New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az M3-on volt hétvégén a Metronom '77 , itt lehetett hallani.
Ismertem a dalt, csak sose gondoltam, hogy Illés, főleg a női énekhang miatt...aztán tessék!
A verseny tisztára olyan volt, mint az Intervíziós buli, kapcsoltak különböző városok kultúrházait, és iskoláit, az ott lévők meg bemondták a versenyzők szerintük elért pontszámait.
Voltak ám dalok..
Asszem szombaton lesz a 3. elődöntő, ha már több oknál fogva lemaradtam a majd' 40 éves eseményről, most bepótolom.
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Illés - Boldog város (1977)
De nem akarom a magyar zenével szét OFF-olni a topikot, szóval jöhet a new wave.
(Az "alternatív zene" kifejezést egyre több akkori zenész nem érti, sőt nem is tartja magát annak. A "Húzós" című műsorban a múlt héten (Rónai Egon műsora az ATV) Müller Péter Sziámi volt a vendég, és Ő nem tartja, tartotta magát soha alter zenésznek. Sőt a többiek: (Bernáth Atom, Zénó, Kőnigh, sem tartották magukat azoknak) Szóval inkább hívjuk ezt az a "mozgalmat" zenei stílust UNDERGROUND-NAK, az talán hitelesebb.
Visszatérve a MILL FAV-hoz, Kreutz Laci az összes felvételt megosztotta velem (én pedig mindenkivel aki pár évvel ezelőtt még olvasta a blogomat), voltam én is több koncertjükön, tényleg nagyon jó kis zenét csináltak. Sajnálom, hogy Ők sem érték el azt az ismertséget amit megérdemeltek volna. Már csak a nevük miatt is.
MILL.FAV
és egy szép szerelmes dal:
Ö
Ma melóba menet a hallgattam a Millenniumi Földalatti Vasútvonal innen-onnan származó (főleg sztrimis) dalait.
Voltak pillanatok amikor elvesztem, sehogy sem értettem mi a fene ez.
Végül is egy-két szexuálisan túlfűtött, illetve teljesen elmebeteg darabot leszámítva jól szórakoztam.
Őket a Satöbbi zenekarhoz tudnám hasonlítani, legalábbis pályafutásuk sikerességét/sikertelenségét illetően.
Nyomtak, játszottak teljesen sok helyen, de az igazi befutás nem sikerült.
Mondjuk az Almássy téren volt klubjuk....
Kicsit elmásztam innen, "nagy" lemezjátszó keresgélésbe kezdtem.
Találni még nem sikerült, a Bakelites kollégák idegeivel játszom....
Eddig sem éppen a mai világ zenei kultúrájában lubickoltam, de most totális a hagy hátraarc.
Kazettás magnó beszerzés (Hornyphon TR 6841), hozzá kazik....totál elmebetegség....tök jó.
A lemezjátszó kicsit nehezebb téma, bár lemezeket már elkezdtem gyűjtögetni hozzá.
Már van 4!!!<#nevetes1>#nevetes1>
Az Új Hullámos zenéhez, kazettás magnó, és lemezjátszó dukál.
Kár hogy "összeomlott" az előző SG, azt sem tudtam mi as szart kell csinálni, hogy visszajöjjenek a dolgok.
50x kértem segedelmet, és még így is, messze nem olyan, mint Brekié, de remélem nem a külcsin lesz a fontosabb.
A flag counter visszaillesztése az külön elmebaj volt...ezért nullázódott.
Lényeg a lényeg megyünk tovább.
HURRRRRRÁ!
Remélem mindenki kinyaralta magát....
"Szezonnyitó" zene? Hmm?
Jó nyaralást Neked is!<#integet2>#integet2>
Több viszontagságon átment már ez (nem beszélve a "másik") a topik.
Volt itt World Music, Mash-up/Remix, New Wave.
Az a helyzet, hogy az új hullámos zene, nagyon érdekes téma - lenne - DE, nem így. Igazából engem érdeklõ és általam ismert zenékkel foglalkozni egy idõ után elég unalmas, illetve teljesen kihívás mentes.
Az új hullám ún. mainstream vonalát szerintem oda-vissza kétszer végigjártuk itt és a másik topikban is. Ismételgetni már se kedvem se semmim nincs.
Olyan dolgokkal szívesen foglalkozom amelyek ismeretlenek, hovatovább teljesen idegenek a számomra, mégis van bennük valami olyan delej ami nem engedi, hogy elkerülje a figyelmemet.
Olyan impulzusra van szükség ami a kommersz zenék spájzba juttatásat eredményezi.
Lehet itt irkálgatni a Kajagoogoo-ról, a Duran Duranról meg a többi, igazából 1-2-3 évig topon lévõ akárkikrõl, hogy milyen állati jó zene, meg mekkora talentumok voltak....én már nem érzem ezt.
A "Welcome To The Eighties" címû film(ek) elég világosan igazol(nak).
Persze szívesen meghallgatom a tízes éveim közepérõl származó dalokat egyszer-egyszer, de már nem tud fõ motívum lenni.
Ez van.
A topik legelsõ verziója azt hiszem nekem meg fog felelni.
Világ zene, Világok zenéi, Zenei különlegességek a világ minden pontjáról.
Simán érdekesebbnek tartok, egy albán népzenei gyöngyszemet, mint a Depech Mode korai próbálkozásait. stb...
Még egy kicsit engedem a New Wave zenéket (annak az 1-2 látogatónak lehet, hogy mindegy is) aztán VÁLTOK!
Lehet, hogy nem lesz több olvasó/látogató, de a téma engem érdekel és ha másért nem is, a magam szórakoztatására keresek pl. belga ento-jazz bandát, kínai rap-elõ idiótát, mexikói tijuana zenészt....
Szép Estét!
Jó nyaralást mindenkinek!
Celebrate The Nun - Will You Be There
(Az õs Scooter)
http://www62.zippyshare.com/v/88992630/file.html
Enigma - Mystic Mixes II
http://www78.zippyshare.com/v/36230909/file.html
Sajnos nem voltak hosszú életûek, 1986-ban készült el a "Tyranny" címû, egyetlen albumuk.
A lemez dalai legalább olyan kellemes élményt nyújtanak, mint az alant elterülõ címadó szerzemény.
Kellemes hang, jó zene. Kár, hogy nem folytatták....
Régebben már találkoztam velük, de manapság lett igazi kedvenc!
Hauber Zsolt még mindig príma muzsikákat tud összehozni <#eljen>#eljen>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Feró karolta fel Õket, voltak többször is a Beatrice elõzenekara.
Somával egy iskolába jártam basszusozott az iskola zenekarába a +1 Szezonba, majd érettségi után a Kézi Chopinba ment, ami már akkor is legendának számított. Legát egy zseni. Magyarország egyik legjobb szövegírója, talán Geszti, Pajor hasonlóak. És el is ismerik egymás tehetségét is.
Elsõ Emelet
Nekem ez egy favorit tõlük .. :-)
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
imo :) science fiction is science fact