5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Roger6
    Csináltam egy kis összehasonlító táblázatot az általam használt fegyverekről. Elég meglepő ez a statisztika számomra. Azt hittem az AVS-el jobb vagyok, mint PPS-43-al, mivel hát messzebbre is lehet lőni vele, bár jogos, hogy pl. házban elég nagy hátrány a hosszú fegyver. Aztán ami a legnagyobb meglepetés, hogy a Degtyarev DP 28-al ilyen statisztikát produkáltam annak ellenére, hogy amint megvolt vele a négy csillag, már cseréltem is le a faszba. Ez ugye 1 óra 46 percnyi játékot jelent. Statisztika alapján vissza kéne vennem, mert ebből az időből 1 óra 20 percet úgy nyomtam, hogy nem volt maxos a fegyver. Na este meg is nézem szépen okosan.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.01. 10:11:04
  • ChipKng
    Foleg mert ez az update erosen a vedekezest segiti. A tamadok nem tudnak kreativan valtani tankos/para/repulos karakter kozott igy kizarolag infantry-ra vannak kenyszerulve amit konnyen le lehet vedekezni ha ossze vannak torlodva az eroforrasok es a random squad-ot felhasznaljak. Szopoka az egesz.
  • Roger6
    Sajnos igazad van, tényleg alig van előrelépés war-ban, tegnap 3 órán keresztül játszottam, 2 város foglaltunk el. Ja, és a 3 órából 1 óra kb. várakozás volt. Tiszta szar ez így.
  • ChipKng
    Oooooo sszameg... Igy sem volt egy hatalmas seregem, de most megkevesebb lett. Vegre meglettek a Hellcat-jeim es most fele annyira redukaltak? :(

Ahhoz kepest, hogy regen mekkorakat valtozott a terkep 1-1 nap most szinte alig van eloremozdulas miota kijott a Squad2.0... Lehet felkeszulni a tobb honapos/eves haborukra.
  • Golyofogo_
    közben látom, jött 1 hotfix, amiben a bakacsapat méret 33%-al, a tankos 50%-al csökkent.
  • Roger6
    Ez valahol érthető változtatás, mert egyre többen játszanak a játékkal, és egyre több játékos rendelkezik AT-vel. Sok helyen pl. 8-10.000 fős seregbe botlottunk, aminek nem sok értelme van ugye, most ezek létszámát gyérítik. Így is egy-egy tábornoknak lesz több ezer fős serege, szóval igazából talán csak a "kis" embereket érinti. Plusz így nem kell annyit várni egy teljes AT vásárlásakor.

Másabb téma: na, akkor én több pénzt nem fizetek a játékért, ezt már leírtam. Ingame zsetonért fogok venni játékidőt, most 600 k 30 nap, 90 napra 1.72 mill, szóval a 90 napossal 80 ezret spórolnék. De egyrészt nincs is most zsebben annyi pénz, másrészt jön a nyár, szóval lehet heteket hagyok ki, így nem érné meg nekem a 90 nap. 600 k-t viszont kiperkálok érte. Amúgy ez teljesen fenntartható, erről is írtam már. Elég egyszer eljutni a prémium tagságig, utána már ingame pénzből meg lehet oldani az újabb prémium tagságot, meg 600 rongyot simán össze lehet karistolni két hét nyugis háborúzás alatt, a többi meg mehet a fejlesztésre, felszerelésre, festésre, járművekre, akármire.
  • Golyofogo_
    Valaki meg tudja nekem nézni most, mit variáltak az AT létszámmal? Mert most telefonról azt látom, hogy a létszám pár esetben drasztikusan változott. (pl motoros csapat 36/12 lett az 54/18 helyett; a terepjárós 135/45 helyett 90/30 stb)
  • Amper92
    Sziasztok, sokan jelezték, hogy a játék lefagy, random szerűen... mostanában nálam is sűrűn előfordul az Action client crash, vagy kernel driver hibaüzenet... valaki nem tudja vajon mi lehet a megoldás? A játék nem lagol, csak mostanában állandóan kifagy, régebben nagyon ritkán csinálta.
  • zsombor1969
    Csatlakozok Mersanchoz, tényleg jó ötlet lenne ez. Kérdés, milyen erőforrások kellenek... :D
  • ikarus44

Én már 3-as rangúval is voltam squad leader.
  • Roger6
    Félrenéztem amúgy, ő csak bent volt a Sqad-ban, én voltam a Leader.
  • Mersant
    en 1 tort szervert ahol a regi verzioval lehet jatszani
  • ikarus44
    Én a következő patchet várom...
  • Roger6
    Nagyon jó, most már 5-ös szintű is parancsolgathat nekem? :) Ez dejó
  • Roger6
    Ez az állandó várakozás a halálokra bazmeg... minden halálom után 2 perc várakozás faszom.
  • Roger6
    "Elotte voltam olyan squad member ahol a vezeto semmi parancsot nem adott ki es hiaba konyorogtem erte a chat-en baszott barmit is csinalni." - hát igen, mint látod, inkább probléma a squad leader-ség, mint bármilyen áldás.

Nekem most így áll a dolog, de semmi plusz nincs eddig, ugyanannyi katonát tudok bevinni, mint eddig:

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.29. 14:12:36
  • ChipKng
    Mar bocs, de felreertettel. Nem az uj rendszert eltettem, hanem elmeseltem, hogy egy srac mennyire orult a normalis parancsoknak. Elotte voltam olyan squad member ahol a vezeto semmi parancsot nem adott ki es hiaba konyorogtem erte a chat-en baszott barmit is csinalni. A parancs osztogatast meg csak azert csinaljuk h kimaxoljuk azt a kurva ribbont es akkor tudunk recon meg mas egyeb karaktert is berakni a sajat squad-ba. Egyebkent full bughalmaz a rendszer amin meg az egyik reto csapat tag (aki szokott jatszani a klanokkal) is meglepodott mert olyan bugok is kikerultek amiket lejelentettek a tesztek soran.
    Sztem az altalad felsorolt problemakat mas is latja es remelhetoleg Reto dolgozik rajtuk mert igy teljesen kinyirtak a jatek csapatjatekos reszet pont azt amit erositeni akartak.
  • Roger6
    Továbbra is állítom, hogy a játékos szabadságát, és kreativitását, valamint a cselekvésre való képességét vették el azzal, hogy nem tud kasztot váltani pl. Mi értelme van így pl. a 170 óra Mosin-Nagant-nak, ha úgysem használom a Recon-t? Miért nem használom? Mert a REcon ha kifogy, neked ki kell lépned a csatából, és otthagyod a társaidat majd 9 v 18-ban, faszság az egész. Mert ugye belépni már nem lehet, ha elkezdődött a csata... Ki a fasznak jutott ez az eszébe, remélem már elásták.

Meg az, hogy ha nem Squad-ban vagyok, nem tudok kijelölni magamnak csatát, csak randomra bedob valahova? Hát mi a jó büdös fasz ez?

A pingek 80%-ban 100 fölöttiek. Fagyások, teleportok, álló ellenfélen csak úgy átsuhanó skulók találat nélkül (5 méterről persze), lagg. Aki eddig képes volt csapatban gondolkodni, annak ez a fasz rendszer nem hoz változást, aki meg nem, annak tök mindegy. Áhh, befejeztem, szar ez az egész. Én is leteszem, ahogy Ikarus írta. Már telepítettem a Return to Castle Wolfenstein-t, egy kis retro lövöldözés jót tesz nekem úgy érzem.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.29. 12:35:20
  • Roger6
    Nem téged bántva természetesen, hanem a rendszert: még mindig nem értem miért KELL egy Squad Leader azért, hogy kiadjon KÉT, max. HÁROM parancsot, mert ugye többet nem lehet. Meg nem a Squad Leaderen múlik, hogy egy adott pontot befoglalnak-e vagy sem, sőt: nem is a Squad-on, hanem az egész csapaton - így az, hogy jó parancsot osztasz-e ki (a kettő egészből) nem rajtad múlik, és nem is squadon. Ez eddig is működött, én semmi - de komolyan mondom - SEMMI változást nem látok, és nem tapasztalok taktikán, vagy az összjátékon. Eddig is ha volt valaki tehetségesebb és értelmesebb, amellé odapártoltak az emberek, és kész, ez nem a Leader-ségen múlik. Eddig is ugyanúgy megvártam a sikillesebb embereket, és felvettem őket mocival/dzsippel, ehhez nem kellett ez a Sqad faszomság. Ha valaki meg béna, az béna, tök mindegy, hogy egy Squad-ban vagy vele, vagy sem.

Az egyetlen értelmes része, hogy plussz xp-t kapsz, ha valaki nyom egy Q betűt az elfoglalandó ponton - most ez csak szerintem.... szánalmas? Mármint azért hívnak valakit Leadernek, mert kiadja a Támadás/Védekezés parancsot? Ezért Leader? Hm... Hát ez kurvára gáz nálam. Azt nem értem, hogy ha 12-es szinttől lehet AT-m, akkor miért lehetek Leader 6-ostól, amikor még a játékot sem értem szinte. Plusz xp-re reagálva: múltkor minden parancsot teljesítettem... vagyis Attack, Attack, Attack, Attack, Attack és a végén volt még egy Attack parancs, erre kaptam 200 körüli plusz xp-t, ellenben nem azt csináltam, amit akartam. Abban a karakterben van 2 millió xp, annyira engem ez nem mozgat meg, hogy kapok 200 xp-t olyanért, amihez nincs is kedvem.

Eddig is lehettél Leader ugyanúgy, egy távcső kellett hozzá, a rendszer annyiban változott, hogy aki megvette a távcsövet (mint pl. én), az rövidebb 36.000 zsetonnal, mert már nem kell távcső a parancsok kiadásához.

Squad Leader addig maradsz amúgy, amíg van a Squad-ban ember, ha kilépnek, akkor újra sorsol a gép, és ugye nem biztos, hogy Leaderként rak be újra.

Már ne haragudjatok, de ha van olyan ember, aki azt hiszi, hogy azért működik jobban egy csapat, mert kiadnak neki kétféle parancsot (a Rally-t kb. senki nem használja), akkor az eléggé el van tévedve. Ennél sokkal összetettebb a dolog, és ami igazán a Leader dolga lenne, azt kb. soha nem fogják megoldani gombokra osztva, mert a másodperc tört része alatt kell parancsot kiadni a kialakult helyzetre reagálva, és erre a TS-en kívül nem találtak ki még jobb megoldást - talán az egyetlen jó megoldás.

Két dolog így a végére:
    1. Ki lehet már baszni az ididóták a Squad-ból? Mert ugye erre vártunk a nagy peccsben.
    2. Saját AT-mhez Squad nélkül még mindig nem lehet csatlakozni?

Én még mindig egy foshalmaznak tartom ezt az egész szar hulladék peccset, úgy ahogy van. Ez a belekényszerített szerep, idióták vezetnek, parancsolgatnak, két egész értelmes parancsot lehet kiadni.... Hát eléggé szánalom nálam.

Kérlek titeket ne kajáljátok be, hogy a két parancs kiadásától lesztek sikeresek / vagy hogy így van értelme a játéknak. Ezt azok mondják, akik eddig egyedül játszottak. Semmi köze a sikernek ehhez. A siker kulcsa az egész csapat mozgásában rejlik, nem 3 emberén, és főleg nem a 2 kiadandó parancsban...

Jaj, és így természetesen a klánoknak sincs többé értelme, hiszen max. 5 embert vihetsz be, és nincs az az isten, hogy két Squad-ot egy klánból sorsoljon be, vagy akár 3-at.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.29. 12:26:57
  • ChipKng
    Akkor kepzeld el mit domboritottam tegnap egy 290-es pingnel! :D
    Aztan volt egy olyan csatam ahol 30-as is volt! Nem akartam hinni a szememnek! Kb 3 honapja nem volt ilyenem...

Amugy tegnap squad leader ribbon boost-ra mentem ra. Ha 1x besorol SL-nek utana ne oszlasd fel a squad-ot es akkor vegig SL -kent mesz a csatakba. Picit belepirultam tegnap amikor egyik srac panaszkodott, hogy milyen fos a squad leader-e, majd az en emberkem beszolt neki, hogy Chip jol csinalja es eloszor erzi ugy, hogy van ertelme ennek a jateknak. Utana meg jott velem 3-4 meccsbe es vegig nagyon lelkes volt. Rohant ertem a dzsippel, hogy felszed aztan meglatta, hogy loptam egy tigris 2-est es azzal caklatok lassan, nem azert mert gyalog megyek. Na, lehet ma is megyek majd boost-olni a ribbonjaimat. Kellenek azok a pontocskak. :) Ahogy elneztem most mindenki azt csinalja staged-ben es leszarjak a war-t, sajnos.
  • ikarus44
    Hát nekem 120-nál volt, hogy mögé kellett céloznom, kb. egy embernyit... Efölött nem is akarom tudni
  • Roger6
    ÉN minden csata kezdetén megnyomom az F7-et, ezzel ugye kirakja jobb felülre a pinget és fps-t. Ennek függvényében célzok. Ha 70 kicsit elé lövök, ha 120 még jobban elé. Ha 250, akkor nem is célzok, tök felesleges. Többségben amúgy 70 körüli.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.28. 16:53:02
  • ikarus44
    De többségében melyik? Ill. Neked jó olyankor az adatátvitel? (A hitboxos hülyeség)
  • Roger6
    Voltam már 30-as pinges csatában, de javarészt 70-120 között van.
  • ikarus44
    Hát az sem sok...
    Neked azóta helyreállt a Ping?
  • Roger6
    Szinttől függően max. 5 ember tud együtt játszani. Tehát egy Squad-ban azt hiszem max. 5 ember lehet.
  • Alien69
    Na, kihasználom az egy nap veteránt. Repülni ugyan olyan jó, mint eddig. Csak a squad utasításokat nehezebb kiadni repülés közben.
  • rmksjaergtmk
    Nem könnyű spwanolni tankal... ilyet szól, redy in: 200, 300+ sec O_O de az elöbb 800+ volt :P ez mi? cigiszünet.
    kimegyek egy kiskapun egy kulccsal.. számba vesszek egy szál piros rövid marbit, az ég tiszta, a nap szinte perzsel...
    a kutya ugat valamit... aztán meg gyújtom a cigimet...az ... öngyújtómal.. stb

Ez a petch elég odabasszosra sikerült :p
  • ikarus44
    RTS?

Am most jutott eszembe, hogy ugyebár most 3 fős platoonok vannak. De mi van akkor, ha 3-nál több ember akarna együtt játszani?
  • ChipKng
    Na, az RTS reszt sikerult ugy elcseszni, hogy az egesz DB szanaszet staged-ezik... Teljesen feladtak a haboruzast. Fasza...
  • ikarus44
    Tegnap esete, egy Golyofogoval közös meccsünkön rájöttem, hogy miért van az hogy 3/34-es statot produkáltam: Annyira jó lett a ping, hogy a játékban az ember animáció nem ott van ahol a hitbox! Miután elővettem a Carbine-t, kb. azt tapasztaltam ki hogy egy EGÉSZ, ismétlem egy EGÉSZ! emberrel van odébb a hitbox. úgy szereztem, abban a csatában, kb. 10 perc alatt mind a 13 killemet hogy szándékosan mellé lőttem... Ó és azt majdnem el is felejtettem mondani, hogy az FPS-em, is 10-35 fps között ugrál.
    Azt hiszem, most teszem el a játékot vagy 1 hétre, de az is lehet, hogy megvárom a következő patchet, mert ez így nekem játszhatatlan...
  • Roger6
    Követtem minden utasítást. A csapat nagyon jó volt, egy lehetetlen csatát nyertünk meg.

• Roger6
    ÉN is azon röhögök, hogy az ellenfélnél ha kifogy a tankos, vagy Recon, vagy bármilyen kaszt, akkor azok nyilván kilépnek. Mi marad? 18 v 10-es meccs. Gondolná az ember, hogy húha, de jó, hát akkor emberelőnyben vagyunk, mi jó dolog ez. Hát egy nagy faszt! Ha meghalsz, meg kell várnod, míg másik 8 csapattársad is megdöglik, és csak utána spawn-olhatsz. Mekkora egy faszság ez?
  • Mersant
    tegnap en is kiprobaltam. hat ritka szar az egesz. a meccs utolso 20 percet 9 vs 6 aranyban toltuk le, mert az ellenfelnek tankosaik es mesterloveszeik voltak csak, nekunk meg repulo es gyalogos. teljesen visszafele sult el ez az egesz ujtitas... ennel jobban jatekot elbaszni szerintem meg senkinek sem sikerult a vilagtortenelemben :)
  • Roger6
    Dehogy a Squad Leader áll mindent, ez atom baromság, ez honnan jött?

Most voltam SL éppen:
  • ikarus44
    Ezt el kéne küldeni a fejlesztőknek, így ezen remekművük után, a H&G játékosai nevében
  • ikarus44
    Úgy működik ez a csodás patch, hogy amikor belépsz egy csatában (amit a játék választ nem te...) akkor generál neked egy squadot, és abba vagy squad leaderként, vagy sima tagként betesz, és ott kell a csatát végig harcolnod. Ennek köszönhetően nem tudsz kasztot sem váltani, és ha kilépsz a csatából már nem enged vissza, és még sok ilyen "okosság"...
  • Skaternorbart
    Most akkor hogy is lehet menni a térképen!? Csinálnom kell egy "squadot" ami annyi hogy a pajzsra kattintok. De az még nem "squad" ha egyedül vagyok benne. Tegyük fel hívok valakit, és akkor mehetek a térképen a saját AT-vel vagy mi!? Nem értem... Én eddig csak random tudtam menni... És semmilyen "squad"-ot nem csinál, ha a pajzsra kattintok, nem leszek squad leader, senki nem akar a squadba csatlakozni, és én sem tudok csatlakozni sehova, csak random tudok menni!!! :D Ez az!?
  • Skaternorbart
    Hogy csinálsz saját squadot? És hol könyörögnek az emberek... Nem tudom mi ez a "patch" de kalap ...
  • ikarus44
    Mármint az M2A2-vel való fejlesztést, mert eddig is csak war-ban lehetett fejleszteni, mert ott ugye ha nem toltak be ez ellen tábornokai tankot a csatába akkor lehetett csak a gyalogot lőni. De ez is megszűnt.

Vele volt szerencsém egy csatába, és squadba kerülni

Sajna, megint aktiválódott a senki sem hal meg a lövéseimtől, hiába találom fejebe őket 3 lövésből 2x, meg ilyenek, ill. sniperek megint "kitettek" magukért, és tankok is oltak, nekünk meg nem, és AT gyalogok sem voltak, és mesterlövészeink sem... Így egy előkelő 3/24 k/d arányt hoztam megint össze... gg reto...