Készül a Mátrix 4. és 5. része?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én amúgy amit még el tudnék képzelni, az pl egy Mátrix sorozat, ami egy átlagos hajónak a mindennapjaiba visz bele minket... Persze ott is lennének kavarások, meg csavarok, de azért mégsem olyan szintûek, mint Neo-val. Vihetné tovább a sztorit a 3. rész után, amit a The Matrix Online már egyszer meg is tett, és az is nagyon jó volt... 2 évig ment úgy a sztori, hogy "béke" volt, aztán persze a háborút is visszahozták...
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
#34: A 2 végén, amikor megállította a sentinel-eket, kómába esett. Vagyis azt hitték, de aztán kiderült, hgy valahogyan a Trainman állomására került, aki programokat csempészik be és ki a mátrixból.
#33: Miért ökörség az, hogy megállította a sentinel-eket? Szerintem Neo valódi világbeli teste is egy anomália, "rendszerhiba" során jött létre, és így kapta ezeket a képességeket.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
--- don\'t think you are - know you are ---
Mármint, ez csak a 3. rész elején derült ki.
Azt az õrszem-megállítós dolgot én sem értem. Az még oké, hogy Smith kijön a mátrixból, meg hogy a csajt a mátrixban újraéleszti, stb, de ez már nekem is sok volt.
Amúgy én is simán el tudom képzelni, hogy az is egy mátrix volt, ergo kapunk majd egy soha végét nem látható Eredetet...😄
Hát, azok után, hogy a valós világban telekinézissel vagy nem tudom mivel leszedte az õrszemeket, mert a "hatalma túl nõtte a mátrixot" (ami szerintem k*rva nagy ökörség) + csatlakozó nélkül rákapcsolódott a mátrixra (most, hogy az egy külön program volt az sztem mindegy), már simán el tudom képzelni, hogy test nélkül is életben marad.
De lehet kiderül, hogy a valós világ is csak egy mátrix volt, és abban volt a másik mátrix, akkor viszont ez a telekinézises hülyeség is értelmet kap.
Kovács ügynök Neoval való harca során (Mátrix 1 vége) szert tett egy kicsit abból a többlettudásra, amit Neo bírtokol( M 2: "Egy része lenyomatot hagyott benne, Mr Andarson",-vagy vmi ilyesmit mondott neki.), ebbõl következik, hogy a kikerült a rendszer irányítása alól kvázi egy belsõ vírus lett belõle, aminek az egyetlen célja a Mátrix feletti irányítás átvétele, valamint Zion elpusztítása, vagyis a hatalom megszerzése a Föld felett.
Mivel a rendszer már képtelen volt korlátok között tartani a Smith-programot( a lázadók fölkeresésére és elpusztítására írt algoritmust a Mátrixon belül), Neoval kötött szövetséget, hogy fenntartsa magát.( Mikor a gépek városában
megtalálta az építészt, errõl beszéltek, a harc idejére le is állította a Ziont ostromló õrszemeket ). Mivel a rendszer megmenekült, a Smith-programot pedig elpusztította Neo, ezért tárgyalt az építész Oraculummal. (Mivel Neoval már nem tudott)
Hogy meghalt-e Neo? Igen, meg! Ha valaki meghal a a mátrixban, akkor a külsõ világban is, márpedig ott csak ezen az áron tudta legyõzni Smith-t, de "ennek így kellett lennie", mert "így döntött".
Több "Neo" is volt már a rendszer mûködése alatt, az egész azért lett egyre tökéletesebb, mert a rendszer mindig frissítette magát a "Neo"-k által birtokolt többlet tudásból, amikor az építészhez ért volna, h elpusztítsa azt. EZ már többször lejátszódott:
. Az építész két választási lehetõséget ajánl, miközben két ajtóra mutat: "A Kiválasztott most funkciójának megfelelõen visszatér a Forráshoz és elterjeszti az általa hordozott kódot újraindítván a Primer Programot. Aztán kiválasztasz a Mátrixból 23 egyedet, 16 nõt és 7 férfit, akik felépítik Ziont. Amennyiben funkcióddal ellentétesen cselekszel, a rendszer összeomlik, és minden emberi egyed, aki a Mátrixra van kötve, meghal. Mivel Zion városa megsemmisítésre kerül, ez nyilvánvalóan azt jelenti hogy az emberi faj végérvényesen kipusztul."
Neo két lehetõség közül választhat:
* Minden tudását, melyet a harc során összeszedett, a Mátrixra hagyja, majd kiválaszt 16 nõt és 7 férfit, akik az elpusztított Zion helyén elkezdik újra felépíteni az ellenállást. A késõbbiekben az elégedetlen és kételkedõ emberek így majd Zionba fognak szökni. Eközben a Mátrix újraindul, felhasználva a tökéletesebb mûködéshez Neo tudását. Így még egyszer nem követi el azokat a hibákat, mely az ellenállás megerõsödéséhez vezetett.
* Ha nem tér vissza a Forráshoz, akkor a gépek Ziont elpusztítják, és nem marad senki, aki késõbb újra felépítse. A Mátrix is újraindul, de Neo tudása nélkül, ami miatt késõbb összeomolhat. Ezzel minden ember a Mátrixban meghal, így az emberiség kipusztul.
Mondom, mindenki vegye elõ a 3. rész utolsó etapját, onnan amikor az indai kislány odarohan az Orákulumhoz...
Emlékeim szerint valami ilyesmi:
- Látjuk még?
- Biztos vagyok benne, kicsim. (Vagy "remélem, kicsim"?)
Meg ott van az Építésszel folytatott dialógusa is.
Majd megnézem otthon.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én örülnék a folytatásnak, persze csak akkor ha legalább olyan jó lesz, mint az elsõ rész volt... 😊
de pl. neo egyszerûen létezhet a 3. rész végsõ eseményei után csak a mátrixban is, és nincs fizikai valója, mint egy programhalmaz. és ebbõl máris lehet egy csomó konfliktusforrást faragni.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
De én jobban örülnék egy olyan hírnek hogy a sztoritól fogjuk eldobni az agyunkat mintsem a látványtól, az elsõ rész se amiatt lett számomra emlékezetes.
IGN: Zaraki
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ha az elõbbi, akkor nincs baj.
De tényleg, Trinity is meghalt, és a háborúnak is vége, ellenség nincs sehol, azt meg nemtom elképzelni, hogy a Greenpeace támogatásával "építsük újjá a bolygót emberek és gépek együtt mozgalom" lenne a két új film témája.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Öööö, Neo meghalt a harmadik rész végén, háború vége, bódottág meg minden. Vagy ezek a mostanában divatos elõzményfilmek csapatába kerülnek?
Minden étkezés előtt és után között van az evés.
Casual Commenter
Már látom is magam elõtt a következõ SG-s cikket:
"James Cameron kemény szavakkal bírálta a Wachowski duót"
"Az Avatar rendezõje kiakadt amikor a Wachowski testvérek elmondták neki, hogy a mai divatos 3D technológiákkal szeretnék folytatni a legendás Mátrix sorozatot..." És így tovább, és így tovább...
Én személy szerint vevõ lennék a folytatásokra.