nézel láthatod, hogy van ilyen. Ez ráadaásul Európa legfejlettebb társadalma, elvileg kapitalizmus és igen a te mércéddel felháborítóan magas az elvonás és az újraelosztás szintje. Ja és a leggazdagabb EU-s országok közé is tartozik.
    Bocsika.
  • Balumann
    #80
    Érpatak honlapja - Egyszervolt félelem
  • Balumann
    #79
    Lopás vagy sem, ill. hogy szakmailag mennyire korrekt az egy dolog, első sorban cáfolatként linkeltem be, hogy a kurucinfo nem foglalkozik megoldásokkal csak uszítás meg gyűlöletkeltéssel. Érpatakon gyakorlatilag nem is csináltak semmi különöset, csak kamerák és állandó járőr segítségével 180 alkalommal lecsaptak (olyanokra is, amik egyébként még csak bűncselekménynek se számítanak máshol, 20e Ft alatti lopás vagy verekedés és ilyesmi, bár azthiszem ezen módosítottak most valamit) és azóta nagyjából helyreállt a dolog. Lehet, hogy ennyi elég is lenne, bár egy nagyobb városabn, pl. Budapesten már nem valószínű, hogy elég lenne. De jelentősen vissza lehetne szorítani.
  • kukacos
    #78
    Nézd meg, mit mondott egyszer Thatcher ezügyben:

    http://www.youtube.com/watch?v=KHA7YXsu110
  • kukacos
    #77
    Ezám a pofalemez: hoztál két témát, közölted, hogy így meg úgy van, aztán mikor bebizonyítottam, hogy nem, még neked áll feljebb... :)

    "Köszi édeske, nincs több kérdésem."

    Hát ha neked az okoz örömet, hogy az átkosban a vájár hatvanezret kapott, az orvos negyvenet, a titkárnő meg harmincat, megvalósítva ezzel a közel egységes jövedelemviszonyokat, akkor vándorolj ki Észak-Koreába, ott még élvezheted ennek a csodálatos rendszernek az előnyeit.

    "ebben az országban mindenki elismeri, hogy a lakosság állapotának mutatói romlottak"

    Hogyne! Mondjad csak a nagy magyar Hitvallást. Magyarországon, évről-évre, mindig, mindenki egyre szarabbul él. Soha, senkitől se hallottam még mást. Pár éve egy párt még választási programot is épített fel erre a nemzeti jelenségre...

    Így leszünk mi az egyik legsavanyúbb, legutálatosabb, kicsinyes irigységgel napi szinten élő, az egyik leginkább egymás torkát maró nemzet a világon. Láttam már pár nációt, tudom, miről beszélek. Egyszerűen röhögnöm kell a sok savanyú pofától, ha hazamegyek. A múltkor pl. lementem fodrászhoz a balatonparton, kaptam olyan fél órás műsort arról, hogy neki mennyi adót kell fizetnie, meg hogy a terepjárójukat bármikor elviheti a bank, hogy azóta is azon röhögök. A legszebb az volt, hogy amikor látta, hogy nem rezonálok nagyon a mondandójára, sötét szemmel kezdett méregetni: lehet, hogy van itt egy ember, akinek semmi baja senkivel? Gyanús...

    "viszonylag gondtalanul élek"

    Akkor miért akarsz kommunizmust? A nagy szolidaritásba az is beletartozik ám, hogy tőled elveszik, és a szegényeknek adják. Máshogy nem lehet a fránya különbségeket kiegyenlíteni. Ezért harcolsz, ezt akarod? Köszi, de én nem.
  • kukacos
    #76
    A kuruc csak ellopja ezeket a szövegeket. Az érpataki eset tetszik, már ha igaz, az MNO-nak nem sok sorát hiszem el. De ha igen, ilyen polgármester kell mindenhova.

    A Magyar Hírlap javaslata meg egyenesen rossz és buta. A szegregáció, a "cigányiskolák" létrehozása nem megoldás; ilyen volt az apartheid, meg Amerikában régen. Az eredmény mindig az volt, hogy a kisebbség nemhogy jól érezte volna magát, hanem még jobban eltávolodott a többségtől, aki csak a saját kényelmét vásárolta meg azzal, hogy eldugta a négereit vagy cigányait szem elől. Épp ez a "cigánybűnözés" jelenségének lényege, hogy a leszakadók úgy kezdik érezni, hogy őket nem fogadja be a többség, ezért ellene fordulnak. Technikailag is kivitelezhetetlen, tekintve, hogy a cigányság nagy része épp a kis falvakban él, ahol felszámolni kell az iskolákat, nem megduplázni. Ha különálló identitást erőltetsz ezekbe az emberekbe, lehet, hogy olyan identitást szereznek, amit nem akarnál.

    "Láthatod, hogy a Jobbik ott kapta a legtöbb szavazatot, ahol a legnagyobbak ezek a problémák"

    Mondom, hogy gyűlöletkereskedők. Nyilván ott van a legtöbb ügyfelük.
  • Balumann
    #75
    Az lehetséges, hogy én túlságosan naívan gondolkodok tapasztalataimből és környezetemből kiindulva (nagyrészt csak Pest megyei ismerőseim vannak, sőt többnyire budapesti, és mind tanult normális ember), de én továbbra sem érzem, hogy olyan nagy veszélyei lennének az általad is erőltetett rasszizmusnak. Valóban nem gondolkodik el mindenki azon, hogy kik tartoznak ebbe, ettől függetlenül szerintem pontosan tudják, hogy kik azok, akiket "utálni kell", és bár elsősorban valóban szakmai szempontból külön kell kezelni a cigánybűnözést is (bár Volner János állítása szerint mostmár a rendőrség "tananyagából" is ki kellett szedni, merthogy az is rasszista jellegű, márpedig a rendőrökben sem szabad ilyesmi jellegű negatív előítéleteket gerjeszteni mindenki ellen...).

    Nemigaz, hogy a kurucinfon nem jelentek meg megoldások ezzel kapcsolatban, nem csak azok, amiket én leírtam.
    Egy példa: Megdöbbentő adatok - a jobbikos polgármester gyakorlatilag felszámolta a kafferbűnözést Érpatakon, vagy A társadalom peremén - A cigányság eredete és identitása + Münzberg-komment.

    Utóbbiből idézet:
    "A kitörési pont az oktatás lehetne, amelyet testre szabottan kellene felépíteni az óvodától a felsőoktatásig. Tankönyveket kellene írni nekik, amelyek megismertetik velük nyelvüket, múltjukat, származásukat, irodalmukat, képzőművészetüket, zenéjüket és különbözőségük gyökereit. Megtanulnák, hogy nem értéktelenebbek, nem butábbak, mint mások, csak eddig nem sikerült őket saját társadalmi szervezettségük kialakításának útjára állítani.

    Valószínűleg egészen más felfogásban kellene újragondolni a cigányság európai létét. Úgy, mint más kisebbségekét, amelyek általában békében élnek a többségi nemzettel. Talán az Európai Uniónak is nagyobb gondot kellene fordítani Európa vándoraira, mert ez nemcsak magyar probléma. Ha elszalasztják a lehetőséget, még nagyobb probléma lesz belőle, mindkét fél számára. Ha mindezt sikerülne legalább részben elérni, az integráció az erre felkészült csoportokban magától bekövetkezne, ráhatás és erőszak nélkül."

    Igen, ezt kurucinfo -n hozták le, jól látod. Nem ezek az egyetlen példák arra, hogy megjelenítenek nem uszító hanem megoldási javaslatokat.
    Abban igazad van, hogyha a helyzet súlyodbodik, a kurucinfon lehet hogy elmennek addig is akár, hogy fegyverrel szálljanak szembe, de ha kuruc nem lenne, akkor is megtörténne, mert az emberek nagyrésze ugyanúgy szembe találja magát ezekkel a problémákkal. Láthatod, hogy a Jobbik ott kapta a legtöbb szavazatot, ahol a legnagyobbak ezek a problémák, ahol romáktól egyszerűen élhetetlen a környék - nem az összestől, hanem 1-2 csoportjuktól, akik örömmel le is gyilkolnának az utcán, ha megúsznák.

    Jelenleg óriási probléma a bűnözés (legalábbis bizonyos helyeken), ami ellen érthetetlen, hogy nem lépnek fel. Bezzeg többmilliárdot költenek arra, hogy a tüntetéseket feloszlassák, vagy biztonsítsák a fantasztikus melegfelvonulást meg ilyesmi, és a kurucot üldözik, mintha az okozná a legnagyobb problémákat.
  • kukacos
    #74
    "Avagy miért érdekel, hogy ki volt az elkövető meg mire ítélték el, miben segít ez neked?"

    Nekem semmiben. Nem fogyasztok ilyen híreket, marhára nem izgatnak. Az, hogy az utcára ki lehet-e menni vagy melyik környék biztonságos, úgyis a saját tapasztalataim fogják megmondani, nem a hírtévé alapján döntöm el.

    Tudom, hogy sok polgártársam zabálja a bűnügyi bulvárt, de ezek semmivel se jobbak a pornófüggőknél. Nincs ezzel semmi baj, de azt már tényleg perverziónak tartanám, ha valaki dedikált honlapokat tartana fenn kifejezetten a bűnözők etnikumának megtárgyalására. Pontosabban ez esetben átsütne a nyilvánvaló rejtett szándék. A kuruc NEM egy rendőrségi szakértőknek szóló tematikus oldal. A hirdetéseikben nem gumibotot, hanem székelytarisznyát árulnak.

    Másrészt te is azt adod itt elő nagy ártatlan képpel, mint a jobbik, meg a kuruc, hogy "dehát mi csak a bűnözőkről beszélünk". Ez tisztán szemforgató ájtatoskodás: bárki, aki csak egy kicsit is ismeri az emberi természetet, ezt tudja. Az emberek többsége, főleg a kevésbé iskolázottak, asszociatív módon gondolkodnak. Többségük nem tud mit kezdeni azzal, hogy "kivéve". Képtelen logikai alapon határvonalakat húzni a gondolkodásában, matematikai következtetési képessége nulla. Amikor azt olvassa a kurucon, hogy "cigány", bizony minden cigányt beleérti.

    Ha felkelted a tömegekben az állatot, nem fogod csak úgy parancsszóra visszazavarni. Amikor a felhergelt primitív úgy érzi, tennie kell valamit, nem fogja alaposan kikérdezni a szembejövő cigányt, hogy hány diplomája van, ha lincselni akar. Neki egyszerűen azonosítható ellenség kell.

    Te kis naiv nyilván valahogy úgy képzeled, hogy majd ilyenkor eléje állsz a rossz folyamatoknak, és azt rebeged, hogy "őt azért nem kéne". Láttuk már a történelemben, hogy megy az ilyesmi. Mindig így kezdik, szelíden, hogy eladhatók legyenek, aztán ahogy erősödik a retorikájuk, úgy veszik elő a fullos gyűlöletet, ahogy épp érdekeik diktálják. A hozzád hasonló naiv fiatalok meg vagy beállnak a tömegbe, és sodródnak az eseményekkel, vagy a tiltakozásuk elvész a hangzavarban.

    A gyűlöletkereskedőknek csak a hatalom kell. Hívják őket időnként náciknak, fasisztáknak, hutuknak meg tusziknak, de a lényeg ugyanaz. A gyűlöletnek természetes velejárója, hogy eszkalálódik, ezt akarják meglovagolni, ezzel akarják megkaparintani a hatalmat. Nehéz időkben megy igazán jól a boltjuk; a ilyenfajtáknak kell a válság, abban tenyésznek. Annyi, de annyi példa van rá a történelemben, hogy még mindig megdöbbent, hogy a példák sora ellenére miként képes újra és újra egy másik generáció elkezdeni ugyanazt a játékot a tűzzel, hogy aztán önmagát eméssze el. A cigányzenés hasonlat ezért nem állja meg a helyét. Annak sosem lesznek ilyen veszélyei; a népcsoportok elleni uszításnak viszont igen.

    Lehetne a kuruc hiteles, ha produkálna elfogadható megoldásokat is. Meggyőzhetnének, ha szakmai-racionális alapú cigányprogramot tálalnának. Számokkal, kimutatásokkal, a bevezetni kívánt intézkedésekről szóló tanulmányokkal. Ehelyett miről beszélnek? "Vonjuk meg a pozitív diszkriminációt", de felmérték vajon, mivel járna ez? Hol vannak a várható pozitív hatások, a nemzetközi pozitív példák, satöbbi? Hol az építés a kurucon, miért csak a rombolás van?

    Rengeteg mindent lehetne és kellene is tenni, de a teendők kifejtésére a kurucnak nem jut helye, néhány bekezdést kap pár cikkben, így odafirkantva. Csak az uszításra, arra korlátlanul van hely.
  • NEXUS6
    #73
    "A komcsi érához képest romlott sok mutató, hogyne,...."

    Köszi édeske, nincs több kérdésem.
    De csak egy apróság: szerinted, ha vállalkozóbácsi minimálbérre van bejelentve, akkor ő hol fog megjelenni a statisztikában, és mekkora is a valós jövedelme és hogy fogod kimutatni?

    Nézd rajtad kívül ebben az országban mindenki elismeri, hogy a lakosság állapotának mutatói romlottak. Valamilyen szinten még te is.

    Ezek után már csak az a kérdés, hogy ki a faxomat akarsz ennek ellenkezőjéről meggyőzni?
    Magadat?

    De a legfőbb kérdés, hogy miért?
    (Te valami fizetett ügynök vagy?)

    "Ha lecsúszott tagja vagy a társadalomnak, értem, hogy az egyenlősdi kéne, mert az felfelé húzna, de akkor ismerd be nyíltan, hogy egyszerűen csak lopni akarsz, nem kell a duma a szolidaritásról."
    Atyaúristen! Te tényleg magadból indulsz ki vazze!
    Ha konkrétan kérdezed a jövedelmem a magyar átlag 2X-ese, szóval akár még azt is mondhatnám, hogy viszonylag gondtalanul élek. Tudod én így gondolkodom, neked meg egyből a lopás jut eszedbe! Kár hogy ezt azoknál a rétegeknél meg valahogy nem látod, akiknél tényleg ez az életmódjuk része.

    Amúgy ugyan nem nekem teszed fel a kérdést, de azért kell hisztizni, nevén nevezni a problémákat, hogy aztán tehessünk ellene. Pl. cigóbűnözés. De ugyan olyan primitív kezelése a problémának az, amikor valaki lángszórózik, sörétespuskázik, meg ilyenek, mint az, amikor valaki úgy tesz mintha ilyen probléma nem létezne!

    Persze mert nem akarom megsérteni aki nem olyan elvetemült. Csakhogy egy olyan közösség része, aminek a nagy része rossz ember. Ez az ő problémája is, nem csak az enyém, neki is tennie kell ez ellen.

    A nagy libsi eszmények ott buknak el, hogy atomizált közösségekről beszélnek. Miközben mindenki valami nagyobb közösségnek a része, amitől függ, ami alapján megítélik és amiért ő maga is felelősséggel tartozik. abban a pillanatban, hogy megszülettünk ez így van, nem tudunk ellene tenni.
    Föl kell vállalni. A magyaroknak, hogy magyarok, a cigányoknak, hogy cigányok.

    Öntudat, kisapa, mond ez neked valamit?
    Neked milyen öntudatod van?
    Semmilyen?
    Akkor gyorsan jöjj magaddal tisztába azt ajánlom, mert közösségen kívül rekedsz és mindenki csak focizni fog veled!
  • Balumann
    #72
    Volner János a cigánybűnözésről és korrupcióról
    Dr. Apáti István felszólalása a cigány kérdésben
    Ezekben sem látsz semmi más értelmet, mint hogy általános faji gyűlöletet akarnak kelteni, szándékosan rossz szándékkal azokkal szemben is, akik nem érdemlik meg?
  • Balumann
    #71
    Amúgy ez most tényleg furcsa számomra is, hogy látom, hogy te tényleg elolvasod a cikkeket, és mégis így vélekedsz. Mindenesetre ha ilyen ismerősöd van akkor megértem, hogy nem vagy hajlandó elfogadni a nem rasszista voltát. De általában akik szidni szokták, többnyire fogalmuk sincs arról, hogy miről szól az oldal, meg miket írnak, általában ha belinkelnek egy cikket, akkor csak lehülyéznek, hogy "jobb helyről nem is linkelhettem volna", beleolvasni persze egy szót se. Tipikus ilyen Ferrer, aki természetesen nem hisz el semmi "összeesküvést", de a Windows7 -ről kb. 200 hozzászóláson keresztül fejtette ki, hogy csak egy szar winxp másolat amibe trojan van, és mindenkit megfigyelnek, már nem lehet sehol sem rejtve maradni :D
  • Balumann
    #70
    Gondolkoztam azokon a kérdéseken, amiket tegnap feltettél. És valóban arra jutottam, hogy nem fogok tudni értelmes választ adni.

    "Miért kell nekem tudni, hogy a buszon az a benga állat, aki meg akar késelni az cigó, nigger, vagy Árpád apánkkal jött lovon? Felmutatom neki az "átfogó képem", és ettől majd lepetézik, zokogva leborul, vagy mi van?"

    Felteszek 1-2 hasonló kérdést. Miért kell egyáltalán értesülni a hírekről, hogy hol mi történt, mennyire súlyos a bűnözési ráta vagy ilyenek, mire mész ezzel ha valaki le akar késelni? Avagy miért érdekel, hogy ki volt az elkövető meg mire ítélték el, miben segít ez neked?
    Miért lehet külön cigányzenéről beszélni, miért nem lehet csak azt mondani, hogy zene, ennek is nyilván csak rasszista okai lehetnek, hiszen semmi lényeg nincs benne.

    "Látom, már mindketten eljutottatok odáig, hogy a számok hazudnak, ha nem azt mondják, amit hiszek. Sok erőt és kitartást nektek a valóság elleni harchoz ;)"

    Valóban, tévedtem ill. túloztam az arányokkal lehetséges, tapasztalataim mást mondanak, de ez lehet azért is van, mert a környékemen nagyon sok cigány él (szembelévő épület csak romákból áll, mi épületünkben is 4 lakást birtokolnak), illetve sokat járok esténként is a belvárosba (nem egyszer volt, hogy azthittem nem jövök haza élve, kivétel nélkül romák kötekedtek). Múltkor voltam fültanúja egy beszélgetésnek 4-6 -oson, az büszkén mesélte hogy a "mocskos zsaruk" már 7 alkalommal bevitték, de megúszta. Környékemen 2-3 havonta legalább 1 eset van, amikor ki kell jönnie a rendőrségnek, mert megakarják egymást ölni. Alattunk lakó drogokat árult, el is kapták, természetesen bűntetés nélkül.

    Lehet jönni a számokkal, hogy azok mást mutatnak, nekem a börtönök aránya egyáltalán nem mutat mást, sőt, pontosan alátámasztja a kurucinfot is. Egy normális országokba az itteni romák fele már rég börtönben lenne, mert közveszélyesek. Aminek okai nem csak a szegénység, hanem a roma nevelési szokások és életmódi szokások megtartása is, ill. maga az, hogy ők hivatkoznak rasszizmusra bármilyen esetben. Ezek miatt kell külön kezelni.

    "Tehát azért van mondjuk 5% nemcigány bűnözési hír a kurucon, mert a nemcigányok ennyi bűnt követnek el. Ezt kár tovább magyarázni"

    A kurucinfo ugyanúgy foglalkozik nemcigány bűnözésekkel, ha úgy találja, hogy akár politika, akár média, vagy akár társadalmi okokból nem lépnek fel megfelelően, igazságtalannak találják a bűntetést, vagy ilyesmi. Belinkeltem Stohl András cikkjét, kb. 5 cikkben is foglalkoztak vele, és messze nem ő az egyetlen példa. Szintén foglalkoznak politikai dolgokkal, amikben szintén nem mindig jelennek meg zsidók vagy cigányok (háttérben sem).

    "Olyankor aljas módon befolyásolni akarnak. Vegyük el tőlük a muníciót, ne legyen rasszizmus Mo-on."

    A kurucinfo egyik fő célja ezt elérni. Eleve azt, hogy aki bűnt követ el, annak ne a személyes jogai legyenek a legfontosabbak, mert azt aljas módon ki is használják szinte kivétel nélkül. Töröljék el a kisebbség, romaság külön kezelését (pl. segélyezését), mindenkire ugyan azok vonatkozzanak aki Magyarországon él, kötelezzék az oktatást, munkát, stb..

    "Érdekes, ugyanezt mondta 1932-ben Hans is a zsidókról Nürnbergben... csak az uzsorásokat, azokat utáljuk. Aztán később lett pár túlkapás, hát istenem."

    És mi a véleményed mondjuk erről a verzióról. Kicsit igencsak egyszerűen írja le a háború menetét, de érdemes végighallgatni, mert logikus magyarázatot ad a zsidóellenességre a II. világháborúban, mégha nem is teljesen így történt. Az illető maga is zsidó, így elgondolkodtató, hogy ilyen befolyás mellett miért terjeszthette ezt? ^^ Kurucon mondjuk ennél jóval összetettebben mutatják be, és a zsidók szerepénél még ennél is többet tulajdonítanak. (továbbra sem az összes zsidó, de akikre céloz azok zsidók voltak).

    "És mi a helyzet a jogi tanácsadónak tanuló roma ismerősöddel, meg az osztálytársaddal? Fogd már fel, hogy amikor "romákról" beszélsz, róluk is beszélsz! Ők is csak attól félnek, hogy dolgozniuk kell? Meg nem képesek integrálódni? Meséld már el ezt nekik is, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá, de ne lepődj meg, ha elküldenek anyádba."

    Bár fajilag romákhoz tartoznak, magyarnak tartják magukat, és nem veszik magukra (helyesen) a cigányozást. Nem segélyből élnek, dolgoznak, tanulnak, úgy élnek mint a rendes emberek, nem tartoznak bele abba a halmazba, akikre ilyenkor gondolni szokás. Mert mint próbálom magyarázni sikertelenül, ilyenkor nem a bőrszínre gondolunk, hanem első sorban a szokásokra, a közös tulajdonságokra, ami miatt külön kell kezelni a cigánybűnözést, akár a rendes bűnözéstől.

    "Szerencsére csak egy, és dől belőle a mocsokcigány meg zsidó összeesküvés. Masszív fajgyűlölő."

    Hát, ha pont kifogtál egy ilyet, akkor nem csodálom, hogy ez a véleményed. Nekem szerencsére nincsenek ilyenek. Youtube-n már láttam 1-2 -t, az egyik legjobb "1MagyarHarcos" nevü (csatornája is van, és minden videónál ott van szinte), olyanokat ír, hogy mostmár fegyverrel kell felvenni a harcot az elnyomóinkal szembne (ez egy az MTV ostromló bűntetéses videójánál volt, tehát politikusokra gondolt itt). Amikor finoman rákérdeztem hogy komolyan gondolja, szépen elküldött melegebb éghajlatra. Az tényleg beteg xD
  • kukacos
    #69
    "más demográfiai mutatókra nem reagálnál, szegénység növekedése, társadalom zártabbá válása, társadalmi különbségek növekedése? Na, ez nem érdekel?"

    Figyu, ez már nem is égés, acetilénnel lángolsz. Nagyjából egy kategóriába sorolhatók ezek, a jövedelemkülönbségekébe:

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality

    A világon Gini index szerint a tizedikek vagyunk, K-Európában csak Szlovákia előz, leggazdagabb-legszegényebb 10%-ban a NEGYEDIKEK. A nagy állami újraelosztás mellékhatása, a mi kis gulyáskapitalizmusunk.

    Talán ennyi befürdés után néha kapcsolatba léphetnél a valósággal, és revideálhatnál egy-két "tényt", amit csak álmodtál amúgy.

    A komcsi érához képest romlott sok mutató, hogyne, mert ugye ott az volt a lényeg, hogy mindenki ugyanazt a szart kapja, legyen akárki. Ha lecsúszott tagja vagy a társadalomnak, értem, hogy az egyenlősdi kéne, mert az felfelé húzna, de akkor ismerd be nyíltan, hogy egyszerűen csak lopni akarsz, nem kell a duma a szolidaritásról.
  • kukacos
    #68
    "Neked hány ismerősöd olvassa a kurucot, és hánynál tapasztaltad eddig, hogy indokolatlanul faji előítéletei legyenek?"

    Szerencsére csak egy, és dől belőle a mocsokcigány meg zsidó összeesküvés. Masszív fajgyűlölő.

    "Te azt állítod, hogy az etnikum kiemelésének nem lehet más oka, mint a faji gyűlöletkeltés."

    Igen.

    "Én említettem példát, hogy van, amire lehet, hogy neked nincs szükséged, nekem sem így."

    Na ennek a mondatnak se füle, se farka. Ez lenne a cáfolatod? Bár szépen összegzi, milyen ütős érveket mondtál eddig a fenti állítás ellen.

    "Ellenben személyes, és több közvetett tapasztalatom is van abból, hogy ők viszont akkor is rasszizmusra hivatkoznak, mikor abszolut köze nincs az egészhez"

    Olyankor aljas módon befolyásolni akarnak. Vegyük el tőlük a muníciót, ne legyen rasszizmus Mo-on.

    "(és ezt figyelembe veszik bizony mindenhol, legyen az lopás, testi sértés)."

    Vazze, pár hozzászólással lejjebb még egyetértettél azzal, hogy a bíróságot nem érdekli a bőrszín, most mégis visszakozol?

    "Milyen gyakori manapság az, hogy tisztességes roma állampolgárt megvernek, kirekesztenek, megtámadnak, vagy akármi? Én kurvára nem látok erre példákat, pedig vannak roma ismerőseim."

    Érdekes, ugyanezt mondta 1932-ben Hans is a zsidókról Nürnbergben... csak az uzsorásokat, azokat utáljuk. Aztán később lett pár túlkapás, hát istenem.

    "Hol élnek félelemben romák, maximum attól félnek, hogy egyszer dolgozniuk kell, meg felelni azért amit tesznek. Jogos, hogy az embereket teszik felelőssé (legfőképpen az EU ill. az LMP politikusai) azért, hogy a romák nem képesek integrálódni?"

    És mi a helyzet a jogi tanácsadónak tanuló roma ismerősöddel, meg az osztálytársaddal? Fogd már fel, hogy amikor "romákról" beszélsz, róluk is beszélsz! Ők is csak attól félnek, hogy dolgozniuk kell? Meg nem képesek integrálódni? Meséld már el ezt nekik is, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá, de ne lepődj meg, ha elküldenek anyádba.
  • kukacos
    #67
    Látom, már mindketten eljutottatok odáig, hogy a számok hazudnak, ha nem azt mondják, amit hiszek. Sok erőt és kitartást nektek a valóság elleni harchoz ;)

    "Imént elmagyaráztam, hogy miért konkrétan a cigánybűnözés ellen tűntetnek, miért nem csak bűnözés ellen."

    Hol??? Ott, hogy "tenni kell" a segélyezés meg a kultúrájuk ellen? :D Ez ám a magyarázat.

    "például létre lehetne hozni szervezeteket, kollégium-szerű iskolákat"

    És megint: ennek mi köze van az etnikumhoz? Bűnöző nemcigányok gyerekeit nem küldenéd oda?

    "Én meg világosan látom."

    Hát akkor menj el szemészhez. Vagy segíts, melyik részen található? Vagy csak úgy oda kell képzelni, ugye?

    "Én nem ezt állítottam."

    Dehogynem, ezt írtad:

    "Felhoztam neked példát, hogy igenis foglalkoznak nem etnikumba tartozók bűneiről is, sok ilyen van. Ha ezekből lenne több, akkor ezekre lenne kihegyezve a kurucinfo"

    Tehát azért van mondjuk 5% nemcigány bűnözési hír a kurucon, mert a nemcigányok ennyi bűnt követnek el. Ezt kár tovább magyarázni.
  • NEXUS6
    #66
    Au, oh, juj. Ez fájt! Na most aztán jól megkaptam.


    Először is más demográfiai mutatókra nem reagálnál, szegénység növekedése, társadalom zártabbá válása, társadalmi különbségek növekedése? Na, ez nem érdekel?

    Másodszor, mint alant, #34-es hszemben felvázolt kis szösszenetemben jeleztem, a cigóbűnözéssel kapcsolatban a bűnesetek statisztikájában, már a rendőrségen, a regisztráció fázisában történik "némi" torzulás.
    Van néhány rendőr ismerősöm azért, és sajna ezt ők is megerősítik. Egyszerűen nem veszik fel a jegyzőkönyvet, rengeteg esetben, csak hogy javítsák a saját statisztikájukat.
    Ez van. A statisztikák torzak, a valóság még annál is dúrvább, mint ami abból kiderül.
    Harmadszor, mint az az idézetedből is kiderül, azért a rendszerváltás után robbanásszerűen növekedett a bűnözés és aztán kb. 10 évvel később ez állt be egy sokkal magasabb egyensúlyi szinten, legalább is a statisztikák szerint.

    Aztán: "Az ezredforduló körüli magyar társadalom bűnözése már hasonló méretű és szerkezetű, mint a hagyományos nyugat európai demokráciák bűnözése."
    Ez egy kellemes kis takaródzó szöveg, mert pl. ha az országok ilyen statisztikáját összehasonlítjuk, hogy 1000 főre hány regisztrált bűneset jön ki, akkor bizony Finnország a 3. Törökország az 54. Pedig kb fordítva kéne lennie. Mert ugye csak arról van szó ugye, ha a finneknél, ahol mondjuk az emberek talán az ajtót sem zárják, de eldobsz egy csikket, vagy az utcán iszod a sörödet, akkor komoly pszichológusi felügyelet melletti, deviáns viselkedés miatti gyógykezelésre és társadalmi munkára ítélnek. Törökországban meg ha nyilvánosan felpofozod a szomszédot, akkor a zsaru röhög csak rajta, hogy milyen gyik volt.

    Szóval, akkor ez az egész szerintem kicsit öngól. De ha nem is, én jövök 11-essel!
    Vigyázz kicsit, kérlek!
  • Balumann
    #65
    Nah 3 -at nem másolta ki.
  • Balumann
    #64


  • Balumann
    #63
    Holnap (vagyis már ma) megpróbálom értelmesebben összefoglalni, mert már összefolynak a betük, még annyit röviden, hogy:
    Neked hány ismerősöd olvassa a kurucot, és hánynál tapasztaltad eddig, hogy indokolatlanul faji előítéletei legyenek? Mert én is 2 és fél éve olvasom, és eszembe sem jutott a legjobb haverom roma barátnőét (aki egyébként jogi tanácsadónak tanul), vagy a roma osztálytársamat elítéletben részesíteni. Több osztálytársam olvassa, ők sem, sőt, a haverom is olvassa. Rokonaimnál ugyan ez a helyzet. Érdekes módon mindenki képes volt belátni, hogy sokszor túllőnek a célon, de az oldalnak nem a faji alapú gyűlöletkeltés a célja.

    Te azt állítod, hogy az etnikum kiemelésének nem lehet más oka, mint a faji gyűlöletkeltés. Én említettem példát, hogy van, amire lehet, hogy neked nincs szükséged, nekem sem így. Ellenben személyes, és több közvetett tapasztalatom is van abból, hogy ők viszont akkor is rasszizmusra hivatkoznak, mikor abszolut köze nincs az egészhez (és ezt figyelembe veszik bizony mindenhol, legyen az lopás, testi sértés).

    Másrészt, a kurucinfot napi többszázerzen olvassák. Milyen gyakori manapság az, hogy tisztességes roma állampolgárt megvernek, kirekesztenek, megtámadnak, vagy akármi? Én kurvára nem látok erre példákat, pedig vannak roma ismerőseim. Hol élnek félelemben romák, maximum attól félnek, hogy egyszer dolgozniuk kell, meg felelni azért amit tesznek.
    Jogos, hogy az embereket teszik felelőssé (legfőképpen az EU ill. az LMP politikusai) azért, hogy a romák nem képesek integrálódni?
  • Balumann
    #62
    "Magyarázd már el nekem, hogy mi a különbség a "cigánybűnözés elleni fellépés" és a "bűnözés elleni fellépés" között. Máshogy kell tüntetni hozzá? Mást kell csinálni ellene?"

    Teljesen mind1 mi ellen tűntetsz végülis, a cigányok, akik soha a büdös életbe nem lesznek hajlandóak dolgozni és beilleszkedni, úgyis rasszistázni fognak. Imént elmagyaráztam, hogy miért konkrétan a cigánybűnözés ellen tűntetnek, miért nem csak bűnözés ellen. Ennél többet én nem tudok tenni.

    "208. oldal: a magyar börtönökben ülők kb. 50-60%-a volt cigány 2007-ben. Tehát simán hazudsz, vagy tudatlan vagy. Hozzátenném azt is, hogy a tanulmányok szerint a bűnözés nem a rasszal, hanem a szegénységgel függ össze, és a legszegényebbek is cigányok."

    Nah akkor egyrészt:
    "[...]megoszlások az intézetben közvetlenül a fogvatartotakkal foglalkozók becsült számadatai alapján kerültek kiszámításra"
    Hát, nem tudom ez mennyire pontos, és nem szépített statisztika.
    Másrészt, a 99% lehet hogy erős túlzás, legyen 90%, de én ebbe beleértem az egyszerűbb verekedéseket (értsd súlyosabb testi sértések), a 20e Ft alatti lopásokat (amik rendszeresek náluk). Amúgymeg leszarom ezeket a statisztikákat, ha nekem az én környezetemben nem az a tapasztalatom.

    "A segélyezés ellen kell tenni vagy a kultúrájuk ellen? :D Na fuss neki még egyszer. Érdekes, valahogy mindig zavarossá válik a dumád, amikor azt igyekszel magyarázni, miért fontos a bűnöző etnikuma..."

    Ez így tényleg hülye mondat volt. De például létre lehetne hozni szervezeteket, kollégium-szerű iskolákat (ahova valami alapján, pl. hogy a szülő fogyaszt-e alkoholt, neveli-e bűncselekményre a gyermekét, stb..) ahol megpróbálnák kinevelni a rossz szokásokat. Mertha a szülő rossz példát mutat, akkor hiába minden más.

    "Valahogy nem látom a "cigány" szóhoz a lábjegyzeteket a kurucon, hogy amikor azt írjuk, cigány, akkor csak a bűnöző cigányokra gondolunk. Ezt hívják ám rasszizmusnak, tudod."

    Én meg világosan látom. Akkor most mi is van? ^^

    "Röviden te azt állítod, hogy a kuruc cikkösszeállítása híven tükrözik a magyar bűnelkövetési statisztikákat... :DDD"

    Én nem ezt állítottam.
  • kukacos
    #61
    "ilyen pl. a cigánybűnözés ellen nem legfelelő fellépés"

    Magyarázd már el nekem, hogy mi a különbség a "cigánybűnözés elleni fellépés" és a "bűnözés elleni fellépés" között. Máshogy kell tüntetni hozzá? Mást kell csinálni ellene?

    "a bűntettek elkövetői 99% -ban cigányok"

    Aha. Tudsz erről mutatni statisztikát, vagy ez is csak urban legend, mint Nexusé, amit "mindenki tud", persze főleg az, aki a kurucot bújja?

    Én itt találtam pl.:

    http://www.deldunantul.com/download.php?id=2742

    208. oldal: a magyar börtönökben ülők kb. 50-60%-a volt cigány 2007-ben. Tehát simán hazudsz, vagy tudatlan vagy. Hozzátenném azt is, hogy a tanulmányok szerint a bűnözés nem a rasszal, hanem a szegénységgel függ össze, és a legszegényebbek is cigányok.

    "fontos, mert köze van a szokásaikhoz, kultúrájukhoz, a segélyezés és kedvezményezéseknek, és ez ellen igenis tenni kell"

    A segélyezés ellen kell tenni vagy a kultúrájuk ellen? :D Na fuss neki még egyszer. Érdekes, valahogy mindig zavarossá válik a dumád, amikor azt igyekszel magyarázni, miért fontos a bűnöző etnikuma...

    "Te sem adtál továbbra sem okot arra, hogy miért nem keltenek gyűlöletet pl. a kínaiakkal vagy más itt élő etnikumokkal szemben?"

    Hát ez roppant egyszerű. A kuruc gyűlöletet árul, és a cigány(TM) abban már bejáratott márkanév. Egy új márkát felfuttatni nehéz, és ez most nagyon viszik amúgy is. Ennyi. Ne izgulj, ha kifogynának a cigókból, jönnének a kínaiak is.

    "számtalan példa van rá, hogy NEM azok a romák ellen szól, akik rendes magyar állampolgárként élnek"

    Valahogy nem látom a "cigány" szóhoz a lábjegyzeteket a kurucon, hogy amikor azt írjuk, cigány, akkor csak a bűnöző cigányokra gondolunk. Ezt hívják ám rasszizmusnak, tudod.

    "igenis foglalkoznak nem etnikumba tartozók bűneiről is, sok ilyen van. Ha ezekből lenne több, akkor ezekre lenne kihegyezve a kurucinfo, sajnos nem ez a helyzet."

    Röviden te azt állítod, hogy a kuruc cikkösszeállítása híven tükrözik a magyar bűnelkövetési statisztikákat... :DDD

    Figyu, én már fáradok ennyi baromságtól, jó? Ott van fentebb a statisztika, ha a kuruc nem válogat etnikai alapon, akkor a cikkek minimum felében a magyar elkövetők bűnözésével kéne foglalkoznia. Ha már matek, házifeladatod kiszámolni a cigányos-zsidós és nem olyanos cikkek részarányát a kurucon, aztán levonni magad a következtetéseket.
  • Balumann
    #60
    Látom ennek a cikknek is megértetted a lényegét, csak gratulálni tudok.

    "Itt semmi sincs azon kívül, hogy a mocsok romáknak egy fityinget se, mert úgyis elherdálják."

    Avagy, ha nekik is adnak, akkor ne CSAK nekik adjanak.

    "Erre persze semmi bizonyíték sincs, csak annyi, hogy hiszen cigányok, és már voltak olyan cigányok, akik szétkapták a rájuk bízott lakást, tehát ők is szét fogják."

    JAh, mert már volt 1-2 ilyen eset... 1-2 ?!
  • Balumann
    #59
    Nem vagy hajlandó elvetni azt, hogy a rasszok megjelölésének lehet más szándéka, mint általános ok nélküli faji gyűlölet keltésének. A példád nyilván nem oka ennek, nem fog zokogva leborulni az átfogóbb képedtől. De a demokráciában például van joga az embereknek tűntetni és felszólalni bizonyos dolgok ellen, ilyen pl. a cigánybűnözés ellen nem legfelelő fellépés. Ami után lehet azon lovagolni, hogy már megint a mocskos rasszisták, nem hagyják szegény cigányokat, és lehet végre elfogadni, hogy a bűntettek elkövetői 99% -ban cigányok - és ezutóbbi fontos, mert köze van a szokásaikhoz, kultúrájukhoz, a segélyezés és kedvezményezéseknek (amit te tudom, hogy nem vagy hajlandó elhinni, fogalmad sincs milyen mértékben csinálnak hülyét az emberekből és rendőrökből, rasszizmusra hivatkozva), és ez ellen igenis tenni kell.

    Egyébként én is örülnék neki, ha írnának egy összefoglalót, hogy pontosan mik az okai annak, hogy hangsúlyozzák a hovatartozásukat. Te sem adtál továbbra sem okot arra, hogy miért nem keltenek gyűlöletet pl. a kínaiakkal vagy más itt élő etnikumokkal szemben? És miért nem vagy hajlandó elfogadni még annak ellenére sem, hogy számtalan példa van rá, hogy NEM azok a romák ellen szól, akik rendes magyar állampolgárként élnek.

    "Ez volt az évszázad érve. A kuruc kiegyensúlyozott, mert vannak rajta olyan cikkek is, amikben nem szerepel a zsidó meg a cigány szó, háhá. Matekban nem vagy túl erős, ugye?"

    Pontosan mire célzol a matekkal? Ha a gyilkosságok és lopások 99% -ban cigány az elkövető, és a bűntetések kiszabásával nem értenek egyet, akkor miről van szó? Felhoztam neked példát, hogy igenis foglalkoznak nem etnikumba tartozók bűneiről is, sok ilyen van. Ha ezekből lenne több, akkor ezekre lenne kihegyezve a kurucinfo, sajnos nem ez a helyzet.
  • kukacos
    #58
    Itt semmi sincs azon kívül, hogy a mocsok romáknak egy fityinget se, mert úgyis elherdálják. Erre persze semmi bizonyíték sincs, csak annyi, hogy hiszen cigányok, és már voltak olyan cigányok, akik szétkapták a rájuk bízott lakást, tehát ők is szét fogják.

    Pedig a vak is látja, hogy abból, hogy Kolompárék Kiskunalajoson kiszedték a vezetéket a falból, következik, hogy Orsósék Zalalövőn is ki fogják. Hiszen rendkívül erős kapocs van köztük: mindkettő cigány!

    Még jó, hogy nem rasszista az oldal... ;)
  • kukacos
    #57
    És mire jó neked az "átfogó képed": kisütöd vajban, azzal takarózol, vagy micsoda? Vagy talán a "bűnözési típusok és az elkövető etnikuma közötti" összefüggésekből írod a szakdolgozatod?

    Miért kell nekem tudni, hogy a buszon az a benga állat, aki meg akar késelni az cigó, nigger, vagy Árpád apánkkal jött lovon? Felmutatom neki az "átfogó képem", és ettől majd lepetézik, zokogva leborul, vagy mi van?

    "az emberek elfogadják-e a mai tendenciát, hogy mennyire lehetünk elnézőek velük szemben"

    Szerinted bárki elfogadja a bűnözés növekedését, az utcai késeléseket vagy a rablásokat, kuructól függetlenül? Elnézőek lennénk, ha a kuruc nem nyitná fel a szemünket, vagy mi van? Eszed tokja.

    Összegezve fingod sincs, mire jó a rasszista máz a kurucon. Hacsak nem... de az nem lehet, hisz a kuruc nem rasszista, ugyebár... ;)

    "nemcsak etnikumokkal foglalkoznak"

    Ez volt az évszázad érve. A kuruc kiegyensúlyozott, mert vannak rajta olyan cikkek is, amikben nem szerepel a zsidó meg a cigány szó, háhá. Matekban nem vagy túl erős, ugye?
  • Balumann
    #56
    cikk, szintén arról hogy mit találnak igazságtalannak (és amiben jelentősége van a kisebbségnek).
  • Balumann
    #55
    "Lósz*rt magyaráztad el. Hol? Konkrétan neked mit tesz a hír értékéhez, ha tudod, hogy milyen etnikumba tartozott az elkövető?"

    -átfogóbb képet kapsz arról, hogy milyen összefüggések vannak a bűnözési "típusok" és az elkövetők etnikuma között. A lényeg nem az etnikumban magában (tehát nem a bőrszín, vagy más biológiai tényező) van, hanem az adott etnikum szokásai, kultúrája, vallási szokásai (pl. a zsidóvallást azt abszolut támadják, mivel rasszistának tartják, és olyan dolgokat megenged, ami nem illik bele a mi normáink közé).
    -az átfogó képnek jelentőse van olyan szempontból is (az előzőt valóban nem írtam így, ezt viszont már igen), hogy az emberek elfogadják-e a mai tendenciát, hogy mennyire lehetünk elnézőek velük szemben.

    A kurucinfo hírportál, aminek nem az a célja, hogy megfelelő tervet állítson össze. A Jobbiknak van normális programja a romák beilleszkedésére, a kurucok támogatják is, számtalanszor jelent meg Jobbikosok terve is rajta. (és nem, nem egyszerűen segély megvonásról meg kiírtásról szólnak, nemtudom mennyire lep meg téged).

    "Mit akarnak ezzel elérni, mi a jelentősége ennek a hírnek, miért nem számolnak be a más fajba tartozó mészárolós gyilkosokról is, ha már erről igen?"

    Kénytelen vagyok akkor keresgélni neked ellenpéldát, ha képtelen vagy elhinni, hogy nemcsak etnikumokkal foglalkoznak:
    egy, kettő, három, négy, öt, hat (Stohl András!), hányat keressek még neked?
  • kukacos
    #54
    "Statisztika kéne mi, adjon neked a káeshás radai rosseb statisztikát. Azt!"

    Mielőtt nagyob beleéled magad, én kerestem neked, bűnözésről.

    http://crimestat.b-m.hu/

    A bűnüldöző hatóságok 2009-ben 394.034 bűncselekményt regisztráltak. A vizsgált tízéves időszak számadatai szerint a regisztrált bűnözés terjedelme – az 1980-as évek második felében felgyorsuló, majd a rendszerváltozás utáni robbanásszerű növekedést követően – stabilizálódott. A regisztrált bűnözés évi volumene ugyan jelentős mértékben meghaladja a rendszerváltozást megelőző időszak bűnözését, ám több, mint 200.000 bűncselekménnyel alatta marad az 1990-es évek csúcsszámainak. A most már több, mint tíz éve folyamatos csökkenés, illetve az utóbbi öt év ingadozása azt jelzi, hogy új egyensúlyi szint alakult ki. Az ezredforduló körüli magyar társadalom bűnözése már hasonló méretű és szerkezetű, mint a hagyományos nyugat európai demokráciák bűnözése.

    Ennyit rólad meg a nyilvánvalóról.

    A klasszikus magyar deszarulmegynekem dumádra nem kívánok reagálni, amíg nem nézed meg a magyar átlagos életszínvonal, GDP meg egyéb mutatók alakulását az elmúlt húsz évben, mert nyilván azokat se ismered. Bár elismerem, panaszkodásban világelsők vagyunk, persze a legjobban egy hatos Audiból hangzik, onnan is hallottam már.

    Arra se kívánok reagálni, hogy aki gazdag, az tutira erkölcstelen, vegyék el, és adják nekem a pénzét. Munkásőrruhád remélem még megvan, fényezgesd csak naponta a gombjait.
  • kukacos
    #53
    "a bíróságon nem veszik figyelembe a bőrszínt. Ez teljesen így van, ismételten próbálom magyarázni, hogy nem erről van szó"

    Én meg ismételten próbálom kideríteni, hogy ha nem rasszizmusról van szó, csak bűnözésről, akkor miért érdekes, hogy cigány volt az elkövető? Az egész kuruc erre van kihegyezve.

    "Hogy miért kell a hovatartozását is említeni szerintem elég világosan megpróbáltuk elmagyarázni."

    Lósz*rt magyaráztad el. Hol? Konkrétan neked mit tesz a hír értékéhez, ha tudod, hogy milyen etnikumba tartozott az elkövető? Miért fontos tudni, ha állításod szerint valóban úgyis csak az a lényeg, hogy MIT követett el? Mihez kell ez az információ, mivel leszel okosabb tőle, mit fogsz máshogy csinálni, mit kéne máshogy csinálni emiatt?

    Ezekre eddig egy sort se válaszoltál. Nyilván azért, mert az egyetlen "haszna" az, hogy a faji előítéleteid olajozhatod vele.

    Valami hitelessége akkor lenne a dolognak, ha a kuruc másik fele mondjuk a cigányok felzárkóztatásának módjaival foglalkozna, mondjuk részletes tervei lennének azokról az ezermilliárdokról, amit a cigányokra kéne költeni. Ehelyett kizárólag arra vannak részletes tervei, mikor és hogyan vonjuk meg tőlük a társadalmi támogatást.

    A bűnöző szubkultúrák ellen fel kell lépni, és erősebben, mint azt a magyar társadalom teszi. De az erőszakos megoldásokkal nagyon óvatosan kell bánni, különösen, ha a megoldások haszna nem látható. Rohadt gyorsan el lehet jutni éhséglázadásokig, éhen haló kisgyerekig, gyógyíthatatlanul szegregálódó társadalomig (lásd Dél-Afrika), akár polgárháborúig és az azzal járó politikai-gazdasági káoszig, ha valóban a kurucos megoldásokat kezdené valaki alkalmazni a bűnözés ellen. Még akkor is, ha valami csoda folytán szereznénk pénzt arra, hogy minden uborkaföldre rendőr álljon. Értelmes tervek nélkül az egész az marad, ami: frusztrált véglények fantáziálása.

    "Ez az egyetlen egy példa szerinted, vagy mit nem értesz ezen? Keressek még néhányszáz hasonlót, vagy rákeresnél magadtól végre ezekre?"

    A kérdés az volt, miért szerepel szerinted a kurucon egy hír egy San Francisco-i néger mészárolós gyilkosról, fotóval. Mit akarnak ezzel elérni, mi a jelentősége ennek a hírnek, miért nem számolnak be a más fajba tartozó mészárolós gyilkosokról is, ha már erről igen?
  • Balumann
    #52
    Blair: kulturális alapja van a niggerbűnözésnek, hiába polkorrektkedünk
  • NEXUS6
    #51
    Laksz a nyolckerben aranyvirág? Ha nem, költözzél léccives oda, az való az ilyeneknek!

    Ott oszthatod a písztet egész nap, amíg 3-4x felnyomják a kecódat. Aztán gondolom idomul a világlátásod.
  • NEXUS6
    #50
    "A társadalomnak demográfiai szempontból elég xar az állapota"

    És ez máshogy lenne nem kapitalizmusban? A népességfogyás a 80-as években indult meg."

    Ja csak épp a nyolcvanas évek elejéig bébibumm volt, azt elfelejtetted? Pedig ha igaz az amit megadtál magadról a statban te is akkor születtél, vazze!

    "Van erről statisztikád valahol?"
    Vazzzeee! Na elmészte a büdös picsába!
    Mi az hogy van-e erről statisztikám?!!! Van képed itt akkora arccal előjönni, mint az ifaponyva és erre ilyen alapkijelentésekkel, amivel mindenki tisztában van, aki csak főiskolára járt és nem lógta el a társtud órákat, megkérdőjelezel. Statisztika kéne mi, adjon neked a káeshás radai rosseb statisztikát. Azt!

    "Én emlékszem egy száznapos programra is, ahol a közszférát megdobták 50%-kal, az adósságállomány meg mintha ezzel is összefüggne... persze azt már elfelejtettük."
    Mire gondolsz, hogy valamelyik kormány épp adott vagy a tantóbácsiknak, vagy a nővérkéknek a vérlázítóan alacsony pénzükre valami kiegészítést? Volt ilyen. De én mondjuk olyan 8 éve kb ugyan annyit viszek haza. Az utóbbi 3 évben még infláció szerinti emelés sem volt, a 13 havi + kafetéria nagyrésze ugrott.

    "Csak megjegyzem a gazdaság nem kaszinó, ahol van 2-3 emberke, akik nyernek is, de amúgy a vendégek nagy része folyamatosan veszít."

    Hát pedig nagyon sokszor így néz ki, többször, mint azt az átlagember hinné."
    Mondtam, már hogy elmész te a ... ja mondtam. Szóval ez egy érv akart lenni?

    "Jókor volt jó helyen. Kemény meló mi?"

    Én is pontosan ugyanezt mondtam. De miért nem te voltál ott, vagy az, aki sír, hogy milyen piszok gazdag?"
    Hááát vazze itt röhögök kínomban kétrétgörnyedve! Te tényleg egy ilyen mocskosgeci bűnöző állat lélekkel rendelkezel? Nem bírod fölfogni, hogy a rendszer rossz volt, és attól sem lenne jobb ha te, vagy én tudok jól kijönni egy ilyen üzletből? Ha lopok és nem kapnak el, attól még loptam vazze! Ha csak azért hogy nekem legyen 10 milkóm utcára teszek embereket, családokat lehetetlenítek el, pedig akár meg is tarthatnám őket, akkor egy szemétmocskosgeci vagyok ám. Attól hogy adott időben nem szerepelt a BTK-ban olyan bűncselekmény amire hivatkozva ezeket az embereket börtönbe kellet volna csukni, attól még iszonyat mocskos dolgot csináltak!

    "Gyakorlatilag szóba sem került, hogy a dolgozók résztulajdonosokká válnának."

    Aha, kárpótlási jegy reloaded... jobbat is tudsz, vagy csak ennyire futja?"
    Na eztet most hogy értetted kiskomám?
    Mert én ugyan nem kaptam kárpótlási jegyet, meg annak a munkásivadéknak a jórésze sem akik, meg akiknek az apja, meg nagyapja az életüket lehúzták a Weiss Manfréd művekben, meg az utódszervezeteknél alias Csepel Vas- és Fémművek. De persze mondjuk Weiss Manfréd örökösei meg esetleg kaptak.

    "Vazze, tényleg klónozni kéne Kádárt. Vagy inkább mindenkinek megmutatni saját magát 1990-ből, ahol fennhangon szidja a rendszert, hogy nincs telefon, hogy évekig vár egy autóra, hogy panelben lakik, hogy hiába vállalkozna, nem tud... rövid az emlékezete az embereknek, veled az élen."
    Ha hiszed ha nem ezeknek az embereknek a jórésze most is szídja a rendszert, csak mert azóta is panelban lakik, egy használt kocsit 10 évig hord ki, ócska mobilja van, nem tapi képernyős, és eszébe nem jutna vállalkozni, mert sajna nincs hozzá gyomra, hogy lopjon csaljon hazudjon, ami nélkül tisztelet a kivételnek, jelen magyarországi körülmények között ebből megélni nem lehet.

    Tisztesség, mond ez a szó neked valamit, vagy már olyan kibaxott trendi vagy, hogy ez a szó is már becsúszott az erkölcsi vakfoltodba?
  • Balumann
    #49
    Továbbra is csak ferdíted első sorban magadat győzködve a helyzetet, így persze hogy nem fogod megérteni amit próbálunk elmagyarázni. Te azt állítod, hogy a bíróságon nem veszik figyelembe a bőrszínt. Ez teljesen így van, ismételten próbálom magyarázni, hogy nem erről van szó. Maga a bűnelkövető ill. az ügyvéd felhozhatja érvként azt, hogy mivel kisebbséghez tartozik, azért is tette amit tett, mert kirekesztve érzi magát a sok rasszista miatt. Szinte kivétel nélkül eljátszák, hogy a bűncselekményeknek volt rasszista-provokációs indítéka, még a rendőrökből is gyakran hülyét csinálnak, lásd a vizes példa, ami csak egy a sokk közül. És ezeket bizony kénytelenek mindig figyelembe venni, ez ellen nem is lehet bizonyítékokat gyűjteni, hiszen ez egy mindennapos dolog állítólag...

    "Azonkívül, hogy ez a kijelentő mondatot hajtogatod, mondtál-e bármit, ami ezt alátámasztja? Vagy inkább úgy kérdezem: mikor lenne rasszista egy portál, ha a kuruc nem az?"

    Igen, a hozzászólásom többi része például... Mikor lenne rasszista? Akkor ha nem hangsúlyoznák éppen elégszer cikkeikben, hogy nem általános rasszizmus keltése a cél, hanem az alább leírtak. Akkor, ha teli lenne olyan cikkekkel, amik teljesen alaptalanok, pl. olyan hitek terjesztése, hogy a zsidókat és cigányokat is ki kell írtani akármilyenek is legyenek, ha olyan a bőrszínük, mert egyszer úgyis csak ártani fognak, és most csak színlelnek. Akkor, ha olyanokat írnának amiket a cigányok, hogy "üsd a magyart, add a segélyt" -> "ne kírmélj senkit, üsd ha cigány és rabold ki". Érted már mi a különbség?

    "Hát pedig ez a helyzet."

    Ellenpélda: kuruc.info "Antimagyarizmus" fül alatt található cikkek jó része. Egyébként volt már olyan cikk is, amiben nem CSAK roma származású volt az elkövető, amikor diáktársaikat verték meg, ők meg tapsoltak hozzá, ki is rakták az ő nevüket és telefonszámukat is, arra már nem emlékszem, hogy minek nevezte őket.

    "Te linkelted be a kurucról egy korábbi hozzászólásodban."
    Igen, egy példának. Ez az egyetlen egy példa szerinted, vagy mit nem értesz ezen? Keressek még néhányszáz hasonlót, vagy rákeresnél magadtól végre ezekre?

    "Akkor miért a cigányokat utáljuk, miért nem a tolvajokat vagy a gyilkosokat? Miért van szükség arra, hogy az elkövető bőrszínét vagy kisebbségi hovatartozását is hangoztassuk?"

    Nincsen szükség arra, hogy a cigányokat utáljuk, a tolvajokat, gyilkosokat utáljuk. Hogy miért kell a hovatartozását is említeni szerintem elég világosan megpróbáltuk elmagyarázni.

    "Bár amilyen hülyék vagytok, ebből csak azt vonnátok le, hogy akkor bosszúból én is minden románt megverek, és nem azt, hogy faji alapon nem kéne ítélni senkiről. Az ilyen hülyék csinálják aztán a nemzetiségi háborúkat."

    Igen, és milyen gyakori ez, hogy a magyar emberek teljesen ok nélkül megvernek ott románokat?! Véletlenül sem azokkal csapnak össze, akik a magyarokat támadják mi? Anyám...
  • kukacos
    #48
    "magyarországon nem faji alapon utálnak embercsoportokat, hanem tevékenység alapján"

    Akkor miért a cigányokat utáljuk, miért nem a tolvajokat vagy a gyilkosokat? Miért van szükség arra, hogy az elkövető bőrszínét vagy kisebbségi hovatartozását is hangoztassuk?

    Jót tenne neked meg a többinek is itt, ha egyszer összeverne Erdélyben pár román suhanc pusztán azon az alapon, hogy magyar vagy. Bár amilyen hülyék vagytok, ebből csak azt vonnátok le, hogy akkor bosszúból én is minden románt megverek, és nem azt, hogy faji alapon nem kéne ítélni senkiről. Az ilyen hülyék csinálják aztán a nemzetiségi háborúkat.
  • kukacos
    #47
    "A társadalomnak demográfiai szempontból elég xar az állapota"

    És ez máshogy lenne nem kapitalizmusban? A népességfogyás a 80-as években indult meg.

    "a csökkenő vertikális mobilitás, a periférián élők, sőt középosztálybeliek folyamatos lefelé csúszása, bűnözés növekedése."

    Van erről statisztikád valahol?

    "Pl az utóbbi évek válságának köszönhetően a közszférában dolgozók 10-30%-os jövedelem csökkenése (infláció, vásárlóérték ebbe még nincs beleszámolva!), a növekvő adósságállomány nem éppen egy sikersztoriról árulkodik."

    Én emlékszem egy száznapos programra is, ahol a közszférát megdobták 50%-kal, az adósságállomány meg mintha ezzel is összefüggne... persze azt már elfelejtettük.

    "Csak megjegyzem a gazdaság nem kaszinó, ahol van 2-3 emberke, akik nyernek is, de amúgy a vendégek nagy része folyamatosan veszít."

    Hát pedig nagyon sokszor így néz ki, többször, mint azt az átlagember hinné.

    "Jókor volt jó helyen. Kemény meló mi?"

    Én is pontosan ugyanezt mondtam. De miért nem te voltál ott, vagy az, aki sír, hogy milyen piszok gazdag?

    "Gyakorlatilag szóba sem került, hogy a dolgozók résztulajdonosokká válnának."

    Aha, kárpótlási jegy reloaded... jobbat is tudsz, vagy csak ennyire futja?

    "Igazából mindenki a csodánkra járt, hogy politikailag és gazdaságilag is milyen szép egyenesen haladunk előre, a.... a mi felé is?"

    Vazze, tényleg klónozni kéne Kádárt. Vagy inkább mindenkinek megmutatni saját magát 1990-ből, ahol fennhangon szidja a rendszert, hogy nincs telefon, hogy évekig vár egy autóra, hogy panelben lakik, hogy hiába vállalkozna, nem tud... rövid az emlékezete az embereknek, veled az élen.
  • kukacos
    #46
    Öt felsorolt problémából egybe belekötsz, mert betiltásnak akarod hívni. tudod mit, okés, hívjuk annak. A maradék néggyel mi van? A cikk többi része, így a kuruc egésze ettől még véres okádék marad.
  • kukacos
    #45
    "mennyire nem megfelelő bűntetéseket ítélnek meg kisebbséghez tartozó embereknek (egy, kettő, három)"

    Te bíró vagy, jogász vagy ügyvéd, hogy valami halvány lila segédfogalmad van arról, mi lenne a megfelelő büntetés egy-egy konkrét esetben? Fogd már fel, hogy Magyarországon - de bármelyik jogállamban sem - a bírósági ítéleteknél nem veszik figyelembe a bőrszínt. Egyszerű gondolatkísérlet: ha az elkövető nem cigány, más lenne-e az ítélet, mint ha cigány?

    A kuruc azt sugallja, hogy igen. Ez a durva hazugság, és ezt meg se próbálja igazolni, csak rájátszik az olvasó előítéleteire. Minden bírósági tárgyalás bonyolult folyamat, ahol a jogrend az érvényben levő törvények, körülmények alapján jár el. A magyar törvénykezés nem ismeri a faji alapon történő kivételezést: nincs olyan törvény, hogy cigánynak kevesebb jár.

    Ha a kuruc valahol elfogultságot lát, támadja meg a bűncselekmények ítéleteit szakmai alapon. Ez persze ágában sincs, mert csúnyán besülne. Ehelyett az olvasó alantas ösztöneire játszik.

    "Kérdezd meg őket, ezzel a résszel én nem foglalkoztam"

    Háppersze, azzal, ami nyilvánvalóan cáfolja, amit mondasz, te nem foglalkozol...

    "A kurucinfo nem gyűlöl faji alapon, akár képes vagy megérteni, akár nem."

    Azonkívül, hogy ez a kijelentő mondatot hajtogatod, mondtál-e bármit, ami ezt alátámasztja? Vagy inkább úgy kérdezem: mikor lenne rasszista egy portál, ha a kuruc nem az?

    "Ahogyan a cigányzenész sem jelenti azt, hogy minden cigány zenész, így ez sem, hogy minden zsidó vagy cigány bűnöző."

    Lol, értem, a kuruc véletlenül pont épp a cigány elkövetők bűnözésére specializálta magát. Nincs emögött semmi rasszizmus, egyszerűen csak érdekli őket a téma, ugye? A Stürmer annak idején ugyancsak érdekesnek találta a zsidó uzsorásokat, meg ilyesmi, tök véletlenül.

    Majd egyszer azért gondolkodj el, hogy pontosan hogy is nézne ki egy rasszista vagy uszító oldal, ha a kuruc nem az. Mit kéne mondania?

    "Úgy mondod, mintha a kurucinfon csak cigányokkal meg zsidókkal foglalkoznának."

    Hát pedig ez a helyzet.

    "Egy néger darabolós gyilkos, ez egy példa volt?"

    Te linkelted be a kurucról egy korábbi hozzászólásodban.
  • Balumann
    #44
    Gazdasággal kapcsolatos vitához friss:


    Amúgy a zsidó- és cigánybűnözést úgy kell érteni, azok a romák, négerek il. zsidók, akik tisztességesen élnek, azokat nem is tekintik azoknak, csak egyszerűen magyar állampolgároknak. Számos cikkükben utalnak arra, hogy ezekkel azokat a romákat is védik, akik tisztességesen szeretnének élni, társadalomba beilleszkedve. Lásd pl. a Sajóbábonyi eset, ahol majdnem az összes cigány utcára ment, mivel valaki elterjesztette, hogy odamennek a gárdisták és megölnek mindenkit. És még lehetne sorolni azthiszem rendesen.
  • kukacos
    #43
    "Szerinted?"

    Hol itt a rasszista alap, ember? Ha nem cigány lett volna az elkövető, hogy zajlana a párbeszéded?
  • Balumann
    #42
    100% -os megoldás talán tényleg nincs, de amit nálunk csinálnak a lehető legrosszabb megoldás jelenleg. A szegénység is erőteljesen közrejátszik a folyamatban, ez való igaz, erre találták ki a segélyeket számukra. Csakhogy jelenlegi formában ezt nem arra használják fel a 80% -ában, hogy javítsanak helyzetükön, hanem pont ellenkezőleg, a gyerek majd ellopkodja azt ami kell, szülők meg elköltik piára, ékszerekre, meg mittudomén. És erre jön ugye a "megélhetési bűnözés", amit igencsak sokszor elsütöttek a bűncselekmény megállapításánál. Az elmúlt években gyakorlatilag bűncselekménynek sem számított, ha elloptak 60-80e Ft -os telefonokat, ékszereket, bárkit megverhettek szinte következmények nélkül (tanárokat megverték, azokért is csak felfüggesztettet kaptak), pontosan ismerik a jogaikat (pl. amikor elkapják őket, vizet kérnek a rendőröktől, akik tudják persze, hogy csak szórakoznak, de ha nem teljesítik, akkor felhasználják ezt is a bíróságon, rasszisták és kínoznak ez miatt), iskolába kényszerítik őket ahol nemhogy nem tanulnak, akadályozzák a tanítást és összeverik a többieket (4. osztályban mi is keményen összeverekedtünk a másik osztály 2 cigány tanulójával, akik állandóan kötekedtek, VIII. kerület...). Tömegközlekedésen, közterületeken is rendszeresen rabolnak, nálunk semmit sem tesznek, míg máshol külön szervezetek vannak, akik módszeresen üldözik az ilyeneket, nem is eredménytelenül (pl. Anglia).
    És hogy sehol sem találtak rá megoldást? Izraelben szerintetek hány cigány él...? Egysem. Még a tisztességes emberek is menekülnek onnan, egyik távoli rokonom ment ki dolgozni pár napig (végleg ki akart költözni) pincérként. Rengeteg helyre be sem engedték, pincérként nem adhatta le közvetlenül a rendelést, mert csak zsidók mehettek be a főzdébe vagy hova, nem kapott borravalót (míg a másik zsidó felszolgáló rengeteget), és ezek csak apró dolgok voltak, nem ez miatt jött el onnan.
    Finnország egy másik példa, ott élnek cigányok, de a rendőrség segítségével zavarják el azokat, akik nem képesek a normális együttélésre (de volt példa gyilkosságra is). Ezt sem csak kurucról tudom szerencsére. Ott nincs is rasszizmus, akik képesek voltak beilleszkedni azokkal boldogan együtt élnek.

    Tehát erősen túlzás, hogy sehol nem találtak megoldást. A Jobbik programja is csak enyhe tünetkezelésnek mondható, de szerintem rengeteget segítene az is ezeknek a problémáknak a megelőzésében.