3518

By Tyia

NEW WAVE 2.0

Újraindítva: 2016. 12. 01
Flag Counter

Különleges zenék, zenei különlegességek

a Föld minden pontjáról!

Kommersz Ede és a Család
  • Zephyr Retiring
    Na ne szószátyárkodjunk már
    ezt olvastátok már?
    van ellenvetés?
  • Musachy
  • Tyia

Az a helyzet, hogy a jelen állapot egy kicsit bonyolult folyamat eredménye.

Annyit mondhatok, hogy tudatosan alakítottam így, miután az eredeti New Wave topik "felhígult", mind emberanyag, mind zenei szempontból.

Itt és most, úgy érzem olyan viszonyok vannak, mint amilyeneket a punk teremtett 1977-78-ban, hogy ezzel a fura hasonlattal éljek.

Én nagyon szeretem ezt a fajta zenét.
    Többen vagytok a tanúi, hogy próbáltam ezt is, azt is, de ez érdekel igazán.

Viva la new wave
  • Zephyr Retiring
    Jobb ez így ;)
    Viva la new wave! Ebben higgy :)
  • Tyia
    Ez volt az.
  • Zephyr Retiring
    Na várjá mán. Akkó mi lett a world totyikkal? Az is aktív még?
  • Tyia
    A "net" sem az Atyaúristen, szerintem elfér.
  • Zephyr Retiring
    Mivel használtam a "válasz erre" gombot, ezért feltehetően arra válaszoltam, amire kellett wazze. Pont mint most :)
  • Tyia

Van/Volt egy másik New Wave topik (ezért is neveztem el ezt 2.0-ra)...itt az SG-n...tudod, ott kezdődött minden...itt meg folytatódik.
  • Musachy
    Ez az új módi, hogy az egyik topikban "elhangzott" dologra egy másikban reagálsz?
  • Zephyr Retiring
    Ki hinné? :D
    Nyugi öreg. Nem ezé vagy azé, de nem azé jársz ide, hogy megtanújjad: mi a kutyafitty? :D
  • Zephyr Retiring
    B@xki: honnét kéne tudnom, hogy Neked az odaát hol van? :D
    Nekem az odaát alapesetben a túlvilág. Ahol esetleg Falco is lehet (vagy nem lehet) ...
    Meg néhanapján egyes "szomszédos" zenei totyikra is használjuk...de Te csak ide jársz be vagy nem?
  • Musachy
    Az EAV nekem is eszembe jutott, de a net szerint nem new wave.Én meg az ilyen zenei halmazokat amúgy sem vágom.
  • Tyia
    Szerinted?
  • Zephyr Retiring
    Odaátról?
    Mármint a túlvilágról? :)
  • Tyia
    osztrák új hullámos zene? hmmm?

Magam részéről az Erste Allgemeine Verunsicherung és a Drahdiwaberl nevű zenekarok bemutatását vállalom...illetve Falco-t "felfrissítem" odaátról..
  • Tyia
    Nagyra ÉRTÉKELEM!

Nagyon szépen köszönöm!!!

• Musachy
    O.K.
  • Zephyr Retiring
    Ha egy-egy bizonyos nótát kerestek losslessbe ami Nektek nincs meg és nekem esetleg igen, akkor azt nagyon szívesen bármikor.
    Tyiától sem és Tőled sem sajnálok egy zenémet sem (azért az összeset már kicsit sajnálnám)
    Sőt nem sajnálom én senkitől sem, csak hát annyi ember keres annyiféle zenét a nagyvilágban, hogy még töredékét is lehetetlen lenne teljesíteni..
  • Musachy
    "...mi a tkm-nek szenvedjem fel..."

Gondoltam, a szövegelésen kívül valami érdemlegeset néha te is csinálhatnál...
  • Zephyr Retiring
    Nem a bedigizéssel van a gond, hanem a nettel
    Hiába jön optikai kábelen, ha csak 4 Mbps a letöltés..
    A feltöltés meg még 0.5 Mbps sincs!
    Egy átlag zenét wavban kb. 40-45 percig tol fel. Egyet wazze.
    Egy albumnál már a szakállam is kinő

Válaszod megelőzendően: nem, nem váltok gyorsabb netre.
    Van egy routerem, jelenleg 3 laptop és egy asztali 2 magos van rácsatlakozva. A sebesség pedig még így is ennyi marad :)
    Amire nekem kell, arra elég.
    Különben is: mi a tkm-nek szenvedjem fel, ha Neked is megvan wazze?
  • Musachy
    Magyar légy önzetlen! Csak fel kellett volna tenned azt a lemezt (kb. 40 perc), kis mókolás még és... mindegy is.
    Remélem Tyia értékeli, és innen jó is lesz.
  • Musachy
    Tudom.
  • Zephyr Retiring
    Ellenségeskedők, irigyek mindig is lesznek.
    Ezeket az embereket nézd levegőnek.
    Akinek egy csöpp esze is van, inkább barátkozik, viccelődik.
    Amúgy rosszul látod. Nem önző vagyok.
    Csak realista. Meg kicsit lusta :)
  • Musachy
    Bár csak minden egykori ellenség így szeretne...
  • mrmzsa
    Hasonlót tapasztaltam én is 2 éve Törökorszgban, szinte testvérként kezeltek, (főleg mert "Attila" vagyok)mutogatták a a dícső nagy vezér Attila tetkójukat, és a 150 éves itt tartozkodásukat, úgy értelmezték, hogy a "magyar testvéreinknél vendégeskedtek". Egyébként a többi európai népek közül, minket szeretnek a legjobban.
    De nem off-olom szép a topikot, jöhetnek a zenék.
  • Musachy
    Már elfelejtetted a legfontosabbat! Vm-ben megosztani kedvenc fórumtársaiddal, nem pedig önzőzni, mert a magyarok önzetlenek is!
  • Zephyr Retiring
    Hallgatni is fogom, ne aggódj
    De most lépek a bő gatyámba lopni egy borotvát a bajszomhoz és egy szappant, hogy a barnaságomat lemoshassam.
    Aztán természetesen elhúzom bárki nótáját
  • Musachy
    Vannak olyan műveletlen nyugati népek, ahol a magyar ma is barna bőrű, bajszos ember, aki bő gatyában jár és nyugatra lopni megy. És hegedülni szokott...

Hallgassunk inkább valami zenét, azt javaslom! Feldobhatnád mindjárt azt a "new wave szerű válogatás albumot", mondjuk vm-ben.
  • Zephyr Retiring
    in english...so so..
    Ahogy egy kedves kollégám mondotta volt külhonban egy benzinkutasnak:
    "ájem litl szpik inglis"

Amúgy én meg azt tapasztaltam, hogy bármerre is jársz a világban,
    előbb vagy utóbb belebotlasz egy magyarba!
  • Musachy
    Én is jártam erre-arra, de nem pont ezt tapasztaltam. Nálam vegyesebb a kép. Persze jó dolog elringatni magunkat abban a hitben, hogy mekkora ászok vagyunk, de közben kilóg a seggünk a gatyából és a világ rajtunk röhög. Pont te vagy aki csak néz és nem lát eszerint, de nekem tök mindegy, hidd csak el, amit akarsz.
    "Beszélgettem Francia franciákkal, Angol angolokkal és ellenfeleikkel az írekkel. Vietnámiakkal, indiaiakkal, olaszokkal meg a fene sem emlékszik, hogy hány nemzetiségűvel." Persze nyilván magyarul!
  • Zephyr Retiring
    Nagy tévedés!
    Jártam az Egyesült Államok partjainál amikor a Niagarát megnéztem. Voltam Berlinben Németország fővárosában. A kanadai Torontóban. A dániai Koppenhágában. Beszélgettem Francia franciákkal, Angol angolokkal és ellenfeleikkel az írekkel. Vietnámiakkal, indiaiakkal, olaszokkal meg a fene sem emlékszik, hogy hány nemzetiségűvel.
    Amikor magyarként bemutatkoztam (hungarian friend) szinte mindenki megjegyezte, hogy az egy okos nép, és mennyi nagy elme jött onnan.
    A kínai csajszik azt bizonygatták, hogy nekik odahaza úgy tanítják, hogy a magyar nép az ő népük testvérnépe.
    Senki sehol a világban (amerre én megfordultam) nem gyalázza és nem nézi le a magyarokat. Csak itthon. És csak mi magunk tesszük ezt.
    Persze..vannak buta emberek is. De hol nincsenek? Itthon azok a buták, akik ezt terjesztik és ezt elhiszik, hogy a magyar nép egy senki.
    Mutass egy országot ahol csak okos emberek élnek.
    A magyarokra még ma is felnéznek a világban. Mítoszokat fűznek a népünk eredetéhez. Napóleon egyszer ezt mondta rólunk:
    "Dicső származástok régiségével méltán büszkélkedhettek..."

És mert zenei totyikban vagyunk, hagy fejezzem be gondolataimat egy dallal: figyeld a szöveget.
    De ne csak nézz, láss is
  • Musachy
    Nem ezt esetleg úgy hívják, hogy "költői szabadság". De ez sokszor azt is jelenti, hogy már nem ugyanazt adja vissza, amit az eredeti szerző akart mondani.
    Tény, hogy az angol nyelv sokkal egyszerűbben fogalmazza meg a dolgokat, a magyarra meg mondhatjuk azt, amit te. Sajnos lassan nekünk magyaroknak csak ez marad, ami miatt megveregethetjük a saját vállunkat, de ez az egész világon senkit nem érdekel rajtunk kívül!
  • Zephyr Retiring
    Kétféle nyelvi tudás létezik.
    Az egyiket bemagolod és szavanként megtanulod,
    a másikat értelmezed.
    Az angol nyelv primitív. Vagy, hogy ne bántsam meg mások önérzetét
    inkább így fogalmazok:
    A magyar nyelv intelligensebb a többinél.
    A magyar nyelv a legrészletgazdagabb az egész világon.
    Lássuk, valóban így van-é?

A forrásanyag legyen az említett INXS nóta:

"Ne kérdezd tőlem,
    Mit önmagadtól is tudsz felőlem
    Ne kelljen ismételnem
    Értékes szívedet miért szeretem.

Mentemben megálltam,
    Mert Te ott voltál
    Hol két világ találkozik, de ez már
    Sosem zaklat fel bennünket.

Ezer évig is élhetnénk
    De elmédből töröltetnék
    S könnyeidből bort ihatnék...

Beszéltük,
    Ha együtt mennénk
    És szárnyakat kapnánk
    Az nem volna miénk.

Mentemben megálltam,
    Mert Te ott vártál
    Hol két világ egyesül, de más
    Többé nem zaklat fel bennünket.

Nem kérdezem semmit,
    Csak megálltam.
    Tudod mi az ára..és mégis
    Ott voltál
    Hol a mindenség éjt-napot eggyé téve
    E két világ kapujában
    Testünk áttetszővé válik, de többé ez már
    Sosem zaklat fel bennünket."

Egy jó tanács: ha egy primitívebb nyelvet fordítasz magyarra,
    ne csak az eszeddel, az elméddel is láss!
    Ettől vagyunk mi magyarok különbek más nemzeteknél.

• Tyia
    Asszem a Ganymed nem mászott be a kedvenceim közé...

Kedves Tagok Ti, hogy vélekedtek?

Kiváncsi lennék Lervi véleményére is, de mintha mostanában jól elkerülné az SG-t...

• Tyia
    És egy ráadás...

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=-JMn5C02iyc]"Money Is Addiction (Of This Crazy World)"[/URL]
  • Tyia
    -s
  • Tyia
    Meg as másik...

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=an6xuf2FPP4]"Saturn"[/URL]
  • Tyia
    A nagy siker:

“It Takes Me Higher”
  • Tyia
    Tehát AUSZTRIA

1977-ben létesült egy nehezen beskatulyázható zenekar, mely a Ganymed névre hallgatott.
    1978-as az a dal mely legnagyobb sikerüknek tekinthető.
    Az osztrák listákon az előkelő 5. helyig kúszott.
    Az "It Takes Me Higher"-ről vagyon szó.
    Ugyancsak '78-as a debütalbum is.

A "Saturn" című alkotás lett még ez időszak remek terméke.
    Még két albumra tellett, majd 1983-ban megszűnt a zenekar.

Érdekesség, hogy az egyik koncerten maga Falco basszusozott, persze az a Falco még nem az a Falco volt, hiszen 1981-et irtunk...

Discography:

Takes You Higher (1978)
    Future World (1979)
    Dimenzió No. 3 (1980)