New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Depeche Mode egy ikon volt és már mindig az is marad.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
De nem hinném, hogy õ meg new wave-ben nyomná...
Ti hogy és miként látják, ha arról van szó, hogy változott a DM hangzásvilága? Sokan köztük jómagam is, a régi 1981 - 1985 közötti dalaikat szeretik legjobban.. az újabb 1993-as évektõl megjelent lemezek már nem az igaziak valamiért.. persze itt-ott egy pár jól eltalált számot itt is lehet találni .. pl.: It's no good, Martyr, Dream On ..
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Szerintem a következõ áldozat a Martin Fry féle ABC lesz.
Nekik is volt olyan idõszakuk amikor embertelen jó zenéket nyomtak...aztán már nem...majd megint igen.
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Holnap szánok rá idõt és átfutom..
(Te meg Tyia fuss át ide 😊
"Kaptál" valamit..<#vigyor>#vigyor>
Stét<#integet2>#integet2>
Avagy Viva La Joe'stét<#hehe>#hehe>
4. rész
A két utolsó album totálisan eltér a korábban jól kitaposott úttól.
Mark Hollis bevallása szerint, a populáris zene teljes megtagadása volt a cél. Jól sikerült - sajnos.
1991-ben a zenekar feloszlott.
Mark szóló pályára lépett. Semmivel sem különb albumokkal...
A két megmaradt tag .O.Rang néven publikált lemezeket, de érdekes módon õk sem nagyon tértek le a kései Talk Talk-tévútról.
Persze van akai ezeket az albumokat isteníti. Én nem.
Furcsa, hogy 1991-tõl folyamatosan jelennek remix, vagy válogatás albumok, zömmel a siker-éra dalaival...
the end
Blue Monday
Mindenkinek kellemes szombati napot kívánnék ezzel a kis szolid nótával .. <#wave>#wave> Mire egyes részeit az ember megtanulja eljátszani egy agyvérzést minimum kap .. <#hehe>#hehe>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
3. rész
1985-öt írunk.
A Talk Talk a csúcson.
Talán ezért is engedhettek meg maguknak egy olyan albumot, mely inkább tartalmaz elgondolkodtató dalokat, mint gigaslágereket.
A "The Colour Of Spring" lemezrõl van szó.
Én bírom az ilyen, mondjuk úgy (ma): ambient "szerzeményeket".
Két dalt sikerült a nemzetközi listák eleje felé is fellelni:
"Life's What You Make It"
"Living in Another World"
Szerintem a "Happiness Is Easy" is odaérhetett volna.
Valószínûleg az egyszerû, slágert kedvelõ hallgató az olyan dalokat, mint az "April 5th" és "Chameleon Day" átlapozza.
A "Give It Up" pedig egy döbbenetesen jó dal - sajnos visszhang nélküli.
"Time It's Time" is remek darab mind a 8 perc! tökéletes zenei élmény.
Elmondható, hogy a New Wave-tõl való teljes elfordulás ezzel a lemezzel kezdõdött.
2. rész
Tehát 1984.
(Fontos megemlítenem:
Mivel a "Such A Shame" volt az elsõ Talk Talk dal amit hallottam, 1984-ben nem volt tudomásom az 1982-ben kiadott korongról!!!)
Eltelt az a 2 év.
Ahogy a zenék jöttek-mentek, elõadók el-feltûntek, zenekarok alakultak dögivel és szûntek meg, úgy sikerült gyakorlatilag a Talk Talk-nak is a feledés homályába merülni.
Innentõl volt robbanásszerû az a siker amit az "It's My Life" lemez jelentett.
Halomban a slágerek, bár a hivatalosnak tekinthetõ hitlistákon csak a "Such A Shame" szerepelt kitûnõen, azt gondolom a világhír azért garantált volt...
A zene némileg poposabb, mintha több lenne az akusztikus hangszer, de a dob...az még mindig "üt".
Az "It's My Life" (is) olyan lemez amit az ember az elejétõl a végéig szívesen meghallgat.
Talán egy gyengébb dal van a: "Does Caroline Know?" , de végül is elfér.
...
"A Kajagoogoo, Nick Rhodes-szal és Limahllal közel sem tudott ilyen jó zenét nyomni 1982-ben!!! Persze késõbb nagyon is😊"
...."Persze késõbb nagyon is😊"
Természetesen Nick Rhodes és Limahl nélkül értendõ.
Lehet, hogy többeknek ismerõs a nóta.
Fun Boy Three - Our Lips Are Sealed
A ritmusszekció ebben az esetben Mick Karn "proto-funk" basszusjátéka.
Ínyenceknek kötelezõ. <#love12>#love12>
Dali's Car - His Box
1. rész
Azt gondolom nincs olyan zenerajongó (legalábbis a mi korosztályunkból) aki ne ismerné a Mark Hollis vezette csapatot.
A szõke, állandóan grimaszoló énekes és a zenekar -szerintem - az angol új hullám 5 legjobban produkáló társasága közé tartozott.
Mr. Hollis rettenetes tehetség...volt.
Mint, ahogy jó sokan, én is a "Such a Shame" címû dalukat hallottam elõször...talán a Zenebutikban. Rögtön kiakasztott.
Anyámnak azóta is az egyik nagy kedvence.
Régebben mondta is: tudod az az ujjatlan kesztyûs fiú...
Aztán, hogy hogy nem a TV-ben volt egy egész hosszú koncertjük a Westfalenhalle, vagy mi helyrõl. na az nagyon ütõs volt. Szó szerint, mert a dobos Lee Harris rendesen osztotta a hangszert.
1982-ben debütáltak a "The Party's Over" címû albummal.
Angliában mérsékelt a siker, mégis a Duran Duran vetélytársaként kezdik emlegetni õket.
A "Talk Talk" a "Today" és a "The Party's Over" nekem kellemesebb mint a Duran Duran-os "Rio" album húzódalai.
A Talk Talk zenei megoldásai szerintem a mainstreamben még nem volt megszokott. Innentõl a ritmusszekció korszakalkotónak tekinthetõ - megint csak szerintem. A "Hate" (is) jó példa erre.
Talán a Terry Hall-féle Fun Boy Three (a Bananarama-val), illetve a Mick Karn-féle Dali's Car tolta ennyire elõtérbe a ritmushangszereket.
Mindkét zenekar azért stílusában (még a New Wave-en belül is) bõven eltér a Talk Talk-tól, hiszen pl. Mick Karn a Japan tagja (is) volt..ami nem éppen slágerturmixokkal lepte meg a nagyérdemût.
A Kajagoogoo, Nick Rhodes-szal és Limahllal közel sem tudott ilyen jó zenét nyomni 1982-ben!!! Persze késõbb nagyon is😊
Szerény, semmitmondó véleményem szerint 1982-ben sem a DM, sem a Duran Duran sem a Human League nem tudott ilyen remek albummal elõrukkolni. Én szívesen hallgatom "The Party's Over"-t, pedig az 1982-es év még nálam nem nagyon játszott...
Végeredményben a (jó-rossz) marketingstratégiának "hála" ez az album bizony csak nem akarta azt a fránya karriert beindítani.
1984-ben aztán...
Egy olyan dán párosról szeretnék pár szót szólni, akik nem kimondottan a témánk fõszereplõi, azonban én fontosnak tartom õket megemlíteni.
Uffe Savery-rõl és Morten Friis-rõl van szó.
2001 - óta ismertek, de már 1990-ben is volt lemezük.
A Dán Királyi Konzervatóriumban létesült a Sa-Fri nevû kísérleti kettõs.
Jól látszik, hogy a két legény neve adta az ötletet a duó elnevezéséhez.
1990 és 1998 között megjelent 6 azaz hat albumuk!!!!
A lemezeken kortárs és klasszikus zeneszerzõk mûveibõl játszanak:
Bach, Mendelssohn, Ravel, Bartók....
A 2001-es "Played-A-Live (The Bongo Song)" címû alkotás az "Episode II" albumról, elsõ európai sikerük.
Ezzel a kiadvánnyal a mainstream fontos részei lettek, bár nem sokáig, hiszen a 2008-as "Origins" lemez erõs rétegzene.
Kizárólag Dániában jegyzett.
Egy Tears For Fears klasszikus, a "Mad World" (Michael Parsberggel és Isam B-vel) eddigi utolsó megszólalásuk.
Tehetségük nem kétséges.
Leginkább az "Origins" korong az ami a legkedvesebb számomra.
Gyakorlatilag egy World Music lemezrõl van szó.
albumok:
1990 - Turn Up the Volume
1995 - Percussion Transcriptions
1995 - Works for Percussion
1995 - Lutoslawski, Bartók, Helweg
1996 - Goldrush
1998 - Bach To The Future
2001 - Episode II
2003 - 3.0
2004 - 3.5
2008 - Origins
Simán lenacionalistázhatnának meg hungaristázhatnának ha csak a felét leírnám amit az ügyrõl tudok, vagy tudni vélek...és nem vagyok elvakult.
A magyarság eredete hihetetlen messzeségbe nyúlik vissza...egészen a jégkorszak utáni kataklizmákig utazhatunk az idõben.
Európa két õsi népe a baszk és a magyar.
A finn-ugor mese is megdõlt sok-sok éve, de még mindig ezt tanítják...
Musachynak igaza van abban, hogy a Csonka-Magyarországon alig van IGAZI magyar(a dél-nyugati határvidéken és Székelyföldön)...ez persze nem a véletlen mûve, meg a nagy "szláv törzsek" érdeme...akik - tegyük gyorsan hozzá - nem is léteztek...
A történelem hamisítók bármire képesek.
A Kárpát-medence egy "grál". Mindenkinek ez a terület kellene, a nem létezõ Nagy Károlytól Izraelig.
El tudjátok képzelni, hogy csak úgy idevetõdtek az elsõ, vagy a második honfoglalók...hát én NEM.
Pont becélozták a kiba**ott nagy Kelet-európai síkságról ezt viszonylag kicsi területet?
Össze-vissza hazudnak az osztrákok, a németek, a románok, és a mindenféle szlávok...Kell a hõstörténet...de abból semmi sem igaz.
Szláv-slavus azaz SZOLGA. (Az avarok akiknek szolgáik voltak)
Lehetne itt Dácia provinciáról is beszélni...
Befejezem...mert kitiltanak innen...az igazság miatt.
(A téma érdekel engem jó sok helyrõl informálódtam)
még valami...a bolgárok nem véletlenül érzik közel magukat a magyarokhoz. A bolgár nem szláv nép, hanem török eredetû...
macedon nyelv? áh dehogy - bolgár.
Trianon valószínûleg elkerülhetetlen volt...olyan volt, mint egy kitûnõen rendezett színdarab...
Részemrõl ennyi. A téma lezárva. Bannerbõl ki.
Jövõre újra megemlékezhetünk.
Ezzel a "milyenek a magyarok" dologgal itt felesleges is foglalkozni. (Az itt alatt Európát értem)
Ma van ugye az Európai Unió meg vagyunk mi a "tagjai". Itt már eleve nem stimmel a dolog, hiszen mi az hogy uniós ország vagyunk az EU tagjaként, de az egységes pénznem használat (az Euro) ránk (sem) vonatkozik? Ez kész röhej.
Unió: Ti (még) nem használhatjátok az Euro-t, csak a Forintot, de mert EU tagország vagytok, ezt és ezt kell tennetek, ilyen és ilyen intézkedéseket kell tennetek, mert Mi azt mondjuk!
Nem tudom mit tudtok és mit nem Trianonról és az ehhez kötõdõ békeszerzõdésrõl..
Csak egy tényt emelnék ki a sok közül ami akkor történt: Magyarország lakossága 20! millióról 7! millióra csökkent úgy, hogy sok helyen erõszakkal is akár sárba tiporták az emberek szabad akaratát és kényszerítették az "új" elcsatolt hely újra honosítására, anyanyelvük elhagyására magyarságuk elhagyására és új "anyanyelvük" megtanulására a lakosságot.
Hogy ebben ki volt a bûnös? Mit lehetett volna másként tenni? Lehetett e volna bármit is tenni ellene?
Ezek ma már nem számítanak.
Szomorú, hogy ezt kell mondjam, de úgy gondolom, hogy ezt akár ma is megtehetné bármely kormány bárhol az országban.
A kérdés annyi csupán: ha hadakoznánk ellene vajon gyõznénk?
Itt Európában sajnos általános a rólunk magyarokról festett rossz kép.
De mint mondtam többször is: a tengerentúlon másként látnak minket...
Õk az "igazi" hithû magyart látják, aki hisz a céljaiban és mindig el is éri azt, aki okos, mert minden rosszból megtalálja a kivezetõ jó utat, s aki sosem fegyverrel vagy erõvel gyõz, hanem az eszével.
Mert bárki bármit elvehet tõlünk magyaroktól, akár az életünket is, de hitünket soha!
Az igaz magyar sosem feled hinni és tudni célját és az ahhoz vezetõ utat.
Az emléknap miatt történt a párnapos téma kiegészítés...
(ami junius az június)
nem figyeltem...pedig szoktam...jav.
New Wave albumok
Attól, hogy én azt mondom, hogy nagyon sokat tehettek arról a magyarok is, hogy ez így történt még nem vagyok hazaáruló, ahogy egyesek erre azt mondanák. A környezõ népeket is lehet érteni, õk csak azt tették, amit egyébként a helyükben mi is tettünk volna (még az "ún." szlovákok is). Az akkori nagyhatalmak vezetõi kétségtelenül bûnösök voltak, de bocsánat, hogy ezt mondom: szerintem ez már késõ bánat, az utódok nem tehetnek az elõdeik hibáiról. Max. elismerhetik, hogy bizony bûnt követtek el, nem is kicsit. De az élet igazságtalan, mert nem a mesehõs gyõz, hanem aki erõsebb és az érdekeit és a helyzeti elõnyét jobban ki tudja használni vagy akár a furfangját stb.
Szóval annak ellenére, hogy magyarnak lenni nem azt jelenti, hogy Árpád apánk génjei vannak bennünk (mert az már itt senkiben sincs - jaj minõ felismerés! -bizony mindenki összevissza van keveredve ez tény és benned is van valamennyi "ún." szlovák is), magyarnak lenni egy lelki dolog, egy sorsközösség.
Szóval mielõtt még akárminek neveznének elmondom, hogy nekem is mindkét nagyapám harcolt a fronton a második vh-ban, az egyik meg is sebesült, mindkettõ hadifogságba esett, de haza tudott jutni és hál' Istennek egész szép kort értek meg. Nagyon sok mindenen átmentek, de sosem hallottam õket keseregni a múlton, mert büszkébbek voltak annál.
Én nem utálok senkit azért, mert román, szerb vagy "ún." szlovák esetlek szlovén - az embert nézem a másik emberben, nem az ellenséget.
A magam részérõl annyit tudtam tenni, hogy június negyedikén ellátogattam az egyik trianoni határunkhoz és leköptem.
Ennyi most, ami eszembe jutott és nem is akarok ilyesmirõl többet szót ejteni.
(ja, a junius az június - magyarul)
imo :) science fiction is science fact
Ami megtörtént, az megtörtént...szerintem nem mehet(t)ünk el az események mellett szó nélkül.
Még egy pár napig lesz "b" téma - hátha elmondja még valaki a véleményét - aztán csak a New Wave, ha már zenei topikról van szó.
imo :) science fiction is science fact
Freak like me
jav:
a revíziót nem tartom valószínûnek.
(bár mindenképpen érdekes volna)
A kormány ünnepre hív, vagy szólít, vagy ilyesmi...
Hogy mit lehet ünnepelni egy csonkoláson, nem tudom...
Õk ünnepelnek, pedig inkább a románoknak, az osztrákoknak, azt ún. szlovákoknak, a szintén ún. szlovéneknek, a szerbeknek és a horvátoknak ünnep ez...nekünk gyásznap...a súlyos mély gyász napja.
Emlékezzünk, hogy mit tett velünk az a híres Európa, de ne feledjük a kunbélákat sem, meg a zsi...(ráf)okat sem...
Azokat se feledjük, akik a Történelmi Magyarországért megtettek mindent, amit megtehettek...Attilától Horthyig Miklósig...
Aki teheti nézze meg a "Horthy a kormányzó" a Trianon" a "Vérzõ Magyarország" a "Kitalált középkor" és az "eredetünk és Õshazánk" címû filmeket...nagy része a legismertebb videomegosztó oldalon fellelhetõ.
Nem vagyunk aljanép, nem vagyunk szolganép, nem vagyunk senkitõl sem rosszabbak...csak azért mert örökké azzal kell szembesülnünk, hogy a Kárpát-medence másnak is kell(ene)...
Magas kultúrából származó igen értékes nép a mienk, legyünk büszkék erre...
Én nem ünneplek, nincs mit!!!
Hátha hamarosan örülhetünk a székelyföldi és a vajdasági autonómiának.
Legalább ennyi lehetne...a revíziót nem látom valószínûnek.
Siklósi és Hontvári szerint a Madness zenéje közelebb áll a New Wave-hez.
Talán társadalomkritikus mondanivalója miatt is.
A Madness nem csak sántikálós zenét tud...és csinál.
A "Night Boat To Cairo" az 1979-es "One Step Beyond..." albumon található.
Egy hihetetlen sikeres lemezrõl van szó.
A UB 40 nálam nem játszik...talán Bigivan egyik favoritja...