New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsés helyzet az összes albumukat megtalálod a youtube-on. Érdekes pont a hetekben kezdtem újra hallgatni őket. Teljesen rendben vannak még most is.
Ez ma is jó lesz, de kérlek Kedves fesd ki szebben
Ugye jobb így?
Itt nagyfiúk várnak nagykabátban a nagy lányokra
A nagylányok lassan kitipegnek a Nagykörútra
Egy vagy köztük ...
Újra játszol, újra élsz magányodról nem beszélsz
Hangok hívnak, visszatérsz
Nem szeretsz és nem remélsz
Imádom ezt a számot ... az ilyen estéket is feldobja mint a mai, mikor 9-ig itt döglök az irodában ...
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
----------
Nem tudom, de a prüntyögő zenétől falra tudok mászni.
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
1981 Speak & Spell
-Photographic
-Just can't get enough
-Icemachine
1982 A Broken Frame
-Leave in silence
-See you
-The Sun and the rainfall
Ha bárki megkérdezi talán ezek a kedvenc számaim DM-től .. persze a későbbi lemezeken megjelent dalaik között is vannak kedvencek .. Everthing Counts, Strangelove, Master & Servant, Black Celebration etc etc ..
Egyébként még a The Smiths-t szeretem nagyon ebből az időszakból .. Azt hiszem pont valahogy 80'-as évek elejére datálható a megalakulásuk .. This Charming Man, Rubber Ring pl ..
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Onnan már lavinaszerűen jöttek a többiek: Talk Talk, Duran Duran, Nena, Falco, Thompson Twins, Tears For Fears, DM, Alphaville....stb....
A Kajagoogoo (akkor) még csak tetszett, de az igazi lökést az ABC adta...
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.12. 18:35:01
A fáziskésés itt is megvan.
Az is igaz, hogy a KAJAGOOGOO jól eltakarta előlem a "napot"...
Akkor én még csak 12 voltam....
1-2 év múlva kezdtem csak el a "zeneszerzést".
DAF- ról, de még a Soft Cell sem hallottam 1983-ban.
A DAF-ról van már itt egy rövidebb értekezés itt
A Der Mussolini-t ajánlottam én is - kis kommenttel....
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.12. 18:22:34
Ez nem azt jelenti, hogy a DM nem tetszett, sőt a világ egyik legjobb zenekarának tartom a mai napig a DM-ot, de valahogy akkor egyedibb hangzása volt a DAF-nak. Már akkor is tetszett a german wave. TRIO, IDEAL, NINA HAGEN, DÖF.
DAF-t a mai napig szívesen hallgatom. Aktívak, de, sajnos ide még nem értek el.
1984 nyarán az építőtáborba a Star de lux kazettás magnómba 1 kazettát vittem csak: a oldal: DM: Speek & Spell, és b oldal: The B-52's Whammy albumok! A DAF kazettát, csak otthon halkan hallgattam nyilvános helyre nem mertem elvinni:
Der Mussolini
Akkor tört ki a Break örület, mindenki esténként breakelt a DISCOba, akkor még ezeket az előadókat nem nagyon ismerték. Nagy újdonság volt.
Minden tiszteletem a tiéd, szerintem az olvasók és a kommentelők 99%-a 40-en felüli, de legalábbis közel van hozzá.
A műfaj leginkább a 80-as évek eleje, közepét jellemezte, akkor mi ezt jól átéltük....
Örülök, hogy érdekel ez a téma...
Más volt a szöveg világa, hangzása, kinézetük. Ők voltak a magyar alter szinti-pop. Az első lemezük nagyon ott van.
Én egy szőlészetben dolgoztam (szakmában) és tisztára azt hittem, hogy most aztán olyan jól fogok keresni, hogy ihaj, de nem....
Látszódott itthonról az osztrák, meg a német dőzs, és vártam, hogy majd a nagy változás szele idefújja a nagy fizetéseket is....
A zenére szerintem nem jutott annyi koncentráció, mint pár évvel korábban, elsikkadt a közönség figyelme olyan előadók felett is, mint pl. Kentaur.
Szerintem azokban az években 1990-1992 csak egy igazán látványos, hangos sikerű zenekar volt: a Bonanza Banzai.
A punk kifulladt, magyar metál....hagyjuk, rock sehol, Bikini feloszlás előtt, Manhattan áhhh, R-Go...Sziporka elfáradt.
A régi öregek, meg állásokat vállaltak a zeneipar különböző részein.
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.11. 18:13:30
Na és a Digital Screamről mi a véleményetek ? <#hehe>#hehe>
A Banzai minden tekintetben több utcahosszal előttük járt. Nyilván az sem véletlen, hogy Ákos azóta is a magyar popzene egyik legnagyobb egyénisége...
A CPg-ről régebben már volt szó...
Ők munkásságukért ültek is....pedig nem voltak fasiszták, vagy neonácik...bár a hatalom ezt hallotta ki szövegeikből.....anarchisták voltak..
(Pol Pot megye punkjai című film)
Egyébként a CPg ma ia létezik....
imo :) science fiction is science fact
imo :) science fiction is science fact
Az a bajom a KFT-t felületesen ismerőkkel, hogy azon a 4 slágeren kívül nem tudnak róluk semmit.
Pedig....
Roppant szellemes darabokat tudhatnak magukénak.
Tea, Alkalmatlan vagyok, Nem sikerül kikúrálnom magam, Volvo.....sorolhatnám.
Laár András meg Bornai Tibor szerintem legendák...
Az utóbbi Vámos Miklóssal!!!!! készített tavaly egy borzasztó jó albumot...Kalózzene címmel
Nem Budapesten bringázol a melóba? Vagy nem a belvárosban?
Más is bekapcsolódhatna. A bubiba is.
Zebra Beat klub, Ráday Klub, Almássy tér, Kinizsi utca.
1984-1986
Kedvcsináló
A Cég
Szerintem teljesen jó mjuzik, ha akkoriban ismerem őket, lehet, hogy kevesebb Exotic-ot hallgatok ....
Van egy-két közepes nóta, de a művek nagy részét irónia uralja, néhol cinizmus....bírom.
Az Óceán 4 dalából csak a "Kuka Blues" amit érdemes volt (újra) meghallgatnom, 1981-ben külön pech volt számukra, hogy a KFT is indult azon a bizonyos fesztiválon.
Álomgyár volt a harmadik banda, A Céghez hasonlóan szellemes-szurkálós-néhol slágeres dalok....ez is jó...szerintem.
Külön vicces kategória volt, ahogy a Cserhátit kísérő zenekar egyik tagja csörgődobolt....
A zenekar neve: Beatrice, komoly zenész a későbbi nemzet csótány...
Egy évvel később már gondok voltak vele....nem tudom komolyan venni...a mai világban vállalt szerepe...hagyjuk.
Laci bácsi lemezboltjában 1,200.-