49
  • vasedeny2
    #49
    a mátrixban szerintem a 'valósággal' sohasem találkozunk. mikor kijönnek, csupán egy másik mátrixba lépnek át. ez az egyetlen magyarázat arra, hogy neónak a képességei a 'valóságban' is érvényesülnek, illetve, hogy a smith ügynök ki tud jönni a 'valóságba'. ahogy én értelmezem, az emberiség mindig eljut egy adott technológiai szintre, ahol épít egy mátrixot, és beleköltözik, majd kezdi előlről. fizikai értelemben már rég nem létezik emberiség.
  • Atkamon
    #48
    Hát sajnos nem lesz, kijött egy új hír, hogy nem is tartott Keanu semmilyen előadást.... :)
  • Nemezys
    #47
    Neo teste elpusztult, de a szelleme fent maradt - És a szellemét is meg kell ölni, ami egy nagy tüzben forgó szem! :D Viccet félre téve, én is nagy mátrix fanatikus vagyok (kedvenc filmem), és várom mi lesz, ha lesz...
  • Atkamon
    #46
    Hát igen, ezzel egyetértek...
    Én amúgy amit még el tudnék képzelni, az pl egy Mátrix sorozat, ami egy átlagos hajónak a mindennapjaiba visz bele minket... Persze ott is lennének kavarások, meg csavarok, de azért mégsem olyan szintűek, mint Neo-val. Vihetné tovább a sztorit a 3. rész után, amit a The Matrix Online már egyszer meg is tett, és az is nagyon jó volt... 2 évig ment úgy a sztori, hogy "béke" volt, aztán persze a háborút is visszahozták...
  • Rotcsa
    #45
    Egy ideig lehet kavarni a szálakat és addig oké, amíg a néző úgy látja, hogy nincs logikai baki a filmben, de ha ennyire meg fogják keverni a dolgokat, akkor már igen nehéz lesz azon gondolkozni, hogy hol a fizikai és mátrix lét határa (ami már a 2. végén is kérdéses volt), valamint hogy milyen a rendszer struktúrája,működésének törvényei, célja, stb... az a baj, minél nagyobb lesz a kavarás, annál több kérdés merül majd fel, amire csak válaszok és kérdések lesznek...:D
  • TreDoR
    #44
    Igen, ezért írtam, hogy szerintem ökörség, nem kellett volna elmenni ebbe a mutáns/telepata/nemtudommi irányba.
  • Atkamon
    #43
    Semmi, de ez szerintem csak egy általános filozófiai kérdés megfogalmazása volt a film univerzumát felhasználva...

    #34: A 2 végén, amikor megállította a sentinel-eket, kómába esett. Vagyis azt hitték, de aztán kiderült, hgy valahogyan a Trainman állomására került, aki programokat csempészik be és ki a mátrixból.

    #33: Miért ökörség az, hogy megállította a sentinel-eket? Szerintem Neo valódi világbeli teste is egy anomália, "rendszerhiba" során jött létre, és így kapta ezeket a képességeket.
  • Atkamon
    #42
    Háát, nem tom, ennek eléggé kacsa szaga van... Szerintem nem lesz új Mátrix... Watchowsky-ék azt mondták, hogy lezártnak tekintik a franchise-t. Persze én, mint eszméletelenülhatalmas Mátrix rajongó örülnék a legjobban, ha lenne több rész, báár... Nem vagyok benne biztos, hogy hoznák a trilógia színvonalát a mai filmeket elnézve...
  • TreDoR
    #41
    Hát, az animatrixban volt valamiféle utalás, vagy kérdés, nem igazán emlékszem, de valami olyasmi volt az "Emberi Mátrix" részében, hogy "egy ember tulajdonképpen csak azért tud a mátrix létezéséről, mert már járt a külső világban". Tehát, ha soha senki nem ébredt volna fel belőle, senki sem tudna a létezéséről, viszont akkor mi a garancia arra, hogy a "zioni világ" valós.
  • Rotcsa
    #40
    Mátrix a mátrixban? Nagyon kezd Inception-szaga lenni az egésznek, ami meg azért érdekes, mert szerintem a Mátrixból is meríthettek ihletet az Eredet írásakor. :D
  • wapee
    #39
    A valós világ a filmben nem a valós világ, csak illúzió az is hogy elfedje a titkot hogy az sem igazi. Vannak utalások. Meg animatrix-t aki látta.
  • Rotcsa
    #38
    Igen, ez a mondat ismerős.
  • TreDoR
    #37
    Hát, akkor vagy én néztem valamit nagyon be, bár mondjuk a vasutas szájából el is hangzik, hogy azt ő építette, és csak az ő szabályai érvényesek benne, vagy nemtom :S
  • Rotcsa
    #36
    Nem rémlik ilyesmi, de ha így mondod, akkor elhiszem neked. :)
  • TreDoR
    #35
    A 2. rész végén, amikor a vasutas programjába került.

    Mármint, ez csak a 3. rész elején derült ki.
  • Rotcsa
    #34
    Csatlakozó nélkül mikor ment a Mátrixba? Ilyenre nem emlékszem. Még a végén is a gépek dugják a tarkójába a csatit.
    Azt az őrszem-megállítós dolgot én sem értem. Az még oké, hogy Smith kijön a mátrixból, meg hogy a csajt a mátrixban újraéleszti, stb, de ez már nekem is sok volt.
    Amúgy én is simán el tudom képzelni, hogy az is egy mátrix volt, ergo kapunk majd egy soha végét nem látható Eredetet...:D
  • TreDoR
    #33
    "Ha valaki meghal a a mátrixban, akkor a külső világban is"

    Hát, azok után, hogy a valós világban telekinézissel vagy nem tudom mivel leszedte az őrszemeket, mert a "hatalma túl nőtte a mátrixot" (ami szerintem k*rva nagy ökörség) + csatlakozó nélkül rákapcsolódott a mátrixra (most, hogy az egy külön program volt az sztem mindegy), már simán el tudom képzelni, hogy test nélkül is életben marad.

    De lehet kiderül, hogy a valós világ is csak egy mátrix volt, és abban volt a másik mátrix, akkor viszont ez a telekinézises hülyeség is értelmet kap.
  • M0RN1NGST4R
    #32
    "igen, igen, igen"
  • Rotcsa
    #31
    De mondom, mivel ezúttal közbeszólt a 3. tényező (a Smith-program), ezért lett ez a köztes állapot.
  • Rotcsa
    #30
    Na, ami szerintem történt:
    Kovács ügynök Neoval való harca során (Mátrix 1 vége) szert tett egy kicsit abból a többlettudásra, amit Neo bírtokol( M 2: "Egy része lenyomatot hagyott benne, Mr Andarson",-vagy vmi ilyesmit mondott neki.), ebből következik, hogy a kikerült a rendszer irányítása alól kvázi egy belső vírus lett belőle, aminek az egyetlen célja a Mátrix feletti irányítás átvétele, valamint Zion elpusztítása, vagyis a hatalom megszerzése a Föld felett.
    Mivel a rendszer már képtelen volt korlátok között tartani a Smith-programot( a lázadók fölkeresésére és elpusztítására írt algoritmust a Mátrixon belül), Neoval kötött szövetséget, hogy fenntartsa magát.( Mikor a gépek városában
    megtalálta az építészt, erről beszéltek, a harc idejére le is állította a Ziont ostromló őrszemeket ). Mivel a rendszer megmenekült, a Smith-programot pedig elpusztította Neo, ezért tárgyalt az építész Oraculummal. (Mivel Neoval már nem tudott)
    Hogy meghalt-e Neo? Igen, meg! Ha valaki meghal a a mátrixban, akkor a külső világban is, márpedig ott csak ezen az áron tudta legyőzni Smith-t, de "ennek így kellett lennie", mert "így döntött".
    Több "Neo" is volt már a rendszer működése alatt, az egész azért lett egyre tökéletesebb, mert a rendszer mindig frissítette magát a "Neo"-k által birtokolt többlet tudásból, amikor az építészhez ért volna, h elpusztítsa azt. EZ már többször lejátszódott:
    . Az építész két választási lehetőséget ajánl, miközben két ajtóra mutat: "A Kiválasztott most funkciójának megfelelően visszatér a Forráshoz és elterjeszti az általa hordozott kódot újraindítván a Primer Programot. Aztán kiválasztasz a Mátrixból 23 egyedet, 16 nőt és 7 férfit, akik felépítik Ziont. Amennyiben funkcióddal ellentétesen cselekszel, a rendszer összeomlik, és minden emberi egyed, aki a Mátrixra van kötve, meghal. Mivel Zion városa megsemmisítésre kerül, ez nyilvánvalóan azt jelenti hogy az emberi faj végérvényesen kipusztul."

    Neo két lehetőség közül választhat:

    * Minden tudását, melyet a harc során összeszedett, a Mátrixra hagyja, majd kiválaszt 16 nőt és 7 férfit, akik az elpusztított Zion helyén elkezdik újra felépíteni az ellenállást. A későbbiekben az elégedetlen és kételkedő emberek így majd Zionba fognak szökni. Eközben a Mátrix újraindul, felhasználva a tökéletesebb működéshez Neo tudását. Így még egyszer nem követi el azokat a hibákat, mely az ellenállás megerősödéséhez vezetett.
    * Ha nem tér vissza a Forráshoz, akkor a gépek Ziont elpusztítják, és nem marad senki, aki később újra felépítse. A Mátrix is újraindul, de Neo tudása nélkül, ami miatt később összeomolhat. Ezzel minden ember a Mátrixban meghal, így az emberiség kipusztul.
  • Alfa Of NS
    #29
    Még két rész? A 2. és 3. rész is felejtős volt már.
  • Athor
    #28
    Ja, azon én is sokat kattogtam anno. Ugyan mi veszi rá a gépeket arra, hogy betartsák az alku rájuk eső részét, ha az hideg logikával kiszámított tények azt mutatják, hogy célszerűbb lenne egyszer és mindenkorra kiirtani az embereket? De legalábbis Ziont...
  • IMYke2.0.0.0
    #27
    Tény, hogy a digitális (sárga) képen látottak alapján megszűnt az "emberi" kisugárzása, de hogy meghalt volna, az kétséges.
    Mondom, mindenki vegye elő a 3. rész utolsó etapját, onnan amikor az indai kislány odarohan az Orákulumhoz...

    Emlékeim szerint valami ilyesmi:
    - Látjuk még?
    - Biztos vagyok benne, kicsim. (Vagy "remélem, kicsim"?)

    Meg ott van az Építésszel folytatott dialógusa is.
    Majd megnézem otthon.
  • TreDoR
    #26
    Pl. a harmadik rész eseményei után 1 nappal a gépek felrúgják az alkut és újra nekimennek Zionnak.
  • brueni
    #25
    derogál visszaolvasni?
  • dzsagon
    #24
    neo meghalt a végén
  • maxy182
    #23
    Nekem személy szerint a kedvenc filmjeim közé tartozik a trilógia (a harmadik rész annyira nem volt jó), mert akárhányszor nézem újra, mindig új és új dolgokat fedezek fel benne...

    Én örülnék a folytatásnak, persze csak akkor ha legalább olyan jó lesz, mint az első rész volt... :)
  • koschwarz
    #22


    de pl. neo egyszerűen létezhet a 3. rész végső eseményei után csak a mátrixban is, és nincs fizikai valója, mint egy programhalmaz. és ebből máris lehet egy csomó konfliktusforrást faragni.
  • WinG
    #21
    szerintem ki fog derülni, hogy neo az egész mátrix 1-2-3-at csak álmodta, és a két új film egy kétrészes romantikus komédia lesz jennifer anistonnal
  • 1Obi1
    #20
    Igen, nem végérvényesen lett vége a háborúnak. Amúgy is, Neo már sokszor meghalt, mindegyik Mátrixban volt egy mása.

    De én jobban örülnék egy olyan hírnek hogy a sztoritól fogjuk eldobni az agyunkat mintsem a látványtól, az első rész se amiatt lett számomra emlékezetes.
  • hitman08
    #19
    Ennél többet nem is kell mondani, így van. Csak fantázia kell a filmekhez, rettentő széles palettáról tudnak dolgozni a készítők, még közel sem aknáztak ki mindent a Matrix univerzumból.
  • usi12c
    #17
    Hát az én emlékeim szerint nem halt meg Neo... Hanem újra felkábeleződik és visszakerül egy olyan "tartályba", ahonnan kiszedték Morpheusék. Csak nehéz volt kivenni, mert ezt a Neo-féle fényes látással mutatták... Nameg az Orákulum is mondta, h látjuk még őt, asszem...
  • IMYke2.0.0.0
    #16
    Arra azért csak emlékszik mindenki, hogy az Orákulum és az Építész mit mond egymásnak a vízparton, a napkelte előtt...
  • Mcsiv
    #15
    A matrix-ban még van perspektíva, mivel a végén megnyílik a lehetőség a vándorlás a valós világ és a matrix között (3. rész utolsó 5 perce). Ebből azért még kilehet hozni 1 jó részt.
  • pokolfiu
    #14
    jujj.... :D anomáliát akartam írni... :)
  • winnie
    #13
    fő a bizalom:) a kérdés, hogy eszükbe jutott valami és elkezdték tervezni a filmeket, vagy az jutott eszükbe, hogy kéne folytatás ilyen-olyan okból és elkezdték kitalálni, hogy lehetne folytatni.

    ha az előbbi, akkor nincs baj.
  • pokolfiu
    #12
    mondjuk pl halálával felbukkan az új "messiás" mert effektive ugye rendszeralománia neo maga... :)
  • Kensin
    #11
    Ha innen tudják úgy folytatni hogy az érdekes legyen meg üssön is nagyot, akkor le a kalappal előttük! :)
  • winnie
    #10
    attól, hogy azt mondják neked/nekünk, hogy meghalt, még nem kell meghalnia, gondolom ezer meg egyféleképpen lehetne folytatni a történet.
  • Kensin
    #9
    Rajta keresztül nyírják ki kovács ügynököt, mert ha jól emléxem a végén egybekelnek, aztán a gépek megsütik Neót, és így vele együtt hal meg kovács is.

    De tényleg, Trinity is meghalt, és a háborúnak is vége, ellenség nincs sehol, azt meg nemtom elképzelni, hogy a Greenpeace támogatásával "építsük újjá a bolygót emberek és gépek együtt mozgalom" lenne a két új film témája.