3518

By Tyia

NEW WAVE 2.0

Újraindítva: 2016. 12. 01
Flag Counter

Különleges zenék, zenei különlegességek

a Föld minden pontjáról!

Kommersz Ede és a Család
  • Zephyr Retiring
    Ez a zene nekem is tetszik
  • Bitva
    Egy kevésbé ismert skandináv zenekar...
    Bár róluk ejtettem régebben pár szót.....de az ismétlés a tudás kedves édesanyja...

DeFilm

• Musachy
  • Bitva
    Háát......Sting hangjától átviszek bármilyen vastag falat.....McCullogh-ék beatleses zenéje sosem fogott meg....

Inkább ez....bár a hölgy már nem él...sajnos....

• Zephyr Retiring
    Akkor itt van egy Bitvának is, hátha ez jobban bejön neki:

És ha mégsem, hát akkor majd hallgatom én
  • Zephyr Retiring
    Ahány ember, annyi ízlés...
  • Musachy
    Szerintem bele, de Bitva asszem rühelli.
  • Zephyr Retiring
    Nagy kedvenc volt akkoriban ez is:

Belefér ez még ebbe a kategóriába?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.02. 17:40:29
  • Zephyr Retiring
    Haverom haverja volt. Én sem ismertem a buli estéjéig.
  • Zephyr Retiring
    Ez egy régi buli volt.
    Talán azóta felnőttem..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..legalábbis remélem....hogy NEM
  • Musachy
    Akkor mégsem ismert eléggé.
  • amaximus
    alsó hangon is, te egy nem semmi fazon vagy!
  • Zephyr Retiring
    Szerintem sem, de a vőlegényt nem lehetett meggyőzni.
    Talán ennek így kellett történnie.
    (i don't know...maybe..)
  • amaximus
  • Musachy
    Nem történt semmi. Én elhiszem.
  • Zephyr Retiring
    Az eredeti jobban tetszik. Csak a másnap beszélt belőlem.
  • Musachy
    Akkor mondhatjuk, hogy szar vicc volt.
  • Zephyr Retiring
    Így, hogy kijózanodva is meghallgatom, már nem is tetszik annyira
    A buli egész biztos durva volt...
    ..bár (szerencsére) ma még senkit sem láttam a jelenlévők közül..
    addig (míg többet erről nem tudok) felidézek egy 20 évvel ezelőtti pesti házibulit, amin ugyanennyire beállítottam
    A másnappal kezdem..átlibbentem a legjobb haveromhoz a buli utáni reggel (amiről szintén filmszakadás van a fejemben még ma is) aki azonmód amint meglátott, egy jól irányzott balegyenessel üdvözölt..
    (megjegyzem, ezt leszámítva az életben soha egy hangos szó nem volt köztünk)..
    Kérdem, ez meg mi volt?
    Ő meg válasz helyett, elráncigált a buli helyszínére, útközben felvázolta mi történt.
    Nagy vonalakban egy haver haverjának az eljegyzési házibulija volt (a Bonanza Banzay baráti énekes körtáncig még tiszta is a kép)
    ahol én bezárkóztam cirka fél órára a menyasszonnyal a kamrába, ahol csak ki tudja mi történhetett..
    én biztosan nem, a menyasszony esküdözött, hogy semmi..a vőlegény meg fel akarta bontani az eljegyzést..
    Mindenki bőgött, vagy kiabált (leginkább velem) én meg nem győztem mentegetőzni és azt sem tudtam, mit is mondjak, hiszen azt sem tudtam ki is a menyasszony
    Végül persze helyreállt a rend: a surmó vőlegény megcsalta az arát pár napon belül az exével, és felbontotta az eljegyzést,
    a menyasszonynak új udvarlója akadt, akivel ma boldog házasságban élnek és 3 szép gyerekük is van.
    A volt haver is megbocsájtott valamennyire, de azóta ő is megnősült (és ismerve Zef házibulis ismerkedési szokásait) az esküvői bulira már nem hívott meg.
    Mondjuk én sem őt az enyémre, de ez már más kérdés..és egy másik sztori..

• amaximus
    ezek szerint van az a pia mennyiség, meg hát azt is írta, semmire sem emlékszik, lehet ez is amolyan megfejtős sokértelmű (bitva meghatározásában: fárasztó) zefis poén akart lenni.
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.11.02. 17:26:02
  • Musachy
    Csak rá akart tromfolni valamivel. De akármilyen fura az ízlése Zefirelli barátunknak, azt már én sem hiszem el, hogy ez jobban tetszik neki, mint az eredeti.
  • amaximus
    nagyon durva lehetett az a buli, ha ez tetszik. én előbb lennék punk fan,minthogy ebbe akár részegen is beleszeressek.
  • amaximus
    ezzel én is így voltam,az elején még azt hittem, hogy ez valamilyen burleszk videó lesz ezzel a (biztosan direkt eltorzított) hanggal, de aztán beláttam, hogy valós és komolyan gondolják. a vokált ebből teljesen el kell távolítani, különben halláskárosiodást okoz vagy roncsolja a dobhártyát.beszarás.
  • Musachy
    A zene még csak-csak, de az ének... Ha még pár másodpercig hallgattam volna, biztos begolyózok.
  • Zephyr Retiring
    Nekem a Passenger féle változat most jobban bejön.
    Ezt betudom a tegnapi bulinak...
    ...amiből lényegében semmire sem emlékszem, kivéve a HP-ra és a sörre..
    magyaráztak valami rókáról is nekem a kertben..de nekem onnan már se kép, se hang..
    Azért az ügyeletre ma beugrom, piszkosul fáj a jobb csuklóm..

Ma felgyógyulós, másnaposságűző zenéket mutogassatok
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.02. 07:43:50
  • Zephyr Retiring
    Biztosan velem van a baj..
    ..de ennek melyik része vicces?
    Az, amikor a csajszik mutogatják a cicijüket, vagy az, amikor próbálnak kiparodizálni egy egyébként kellemes zenét?
    Egy pillanatra sem tudtam elmosolyogni magam.
    Lehet egy paródia obszcén is, de akkor már legyen igényesebb.
    Erre ne is válaszolj, úgyis tudom mit válaszolnál:
    ********lesz******rom*******
    És igazad is van

...úgyhogy maradjuk inkább az új hullámos vonalnál..
  • Bitva
    Pár évvel később Paul Young is a szájára vette....
  • Musachy
    Amúgy a kedvencem a Joy Divisiontől (mobilos felvétel):

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.11.01. 12:13:05
  • Bitva
    Ez így van....
  • Musachy
    Igen, de ehhez kellett egy tag halála és az, hogy már korábban megállapodtak, ha ez előfordul, akkor nevet változtatnak.
  • Bitva
  • Zephyr Retiring
    Ezt a Ramones-től ismerem, de mint látom ők csak feldolgozták.
    Akárcsak régi nagy barátod "Weird Al" Yankovic. Csak ő már My Bologna címmel
  • Zephyr Retiring
    Kíváncsivá tettél..
    Kérek bármit tőled, ami szerinted humor. Lehet zenei produkció, minivideó vagy film. Vagy amit viccesnek gondolsz.
  • Bitva
    És van 1979-ből a mi Sharonánk még ez is tetszik.....stb..stb..

• Bitva
    A humor és a fárasztás talán nem egy kategória...
  • Bitva
    Tévedsz.
  • Zephyr Retiring
    A "meg egy két igazi hülye" kijelentésedből arra következtetek, hogy nem bírod a humor semmilyen formáját..
    Tévednék?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.10.31. 12:01:41
  • Bitva
    Persze vannak kivételek...

Például a sokak által csak egyszerűen hülyéknek nevezett Flying Lizzards.....egyetlen monumentuma...:

• Zephyr Retiring
    Újra és újra elkápráztatsz zenei sokszínűségeddel
    Úgy vélem, a new wave annyira összetett és sokrétű zenei terület, hogy ki ki megtalálja számára a legmegfelelőbb jelzőt rá.
    Egy rövid sztorim ennek kapcsán, ha megengeded..
    A világ másik felén Ontario tartomány területén, Torontótól mintegy 100 km-re beugrottunk egy lakberendezési üzletbe szétnézni.
    Már már kinézelődtem magam és is, amikor egy csecsebecse polchoz tévedtem. Volt ott sellőalakú üveghamutartótól a színarany díszmozsárig minden, amikor erre bukkantam a sok (felesleges) kacat között:

Azért csendben megjegyezném, hogy ez a kiadványt, ebben a formában még a discogson sem találtam :) de ezt betudom az én ügyetlenségemnek

Számomra ezek közt is találni new wave előadókat, úgy mint az általatok említett Joy Division, vagy épp a New Order..
    Amit azonnal kiszúrtam rajta, hogy a Yaz nem Yazoo...se nem Yazz, ami meg amúgy is elírás csak
    Gondoltam csak elírták.. de aztán felhomályosítottak, hogy Észak Amerika területein ők csak Yaz.
  • Bitva
    De ezt már a régiek unásig "hallották" már....
  • Bitva
    Magam részéről a korai New Wave nem a kedvencem....talán köszönhető ez zenei ébredésem kissé kitolt időpontjának....ha a 11 éves koromat késeinek lehet nevezni....
    A Chip-forradalom korai szakasza nem érdekelt soha...így a Devo a Depeche Mode, a Duran Duran és igen a Kajagoogoo (egyes dalai....leginkább a "Too Shy").... szárnypróbálgatásaitól hidegrázásom van....míg néhány fórumtársam pont ezen időszak termékeiért "rajong"....de sorolhatnám....