Heroes & Generals
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.04.06. 17:23:02
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Javítottak valamit, ismét 500mb letöltés, aztán kis idő múlva megint összerottyantotta magát.
Most reggel meg nem megy a mobile command. persze lehet nincs összefüggés, de gyanús.
És ha jól látom, még most sem megy a szerver.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
amúgy rengeteg időt el lehet tölteni a rangok tanulmányozásával. Pl.: össze lehet hasonlítani a korabelieket egymással, nemzetenként a korabelit a maival, vagy hasonlítsd össze a mait a magyarral!
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.03.31. 22:31:35
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Lehet ,hogy buta a kérdés de csata után hogyan állapítod meg hogy hányas szintű karaktere van a kollegànak.
Ajanlom figyelmedbe noob kartarsat legalul. 18-as szintu karakter. War-ban a levegobe lodozget a pisztolyaval, ill. mikor mar megunta, Lujan altal lerakott AP aknakat lodozgette ki... Nyerhettunk volna ha legalabb emberekre lodozgetett volna, de nem...
Tapasztalataim szerint minden oriasian nagy szopas az eljene. A fegyverek, a tankok, a repulok... kivetel nincs. Repulonek a legmocskosabb a HE lovedek. Ha nincs meg akkor az ellen 1-2 lovessel kiszed a pilotafulkebol (ha neki van). Mire megszerezned, kimegy a H&G a beta allapotbol. <#mf2>#mf2> A tankosnal most epp a Pershing-el van szivas mig meg nem lesz az eroseb APCR lovedek. Nagyon kicsi helyeken lehet csak a mocskos tigriseket atloni. Ha nem ott talalod el, mar is felhivtad magadra a figyelmet es 2 lovesbol nyekk. Siman farmolnak rajtam egy valag penzt, de ezt tul kell elni, hogy utana hasznosan is tudjak vele dolgozni. Ezt a bekat sajnos le kell nyelni...
Devid! Sajnalom, hogy tegnap nem tudtam beugrani abba a csataba ahol voltal. 😞 Pedig lattam Balu is online volt... Es meg a puma101 TS is atmenetileg szunetel... Next time.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.30. 06:56:59
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.03.30. 02:06:18

különben meccsenként nyersz 2-3e creditet és annyi.
Úgyhogy valahogy nincs most kedvem a játékhoz.
Grabo eseteben a problema inkabb abbol fakadt, hogy hiaba tamogatott a tank, o nem mozdult elore a legutolso pontrol. Ha azt mondta volna, hogy azert csinalja mert a spawn killerekre vadaszik az meg elfogadhatobb lenne, de nem erre hivatkozott.
Meg valami: a legtobbet a harckocsizo nem a magas rank-je miatt kap hanem ha kilo egy masik tankot. Az fizet a legjobban.
Ezt amúgy a saját klánnál is megfigyeltem: elment HYDR4 - aki szintén magyar -, a klán legjobb fraggere, meg még 3-4 másik srác, aztán már esett is a színvonal. Tegnap is olyan def mapot buktunk el, ami után szégyenemben majdnem felgyújtottam a gépem. Igaz, Ginger.exe meg Wolfbane-ék ellen volt, de ezt akkor is nyernünk kellett volna.
War-ban szerintem nem éri meg tankot használni, vagyis light tankot semmiképpen. Úgy hullanak, mint a legyek. Plusz amit régebben írt Chip is: egyedül nem éri meg tankozni egyszerűen. A gyalogság nem figyel rád eléggé, szóval tankozni párban az igazi, amikor TS-en infóztok is, és vigyáztok egymás seggére - vagy még többen, és akkor sem előre nyomulva a front élére.
Példának pont a legutóbbi meccsemet tudnám felhozni: A Német harckocsizómmal (Pz IV H-val mentem) mentem, hogy pénzt gyűjtsek, (ő a legmagasabb karim 11.-gyes, szóval ő hozza a legtöbb pénzt) Town mapon támadtunk B és C line-ról. (Staged volt nem war) a közepesek a B-n spawnoltak a TD-k a C-n. Namost azt te is tudod, hogy B-n nem igen lehet tankkal érvényesülni azért átmentem mindig a vashídra C line-ra. Elöl is mentem a támadók mögött. De amikor először mentem csak egy tankot tudtam kiszedni utána Panzerfaus-tal kiszedtek az ellen gyalogosai, mert a gyalogság baszott védeni. Na akkor a következő tervet dolgoztam ki magamban a következő spawn után: Kb. a híd utolsó harmadáig elmegyek és ha tank nem lesz akkor váltok HE-re és fedezem a gyalogságot. Na ez annyira össze is jött, hogy bár szedegettem a killeket (5-nél tartottam, de lett volna még több is bőven...) Erre egy csapattárs felstikyzett. Amikor megkérdeztem tőle miért ölt meg csak annyit válaszolt hogy akadályoztam a gyalogságot a hídon való átnyomulásban amikor direkt azért húzódtam balra hogy nem akadályozzam őket, és érdekes mód mindig mentek el mellettem kübelwagenek, tehát azért annyira mégsem akadályoztam őket... (ehhez még hozzájön hogy azelőtt meg azért vesztettem el a tankomat, mert beragadtam az egyik oszlopba és lenullázódott a hp-m...)
Azután pedig a már az O2-ig befoglalt B line-on mentem hogy oldalba kapjam a tankokat, meg a gyalogságot. Ennek pedig az lett a vége, hogy 2X haltam meg mert egy gyalogos mögém tudott jönni és kiszedett, aztán meg a SU-85 kapott oldalba, és azért nem ő halt meg mert épp HE volt betöltve. Ezek után pedig a többiek elfogyasztották a többi tankot. úgyhogy 350-400 körüli score-val, és 6/5 k/d-el jöttem ki 23 perc után...
Persze most megint mondhatod erre hogy megint én voltam a szar, de sajnos ahogy az utóbbi időben tapasztalom tényleg nagyon változik hogy mennyire tud az ember effektív lenni tankkal.
A granatot en is jol beszoptam anno... dobaltam vissza a sajat arcomba mikor egy ablakon akartam volna behajitani... Most meg az bosszantja a nepet, hogy eldobod, lezajlik az animacio es ha gyorsan fegyvert valtasz akkor "eltunik", azaz nem dobodik el...
Ismerhetnél, hogy nem fikázok valakit, ha nem érdemli meg. <#zavart1>#zavart1>
Light tankozott az úriember (onnan tudom, hogy amikor az első spawn történt, mellém spawnlolt egy tankkal - ergo az eleje óta ott részt vett a csatában). Hátul állt végig a csatában, a foglalópontunk mögött, és elmondása szerint védte azt. Ebben külön szép az, hogy amikor mi már két ponttal arrébb foglaltunk, ő akkor is hátul állt, és HE-t lövöldözgetett a semmibe. Szóltam neki, hogy hagyja abba a tankozást, mert egyrészt nincs a csapat javára, másrészt pazarolja csak a tankokat. Persze a reakció az ilyenkor szokásos volt, hogy én vagyok a noob, nem értek hozzá, stb.
"- A meglevo pontokat vedte es ott nem volt annyi dolga." - Ez azért nem lehet igaz, mert azt a pontot a csata során számtalanszor elfoglalták, szóval ha ez volt a terve, nagyon nem csinálta jól. Itt megemlíteném, hogy én ha védek egy pontot, akkor azt csak addig védem, amíg a józan ész diktálja. Ha a következő cap pontot neutralizáljuk, akkor számomra teljesen egyértelmű, hogy már felesleges az az előtti pontot védenem, így elindulok a következő fele. De ez a szerencsétlen még akkor is ott mászkált, amikor 2 cap ponttal arrébb voltam. Nem volt AFK, bármikor szóltam hozzá, válaszolt, pedig hidd el, nem egyszer ugattam le.
Nem beszélve ugye arról, hogy eleve támadtunk, támadásnál pedig a deffenzív játék nem vezet sikerre. Okés, ez így nem igaz, vagy nem teljes mértékben. Védekezni kell egy bizonyos szinten, de a siker kulcsa mindig is a támadás, és annak ésszerű felépítése.
Leírom, hogy régebben hogy működtünk:
Nem akarok, és nem is tudok nagy szavakat használni, a klánunk régebben sokkal effektívebb volt. Mára a jó játékosok elvesztek, áttértek máshova (másik szovjet klánhoz pl), vagy csak egyszerűen abbahagyták. Tegyük fel támadunk, két line-unk van, és a klán nagy része csatlakozni tudott a meccshez. Első, és legfontosabb: Save Warfounds. Tankokat nagyon ritkán használunk, Recon-ok szinte kizárva (eleve a csaták 90%-a Assault, szóval értelmetlen is lenne a Recon). Ennek jegyében mindegyik line-on összesen két autó spawn-ol, az egyik 3, a másik 6 fővel. A 3 fős megy az első elfoglalandó ponthoz, a 6 fős pedig a következőhöz, amit ugye még nem lehet elfoglalni egy jó ideig.
A 3 fős behúzza az első cap pontot, irány a második cap pont. Jó esetben az ottani legénység már leírtotta az ellenállást. Amint megérkezett a kisebb alakulat, a 6 fős csoport már megy is tovább az ellenség cap pontja felé, míg a kisebb foglal, és addig tartja az állást, amíg a neutralizálás meg nem történt. Ha a nagy csapat elbukik, a kisebbnek tartania kell azt a pontot a következő spawn-ig, nekik (ha nem is tilos) nem szabadott támadni. Így kocsikat spóroltunk, és tudtuk, kinek mi a feladata.
Aztán régebben voltak már begyakorolt, reflexszerű mozdulatok is, ahogy pl. Fuel Station-nél én lövöm az ablakot, RayCharles és _Nibor_ már baszkodja is befele a gránátokat, én meg futok a hátsó bejárathoz. Amint a ként gránát felrobban (hozzátenném ezt megállás nélkül, csináljuk, nem kell várni egy tized mp-t sem), pont addigra érek az ajtóhoz, aki meg túlélte a két gránátot, arra elég volt ránéznem, és már meg is halt. Az esetek 90%-ban működött a taktika, a többi 10-ben visszapattant pl. a gránát <#nezze>#nezze>, aztán mi kaptuk az arcunkba. Ugye egyik peccs óta már nem teljesen úgy repült az eldobott robbanószerkezet, ahogy azt a virtuális útvonala mutatta.
Szóval pontot védeni kell, de a győzelem mindig is a támadáson múlik, még def. mapon is.
Bocs a sok szövegelésért.
- Keson lepett be a csataba
- A meglevo pontokat vedte es ott nem volt annyi dolga.
- APC -t vitt es csak azt vedte
Ettol fuggetlenul lehet, hogy szar napja volt es balfaszkodott. Velem is elofordul... foleg mikor 0/12-es stattal inditok (factory map, A line), mert megyek elore mint a barom es kinyirni sem sikerul senkit csak megsebesiteni.
Nalunk nem szoktak nagyon nezni ezeket az XP-ket a sracok, egyedul azt, hogy ha valaki 0-at csinal es emlekeznek ra, hogy vele kezdtek a csatat.
Minek jön war-ba az ilyen? Értem azt, hogy nincs megtiltva senkinek, meg ugye ott több xp.-t lehet keresni. De nem. Méghozzá azért nem, mert ha szar az ember (vagy nincs megfelelő felszerelése), war-ban még jobban el fogják verni, és a plusz % xp-ből máris semmi sem fog maradni. Megéri nekik a 300 xp egy 35 perces csatára? Vagy szeretnek szopni? Ennyi kis buzi van a világban?
Na a másik meg... wintons vagy mi a neve: 17-es szintű karakterrel volt bent, 35 perc alatt sikerült 291 xp-t összegyűjtenie. Azt nem értem baszki, hogy az ilyen hulladék, játékhoz nem értő, skillel nem rendelkező ember hogy tud eljutni addig, hogy legyen egy 17-es szintű karaktere? Nekem ez felfoghatatlan.