5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
zsombor1969 #3519 Szerintem ez az a patch, ami a legtöbbet ártott a játéknak. Csak ismételni tudom Grabowszkit :) -
#3518 Na, így indítottam el a játékot, Squad Leader voltam a csatában. Ilyen fiszem-faszom pontokat akkor sem láttam sehol jobb felül:
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.25. 19:09:50 -
#3517 A videóban pl. amikor bejön a Squad-os opció, már van felül neki jobb oldalon bizonyos pontszám. Na nekem ilyen nincs, egyetlen pont sem, szóval nem értem, hogy ez most hogy van. -
Golyofogo_ #3516 ahogy chip is írta, elvileg ha magasabb szinten leszel squad esetén, adhatsz hozzá spéci egységet pl 3 gyalog de opcionálisan váltható tankra is és reconra is. csak ehhez gyúrmázni kell kicsit. csak ez már plussz pont
jelenlegi szinten mindenki elvileg 3 bakás (vagy csak tankos stb) osztaggal fog futni egy kis ideig
Utoljára szerkesztette: Golyofogo_, 2016.05.25. 16:55:35 -
ChipKng #3515 Ahol korabban a barataidat hivtad be squad-dal, asszem ott lehet letrehozni uj squad-ot (Pajzs). Ha a karaktered minimum 6-os szintu (nalad sztem ez nem problema), akkor lehet belole leader. Csak latatlanban osztom itt az eszt. Ha hazaertem, megnezem mi a percsa van ezzel. Sztem az oktatovideo sem egyertelmu. Tul nagy a valtozas es rovid a kepzes az embereknek akik mar egy bizonyos rendszerhez nagyon erosen hozzaszoktak. -
#3514 Továbbá azért sem értem ezt az előre meghatározós faszságot, mert millió és egyszer történik olyan, hogy a meccs kezdete után 5 perccel jönnek a tankok, recon-ok, akármik, ezt sem lehet előre tudni, és ingame már nem tudok kasztot váltani. Ez a szarság most nagyon nem tetszik nekem. -
#3513 Mivel nem tudok Generals Map-on belépni egyetlen csatába sem, csakis random war-okat ad be, ezért NEM tudom előre meghatározni, hogy milyen emberekkel, milyen felállással lenne optimális mennem. De ahogy látom, csak a Squad leader-nek vannak ilyen pontjai, és nem is vágom, hogy hogy lehet leader... Szerintem ezt most azért kicsit túlbonyolították. -
ChipKng #3512 De tudsz valtani felteve ha a szakaszodat az elejen eleve ugy hataroztad meg, hogy legyen kozte tankos is. Vannak squad pontok. Ha mindent infantry-ra allitod akkor mindenki inf lesz benne. Ha csinalsz bele tankosat is akkor lehet 1 tankos is, de az asszem tobb squad pontba kerul, tehat kevesebb lesz a gyalogos. A kezdesnel eleve ugy kell beallitanod a szakaszt (squad), hogy tudod elore milyen felallasban mesz.
Nezd meg a videoban mit mond errol (2:25-tol):
"kezdese elott illik bekuldeni"
Rosszul irtam, mert helyesen:
"kezdese elott NEM illik bekuldeni"
De asszem ez most az uj update-tel nem relevans tobbe. ;)
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.05.25. 16:35:31 -
#3511 Na de kasztok között pl. nem tudok váltani. Szóval van Recon, Infantry, meg tankos karakterem, ezeket nem tudom váltani meccs közben (pedig van tank, meg Recon is az adott csatában). De ha én Infantry-ként léptem be, csak Infantry-ként játszhatok. Ez mekkora egy kibaszott nagy faszság? Akkor mi a geci értelme volt kihúznom több száz órán keresztül a többi karaktert, ha úgysem használhatom akkor, amikor kell?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.25. 16:28:05 -
Golyofogo_ #3510 de. csak asszem akivel beléptél 1x ki kell purcannyon.
nekem engedett váltani
Utoljára szerkesztette: Golyofogo_, 2016.05.25. 16:26:20 -
#3509 XDDD A térképen nem tudsz manuálisan csatlakozni semmilyen csatához, bug. :D Geci... hát az agyam eldobom.
Most meg beléptem egy csatába, és 30 mp alatt kidobott. Na és persze karaktert sem tudtam váltani, csak azt engedte kiválasztani, akit eredetileg választottam. Van 3 infantry-m baszki, most ezen túl nem tudok váltani köztük?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.25. 16:10:36 -
#3508 Öööö.l.... most a Pick Battle funkció eltűnt? Vagy mi a fasz.... -
#3507 Úúú, milyen kis gépet kaptam (ez a Wiesel szovjet megfelelője netán?)! Most végeztem melóval, már megyek is kipróbálni az új Squad rendszert.
-
#3506 Veterán membörsip!!!!
-
ikarus44 #3505 Csak azt nem mond hogy megint az FPS! -
#3504 Most került fel az új peccs - és már hotfix-et is kidobtak hozzá. -
ChipKng #3503 Jaja. Es a tankokat sem a meccs kezdese elott illik bekuldeni, kulonben az idiota matchmaker telerakja a meccset randomokkal. Leningradnal sulyos volt a szitu. Cirka 2mp alatt betelt a meccs. Alig hittem a szememnek... -
ikarus44 #3502 Már nem a Puma ts-re járunk. Az új IP:46.105.185.8:8553 -
zsombor1969 #3501 Sziasztok!
Elfelejtettem a TS IP-t, valaki meg tudná mondani? (újraraktam a TS-t) -
#3500 A pár száz fős sereged tökéletes, ha egy frontra koncentrálsz nagyon durva xp-ket tudsz beszedni így. Persze fontos, hogy legyen elég Infantry (300 fő bőven elég): vegyesen autósok és motorosok is, mindegyiknek megvan a saját stratégiai szerepe. APC-t biztos nem vinnék, csak ha ki tudom baszkodni az idiótákat a squad-ból, mert tuti valami gyenge elméjű fogja elhasználni őket feleslegesen.
Tank, Recon és többi AT csakis akkor, ha klánnal vagyok, ez alapszabály. -
ChipKng #3499 Elvileg a Squad2.0-ban a squad-bol kidobhatod. Ekkor atkerul egy masikba. Arrol nincs infom mi tortenik vele ha az osszesbol kikurjak. :>
Picit mas, de erdekes szosszenet:
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.05.25. 11:29:28 -
ChipKng #3498 "a háború megnyerése nem jár különösebb haszonnal, csakis presztízzsel"
Ehhez annyit fuznek hozza, hogy van war ribbon ami a gyozelemmel most vegre novekedik nekem is a parancsnokoknal es bizonyos szakaszonkent 1-1 plusz command pontot kap es igy tobb egyseget vihet a haboruba. ;) Igencsak pironkodva nezem azzal a parszaz fos seregemmel amikor 1-1 ember megmozgat 10000 (!!!!) katonat a terkepen es ujabb frontot nyit. :o Most mar igyekszem ugy keresni a celpontokat, hogy nezem merre harcolnak tapasztalt jatekosok es hol lehet szukseg a light tankokra vagy a recon-okra mert kulonben semmi ertelme ilyen nagy seregek melle betolni mert max moralt veszitenek es senki sem hasznalja oket, igy meg nem is fejlodnek es XP-t sem kapok ertuk. :P -
#3497 multkor osszefutottam 1 gyerekkel, aki szerzett 1 ppsh-t az ellentol, O1-en rault a loszeresladara, es egesz meccs (war) alatt ott lovoldozott.rohadt zavaro volt, mert amugy is O1-et vedtuk, es nem hallottunk tole semmit. persze ot nem zavarta, hogy tamadjak a bazist, ellenfelre veletlenul sem lott volna, csak uritette a tarakat a falba. jo lenne ha az ilyeneket ki lehetne dobni meccsbol. -
#3496 Trollokat szerintem minden oldalon lát az ember, szinte minden második csatában. Tegnap is volt egy srác, aki végig éltette Hitlert, meg Németországot egész meccs alatt, tényleg semmit nem csinált. Elütöttem kétszer, aztán más is még párszor, de inkább ignoráltam, nem figyeltem rá. Ez a legjobb, amit lehet tenni, mert nyilván hallgatni nem fog rád, és ha az ember olvasgatja azt, amit írogat, csak felhúzza magát.
Én amúgy úgy gondolom, hogy egy értelmes ember nem csinál ilyet. Sem olyat, hogy beküldenek egy trollt a másik oldalhoz. Régebben írtam, hogy az egész szövetségünk alig van hatással egy háború kimenetelére, pedig 60-80 fő a létszám, és próbálunk szervezetten működni - így is alig 4-5%-nyi csatát vívunk meg az összes szovjet csatából szövetségi szinten. Tehát az, hogy ha lenne ilyen is (már hogy valaki direkt beküld az ellenséges frakcióhoz egy idiótát), semmilyen szinten nem lenne kihatással egy háborúra, de szerintem még az adott csatára is alig, szóval aki bármilyen csekély értelemmel is rendelkezik, az nem csinál ilyet, mert nincs értelme. Ráadásul egy gépen egy H&G futhat, szóval addig nem tud a sajátjával játszani.
Volt szó a súgásról is, kémekről. Ezt meg aztán főleg hülyeségnek tartom. Egy adott csatában, ahol a saját csapattársaid helyzete is másodpercenként változik, nem lehet mit súgni. Max tankok helyzetét - talán. Az meg hogy milyen csapat merre van a térképen azt te is csak akkor látod, ha már 12-es szintű vagy. Aki meg ezért kihúz egy katonát 12-es szintre, hogy aztán jelenthesse a csapatok helyzetét (ami amúgy is látszik ott, ahol vannak az ellenségnek csapatai) - hát az hülye szimplán. Venni is lehet, igaz, de ahhoz is csomó csatában kell részt venni, hogy összegyűljön a pénz, szóval abszolút baromságnak tartom.
Szóval én ezt trollkodós témát nem tartom valószínűnek. Nincs hasznára abszolút senkinek. Egy fecske nem csinál nyarat, szokták volt mondani. -
ChipKng #3495 Kozben a szervereket leallitottak es telepitik az uj update-et. Jon a Squad 2.0 ! Sejtettem, hogy megvarjak vele az elozo haboru veget. -
ChipKng #3494 Koszi, jo kis tapasztalat! Egyebkent az MG42-ot en is szivesen veszem magamhoz es osztom vele a fricceket. Erezzek csak milyen erzes a fegyver masik oldalan lenni. :)
Akartam kerdezni: mennyire gyakori, hogy az oroszok bekuldenek a masik oldalra egy-egy trollt? Legutobb feltuno volt a csavo aki jatszotta a hulyet mikor kerdore vontuk miert foglalja masok elol a helyet es csak a foldbe lovoldozik a start ponton. Aztan mikor mondtam neki, hogy ezert bannolni fogjak elindult es lelott 2 embert majd mondta, hogy o nem tud jol jatszani. Kertuk hagyja el a csatat es menjen satged-be, hogy johessen olyan aki segit is. Feltunoen nem reagalt erre a felkeresre, de minden masra azonnal. Jatszotta a hulyet, de nagyon nem volt az. Persze elbuktuk a meccset, de nem ezert. Joval szervezettebb volt az ellenfel es ilyenkor felvettem azt amit mondtal, hogy minel nagyobb kart okozzak es sorra nyomtam le a tankokat. ;)
100%-ra nem tudom, hogy a srac az ellenhez tartozott es trollkodni jott, de nagyon gyanus eset volt. -
ikarus44 #3493 A legutóbbi patch óta, a Carbine is inkább már smg sajna. -
#3492 Aha, ezt tudom Csak azért raktam be, hogy a háború megnyerésének pillanatában pl. ennyivel kevesebb szovjet volt online. Ez főleg az auto result háborúknál szar ügy, ugyanis nem tudunk több fronton harcolni, és így harc nélkül estek el bizonyos stratégiailag rendkívül fontos városok. Nem szovjet prime-time volt az biztos.
De ne értsétek félre, a háború megnyerése nem jár különösebb haszonnal, csakis presztízzsel, így a +91% XP-nek én speciel kurvára örültem , volt olyan meccs, ahol 6 000 XP-t gyűjtöttem Infantry-val 20 perc alatt. Úgyhogy nem rinya volt részemről egyáltalán.
Tegnap viszont végig németek ellen nyomattam (klán nélkül persze, alig voltak online), hát volt pár meccs, amit buktunk 10 perc alatt, és volt olyan is, ahol 1/7-es stattal zártam a meccset. Viszont MG-42 rage volt párszor részemről, 12-es kill streak-el, aztán 9-essel, eléggé easy mode azzal a fegyverrel azért. És meglepődtem, hogy egy MG-42-nek mennyire nincs visszarúgása az AVS-hez képest - húztam lefele az egeret, ahogy AVS-nél szoktam, és azt vettem észre, hogy 3 golyó után a lábujjukat lövöldözöm kb . Erről akartam már videót konstruálni, ha egyszer lesz időm, meg kedvem, akkor el is készítem.
Aztán kipróbáltam azt is, hogy mi a helyzet akkor, ha a meccs nagy részében nem saját fegyverrel lövöldözünk - bevétel szempontjából.
A csata paraméterei:
- védekező csata
- 25 perces
- nyertes meccs lett
- 28/5-ös stattal végeztem
- saját fegyverrel összesen 3 kill volt, a többi mind német fegyverrel történt (Kar98 / Sturmgewehr / MP40)
Bevétel: 11.000 kredit // Kiadás: 2.260 kredit (ez prémium nélkül értendő)
Konklúzió:
Alacsonyabb szinten biztos sokat számít ez a bevételnél, felsőbb szinten (nagyjából 9+) már egész biztosan nem. A felvett fegyverek nagy része nem volt kihúzva fullra, alig volt benne lőszer, és hát valljuk be: kicsit szokatlanok is a sajátokhoz képest. Ilyen bevétel, illetve profit saját fegyverrel is elérhető, amit már biztosan jól ismersz, és tudod is, hogy milyen mod-ok vannak rajta, szóval nem érhet meglepetés. Nagy szinten csak a csúcs-fegyvereket éri meg felvenni //Sturm//MG42//Carbine//, illetve ha közelharcról van szó (pl épület / cap pont védelme), akkor a fullozott SMG-k is tökéletesek.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.25. 10:14:38 -
ikarus44 #3491 Remélem szépen fog kinézni, és meg is csinálják normálisan hogy ne kerüljön az FPS-em felébe... -
ChipKng #3490 A kep a pillanatnyi allapotot tukorzi es szerintem ez jocskan modosul ha mar a war-ozok jelentos resze belepett. Tul gyors voltal. :) -
Golyofogo_ #3489 minden frakció kap valamennyi, úgynevezett "underdog bonus"-t, attól függően, mennyien aktívak adott pillanatban, ahhoz képest, mennyien csatlakoztak az adott frakcióhoz a háborúban. szóval ez az érték folyamatosan változik (napszakonként jól megfigyelhető). azt, hogy mekkora az értéke nem tudom pontosan. jellemzően oroszok a legkevésbé "aktívak", menet közben -ált amikor én játszom- olyan 15-35% között szoktak kapni; amcsik 10-25%, német meg olyan 10% bár szerintem jellemzően nem kap.
@ez tök jó.rotterdamtól lefele s-Hertogenbosh-on keresztül nem lehet menni, csak kerülővel, ott meg tuti csatába botlasz. nehogymá tudj lefele (is) védekezni....
-
figg8 #3488 Magyarázd el légyszi légyszi nagyon hülye vagyok a warhoz.Mit jelent a nem csodálom hogy nem az oroszok nyertek.ilyen jó "odsszal" tuti a ruszokkal lennék. -
#3487 Ezt a képet pont tegnap este lőttem, az után a csata után, ami véget vetett a háborúnak. Nem csodálom, hogy nem a szovjetek nyertek.
-
ikarus44 #3486 Tegnap néztem is a térképet, hogy nem soká nyerni fogunk, mert már moszkva előtt álltunk. -
ChipKng #3485 Tegnap este jo nagyot kuzdottunk az utolso varosert Leningradban. A KGB klan ellen nem volt konnyu dolgunk, foleg mert elso korben csak ejtoernyoskkel operaltunk. Amilyen jol indult a meccs (elegge konnyeden eljutottunk O1-ig), annyra rosszul fejeztuk be es elbuktuk. A masodik kor viszont nagyon nem kimelte oket (sajna a Matchmaker miatt nem jutottam be mert kevesebb mint 2 masodperc alatt betelt ugy, hogy teletolta random emberkekkel). Kb 10 perc alatt behuztak a sracok. Az uj haboru inditasakor csak ket egyseget tudtam lehozni, az ejtoernyosok igy is tobb napos sorba kerultek 171-ikkent. 1 perccel a haboru kezdete utan! Ez a szep.
-
ikarus44 #3484 Ja, egy pár napja néztem. Ez a srác nagyon beteg videókat készít
Érdekesnek tűnik. (Bár reménykedtem hogy néhány új map-al jönnek majd következőnek, mert kellenének már) -
#3483 Nahát-nahát, csak nem készül valami?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.23. 17:14:52 -
ChipKng #3482 Ez is:
-
ikarus44 #3481 Hát ez elég nagy unalom lehetett -
ChipKng #3480 A kinai jatekosok unatkoztak egy nagyot: