52
  • Tomalak
    #52
    annyian be betonozódtak a régi rendszerekbe mindeféle ideológiák miatt, emberi hülyeség olyan jó :D

    én nem veszem meg mert marhára nem érint meg erről az oldalrról (vettem már xp-t is officet-t is legyne elég) de nem olyan nagy dolog sörre cigire gyerekre anti-gyerekre (gumistb) is elmegy ennyi. Attól függ ki mire sajnálja valaki sörre én a winre inkább :D
  • Tomalak
    #51
    Egyébként szerintem a win8 at meg a 3 évente windowst kizárólag xp ellen szánják nem azért hogy leváltsd a 7-et, arra pedig nem is rossz taktika, sztem.
  • Tomalak
    #50
    40ft per nap hajjaj :D
  • joco1114
    #49
    Ez nem annyira igaz. Ha dolgoztál már webkamerás bejelentkeztető rendszerrel, akkor tudod, hogy a fotó nem működik, sőt, mozognod kell előtte, hogy lássa a 3D-t. Ha pedig "be van kötve a fejed", akkor beírod a jelszót. Nem a MS az első aki kitalálta a webkamerás bejelentkezést.

    Egyébként meg ha a MS szakemberei azt gondolják, hogy nekünk kell 3 évente egy új Win, hidd el, kell az nekünk. :) Természetesen használni nem kötelező. Amit feltételezek: a MS látja, hogy a tabletek rohamléptekkel terjednek. Ehhez pedig vagy Androidot használ az ember, vagy Androidot. A Win7 nem éppen ezekre készült. No most ha egy szegmenst szeretnének a tablet-OS piacból, kénytelenek lépni. Szerintem amikor mi hallottunk a tabletekről, akkor a MS már azon gondolkodott, hogy hogyan tudna minél jobban ezen a piacon is helytállni. Vannak ott koponyák!
  • wfefe
    #48
    "inkább a sok segélyen élőre megy a pénz, az oktatásra nem kellene sajnálni"

    Egyet kell értenem és nem is. Az oktatásra kellene költeni igaz, de ha számításba veszem azt is, hogy akik befejezik egyetemi tanulmányaikat egyből kifelé kacsingatnak más országokba - tisztelet a kivételnek - akkor miért a magyar adófizetők fizessék ki azt, hogy ő egy másik országnak termel majd hasznot és adózik?

    Témánál maradva: Az MS nem kicsiny hazánkból indul ki, hogy itt mire van vagy nincs pénz, a nyugati országok sokkal nyitottabbak az új dolgokra, mert megtehetik. Németországban meg néhány európai országban, az Egyesült Államokban, Japánban biztosan lenne rá kereslet.
    Ezt szerintem nem lehet úgy nézni, hogy nálunk mi az általános és akkor más kultúrákban is biztosan így mozog. Ez a pénzről szól, ahol van rá keret ott váltani fognak, ha megéri nekik, ahol nincs rá keret ott meg ketyeg tovább az XP. Világpiaci szinten Magyarország sehol sincs operációs rendszer vásárlásban, nálunk aki tudja letölti, aki meg nem az letölteti mással. A háztartások elenyésző százalékában van jogtiszta win a gépen vagy gépeken.
  • MsUser
    #47
    Egyáltalán nem rossz a Win7, kis gépekre is van elérhető verzió "Windows 7 Starter x86 Sp 1" vagy a "Windows 7 x86 Netbook Edition" ezek MS szerint jobban használhatók a csak NEt-ező dolgozgató kisebb átlag gépeken.
    Inkább a fejlesztők nem tudnak lépést tartani, és Xp-s a kiforrott programok nagy része, de azért ez is javul és fejlődik, és a legfontosabb az Xp lett a leg olcsóbb és jelenleg mindent tud.
  • RecoPhile
    #46
    Amíg XP-ről minden ember/cég vált addigra már windows 11 lesz a piacon.
  • Ferrer
    #45
    Te annyira síkelméjű vagy basszus :D
  • mjevsrsh
    #44
    3 évente biztos nem veszek windowst 40K ért...
  • 5c0rp330n
    #43
    "mivel az vagy amit megeszel, ezért a szarod te magad vagy. szar vagy."
    erre a kovetkeztetesre nem tudom hogy jutottal, csak egy tippem van: mindenki magaol indul ki, vagyis te onnan hogy ha te megeszed a szarodat, akkor mas is ezt teszi. es szerintem itt abba is hagyhatjuk a dolgot, leulhetsz, egyes :D
  • Hungarikum
    #42
    linuxot minden fősulisnak!
  • sanyicks
    #41
    A felsőoktatás kb 10%-tól várható valami féle visszaáramló pénz, és ott is lehetne azért csökkenteni. Csak az kapjon támogatást fizetős szoftverre akinek a tanulásához nincs más alternatíva(tehát tantárgyaktól függene). Akinek meg csak nem tetszik az ingyenes mert 2 napot el kéne tölteni az ismerkedéssel és megszokni hogy picit máshogy van de ugyanazt elérhető, és erre is lusta az ne kapjon semmit, majd rákényszerül egy kis ismerkedésre.

    A másik 90% nem ad olyan szakmát, aminek bármi haszna is lenne, ráadásul aztán egy bölcsésznek, vagy jogásznak, vagy kommunikáció szakos embernek mi szüksége van windowsra, meg m$ office-ra.

    Jártam főiskolára, ráadásul informatika szakra, de ott is szinte mindenki azért tette fel ezt az "ingyenes win/office", mert "ingyééé van" aztán tovább csinálta az winen amit addig a warezolton: cod, wow, msn, sorozatnézés, zene, iviv, fácsebúkolás, office meg "csak úgy, lehet majd valamire kell" alapon fel volt telepítve (én nem használtam ki egyiket sem, mert amúgy sem szeretek "csak úgy" alapon telepítgetni).

    És nem csak itt, mindenhol így van a magyar államnál. Jár mindenféle dolog, azoknak is akiknek nincs rá szükségük, vagy akik nem is érdemlik meg, és ezért kell állandóan megszorítgatni mindenféle adókat kivetni, és még erre rájön a korrupció okozta hiány. A magyar állam nagyon gazdag lehetne, csak egyik oldalon dől a sokmilliárd, másik oldalon meg mintha kemencében égetnék el a 75%-át.
    Ezzel a sok aprósággal, annyit lehetne megtakarítani ebben az országban, hogy az valami elképesztő, úgy hogy az átlagembert kár nem éri (csak a korrupt politikusokat, és az elvtársakat), de hát ugye ez csak álom, hiszen pont azok a bizonyos korrupt politikusok, és elvtársak döntenek minderről :)
  • Rotyoka
    #40
    Nem tudom min megy a vita....

    Nincs még SP1 (hivatalosan..) és?
    hetente van egy frissítés, és semmi baja sincs jelenleg a Win7 nek....

    Mint már sokszor írtam, eddigi LEGJOBB Windows.
  • Skynet85
    #39
    Akkor abban megállapodhatunk, hogy ezt mind2en így látjuk, a probléma csak az, hogy te az oktatás egy olyan szegmensére és gazdasági berendezkedésére tekintesz feketlóként, amitől remélhető némi fellendülés. Igen igazad van, nem kell x ezer diplomás munkanélküli, szűrjék csak meg a szakokat kereslet/kínálat arányában (tom szép álom), de mivel ez úgy se teljesűl a sok büfészak mellett, amit megjegyzem ugyan annyira támogat az állam, ne sajnáljunk már egy kis pénzt olyan szakoktól sem, amiből talán majdan egyszer némi profit is vissza áramlik állambácsi zsebébe feltéve, hogy van értelme visszaáramlania...
  • sanyicks
    #38
    "M$ profit vadász, ki nem ? Te miből élsz, jah hogy pont azért szájalsz mert szerinted nem oda megy a pénz ahova kéne, hoppá csak nem pénz orientált vagy te is ??"

    Mindenki az, mert ettől függ az élet (sajnos). De ki mondott mást? Hogy miért baj az ha nem oda megy a pénz ahova kell? Hát tudod azért, mert jobb ha fejlődik az ország mintha kb kidobják az ablakon/ellopják, azt a pénzt amit így is úgy is lehúznak az átlagember fizetéséből, és ezt szerintem minden értelmes ember így gondolja, ugyan is ez az érdeke.
  • sanyicks
    #37
    "A Microsoft termékai jobban az ingyenes alternatíváknál, ebből kifolyólag hatékonyabban lehet rajtuk a munkát végezni,"

    Egyáltalán nem néhány ritka esetet kivéve, csak a droidok azon kívül mást nem képesek megtanulni, amit a szájukba tolnak (az pedig az m$ programok).
    Ha nem tetszik majd a cégnél megveszik, de amíg állami pénzből megy "ingyen" az oktatásba addig ne sírjon senki. Ha baj majd megveszi saját pénzből...

    Másrészt nem tanítanak senkit semmire. 10%-ot tanítják ezeknek a szoftvereknek a használatára, még is mindenkinek "jár".

    "Egyébként jogtisztán ezeket a szoftvereket kizárólag tanulási célre szabad(na) használni, házi feladatokat elkészíteni, gyakorolni. Saját célokra nem, az már gyakorlatilag ugyanúgy wareznak számít."

    Egyrészt teljesen mindegy, ettől nem lesz olcsóbb, másrészt meg NEM igaz amit írsz. Magáncélra is lehet használni, legalább is mindenki ezt teszi 90%- bizony kodozik meg msn-ezik, meg akármi dologra használja, köze nincs a tanuláshoz.
  • Skynet85
    #36
    Így van, csak épp meg kellene azt is nézni melyik intézmény melyik szakán csinálunk tőke megvonást. A magaslóról meg nyugottan le lehet szállni, nem te tartod el Mo-t, és ha ennyire fáj akkor, annó a kalsszikusok is megmondták el lehet menni aztán hajrá, boldogúlj ahogy tudsz, sokan megtették, még többen vissza jöttek, mert hát kint sincs ,,kolbászbúl" a kerítés...

    M$ profit vadász, ki nem ? Te miből élsz, jah hogy pont azért szájalsz mert szerinted nem oda megy a pénz ahova kéne, hoppá csak nem pénz orientált vagy te is ??

    Egyébként annyi megas reptű hsz-ed volt itt, légyszi egy reffet mutass mester, mert ha látok vmit amitől eldobom az agyam, eskü ima sátra emelek a munka asztalodra néző ablakkal...
  • Balumann
    #35
    A Microsoft termékai jobban az ingyenes alternatíváknál, ebből kifolyólag hatékonyabban lehet rajtuk a munkát végezni, a vállalkozók/cégek meg nem ezen fognak spórolni, úgyhogy az a 90% maradjunk annyiban, hogy jóval 50% alatt van. És ameddig ez így van, addig a felsőfokú intézményeken is ezeket, a leggyakrabban használt szoftvereket kell tanítaniuk, hiába lehet sok mindent ezek nélkül is.
    És erősen kétlem, hogy ezeken az oktatási célra szánt szoftverekkel kellene spórolnia az államnak, ez egyáltalán nem tartozik a haszontalan dolgok közé.

    Egyébként jogtisztán ezeket a szoftvereket kizárólag tanulási célre szabad(na) használni, házi feladatokat elkészíteni, gyakorolni. Saját célokra nem, az már gyakorlatilag ugyanúgy wareznak számít.
  • HöfEE
    #34
    XP rulez, cső.
  • sanyicks
    #33
    Gyanítom hogy amit dolgozol ahhoz nem kell win sem full ms office, sőt a munkák 90%-hoz nem kell fizetős szoftver. Ami most megy az a fizetős (m$) dolgokra ránevelés, amivel jól jár az m$ (kapja a milliárdokat), és az illetékes elvtárs is, aki meg a nokiásdobozt kapja az m$-től meg persze az m$-nek fizetett állami pénzekből is leakaszt valamennyit.
    Olyan sincs hogy leértékelt. Az m$-nél nincs leértékelt. Így van úgy kifizetik a teljes árat, nincs ingyen tőlük semmi.

    Igen a sok "segílybül" élőre IS megy el a pénz, meg még 1000 marhaságra, köztük az "ingyen" fizetős szoftverekre, meg az audikra, meg a tanácsokra, és a többire.

    Na meg amúgy is a magyarországon többségben előforduló színvonalú felsőoktatási intézményekre, nemhogy ennyit, de egy fillér állami pénzt nem kéne pazarolni.
  • TreDoR
    #32
    Jah, csak win9-re eljutunk oda, hogy 1 napig tart bekapcsolni, köv. nap használhatod.
  • WoodrowWilson
    #31
    A boot idő a kutyát nem érdekli, normál felhasználó egy nap egyszer indítja el a gépet. Működés közben legyen gyors.
  • Balumann
    #30
    Abban telejsen igazad van, hogy a gépigény nagyobb lesz, és valószínűleg csicsásabb is, de a Windows 7 -ben például kikapcsolható az aero felület (W8 -ban nem tudom mit lehet majd ki-bekapcsoln), de a gépigényen (legfőképpen a memóriaigényen), sem betöltési időben nem változtat nagyon. Ennek nem a kapitalizmus az oka, hanem a sok szolgáltatás, folyamat, funkció amit a Win7 plusszban nyújt, sajnos minden ilyen növeli az erőforrás igényét. Ezekről nem fognak nyilván lemondani, meg hát mi sem szeretnénk ha pl. kispórolnák a régebbi szoftverekhez szükséges rétegfolyamatokat, biztonsági cuccokat és ígytovább.
    A boot idő meg pláne biztos, hogy nem lesz gyorsabb.
  • tricky
    #29
    sajnos igazad van
  • Zolorado
    #28
    Rossz hírem van: egyre nagyobb lesz a gépigény, és egyre csicsásabb a program ("felhasználóbarátabb")... arra ösztönöz, hogy dobd ki a géped, és vegyél újat... ez a kapitalizmus!

    Sok felhasználó még élvezi is :/
  • tricky
    #27
    tök mindegy , hogy mikor jön a W8
    a lényeg, hogy a bútolási időn javítsonak
    szóval inkább a gyorsaságra menjenek, mint a csicsás parasztvakításra
    az hogy hogyan is néz ki egy ikon és 3D ben tudom nézni az asztalom, az mellékes
    ha új gépet kell venni az embernek, csak azért mert egy új és gépigényes W8 adtak ki, akkor az megint csak a gazdagok játékszere lesz, elejében

    még szerencse, hogy a W7 elmegy a kisebb gépeken is
    erre kellene törekedni a M$-nak
    így is úgy is lesz nekik bevételük...
  • sedward
    #26
    "A webkamera a rendszer szerves része lesz, bejelentkezésnél jelszó sem kell"
    Szuper, elég lesz egy képet felmutatni a kamerának a rendszergazdáról és minden jog rögtön meg lesz adva! :)
  • wright
    #25
    Sztem arra gondolt,hogy az egyetemre az emberek szopatni meg drogozni járnak(tisztelet a kivételnek),és igen józan pillanatában elmegy egy kicsit dolgozni(ne részletezzük milyen hatékonysággal)!Míg az utcán álló munkanélküli azzal szembesül,hogy az egyetemista miatt nem kap melót-mert az a 60,70,80 ezer elég annak a baromnak.
    Bocs az off-ért.
  • jeti00
    #24
    mi az, hogy csinál is valamit? dolgozom az egyetem mellett, az ilyen szoftverek pedig 'oktatási céllal' erősen leértékelve érkeznek az egyetemre.. inkább a sok segélyen élőre megy a pénz, az oktatásra nem kellene sajnálni. (itt most nem épp az ingyenes szoftverekre gondolok :)
  • sanyicks
    #23
    ingyenes lol semmi sem ingyenes... max más fizeti helyetted, aki csinál is valamit.
    Ezt is el kéne törölni, semmi értelme, csak megy rá a pénz.
  • jeti00
    #22
    felőlem idén is jöhetne a win8. egyetemistáknak az ilyesmi ingyenes amég van jogviszony. az meg ugye jó sok év :D
  • Kensin
    #21
    "A webkamera a rendszer szerves része lesz, bejelentkezésnél jelszó sem kell"
    Hú ez így kicsit erős, odamutatsz egy fotót valakiről és már be is engedett. :)
    Másik meg: baleset, be van kötve a fejed és sírsz mert a gép nem enged be. :)
  • sanyicks
    #20
    "Adott a világ egyik legnagyobb vállalata a világ legjobb pénzügyi elemzőivel, stratégáival és informatikusaival"

    höhö informatikusaival szót ki kéne venni onnan. Látva hogy működnek bizonyos m$ szoftverek hát, olyan mintha egy majom nyomkodta volna össze, és egy marketinges segített volna neki bullshitfeliratokkal feltölteni, pl windows installer :D
  • astrobal
    #19
    mivel az vagy amit megeszel, ezért a szarod te magad vagy. szar vagy.

    jókat derülök az ilyen gyíkokon, akik annyival jobban tudják, hogy mi éri meg az MS-nek és mi nem. szerintem küldj egy cv-t nekik, motivációs levélként csatold a hozzászólásodat és pikkpakk Redmondban találod magad.
  • faber
    #18
    +1

    Ez jó volt :D Tényleg aranyosak az ilyen "Ó....új Windows...de még jó a régi is...sokan váltanak, nagy a hype...nem baj, én anarchista leszek, csak azért sem váltok ettől biztos menő vagyok" arcok, mint Phoenix :D
    Ő majd megmutatja. Nem áll be a csibészek közé, hiszen a Vista is és a Win7 is csak bohó, múló úri huncutság :)
  • Balumann
    #17
    Vista nem volt teljesen haszontalan, ha másért nem akkor azért, mert alacsonyabbra tette a mércét a Windows 7 -el szemben (szarabb után jobbnak tűnik), illetve már elindította az XP leváltását. Az XP -t persze teljesen valószínűleg sosem fogja leváltani, mert valakinek pont elég az, hogy elinduljon a gép és alapdolgokat el tudjon végezni, netezni, azon meg nem megy a Win7.
    Akiknek meg jobb gépe van és szeretné is kihasználni (játékok, stabilitás, stb.) azok közül meg már többség váltott szerintem, már csak lustaságból használják az XP-t, vagy valamiylen régi hardverrel inkompatibilitás miatt, de már elég kevés ilyen van.
  • metaljesus
    #16
    "azt mondja hogy jo otlet jovore kiadni egy uj windows-t"

    2013 januárig az bizony két év, szövegértés egyes (de elnézzük, mert a cikk címe tényleg az hogy jövőre jön)

    aha. szóval mindenre ami kijön, megmondod hogy ez szar lesz. végülis nem rossz, így néhány esetben biztos igazad lesz és akkor mondhatod hogy te bizony megmondtad előre. de nyilván te jobban tudod mint ők, és azért irogatsz az sg fórumon, amíg ők a legújabb magánrepülőkkel járják körbe a világot.
  • FoodLFG
    #15

    + 2013 a linux éve! \o/
  • unranked
    #14
    Mi újság a WinFS-el ? A Vista óta semmi hír róla, mintha elfelejtették volna...
  • TreDoR
    #13
    Évente is kiadhatnának új wint, max. senki nem használná. XP-t is sokkal többen használnak mint win7-et, akkor mit akarnak a win8-al? Inkább a win7-et nyomatnák, hogy álljanak rá az emberek, utána tervezgetni a következő rendszert.