3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
#2876 -
#2875 Nos, az első New Order album a "Movement" meglehetősen kísérletezős darab....alig énekeltek az akkor gyakorlatilag Curtis nélküli Joy Division tagjai...mert az ő stílusa eléggé egyedi volt....igazi zenei csemege a "Movement"..... -
#2874 látod,ezt nem tudtam, de jól tették, hisz az már a pop-os new wave,ami már itt-ott vagy később átcsúszik a synthpop-ba is. ezeket már jobban szeretem.
"A punk "beleszelídült" a new wave-be.." alapvetően én is hasonlóan határoztam meg, de én a szelíd punkot sem szerettem annyira, szelidülhet felőlem bármilyen stílusba, egyszerűen nekem a punkos beütés nem harmonizál. azt nem fejtem ki, hogy miért,mert igazából nem lényeg. mindenesetre vannak a korai new wave-ben is olyan zenék,amik mellett én sem megyek el.
-
#2873 Weird Al” Yankovic egy ideje a műfaj királya...nemzetközi vizeken tuti...több Grammy díja is van...
Nem állítom, hogy a mi Petink...Yankovic hasonmás lenne....lehet, nem is ismeri....
Ma úgy néz ki Ő az önjelölt Móka Miki.....mindig volt/voltak ilyenek kis hazánkban....a popzene területén is....
Pl. A P. Mobil...a Szatyrock (asszem az Boros Lajosos) meg a Gúnya..meg a Neoprimitív ...Vogáék....IHM...meg egykét igazi hülye....Bakter Brothers, Police Brothers....Defekt Duó....My Cream..Szén...Rokker Zsolti....Füstifecskék....Galla Művek....most Peti van.... -
#2872 Hááát...azért ők is tovább léptek....New Order néven.... -
#2871 Egy ideje foglalkozom már ezzel a zene "műfajjal"
Oly sokszor beszéltünk már a jegyeiről....korábbi topik felállásokban.....nem is könnyű követni....néha jól megkevertem...
A lényeg, hogy ez a zene....bizony egyedülálló....nincs párja....és nem is nagyon állítható szembe semmivel....mint a punk....
már nagyon régen nem írtam ilyeneket....mert nem volt rá szükség....
A punk "beleszelídült" a new wave-be...mert az nem volt fenntartható.....a new wave...pedig tetszik, nem tetszik tényleg ma is érezteti hatását....A punk úgy 5 évig mindenképpen....de amit ma sokan annak neveznek.....elnézik a meghatározás lényegét.....
A punk nincs többé...volt...."tett" amit tett..hatott oda ahova hatott...és hatott oda ahova kellett....
Kifújta az úgy nevezett progresszív rockot....és a fáradt tatarockot....nézz körül egy csomó ilyen zenekar egyszerűen leállt...vagy csak bámult maga elé...mert nem volt kinek zörögnie...
-
#2870 a new wave nem rockzenei műfaj, de kétségtelen, hogy sok vállfaja arra alapszik, de igazából egy olyan kevert pop és rock zenei stílus,amiben fellelhetőek a 70es évek punk jegyei is és mivel ezen belül és ezen kívül is elég széles tartományban zenéltek,így sokszor magát a stílust is nehéz egyértelműen meghatározni,főleg ha valami hiányzik a felsoroltakból. nem is teszem, a punkot alapvetőn nagyon kevés kivétellel nem szeretem, ha a new wave populárisabb,akkor bejöhet nekem, ha meg rockosabb,akkor már legyen inkább progresszív rock (punk nélkül),mert az halhatatlan.
Joy Division - Heart and Soul
-
#2869 Merthogy miért is? -
#2868 Jó megfigyelő vagy.
Bár azért (ha már itt is megszólítottál) dobhatnál valamit a new wave témakörrel kapcsolatban is
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem képzelem magam okosabbnak másoknál, sőt...
..ami azt illeti, számos magamnál okosabb emberekkel is szoktam értekezni néhanap.
Szeretem, ha az általam gondolt, elképzelt dolgokat más szemszögből is megvitathatjuk.
Igen a szavakkal tűrhetően bánok (bár ezen a területen is ismerek nálam sokkal nagyobb koponyákat is),
akik (igen, kitaláltad) elég magas intelligenciahányadossal rendelkeznek.
Nem szívesen bántanék meg senkit, így igyekszem most óvatosan fogalmazni e területtel kapcsolatban:
Vannak átlag alatti, átlagos és átlag feletti intelligenciával rendelkező egyének.
Kapaszkodj meg, nem csak a zenei ízléssel lehet megbecsülni valaki intelligenciáját, hanem a humorérzékével is.
Egyik kedvenc (saját fejleszésű) tesztkérdésem a következő ezzel kapcsolatban:
"Szeva! Bocs, de nem veled találkoztam a múlt héten a menzán?"
Az erre a kérdésre kapott válasz alapján már sejtem is kit hová tehetek a skálán
...mondjuk olyasmit, mint például hogy az új hullám, (vagy new wave) egy rockzenei műfaj,
amely az 1970-es évek végén alakult ki, és az 1980-as évek közepéig élte virágkorát... -
#2867 Jobb is..... -
#2866 a la “Weird Al” Yankovic -
#2865 én azt figyeltem meg, hogy te túl sokat figyelsz meg másokból,vagy más dolgokból és abból is mindig valami olyan következtetést vonsz le,ami pont akkora arányban lehet igaz (valakik vagy eszmei hívők számára), mint amennyire nem. nagyon jól lavírozol szóban a gondolatok között,de a nagy kérdés, hogy ettől valóban okosabb vagy (az átlagnál) vagy csak annak hiszed magad?!
szegény petike!ez a nóta akkor is csúcs lett.
sok embert ismerek, eddig semmilyen összefüggést nem fedeztem fel az iq szintjük és kedvelt zenei repertoárjuk között. ez mondjuk legyen az én hibám,de amíg ki nem mutatják a pontos eredményt a brit tudósok,addig nem hiszek neked.
-
#2864 Nem lehet. És ennek igen egyszerű oka van..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagy általánosságban az embereknek igen különböző zenei ízlésük van.
Nem szeretheti mindenki P. Petit (sem).
Azt figyeltem meg (persze ezzel is lehet vitatkozni, hiszen nem figyelhettem meg mindenkit)
,hogy az emberi intelligencia egyenes arányban áll a zenei ízlésvilággal.
Vagyis minél intelligensebb valaki, annál többféle zenei stílust kedvel.
Egészen biztos, hogy ez nem mindenkire igaz,
így azt sem állítom, hogy aki mondjuk kizárólag italo disco-t, vagy rap-et, vagy csak metal-t hallgat, az nem lehet okos ember.
Természetesen lehet. Bár én ilyen esettel eddig még nem találkoztam
Ettől függetlenül, még hiszek benne.
Mármint abban, hogy egy nap Petike is nagy sztár lesz sokak szemében, és csak kis szálka mások begyében..
Mert a remény hal meg utoljára..
-
#2863 ugyan már!
latabár kálmán után, ahogyan tánczeneügyileg is kiderült nem csak a húszéveseké a világ! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#2862 ez kéremszépenalássan ZSENIÁLIS! zeneileg,dalszövegben,előadásban,vokálban is!
nem lehet petíciót indítani, hogy az összes szerencsétlen béna tehetségtelen magyar bóvlizenészt rúgják ki,az ilyenek,mint ez a Polgár Peti pedig kapjon sokkal nagyobb médiafigyelmet és támogatást?! -
#2861 Ezt csak spoiler alatt merem.
Hogy zenei és képi különlegesség, az hót fix
Láttam és hallottam én már sok mindent...de ez még nekem is durva
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Köszönet a multifunkcionális audiovizualizációs orgazmusért az alkotóknak
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.10.30. 11:50:27 -
#2860 "Vaszabi" Peti is bekeményített..
Ha ez nem új hullám, akkor semmi
Nagyon érzem! -
#2859 Nem ismertem -
#2858 Hangulatában? Hmmm?
-
#2857 A Sinner is jó.....örülök, hogy szóba hoztad...
Nem is olyan régen hallgattam...
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.28. 20:29:56 -
#2856 Nehéz kérdés....hiszen a New Wave építkezik szinte minden zenei vonalból....de mégis vannak olyan jelei ami, mint egy érzékelő...jelez, hogy igen ...ez...AZ -
#2855 Ez már már rock ballada kategória
Apropó, mindig is szerettem volna tudni, honnan ismered fel ha egy zene new wave,
ha például ilyesmi jellegű, mint ez?
Nekem egyébként tetszik. A Sinnerre emlékeztet, persze csak távolról..
Akik persze tudom, hogy nem új hullámos banda, de ez engem sosem akadályozott meg abban, rongyosra hallgassam a kazijukat 1987-ben...
-
#2854 Nyilván.... -
#2853 (nem) -
#2852 Bírom nagyon -
#2851 Lydon elképesztő energikus.... -
#2850 És ez?
PIL - One Drop
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.27. 18:31:14 -
#2849 Ez milyen?
Simon Townshend - Meet You
-
#2848 Szerintetek odaadnák nekem a totyikot?
Gyalázat ez a banner
-
#2847 dehogy vagyok magam alatt...olyan Szerelmes vagyok...amire még nem volt példa....
Nekem is megvan
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.27. 18:21:14 -
#2846 Jaj, ebből van kettő is...
-
#2845 Ne legyél már magad alatt annyira bakker.
inkább mutatok valamit, ami talán jobb kedvre derít:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#2844 Az Sg és az olyanok akiknek csak saját igazságuk van...kicsit elbizonytalanított...
Mi a francnak írok ide bármit is....tudod az egy db moniliás gyümölcs fertőz mindent....és inkább kidobattam magam, bár kicsit túl lőttem a célon...az igaz, hogy figyelmeztettem...
Mindegy...elmúlt...mindenki boldog....mindenki elégedett.... -
#2843 Én Ismerem a Wall of Woodoo-t, de nem szeretem....
Nem igazán nyert nálam...próbáltam befogadni, de nem ...csak úgy, mint Stan Ridgway műveit sem...
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.26. 17:49:06 -
#2842 Nekem is tetszik. Jó a hangulata.
Ellentétben a Motels nótával, bár ahhoz meg pont olyan hangulat illik
Ma ilyen mexikói rádiós hangulat uralkodott el rajtam...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!még mindig jobb, mintha az őrület uralkodott volna el
Bár azon sem kellene meglepődni.
Őrület (visszaolvasgatván) ami errefelé folyt.
Úgy látszik, ha kiteszem a lábam innen, az csak káoszt szül a megszokott rendben...
Ezt onnan látom, hogy csak egy zseni ismeri fel a rendet a káoszban -
#2841 Ez a Mexican Radio egész jó, nem ismertem. -
#2840 Én is örülök neked, de ideje lenne már végre valami új hullámos zenei dolgokról, eseményekről is fecserészni
Engem ugyanis itt inkább olyasmik érdekelnének, mint a mexikói rádióval kapcsolatban ez...
..és nem szeretnék (ide) olyasmi érzésekkel bekukkantani a jövőben, mint amiről 7 éve énekeltek a Motel-ék:
-
#2839 -
#2838 Üdv.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt van Bitva.
Nicklogója, kissé meghosszabbítva, betekintett a New Wave-ba
S lám ekkor ő mit lát? Pár régi cimborát.
Mindenki írja saját sorát, Bitva meg issza a saját borát
Elkerülni nem tudja ő sem a sorsát, körbeöleli most is a rokonság.
Kéretik tisztelettel, ne vegye zokon,
E pár kedves üdvözlő sorom.
-
#2837 Aha