New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
imo :) science fiction is science fact
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Steve Askew:
Új felfedezés.
Ismert Kajagoogoo-rajongásom.
Sajnos le kellett élnem jó pár évet, hogy megtudjam - ez is a véletlen mûve - 1984-ben!!! egy másik (szerintem alkalmi) zenekar tagja, de inkább kültagja is volt....Nick Beggs!
A Private Lives-ról van szó.
Mit mondjak soha sem hallottam errõl a zenekarról!!!
Õk lennének:
Private Lives - From A River To A Sea
A Divine Soundstól a What People Do For Money, amit ismerek.
Hollandok, és ha máshonnan nem is innen rémlenie kell:
The Nits - In The Dutch Mountains
Legnagyobb véletlen, hogy beléjük botlottam 1987-ben.
Valami éjszakai mûsor volt, nem ment az alvás. Rádió be. És egyszer csak hallom ezt a brutál jó dalt. (Azon az éjjelen emlékszem még egy ütõs dal keltette fel az érdeklõdésemet a Divine Sounds remeke.
Õk mondjuk nem New Wave...)
Mostanában õket hallgatom munkába tekerés közben (egész pontosan a 80-as évek termését) és egész jónak találom. Van 1-2 fura kompozíció, de az belefér.
Még egy nagy kedvencre leltem:
The Nits - Sketches Of Spain
Egy súlyosabb darab is rendben van:
THE Nits - Port Of Amsterdam
Remélem elnyerte az olvasók tetszését ez a néhány dal.
Irány a lemezbolt😊
Üdvözlünk!
Mérföldkõ mindenképpen a White Feathers...
Razzia? Wave? Policolor? Õrs vezér terénél, a gyalogos felüljáró kõbányai lábánal?
A Solaris még mintha megvolna.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
DM. A prüntyögõs-éra bánthatta a fülét...szerintem.
A beat zene nem bit zene...Kraftwerk.
Ott aztán igazi (mai szemmel-füllel) sztárparádé volt.
Zalatnai, Zorán, Omega...
(Az mondjuk bántó volt, hogy Antal Imi láncdohányzása végig kísérhetõ volt)
Bár még mindig megtalálnak "idegenek", és kerülnek elõ igazi ritkaságok, akit érdekel figyelje (az indexen) a fórumot, valószínûleg hamarosan olyat mutatok, amit még senki sem hallott. (Csak hallott róla, hogy létezik).
Nekem a fõ "beszerzési" forrásom a 80's években a körúton az Oktogontól nem messze a Keravill hanglemezboltban volt egy nagyon jó barátom, Tõle mindent meg tudtam szerezni, vagy bakeliten, vagy átmásolta kazettára. A másik a Víg színház mellett a Solaris (Zsiráf), Ö tõle is sokat vásároltam, bakeliteket, késõbb CD-ket is, Nála volt minden, ritkaság is. Pl: Fred Scheider (The B-52's)CD, stb. Utána amikor beindultak a kereskedelmi rádiók 90's években a Szever Pali (CDBT)Ö is mindent meg tudott szerezni.
Ez a video Kóbor Jánossal meg nagyon jó, sok fiatal szereti és ismeri, amit meg a Depeche Moderól mond, az érdekes. Persze a Kraftwerkrõl nekem más a véleményem, de szakmai szemmel nyilván neki van igaza.
Ami az Illést illeti hallgattam õket is lemezrõl, van egy koncertalbumuk itthon. Jó.
Lehet, hogy megértem (mint a gyümölcs) a zenéjükhöz.
Mi számít "régi jó" magyar együttesnek?
Mostanában kattantam rá jobban (fõleg az utóbbi évtizedben) a régi jó magyar együttesekre.
Milyen fura, hogy olyan zenekarokat, zenészeket, elõadókat próbálok itt megmutatni, akikrõl a maguk korában még csak nem is hallottam.
Nemrég volt szó a Trisome 21-rõl.
Nehogy azt higyjétek, hogy elsõ számú rajongójuk vagyok.
Igazi életmûismeretem nem sok bandáról van, sajnos.
A 80-as években gyakorlatilag senkirõl semmit nem tudtam.
Szólt a zene a rádióban, vagy a haveroknál, azt jó napot.
- A korabeli teen-ager fogta magát levadászta rádióújságról a különbözõ zenei mûsorok track-listáját (már ha tudta mit keressen - ha keresett) és várta az idõpontot.
A B. Tóth/Komjáthy mûsoroknál pedig csak puding volt....ugye.
- Külföldi kapcsolatokkal bíró cimborától...átmásolta
- Elment a lemezboltba és ha drágállotta a kinézett darabot, vagy nem volt lemezjátszója akkor a kedves eladó felvette kazira..."töredék-pénzért"
"Ilyenek voltunk".
Kajagoogoo-összeesküvés elméletet gyártottam.
Elõször az "Island" lemez volt meg, utána a "Crazy People Right To Speak" legvégül a "White Feathers" (ez akkor kemény dió volt).
A Sugár Keravillban bírtam megvenni a Kaja albumot és nem értettem (információ híján) miért ez a nevük.
A figyelmes szemlélõ az "Island" oldalán lát egy Kaja 1 feliratot.
A "Crazy People Right To Speak"-en pedig egy Kaja 2-t.
És ekkor a kiskorú zenerajongó összerakja a képet...
Hitelességemet nagyban rontja, hogy 1985 és 1989 között "majdnem zömmel" Italo (esetleg Euro) Disco vadászattal töltöttem az zene(be)szerzésre szánt kis idõmet.
Nos, tényleg így volt.
A "felszíni" New Wave zenét ismertem és szerettem, de akkoriban nem nagyon jutott el a hallójárataimba a késõbb már istenített mûfaj.
Talk Talk, Duran Duran, Culture Club és társaik ismertek voltak.
Persze nem számról-számra, hanem a slágereik.
Talk Talk albumhoz nem is emlékszem mikor jutottam hozzá.
A Duran Duran "Big Thing"-jét Bulgáriából!!! sikerült beszereznem a méltán híres Balkanton kiadásában.
Falco = Rock Me Amadeus, Nenás lufi, cikis DM, rámtukmált Soft Cell, hallgathatatlan U2, élvezhetetlen heavy metal, nyivákoló Jimmy, egyszámos ABC, bomba sérójú Paul Young, láthatatlan Thompson Twins és.... DEN HARROW, DEN HARROW, DEN HARROW!!!! - a falon, a tankönyvekben, a tolltartón, a suliban non-stop, a levágott szárú farmeren....mindenhol.
Az SG-n meg megtudom, hogy átverés?
Le van ba**va, akkor is "Isten" volt.
És sorolhatnám.
Valószínûleg elõbb volt Krokus felvételem, mint The Fixx, vagy Information Society. Szégyen nem szégyen ez volt.
Magyar vonatkozásban még lesújtóbb a helyzet.
A magyar alternatív/punk/new wave/underground zenei élet teljesen "elkerült" engem.
Egy ismerõsöm adott Európa Kiadó (nyilván kalóz) kazettát.
Rajta a "Lehet" és a "Mocskos idõk". Ez alighanem a Love 82 produkció lehetett.😊
Talán még a Sex-e-PIL-rõl hallottam, de az nem tetszett...akkor.
Nos, R-GO-fan voltam...
Igazán mzsa kolléga és lelkes csapata, illetve u.v. az aki pontos tájékoztatást tud adni a kor "földalatti" dolgairól.
Az Indexen, mzsa topikjában õrületek vannak<#eljen>#eljen>
A zenei fordulat(om) szerintem a internet-korszak beköszöntével történt.
Érdekelt a téma, csak lehetõségem nem volt...
Õ egy egoista barom.
A B-52's ismerõs?
Na õ az a mély hangú fószer, aki egyben zenekarvezetõ.
1984 körül szóló albumot adott ki.
A zenekar leállt.
Schneider marhaságai és az egyik tag halála miatt igazán csak 1989-ben tértek vissza a zenei "vérkeringésbe".
Fred Schneider mindezek mellett/ellenére szenzációs, ritka nagy fa**, jó értelemben - ha van ilyen.
Igazából nem tudok róluk semmit...ami egyébként nem csoda.
Amikor jobban el kezdtem tanulmányozni Siklós András és Hontvári László alapmûvét, akkor tûnt fel nekem az a néhány sor amit a zenekarról voltak képesek összeszedni.
Akkor még nem mondott nekem semmit a 4AD lemeztársaság sem.
(Innen egy kazal zenész/zenekar lett ismert)
Gyakorlatilag zenei katyvaszként jellemzett "banda" fel keltette az érdeklõdésemet.
"Zenei koncepciójuk alapja a beszéd és a ritmus végletekig monoton szintézise, melybõl montázsszerûen emelkednek ki idõnként a környezet neszei, zajai" - vélekednek a szerzõk.
A leírtak alapján akár egy Colourbox vs. Art Of Noise feat Test Department történet is kijöhetne - gondolhatná a sok zenebarát.
De...NEM!
Egyébként nagyon sokáig csak ez a pár sor jutott nekem a Cindytalkból.
Vágyódtam, vágyódtam úgy meghallgatnék egy dalt.
Nem, nincs sehol.
Aztán egyszer csak lett...persze nekem sem volt katartikus az élmény...elsõre...sem
Ez valami brutális "zene".
Meglehet kedvelni, de a kevésbé kitartó hallgató hamar elpártolhat a berlini skótoktól.
Jó ismerkedést.
Több albumuk is ismert.
Számomra az 1985-ös elsõ LP, a "Camouflage Heart" a Cindytalk.
Nem hiszem hogy attól kéne félni, hogy nem szólnának már jól a dalaik mostani hangzásvilágra átültetve. Menczel és Hauber írta pl a pár éve megjelent Bonanza DVD-k átvezetõzenéit is.. :-)
De lehet, hogy ez a legjobb is.
Ákos "versei" szolgálnak alapul, zenélni meg sokan tudnak...
Fölösleges lenne Menczel és Hauber egy Kovács Ákos show-n.
Persze buliból is megtörténhetne...csak azok a dalok már nem úgy szólnának, sajnos.
'95-ben búcsúztak el a közönségtõl?
Az bizony 19 éve volt.
Azok az idõk úgy voltak jók....ahogy.
Ja ha már Bonanza, 3 évvel ezelõtti szerencsétlenkedésem: link
Nevetni ér :-D
De a szöveg jó! <#nyes>#nyes>
Üdv újra itt...
...most már leszek, szerintem folyamatos(abb)an.
Látható, hogy bõ egy hete Musachy cimborámmal tartjuk a frontot...
elõtte meg....hú-hú.
Remélem a "régi koll"-ok visszatérnek, egyébként szívesen látnám Wescone-t is.
Hadd szóljon.
Közel sem olyan jó mint a lemezen levõ, de azért érdekes :-)
Õket kicsit bõvebben szeretném taglalni....persze ha találok infót.
Jó, ennyit a "halottról"...