New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A punk "beleszelídült" a new wave-be.." alapvetően én is hasonlóan határoztam meg, de én a szelíd punkot sem szerettem annyira, szelidülhet felőlem bármilyen stílusba, egyszerűen nekem a punkos beütés nem harmonizál. azt nem fejtem ki, hogy miért,mert igazából nem lényeg.<#kacsint>#kacsint> mindenesetre vannak a korai new wave-ben is olyan zenék,amik mellett én sem megyek el. <#vigyor>#vigyor>
Nem állítom, hogy a mi Petink...Yankovic hasonmás lenne....lehet, nem is ismeri....
Ma úgy néz ki Ő az önjelölt Móka Miki.....mindig volt/voltak ilyenek kis hazánkban....a popzene területén is....
Pl. A P. Mobil...a Szatyrock (asszem az Boros Lajosos) meg a Gúnya..meg a Neoprimitív ...Vogáék....IHM...meg egykét igazi hülye....Bakter Brothers, Police Brothers....Defekt Duó....My Cream..Szén...Rokker Zsolti....Füstifecskék....Galla Művek....most Peti van....
Original registration: 2009. 05. 14.
Oly sokszor beszéltünk már a jegyeiről....korábbi topik felállásokban.....nem is könnyű követni....néha jól megkevertem...
A lényeg, hogy ez a zene....bizony egyedülálló....nincs párja....és nem is nagyon állítható szembe semmivel....mint a punk....
már nagyon régen nem írtam ilyeneket....mert nem volt rá szükség....
A punk "beleszelídült" a new wave-be...mert az nem volt fenntartható.....a new wave...pedig tetszik, nem tetszik tényleg ma is érezteti hatását....A punk úgy 5 évig mindenképpen....de amit ma sokan annak neveznek.....elnézik a meghatározás lényegét.....
A punk nincs többé...volt...."tett" amit tett..hatott oda ahova hatott...és hatott oda ahova kellett....
Kifújta az úgy nevezett progresszív rockot....és a fáradt tatarockot....nézz körül egy csomó ilyen zenekar egyszerűen leállt...vagy csak bámult maga elé...mert nem volt kinek zörögnie...
Joy Division - Heart and Soul
Bár azért (ha már itt is megszólítottál) dobhatnál valamit a new wave témakörrel kapcsolatban is<#nevetes1>#nevetes1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
..ami azt illeti, számos magamnál okosabb emberekkel is szoktam értekezni néhanap.
Szeretem, ha az általam gondolt, elképzelt dolgokat más szemszögből is megvitathatjuk.
Igen a szavakkal tűrhetően bánok (bár ezen a területen is ismerek nálam sokkal nagyobb koponyákat is),
akik (igen, kitaláltad) elég magas intelligenciahányadossal rendelkeznek.
Nem szívesen bántanék meg senkit, így igyekszem most óvatosan fogalmazni e területtel kapcsolatban:
Vannak átlag alatti, átlagos és átlag feletti intelligenciával rendelkező egyének.
Kapaszkodj meg, nem csak a zenei ízléssel lehet megbecsülni valaki intelligenciáját, hanem a humorérzékével is.
Egyik kedvenc (saját fejleszésű) tesztkérdésem a következő ezzel kapcsolatban:
"Szeva! Bocs, de nem veled találkoztam a múlt héten a menzán?"
Az erre a kérdésre kapott válasz alapján már sejtem is kit hová tehetek a skálán<#nevetes1>#nevetes1>
...mondjuk olyasmit, mint például hogy az új hullám, (vagy new wave) egy rockzenei műfaj,
amely az 1970-es évek végén alakult ki, és az 1980-as évek közepéig élte virágkorát...<#wink>#wink>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
szegény petike!ez a nóta akkor is csúcs lett.
sok embert ismerek, eddig semmilyen összefüggést nem fedeztem fel az iq szintjük és kedvelt zenei repertoárjuk között. ez mondjuk legyen az én hibám,de amíg ki nem mutatják a pontos eredményt a brit tudósok,addig nem hiszek neked.<#vigyor>#vigyor>
Nem szeretheti mindenki P. Petit (sem).
Azt figyeltem meg (persze ezzel is lehet vitatkozni, hiszen nem figyelhettem meg mindenkit<#vigyor>#vigyor>)
,hogy az emberi intelligencia egyenes arányban áll a zenei ízlésvilággal.
Vagyis minél intelligensebb valaki, annál többféle zenei stílust kedvel.
Egészen biztos, hogy ez nem mindenkire igaz,
így azt sem állítom, hogy aki mondjuk kizárólag italo disco-t, vagy rap-et, vagy csak metal-t hallgat, az nem lehet okos ember.
Természetesen lehet. Bár én ilyen esettel eddig még nem találkoztam<#hehe>#hehe>
Ettől függetlenül, még hiszek benne.
Mármint abban, hogy egy nap Petike is nagy sztár lesz sokak szemében, és csak kis szálka mások begyében..
Mert a remény hal meg utoljára..<#vigyor5>#vigyor5>
latabár kálmán után, ahogyan tánczeneügyileg is kiderült nem csak a húszéveseké a világ! 😊
nem lehet petíciót indítani, hogy az összes szerencsétlen béna tehetségtelen magyar bóvlizenészt rúgják ki,az ilyenek,mint ez a Polgár Peti pedig kapjon sokkal nagyobb médiafigyelmet és támogatást?!
Hogy zenei és képi különlegesség, az hót fix<#nevetes1>#nevetes1>
Láttam és hallottam én már sok mindent...de ez még nekem is durva<#nevetes2>#nevetes2>
Köszönet a multifunkcionális audiovizualizációs orgazmusért az alkotóknak<#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.10.30. 11:50:27
Ha ez nem új hullám, akkor semmi<#nyes>#nyes>
Nagyon érzem!<#taps>#taps>
Nem is olyan régen hallgattam...
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.28. 20:29:56
Apropó, mindig is szerettem volna tudni, honnan ismered fel ha egy zene new wave,
ha például ilyesmi jellegű, mint ez?<#nemtudom>#nemtudom>
Nekem egyébként tetszik. A Sinnerre emlékeztet, persze csak távolról..
Akik persze tudom, hogy nem új hullámos banda, de ez engem sosem akadályozott meg abban, rongyosra hallgassam a kazijukat 1987-ben...<#vigyor5>#vigyor5>
PIL - One Drop
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.27. 18:31:14
Gyalázat ez a banner
Nekem is megvan <#vigyor0>#vigyor0>
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.27. 18:21:14
inkább mutatok valamit, ami talán jobb kedvre derít:

<#law>#law>
Mi a francnak írok ide bármit is....tudod az egy db moniliás gyümölcs fertőz mindent....és inkább kidobattam magam, bár kicsit túl lőttem a célon...az igaz, hogy figyelmeztettem...
Mindegy...elmúlt...mindenki boldog....mindenki elégedett....
Nem igazán nyert nálam...próbáltam befogadni, de nem ...csak úgy, mint Stan Ridgway műveit sem...
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.10.26. 17:49:06
Ellentétben a Motels nótával, bár ahhoz meg pont olyan hangulat illik<#nevetes1>#nevetes1>
Ma ilyen mexikói rádiós hangulat uralkodott el rajtam...
Bár azon sem kellene meglepődni.
Őrület (visszaolvasgatván) ami errefelé folyt.
Úgy látszik, ha kiteszem a lábam innen, az csak káoszt szül a megszokott rendben...
Ezt onnan látom, hogy csak egy zseni ismeri fel a rendet a káoszban<#hehe>#hehe>
Engem ugyanis itt inkább olyasmik érdekelnének, mint a mexikói rádióval kapcsolatban ez...
..és nem szeretnék (ide) olyasmi érzésekkel bekukkantani a jövőben, mint amiről 7 éve énekeltek a Motel-ék:
Nicklogója, kissé meghosszabbítva, betekintett a New Wave-ba<#nevetes1>#nevetes1>
S lám ekkor ő mit lát? Pár régi cimborát.
Mindenki írja saját sorát, Bitva meg issza a saját borát<#pias>#pias>
Elkerülni nem tudja ő sem a sorsát, körbeöleli most is a rokonság.
Kéretik tisztelettel, ne vegye zokon,
E pár kedves üdvözlő sorom.<#worship>#worship>
<#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.10.24. 09:54:59
imo :) science fiction is science fact
Tanze
Az eredeti (zene) jobb az énekes csaj viszont nagyon jó. Olyan mintha már a Kajagoogoo-ba is Ö vokálozott volna.