New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De a címadó dal az album legjobbja, a remix is.
imo :) science fiction is science fact
L42 - Sirens
Ha már a magyar underground, punk nem hoz lázba senkit, esetleg akit érdekel meg tudom osztani Boy George, Erasure új albumát, és akkor vissza a new wave-hez (?)
Gary Numan_Splinter (Songs From A Broken Mind)2013
01 – I Am Dust
02 – Here In The Black
03 – Everything Comes Down To This
04 – The Calling
05 – Splinter
06 – Lost
07 – Love Hurt Bleed
08 – A Shadow Falls On Me
09 – Where I Can Never Be
10 – We’re The Unforgiven
11 – Who Are You
12 – My Last Day
Innen
vagy:
innen
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
http://isohunt.com/torrent_details/523290861/Gary+Splinter+%28Songs+From+A+Broken+Mind%29?tab=summary
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
részemrõl a punk - mivel sem zeneileg sem ideológiailag nem tudom begyömöszölni olyan kategóriába amelybe maradéktalanul beleférne - ezért marha egyszerûen annyit jelent: CSINÁLD MAGAD!
ez volt 77'-ben angliában is a nagy lázadás lényege (és késõbb idehaza is): fogj hangszert, írj szöveget, add elõ! ennyi. gondoljatok csak a fanzine-korszakra, amely szintén a punkból nõtt ki, és ugyanezt a csináld magad mozgalmat vitte tovább, csak az újságírás/szerkesztés szintjén.
valamelyik angol punk csávó mondotta annak idején a közönségnek:
- a legtöbben sokkal jobban csinálnátok, mint mi, csak kurva lusták vagytok!
szóval nekem ez a punk, nem zene stílus, nem politikai ideológia, nem taraj, biztostû és kutyanyakörv, hanem egyfajta hozzáállás.
persze lehet (sõt legyen) is rendszerkritikus, mert az már csak magánvéleményem, hogy az okos ember mindig ellenzéki, mert számonkér (nem is szeretnék jobban belemászni a politika nevû trágyadombba).
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Elõvettem, feltöltöttem, utánanéztem, és csodálkoztam.
Mennyire jó még mindig ez a zene 2013-ban.
Egy régi interjúaz énekessel.
Albumok:
Válogatás
albumok (1991)
Amúgy nem hinném, hogy velünk gond lenne. Hiszen a punk zene eleve nem is magyarországról ered.
Biztos vagyok benne, hogy azért van (még) kisebb nagyobb tábora a punk mozgalmaknak is. Mint ahogyan vannak (még) rock kocsmák, vagy épp blues kocsmák is. Az igazi persze az lenne, ha a hazai pub-okban lennének punk klubok...folyatva az angol hagyományokat..nem?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
A magyar punk, az igazi fos-rock ellen fellépõ (nyilván angol/amerikai mintákból építkezve) zsigerzene az amit hiányolok. Tudom, hogy nem igazán van épkézláb hanghordozó ebbõl a korból - tudjuk miért.
A tatai rocktanácskozás is inkább az öregek árulásáról, mintsem valamiféle megegyezésrõl szólt.
A korszak elmúlt kb: 1985-87 körül. (a szokásos 4-5 év csúszás itt is meg van)
A lázadó tinik felnõttek.
Nagyon nagy kár, hogy a korabeli középiskolás bandákból/-ról nem maradt szinte semmi.
A zene átalakult. A fejek kitisztultak...úgy ahogy.
Azt gondolom, hogy a magyar punk hõskorára jellemzõ vonások, már nem tapasztalhatóak a Lyuk-as zenekaroknál.
Az a zene már nem érintet meg annyira...sõt.
Az "õrült" Pajor Tamás és több kollégája megtérésével gyakorlatilag az "õsi" zene és szöveg meghalt.
(A korábbi az életmódja meg õt ölte volna meg...valószínûleg)
Látom itt az Escalatort megemlítve...ez csak valami véletlen folytán keveredhetett ide, mert ilyen gyatra Front 242 copyt még soha sem hallottam. Ettõl már csak a Digital Scream nevû borzalom van lejjebb.
Vicces, hogy az a zene ami ellen a punkok lázadtak pár évvel késõbb újra csúcson volt. (P. Mobil, LGT, Omega...)
Találtam néhány számomra érdekes/értékes bandát, de azt hiszem azok a bandák akiket a Bahia, vagy esetleg más késõbb ki mert adni, már inkább pop(osabb)zene volt...
Ha tévedek olyan is van.
Szerintem uv kolléga (lényegében) egyetértene velem...
Remélem mások is.
Magyarországgal valami baj van...
Ez inkább egy ország magyaroknak...
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Albumokat is kapunk 😄
Na nem baj, nesztek:
KÕNIGH PÉTER
Baby Line - Koncert (Fekete Lyuk) 1990
Hevesi Tamás 1978-ban megalapította a HeHaKi - Japánszky 80 nevû kollégiumi formációt, új számait (Csalódás, Te csak…😉 viszont már az 1980-ban alapított Névtelen Nulla zenekarban énekelte el. A zenekar, melynek tagjai Erdõs Péter, Fábián Tamás, Gyuris Róbert és Hevesi Tamás voltak, több országos sikert ért el. A zenekar 1983-ban elõször Szegedre, majd 1984-ben Budapestre költözött, ahol 1985-ben kiadták az elsõ stúdiófelvételeket, melyek címei Esernyõ és Miért? voltak. Ez utóbbi felkeltette a szakmabeliek figyelmét, így elkészíthették elsõ kazettájukat, mely az Elsõ lépések címet viselte.
A Fábián Tamás–Hevesi Imre–Hevesi Tamás–Ürmössy László-négyes ezután új lehetõséget kapott Victor Mátétól két másik felvétel elkészítésére a Magyar Rádióban. Ezek voltak a Diadal (Csíkos napernyõ címen vált ismertté) és a Jeremy. A hatalmas sikereket elért zenekar számára újabbnál újabb lehetõségek adódtak, mígnem 1987-ben megjelent a Névtelen Nulla elsõ lemeze Jeremy-I-II címmel. Néhány tagcsere után a Juhász Lászlóval és Köles Istvánnal kiegészült formáció a magyar könnyûzenei élet egyik meghatározó együttesévé vált.
1989-ben egy négy órás búcsúkoncert keretében a Névtelen Nulla együttes elbúcsúzott az országtól.
Névtelen Nulla - Jeremy I.-II (1987)
Névtelen Nulla
(Streamloadforum.hu)
Gémes János, vagy Dixi(ahogy mindenki nevezte), a hatvanas években lett Budapest szerte ismert, kultikus figura. Experimentális költõ, non-stop performer, aki haláláig volt különleges szereplõje a budapesti szórakozóhelyeken lezajló szokásos esti cselekményeknek. Szabad volt akkor, amikor mindenki rabnak érezte magát. Extatikus, szürreális, nyelven repítette verseit a szélbe. A beszéd az esztétika és a szellem kifejezõdése lett, a nyelvet arra használta valaki, amire való. Mámorban, extázisban szavalta különös szövegeit. Látnok, jós és sámán volt. Valami vezérféle, huszadik századi Szókratész, kicsit olyan, mint egy vándorprédikátor, akit követnek a tanítványai.
Dixi - Sötétben káprázó jelenés - DixiLemez (2009)
Dixilemez
(streamloadforum.hu)
Nyaralgatunk, nyaralgatunk (legalábbis az asszony meg én 😊 de azért estefelé átfutok pár régebbi hírt...
Annak idején még a sulis korszakomban lelkileg mindenképpen punk-nak tartottam magam. S persze a volt akkori tanerõ is annak tartott, mikor lecsavart egy egy sallert valamelyikük, miközben a "hülye pánk"-jelzõt is rám sózta 😄
Mit nem adtam volna akkortájt egy olyan jó kis angol suliért, amirõl nemrég olvastam:
Cigi, motor, zene.....jeeeeee 😊
Amúgy az idõ szép, Zemplén Kalandpark libegõstõl, bobostól meg volt,
az élet "hepi"....szólt egy hapi 😄
Vidám nyarat gyerekek!
Álomgyár - Álomgyár (1988)
01 hova_menjek.mp3
02 biztonsag.mp3
03 biztonsagizar.mp3
04 csokkisasszony.mp3
05 fekete_csodak.mp3
06 ma este.mp3
07 pa_pa_pa.mp3
08 tango.mp3
09 jeruzsalem.mp3
link
Jelszó/pass: sztrimi
Nincsenek szavaim..<#nevetes1>#nevetes1>
A banda meghatározó személyisége volt (1985 után) a spiccesen hörgõ hangú Bajtai Zoltán, alias Barangó.
A hatósági szigor miatt csak szûk körben reprezentálódhattak a punkok.
Például a (soponyai helyett) süttõi total '87 rendezvényen, ahol a Qss sem kussolt😊
Totya a Marina Revue-ben basszusozott 1984 és 1985 között.
Papp Györgyöt is "foglalkoztatta" a Marina Revue...
1981-ben alakult punkzenekar. A kortárs punkbandákhoz képest igényesebb produktumuknak köszönhetõen, az 1982. évi középiskolai rockseregszemlén sikerrel szerepeltek.
Demóelvételi lehetõséget kaptak egy KISZ-pályázaton, még az IM-ben is cikkeztek róluk. Mégis hamarosan - a többi középiskolás zenekarhoz hasonlóan - feloszlottak.
Sokszor voltam már Nagy Feró koncertjén, nagyon jó elõadó, és nagyon profi. Jó hangulatú koncerteket szoktak csinálni, valószínûleg az is az volt. Viszont azért maradt meg bennem, mert nagyközönség elõtt (BS)szerintem itt debütált a Sex action, és a Kispál is. Még az sem kizárt, hogy rájuk inkább kíváncsi voltam, mint Feróékra. Akkor õk még viszonylag ismeretlenek voltak, jó ugródeszka volt a ricse elõtt játszani. Persze tehetségesek is....
Elég sokáig élnek a linkek, tehát érdemes is. Van ott olyan linkem, ami már 2 éves is elmúlt és még él<#eljen>#eljen>
Még kb. negyed óra....<#csodalk>#csodalk>