3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
mrmzsa #2383 Nem tudsz egy letöltési linket a This is it-hez?
Amit én találtam onnan nem sikerül letöltenem.
This is it
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.20. 20:17:33 -
TYIA-2 #2382 Ja, láttam... -
mrmzsa #2381 Infók, képek, zenék, videók. Hallgatni:
Personal Effects -
TYIA-2 #2380 Mondtam, hogy van a szütyőmben.... -
mrmzsa #2379 Azta ku.... Grandiózus.
Micsoda hangzás. Nem ismertem, köszönöm.
-
TYIA-2 #2378 Van egy 1982-es EP -is.....
erről egy dal:
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.19. 17:51:06 -
TYIA-2 #2377 -
TYIA-2 #2376 Érdekes zene, érdekes kiállás.....
Lüktető ritmusok, fémes gitár, titokzatos hang, éteri szaxofonjáték...
Remélem sokak tetszését elnyeri a Personal Effects muzsikája.
Én az 1984-es "This Is It " albumot ismerem
Ezen kívül van néhány kiadványuk:
Az 1985-ös "IT'S DIFFERENT OUT THERE"
Az amerikai kiadású "MANA FIESTA" 1986-ból
Egy 1987-es filmzene "90 DAYS IN THE PLANETARIUM"
Sikerült egy EP-t is összehozni 1985-ben "BRING OUT THE JAZZ" címmel
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.19. 17:41:39 -
TYIA-2 #2375 Elindult az Oldies Musiiiiiiiiiiiiiiiiiic -
mrmzsa #2374 Remélem nem "ex", nem tudok róla, hogy vége a B-52-nek, csak az énekesnőjének a szóló albuma. A Mister Sister tetszik jobban.
-
TYIA-2 #2373 ex-B'52? -
TYIA-2 #2372 Musachy is mutatott érdeklődést (remélem nem lépett le idő előtt).....jó lesz ez....
Már készül a totyik, ha teljesen kész lesz felvillantom:)
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.17. 17:40:10 -
mrmzsa #2371 Két új dal:
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.17. 16:59:56 -
mrmzsa #2370 A 70's évek (prog.) rock, blues, glam zenéjét én is nagyon bírom:
THE DOORS, Led Zepp, Cream, Deep Purple, Journey, Ted Nugent, Nazareth, Pink Floyd, Roxy Music, David Bowie, stb.
Szóval ha lesz topik, ott is számíthatsz rám.
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.17. 16:26:34 -
#2369 A kedvenceim : Santana, Cream, Floyd (még a Syd Barettal is ) természetesen a Stones és a british blues két nagy hulláma ! Igen, ezek Zenék mind ! Meg még az amerikaiak hozzá Részemről lássunk hozzá, akár .... :)
Pedig a 70-es évek discojában is van egy csomó klasszikus darab ....
Kérdés, hogy kettőnkön kívül bárkit érdekel-e ez, vagy csak egymást oktatjuk ?? -
TYIA-2 #2368 TUDTAM!!!!!!!!!!
AC/DC-től a The Allman Brothers Band-ig , Ginger Bakertől- az America-ig, Bob Dylantől az Electric Flag-ig......szóval.....ami belefér.
A '70-es évek Disco zenéjét kerülném csak.....
Nos?
-
#2367 A 60-as és a 70-es évek világa az én szakterületem, hisz a blues, a progresszív rock és az igazi Fesztiválok ideje volt az ! Bár azt nem tudom, hogy melyik stílusra gondolsz e topikban ?? -
TYIA-2 #2366 Volt a New Wave mellett World Music, Mash-up/Remixes......nem gond...azok az évek (1955-1979-ig) érdekesek lehetnek a zene fejlődésével kapcsolatban....ott is jól lelehet bányászni....
A modi topikban firkáltam erről... -
TYIA-2 #2364 Szeretetnék egy Oldie zenével foglalkozó totyikot....'50-es, '60-as, '70-es évek muzsikáival....
Érdekelne ez valakit?
A régi New Wave topikot szeretném átcsavarni.....még nincs kész.....
Ha nem variálják át akkor újat kellene nyitni, most bánom igazán, hogy fa**kodtam.....ez van! -
TYIA-2 #2363 Igen tudom....vannak egy páran akik újjá éledtek, csak a mai rettenetes zenei dömpingben fel sem tűnnek.... -
TYIA-2 #2362 Hello!!!!
Na.....Tessék
-
TYIA-2 #2361 Persze, hogy nem.....én nem is mondtam ilyet.
A prüntyögés volt a vezérmotívum....a korai DD szinti szekciója elég jól prüntyögött:))) -
mrmzsa #2360 A Duran Duran nem (volt) szinti pop együttes.
Közelebb állnak a new wave-hez. New Romantic (pop).
-
mrmzsa #2359 Köszi. -
Biatomi #2358 szia Tya!
Például::::
-
#2357 Tegnap már fáradt voltam folytatni, de azt még el akartam mondani, ha már szóba került a P.E.,akit azért még ne temessük el, a múlt évben véleményem szerint a laza ~30-as jubileumára egy olyan albumot dobott össze, ami nem csak, hogy tisztességesen megállja a helyét, de nem sok zenekarnak sikerülne úgy 3 évtized után.
Most idevetem mazsolázni.
Pseudo Echo - Ultraviolet DOWNLOAD
-
TYIA-2 #2356 ja -
#2355 akkor tökmindegy!
-
TYIA-2 #2354 A Funkytown nem csak a Pseudo Echo-tól tévedés.....számomra. Egyszerűen utálom.....ez van.....
-
TYIA-2 #2353 Ugye, hogy ugye:) -
#2352 Hát ez tetszik, remek, ötletes verzió! persze csak mert a jazz-t is szeretem, igaz, csak keveset.
nekem a funkytown-jukkal sem volt soha gondom, igaz, akkortájt nekem k annyik is voltak csak, a rádióból is az folyt csak nonstop. -
TYIA-2 #2351 Véletlenül meghallgattam a Pseudo Echo - melyről már szerintem szóltam, és kiderül rólam, hogy a "Funkytown" feldolgozás óta nálam kegyvesztettek - "Living In A Dream" című dalának egy érdekes verzióját....
Majd, ha "nagy" leszek belinkelem újra.....
https://www.youtube.com/watch?v=UgWeZofwakM
-
TYIA-2 #2350 Prüntyögésnek azt szoktam nevezni (a régiek tudják rólam) amikor a kis Casio szinti hangzását hallom.....persze nem az, de tök olyan.
A DM teljes első albuma ilyen....nekem....vannak itt olyan zenebarátok, akiknek ez a DM etalon...nem vagyunk egyformák.
Ugyan ez a helyzet a Duran Durannal, a Soft Cellel....stb -
TYIA-2 #2349 A DM-et kb 1990-ig bírtam követni....aztán elvesztek.....számomra....is:)
Én is szívesebben hallgatom a "szintisebb" dolgokat, bár az "elődök" is fontosak: Talking Heads, Clash, Ramones, Johnny Rotten Művek....
A Blondie-t nem szeretem, de el kell ismernem mérföldkövűségüket a műfajban. -
#2348 az is igaz, hogy egy 82-es DM és egy 86-87-92-es között hatalmas a különbség, de abban mindegyik egyezik, hogy prüntyögnek! -
#2347 enélkül is értem én, akkor úgy mondom, az én értelmezésemben a new wave onnantól "new", hogy megjelentek az első prüntyögők!
a punkos, rockos behatás nálam ebbe sehogysem fér bele, és nem is szeretem.
a rockot sok önálló formájában igen. a változás pedig természetes, de az alapjegyek azért meg szoktak maradni, de hogy pl. a DM hová torzult a sok év és sok "anyag" után,az nálam nem stílusfejlődés, csak a beleöregedés, belefásulás jele! -
TYIA-2 #2346 10 év az tíz év.....bármilyen stílusnál rengeteg a változás, még ha sok esetben fejlődésről nem is beszélhetünk:))) -
TYIA-2 #2345 Erre nem könnyű egy rövid mondattal válaszolni...én legalábbis nem tudok.
A Blondie 1975-től volt aktív....a punk-ból, a rock-ból és a pop-ból táplálkozó zenéjük 1982-ig amúgy is sokat változott, nem beszélve, hogy ők amik...(amerikaiak)
Az európai New Wave evolúciója során sokkal nagyobb teret kapott a szintetizátor...a chip-zene.....Ha megfigyeljük zömében a 80-as évek legelején alakultak a "prüntyögős" zenekarok : DM, Soft Cell, OMD, Kajagoogoo....sorolhatnám
Természetes a változás....fejlődött a technika, a média is "megőrült"...MTV
A '77-es Blondie tök furán hangzik a '81-es mellett ----- csak úgy, mint ahogy a korai DM köszönőviszonyban sincs, MÁR a Black Celebration album bármelyik dalával.
Fokozhatom, de szerintem már érted.
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.15. 20:08:44 -
#2344 ha nem viccesen nézzük,akkor is elég nagy a kontraszt zeneileg is egy 82-87 közötti new wave zene és e között a Blondie szám között. -
TYIA-2 #2343 Úristen!
Viccnek jó..........