3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
mrmzsa #1929 Sajnálom.
De akit érdekel a magyar új hullám a 80's években az itt találhat:
MALTER -
atiapuka #1928 Na akkor végszóra tettem be a két zenét?:)
Jó nyaralást Neked is! -
#1927 Tisztelt Zenebarátok!
Több viszontagságon átment már ez (nem beszélve a "másik") a topik.
Volt itt World Music, Mash-up/Remix, New Wave.
Az a helyzet, hogy az új hullámos zene, nagyon érdekes téma - lenne - DE, nem így. Igazából engem érdeklő és általam ismert zenékkel foglalkozni egy idő után elég unalmas, illetve teljesen kihívás mentes.
Az új hullám ún. mainstream vonalát szerintem oda-vissza kétszer végigjártuk itt és a másik topikban is. Ismételgetni már se kedvem se semmim nincs.
Olyan dolgokkal szívesen foglalkozom amelyek ismeretlenek, hovatovább teljesen idegenek a számomra, mégis van bennük valami olyan delej ami nem engedi, hogy elkerülje a figyelmemet.
Olyan impulzusra van szükség ami a kommersz zenék spájzba juttatásat eredményezi.
Lehet itt irkálgatni a Kajagoogoo-ról, a Duran Duranról meg a többi, igazából 1-2-3 évig topon lévő akárkikről, hogy milyen állati jó zene, meg mekkora talentumok voltak....én már nem érzem ezt.
A "Welcome To The Eighties" című film(ek) elég világosan igazol(nak).
Persze szívesen meghallgatom a tízes éveim közepéről származó dalokat egyszer-egyszer, de már nem tud fő motívum lenni.
Ez van.
A topik legelső verziója azt hiszem nekem meg fog felelni.
Világ zene, Világok zenéi, Zenei különlegességek a világ minden pontjáról.
Simán érdekesebbnek tartok, egy albán népzenei gyöngyszemet, mint a Depech Mode korai próbálkozásait. stb...
Még egy kicsit engedem a New Wave zenéket (annak az 1-2 látogatónak lehet, hogy mindegy is) aztán VÁLTOK!
Lehet, hogy nem lesz több olvasó/látogató, de a téma engem érdekel és ha másért nem is, a magam szórakoztatására keresek pl. belga ento-jazz bandát, kínai rap-elő idiótát, mexikói tijuana zenészt....
Szép Estét!
Jó nyaralást mindenkinek! -
#1926 Azt hiszem így helyes:
Celebrate The Nun - Will You Be There
(Az ős Scooter) -
atiapuka #1925 Celebrate - The Nun-Will You Be There
http://www62.zippyshare.com/v/88992630/file.html -
atiapuka #1924 Talán Enigma jöhet a topikba.
Enigma - Mystic Mixes II
http://www78.zippyshare.com/v/36230909/file.html -
#1923 Gyöngyszem:) -
#1922 Még egy gyögyszem Dave Christensonéktól:
-
#1921 Egy kellemes zenét produkáló amerikai banda a Stabilizers.
Sajnos nem voltak hosszú életűek, 1986-ban készült el a "Tyranny" című, egyetlen albumuk.
A lemez dalai legalább olyan kellemes élményt nyújtanak, mint az alant elterülő címadó szerzemény.
Kellemes hang, jó zene. Kár, hogy nem folytatták....
Régebben már találkoztam velük, de manapság lett igazi kedvenc! -
#1920 Azt gondolom, hogy ez egy remek darab:
-
mrmzsa #1919 Hauber Zsolt albumok -
Hauber Zsolt még mindig príma muzsikákat tud összehozni -
mrmzsa #1917 Melyik? -
mrmzsa #1916 A Sex Action nagy durranás volt. Nagyon kitalálták.
Feró karolta fel Őket, voltak többször is a Beatrice előzenekara.
Somával egy iskolába jártam basszusozott az iskola zenekarába a +1 Szezonba, majd érettségi után a Kézi Chopinba ment, ami már akkor is legendának számított. Legát egy zseni. Magyarország egyik legjobb szövegírója, talán Geszti, Pajor hasonlóak. És el is ismerik egymás tehetségét is. -
mrmzsa #1915 Nekem ez:
Első Emelet -
#1914 Megnyugodtam. -
#1913 Azt nem mondanám. -
Nekem ez egy favorit tőlük .. :-) -
#1911 Ezt az egy Emelet dalt bírom...:
-
#1910 Te ezt a srácot kedveled? -
#1909 Szasza -
#1908 Az új Ákos szám viszont királyosságos :-) -
#1907 Szeletelős tech-house-electro-borzalom...sajnos. -
#1906 Sash! az jó, én is szoktam hallgatni. -
#1905 Sash!-t is hallgat, DM-et is néha :-) -
#1904 Sok magyar zenének van béna szövege. Zeneileg meg szerintem Menczel biztos hallgat DM-ot. -
#1903 Menczel tuti nem fog közbejátszani .. viszont ez a Respect cucc elég gagyi , szövegileg legalább is.. Ákos féle új szám hatalmas, meg is vettem a jegyem a koncertre... :-D -
#1902 Korábban ejtettem szót a Clan Of Xymox-ról, itt egy nótájuk, a Stranger Exclusive Mix-ben. -
#1901 Most van Ákos a ClassFM-en, elhangzott az új szám, amit Hauber Zsolttal készítettek. De persze a Bonanza dolgot cáfolja. -
#1900 Félig off..
-
#1899 Többszöri nekifutásra már a Spoons is jelest kapott tőlem.
Igazából nem ezt a nótát akartam megmutatni, de a "I've Beeb Here Befor"-t nem találtam.
-
#1898 Igen, igen.
Jó music.
-
#1897 Most, hogy megnéztem, a videót közzétevő kollekciójában megláttam az egyik régi kedvencemet, amiről régebben már tettem említést:
-
#1896 Azt nem mondom, hogy több héten át listavezető volt a Melody Makeren, de zenei különlegességnek jó...:) -
#1895 Persze a Kajagoogoo nem csak Nick Beggsből és Limahlból állt...
Steve Askew:
-
#1894 Szép Estét!
Új felfedezés.
Ismert Kajagoogoo-rajongásom.
Sajnos le kellett élnem jó pár évet, hogy megtudjam - ez is a véletlen műve - 1984-ben!!! egy másik (szerintem alkalmi) zenekar tagja, de inkább kültagja is volt....Nick Beggs!
A Private Lives-ról van szó.
Mit mondjak soha sem hallottam erről a zenekarról!!!
Ők lennének:
Private Lives - From A River To A Sea
-
#1893 Nekem nem ismerős. Lehet, hogy akkor nem hallgattam a rádiót...
A Divine Soundstól a What People Do For Money, amit ismerek. -
#1892 Ismerős-e a The Nits zenekar?
Hollandok, és ha máshonnan nem is innen rémlenie kell:
The Nits - In The Dutch Mountains
Legnagyobb véletlen, hogy beléjük botlottam 1987-ben.
Valami éjszakai műsor volt, nem ment az alvás. Rádió be. És egyszer csak hallom ezt a brutál jó dalt. (Azon az éjjelen emlékszem még egy ütős dal keltette fel az érdeklődésemet a Divine Sounds remeke.
Ők mondjuk nem New Wave...)
Mostanában őket hallgatom munkába tekerés közben (egész pontosan a 80-as évek termését) és egész jónak találom. Van 1-2 fura kompozíció, de az belefér.
Még egy nagy kedvencre leltem:
The Nits - Sketches Of Spain
Egy súlyosabb darab is rendben van:
THE Nits - Port Of Amsterdam
Remélem elnyerte az olvasók tetszését ez a néhány dal.
Irány a lemezbolt:) -
#1891 Nick Beggs -
#1890 Van egy friss szerbiai látogatónk, gondolom vajdasági...
Üdvözlünk!