New Wave 2.0 (by: Tyia)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit punk, kicsit new wave, de magyar, és nagyon jó:
Nem baj
Köszönöm megtaláltam, válaszoltam.
Musachy
Régen jobb volt...

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Ha itt nem látod az értesítést, akkor a fórum kezdőoldalon biztos megvan a főmenüben.

Hogyan/hol tudom elolvasni?
Bitva

Original registration: 2009. 05. 14.

Bitva
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ ami ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS - nek tűnik.

Bitva
Nem nagyon van hang. Ezt inkább érezni kell.

Bitva

Musachy
Mit jelent a mindenáron? <#whatever>

Privit nem szoktál olvasni?

Fontos, de nem minden áron.
Musachy
Hi, úgy tűnik mégse oly fontos a Dr. Beat... <#nyes>

Minimalista zene. Nem túl bonyolult. Említi a videóban a "Vermona" szintit, nekem ismerős a hangja, mert akkor ehhez lehetett hozzájutni olcsón szerintem volt mindenkinek ilyen, és pötyögött is rajta.
Lehet nem fér bele a new wave kategóriába sem, de tény hogy a 80's években készült szintetizátorral, szóval akár lehetne román szinti-pop is. Talán túl igénytelen vagyok, de nekem tetszik. Engem inkább a GM49-re emlékeztet.
Bitva
Kb. olyan zene lehet ez, mint a Szabó Győző-féle Lacht el Bahhtar.

Bitva
Na, nem is olvasni kellett.
Megnéztem.
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.01.17. 15:09:44

Bitva
Én el sem olvastam.
Mrmzsa linkjén finomítottam. De most már rá kell fanyalodnom a tartalomra is.
Gondolom, ha nem való ide, majd valaki törli.

amaximus
ettől fügetlenül épp ma reggel néztem meg én is, érdekes sztori,
attól függetlenül, hogy az atyai zsenialitást csak a téma adója mondta önmagáról, szokásos indexes és erősen túlzó, klikk vadász címmel, és némi -az idő múlásának és a körülményeknek köszönhető megbocsátható- önkritikai hiánnyal.
nem linkeltem volna ide.<#hehe>

"ez az alap ez, meg az adagolás" <#nevetes1>

Bitva
Egy magyar zseni a román zene atyja

<#papakacsint>
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.01.17. 10:16:24

http://index.hu/video/2016/01/16/most_talan_melto_helyere_kerulhet_romania_elkepeszto_magyar_zenesz-zsenije/

Nem sikerült rendesen beillesztenem, de érdemes megnézni a videót, és a youtube-on rákeresni, hallgatni a zenéjét.
Az egész album megtalálható:
Rodion G.A. - The Lost Tapes (full album)
amaximus
jah, hát Bowie életútjának legeleje még a korabeli glam és beat-es klasszik rock-al telt el (a rock nagyon idézőjeles), én szeretem a hasonló zenéket is, mondjuk pont ez még a populárisabbakból való, de azért a 'Bowie's' zene szerintem inkább a 80-as években lett széleskörben közismert, amikor hajlandó volt zeneileg picit eltolódni a popzene és az emészthető dallamok felé.
megemlékeztünk, én maximálisan elismerem a munkásságát, de szerintem majdnem ki is veséztük, biztos nem itt lesz a Bowie Fan Club.<#kacsint>
Bitva
Azt hiszem maradok a korábban említett számoknál.

RIP Bowie. Szomorú vagyok.
Nem csak a 80's években adott ki nagyon jó albumokat, nekem ez is nagyon tetszett, én ezzel búcsúzom Tőle (1966):

amaximus
nagyjából én is kimerültem azoknál a zenei produkcióknál,amiket te is említettél már, a többi Bowie, bár átfutottam a diszkográfia nagy részéből csipegetve, de nem sok közös pont volt az én zenei világommal,úgyhogy nem erőltettem tovább.<#vigyor0>
annyi biztos, sajátos hangja és stílusa volt,a fazonját is bírtam,inkább a 80as korszakában, csak nekem ettől még zeneileg nem jött be. van még ilyen, pármillió.
Bitva
Végeredményben az 1980-as években volt egy-két jó dobása.
Talán még a fantasztikus labirintusban voltak jó dalok, bár egy taktus sem jut eszembe.
A film meg kissé mókásra sikerült, vagy inkább érdekesnek.

Bitva
Igen, a táncoljunk is jó, szeretem. Van belőle néhány jó verzió.
A Tina Törneres Ma éjjel is tetszik.
Valamelyik tehetségteleneket kutató műsorban, néhány éve, volt ez a dal pantomim, mondjuk úgy: kísérettel;
Máté Péter egyik dalához hasonlatosan, hogy melyik ez a dal, vadászkutya legyek ha eszembe jut.
Mindegy az jó volt, illetve mindkettő.
Talán (Kim)Novák Péter volt az egyik fél a duettben.

Bitva
Ártatlan vagyok.

amaximus
így vagy úgy, de gondolom, nem rajtad múlt a "történet" vége.
ez nekem is egy "kedvencem" tőle, pont ezt raktam be egy másik fórumba, meg a let's dance-t.
Bitva
Oops!

Ezt azért nem szerettem volna😞
Valószínűleg ez a Bleksztár albuma lesz a legkelendőbb és az összes többi, ha Jimmy és Jacko-effektusra gondolunk.

Sajnálom őt, azért a Pat Metheny Grouppal előadott dal, eléggé ott van:

Ha jól olvastam akkor rákja volt.
Ennek tudatában annyira nem is gáz a 2790-es klipp

Akkor nyugodjon békében Mr. Bowie!

amaximus
többet nem fog!
David Bowie
NY.B.! R.I.P.

Bitva

Bitva
Szerintem itt max. uv kollégának lehetnek ilyenjei, de Ő ritka vendég erre manapság.

Bitva
Új zenekar, még meg nem jelent albumának 2. klipje:

Bitva
Ennek a faszinak már régen nem kellene énekelgetnie.
Én speciel irtózom a hangjától.

amaximus
zeneileg (élvezhetőség szempontjából) a Lazarus szerintem fényévekklel jobb,mint a Blackstar, ami látványvilágában bár sejtelmes és "látványos", de pont annyira hatásvadász is, kissé már talán beteges is. <#vigyor0> Zeneileg meg Bowie komorabb korszakát idézi.

Az album biztos nem a new wave szerelmeseinek íródott, inkább az alternatív bluespunk kedvelőknek.
A 2. videó az albumról:
Meghallgattam a Blackstart

A címadó dal, változatlanul nagyon tetszik, a többi kevésbé.
Vélemények?
Kicsit OFF:
Tegnap vettem Csokonai Vitéz Műhely - Ural Beat bakelit lemezt. Csak 2000 db készült belőle.
Valakinek van magyar alter bakelitje? (AE Bizottság, Európa Kiadó, SEX-E-PIL, Bikini, Spenót, Trabant Tejbezri, GM49, KFT, Első Emelet, Start 123 kívül? Dr. Beat meg van valakinek?
Erről volt már show itt?

És egy újabb:
Musachy
Valahogy így van...
De hiába beszél az ember, ha nem hallgatnak rá.
Néha kell egy udvari bolond, akin szórakozhatnak. Az a kép, hogy most ez a szerep neked jutott és mi tagadás, tettél is érte bőven. Nem hagytad, hogy lebeszéljenek róla. Ez pont olyan hülyeség, mint keseregni a nagy Magyarországról majd' 100 évvel Trianon után. Jó lett volna ez, ha ilyen zenékhez nem kötődő momentumok nem árnyékolták volna be. Akkor többet jöttem volna én is.
Szállj magadba, meditálj, hallgass sok zenét és ne viaskodj senkivel, de főleg ne politizálj. Ártalmas az egészségre. (Hiába mondom.)

Ámen. Ómen.

lelkiismeret111
Nem dobnak ki....
Így viszont jó nagy hülyét csináltam magamból úgy, hogy az egész egy piti és alaptalan vádaskodásból indult....elképesztő, hogy egy békés hozzászólásból, melyet ráadásul Reynaud kollégához intéztem, mi lett....vicc...így lettel frusztrált, gyengeelméjű, óvodás HP!.
Ezt sikerült elérnem majd 6 év alatt....remek...tanulságos...el sem hiszem, hogy ez megtörtént...nem beszélve arról, hogy levéltitok sértés is történt....a moderátorok felelőssége kétségbevonhatatlan....csalódtam....
Biztos, hogy nem jövök jó sokáig az SG-re...

Eredeti Regisztráció: 2009. 05. 14. - By Tyia

Musachy
Sz'asz "Lelkiösmeret"! <#nyes>
Jól kivégezted ezt a jobb sorsra érdemes Tyia havert... Pedig lehetett volna itt még mit tenni. Ennek egyik alappillére lett volna az, hogy nem kellene reagálni mindenre, amire nem érdemes. Tudom, az a fene nagy igazságérzet... Hidd el, van az másnak is, de az önuralom is igen fontos tulajdonság. Hogy végül is kinek van igaza, ki tudja.Talán a Twins egyik számának a címében van valami: Time Will Tell. Persze lehet, hogy már nem. Itt nem.
Akkor ahogy a hóhérok megjelöltek: Rest In Peace. (and reborn) <#integet2>

lelkiismeret111
Hamarosan repülök.....

Persze, hogy tudom, hogy ki vagy: a lelkiismeretem.
Várlak "oda át".
(De azért remélem ide is visszafogsz térni.)
lelkiismeret111
Kedves Zenebarátok!

Eljött az idő a búcsúra, valószínűleg ez a regem is meghal, így csak egyszer írhatok.
Köszönöm a tagoknak a kellemes perceket, a hol vicces, hol komoly, de sohasem bántó hsz-eket.

Itt a vége!

Hallgassatok sok jó zenét, élvezzétek az életet.
Akit érdekel a téma, az Indexen lehet, hogy megjelenek, majd tudatom...valahogy.

Musachy Kolléga!
Ha még jársz erre és olvasgatsz....
Neked külön köszönöm azt, hogy (mondhatom így), velem voltál végig, igazán jó Cimbora vagy!!!!!!!!!!
Mzsa még találkozunk!!!!
Bigivan Te pedig egy igazi csúcs muki vagy, nagyon örülök, hogy megismertelek

Wescone, Atiapus, Zephyr, Dióka, Fülcsi, Donbig, Breki, Sanyó, Kaposi Laci, Lervi, Okiland, Musichunter, Biatomi, Johnny, Eksy és a többiek....igaz, hogy inkább a 80-ason futottunk össze és többen már az idejét sem tudom, mikor jártak SG-n) neketek is csak csupa jót kívánok!!!

BOLDOG KARÁCSONYT és BÚÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Tyia voltam.

lelkiismeret111
Hi MZSA!

Többé itt már nem lehetek!
Az indexen megkereslek, van egy ötletem....
Még el kell mondanom valahol, valakinek, valamit, aztán úgy is kivágnak és ez a reg. sem lesz....

Üdv!

Szerintem tudod ki lehetek.....

Profi, nagyon jó zene, de (sajnos) nem sok köze van a new wave-hoz.
Nem is tudom kategorizálni.

Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.12.17. 11:51:48
Film is készült Róla (aki még nem látta):
Tyia
Van/volt ez a Falco nevű muki....

(Lehet) kicsit késve, de ráakadtam, a 2009-es kiadású "The Spirit Never Dies" albumra. Rajta 3 Jeanny (a 3. nem)...

Én most a "Poison" című dalt ajánlom, ami már az 1999-es "Verdammt wir leben noch" lemezen is szerepelt...

A "The Spirit Never Dies" Falco halála után 11 évvel is siker volt főleg hazájában, de Németországban is.
Ausztria nem felejtette el első számú zenei exportcikkét...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Tyia
Zene van....😊

Nekem nagyon bejön a Fish On Friday, telitalálat...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0