5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Roger6
    Mindenki így gondolkodik mint ahogy te amúgy, de ez nem teljesen helyes irány.

Egyrészt a sok ölés azért nem mérvadó egy csatában, mert úgyis általában 600+ fős századok találkoznak, szóval gyakorlatilag kifogyhatatlan élettel rendelkeznek, így nem számít, mennyit ölsz (egy-egy nagyváros közelében akár 5-7 ezres seregek is lehetnek). Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor nyertünk úgy, hogy elfogyott az ellenfél tartaléka. Infanrty-ból annyi van, mint a szemét.

Másrészt Infantry-ként sokkal többet lehet ölni. Bezony, nézd csak meg. Recon-al lehet "jó" statot csinálni, oszt ennyi. Az értelmesebb katona nem fog még egyszer az utadba kerülni. Ha tudja, hogy van azon az úton egy Recon, akkor két dolgot csinálhat miután lelőtted:

1: megkeres, és lekésel, mint ahogy én szoktam.
    2: más úton megy, szóval nem lesz lehetőséged lelőni.

Itt most az értelmesebbjéről beszélek, csatánként van 1-2 ember, aki teljesen hülye. Azokat jó eséllyel többször is leszeded, de attól nem leszel a csapatod segítségére, mert ezek ha elbotlanak egy fűszálba, akkor is magukba állítják a késüket.

Amúgy Recon van a legkisebb hatással egy meccsre. Cap ponton belüli védekezésre és támadásra szinte teljesen alkalmatlan, a Gold Heavy Set-et amúgy sem üti át a legerősebb felszereléssel sem, szóval one shot-olni sem lehet vele. Na meg scope nélkül a jó isten tudja hova lő, néha a 2 méterre nekem háttal álló ellenfelet sem találja el.

Amúgy a jó Recon-os ismérve, hogy nem foglal. A foglalás nem az ő dolga. Ahogy írtad, elsődleges feladatköre a támogatás lenne, kívülről. Egy fecske nem csinál nyarat, szokták volt mondani. Ez Recon-nál is igaz, akkor igazán hatékony a Recon különítmény, ha több résztvevője van, és azonos dolgokra koncentráltok (cap pont külső védelme), de a részfeladatokat megosztva (pl egyikőtök 20 mp-ként körbenéz, és felfedezi az esetleg hátulról rájuk sunyuló ellenfelet, míg a csapattárs részfeladata pl. a tankok spottolása a mieink számára).

ORB-ben kezdetben nagyon durván nyomták a Sniperkedést, arany Camouflage nélkül nem is mehettél Reconnal, nem engedték a vezetők, meg két szemközti hegyen kellett elhelyezkedni úgy, hogy egymás háta mögé lássatok, így védve egymást, stb. Elég komoly volt anno. Amíg... De ezt már tudjátok.

Summa summárum:
    Recon mellett szól a hatalmas fun, szóval a játék élvezeti faktora amúgy sokkal jobb, mint egy infantry-val, meg lehet jó statot csinálni és nagyjából ennyi a pozitív dolog. , de az igazi kemény férfias melót az infantry-k végzik.
  • Bruce_Willis
    Persze tudom, de sniperesként nekem a győzelem mellett az is számít, hisz úgy tudom segíteni a társaimat mind támadásban, mind védelemben hogy ha sokat ölök. Mióta motorral közlekedek többet is tudok támadni és foglalni.
  • ChipKng
    Nem szamottevo, mert van olyan meccs, hogy a legnagyobb kill szam 5 (!) egy jatekosnal mert olyan gyorsan befoglaljak a terkepet. Itt nem statra megy a jatek hanem a war terkepen a strategiailag fontos telepuleseket elfoglalni es a nagy varosoknal allomasozo csapatokat korbekeritve megadasra kesztetni. Ehhez nem kellenek hatalmas statok. Sot, van akinek a statja a lofitty segge alatt van, de valojaban a leghasznosabb dolgot csinalja: berakja az APC-t a megfelelo helyre a megfelelo idoben es meg is vedi azt. Itt a gyozelem szamit nem az egyeni teljesitmeny. ;)

Meg valami: A legnagyobb azt jelenti, hogy a legtobb taggal rendelkezo. Persze igyekeznek nem feltolteni idiotakkal a csapatot, mert interjuztatas itt is van meg ilyesmi. Bar en meg ebben nem vettem reszt, csak jatszok veluk meg hozzajuk csapodok de mar pedzegette 1-2 tag, hogy igazan csatlakozhatnek hozzajuk.
  • Bruce_Willis
    Milyen statokat produkálnak?
  • ChipKng
    Igen! Csapassuk! :)
  • Devid-on
    Chip hétvégén vagy?Lesz játék?
  • Bruce_Willis
    Nagyon köszi, már rohadtul kiállt a kezem :)
    Most meg szokatlan pedig a cod-ban is így van
  • Roger6
    Igen, ahol beállítod a billentyűzetet, ott van egy második oszlop is. Annak a neve Toggle. Ott kell ki vagy bekapcsolni ezt.
  • Bruce_Willis
    Azt be lehet állítani hogy célzáskor és távcsőhasználatkor ne kelljen nyomni a jobb egérgombot hanem úgy maradjon?
  • Lokker
    Német :)
  • Roger6
    Melyik oldalt választotta, Mösziő?
  • ChipKng
    Na ujra. Szoval: ne vegyel meg minden szart. Nezz meg sok youtube oktato videot minden kaszthoz. Ha teheted vegyel meg 2-3 gyalogost majd es mielott barmelyikkel elered az 5-os szintet mindet huzzad fel a 4-es vegeig. Azert mondom mert amig a Tier 1-ben vannak (azaz 5-os szint alatt) konnyebb fejleszteni, mert ujoncokkal rak ossze a jatek. Ha atkerulsz Tier 2-be, akkor jon a szopas mert erosebb jatekosokkal kerulsz ossze akiknek a fegyvereik mar fejlesztve van es HeavySet badge-ekkel flangalnak aminek hala tobb loves kell, hogy kifekudjenek. Ha ilyen korulmenyek kozott kell fejlesztened valakit 0-as szintrol az sokkal fajdalmasabb.

Jo szorakozast! :)
  • Lokker
    Kellemeset csalódtam a játékban. Legalábbis elsőre kellemes hétvégi lövöldének tűnik. Hasznos tanács egy kezdőnek? :)
  • ChipKng
    Remelem megvan a szakasz vezetojenek a minimum 6-os szint, mert a nelkul nem csoda ha nem megy...
  • Roger6
    Squad gomb (alul kb. középen), aztán plusz gomb (Invite Friend), é Voilá! Meg is vagytok.
  • Bruce_Willis
    Oké de nekünk a haverral nem mindig jön össze. Igaz legutóbb vagy 3 hete próbálkoztunk.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.10. 13:42:24
  • Roger6
    Az egész játék mostani rendszere erre épül, a Squad-ra.
  • Bruce_Willis
    Meg lehet azt oldani hogy a barátokkal egy csapatban legyünk?
  • ChipKng
    Ez e repulos trollkodas csak szamomra volt erdekes vagy masoknak nem jott at mi a lenyeg? :)

Angolul kevesbe tudoknak: A srac kamikazezni akart azzal a modszerrel, hogy aknakat rakott a gep orrara. Aztan menet kozben elsutotte a geppuskat es felrobbantak az aknak. Ekkor jott a nagy otlet, hogy felcuccolja a gep orrat es hagyja ellopni. Az elso alkalommal mikor a tolvaj lo, kinyirja magat az aknaval. Draga/pazarlas de kurvanagy poen. A vicc, hogy egyszer en is talalkoztam egy ures geppel C3-mon anno (ahol a videoban a srac parkolt). Mazli, hogy nem ugrottam bele, mert lehet en is ugy jartam volna. :P
  • ChipKng
    Ertheto. En is utalom amikor 20 perc szunet meg szoszoles es utana 7 perc akcio van, de szerencsere a szoszoles ideje jocskan lecsokkent miota a Nemetek ellen jatszunk es mar vegre direktben is be lehet ugrani egy csataba es eltoroltek ezt az idiotasagot, hogy csak meccs elott csatlakozhatsz, kesobb mar nem.

Tykjen is atment most a Nemet oldalra es nem felt felhuzni a karakteret. :) Gondolom loved van boven, abbol vehetsz 12-es szintueket alapbol, aztan menet kozben felhuzod oket. Apropo! Most jelentettek be, hogy a fejlodes 6-tol 12-ig fel lesz gyorsitva!!!
  • Roger6
    Amúgy már írtam, hogy sokszor elgondolkodtam én is, hogy átmegyek az amcsi oldalra, csak az tart vissza, hogy mindent elölről kell kezdeni. Szóval egy 7-es szintű katonával nem sokra megyek.
  • Roger6
    Nyja, nem klánozom már egy ideje. Red Scare-hez néha beugrok, aztán annyi, csak hát azok meg oroszul beszélgetnek. Az a baj, hogy ha van 2 óra játékom, akkor nagy részét játékkal szeretném tölteni, és nem akarom, hogy stratégiai megbeszéléssel, meg várakozással menjen az idő. Szóval főleg random war-okat nyomatok. Ha egy klánnal találkozom, akkor a károkozás a cél, szóval kempelés, Recon-ozás, pontvédés.

Már írtam amúgy régebben, hogy semmi elvárás nincs ORB-nél. Orosz oldalon harcolsz és beszélsz angolul? Gyere fel a ts-re. Kb. ennyi a felvételi pár hónapja. Múlt héten belogoltam TS-re, 25 ember volt online ORB tag-el, ebből 2-t ismertem összesen, a két vén rókát. És annnnnnnnyira szarul játszanak baszki ezek az újak... szóval lehet büszkeség is részemről (nagyképűség???), de nem fogom égetni magam ilyen emberekkel, mert randomban is pont hasonlókkal találkozom, csak nincs rám égetve, hogy ORB. Főnök átadta a stafétabotot (abbahagytam a játékot), stratégánk átment amcsi oldalra, az egész ORB híg nyáltenger lett. Mennyiséget keresnek minőség helyett.

Red Scare-ben bízhatok egyedül, ők azért értenek is ahhoz amit csinálnak, de ekkor még mindig szerepet játszik az idő. Ha csak két órám van, nem fogok klánnal nyomulni. Ha több idő, akkor csatlakozok hozzájuk. De hát sokszor nincs ennyi időm sem.
  • ChipKng
    Be bizony. Ennek igazan ti orulhettek, mert amig lefoglaljuk a zbv-t meg a balcan brigade-ot, addig ti nyugodtan nyomulhattok elore. :)

Csekkold le a rangokat is. Lathatod, hogy nem mai ficsurkak vannak ott, hanem veteran jatekosok. Ha ezek mind egy TS-en kommunikalnak, nincs igazan eselyed. Ilyenkor nem az a kerdes, hogy 1 vonalrol befoglaljak-e a varost hanem megdontik-e a korabbi rekord idejuket. :) Ez a meccs 8 perc alatt veget ert.

ui: ez a DB az egyik legnagyobb amcsi klan. Keress rajuk ha erdekel tobb info.
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.08.10. 09:55:10
  • Roger6
    Beindult a DB-úthenger?
  • Alien69
    Pontosabban? Egy szakaszban mindenki?
  • ChipKng
    Amivel senki sem szivesen szembesulne:

Picit sajnaltam a masik oldalon levoket, de hat ilyen az elet...
  • Alien69
    Pedig eztetet többször eljátszották mán. Szét is szedik a fegyókat néha, lehet újra építeni az egészet...
  • Roger6
    Ez bazmeg... az ostobaság netovábbja. Elkezdtem egy játékot. Mondom váltok Recon-ra. Frankón átverekedtem magam az ellenség frontvonala mögé, motorról leszálltam, stukker elő, hasalás. Nézek bele a távcsőbe. Mármint néznék, mert nincs bazmeg. Érted. A peccsel csak úgy levette nekem a távcsövet, és nem ám szólna, hogy paraszt, ez meg ez van, tegyé rá másikat vagy bármi, neeeeem. Hagyja, hogy a csata közepén vedd észre, hogy nincs a fegyveren az, amit hónapokon át használtál.

És nem én vettem le, mielőtt valaki ezt hinné, csak úgy eltüntette a program magától, önkényesen.

Háááááh, na most megnézem. Nem a távcsövet vette le érted, hanem a kibaszott Mosin-Nagant fegyveremet cserélte le Mosin-Nagant Scoped-re, amit kb 0 percig használtam. Amúgy sem értem, mi a fasznak hívják annak, hiszen amíg eljutsz Recon-ig, addig kifullozod a Nagantot, minek húznád ki még egyszer, ha ugyanaz szerelhető fel mindegyikre?
  • ChipKng
    Ez eddig a legnagyobb trollkodas amit ebben a jatekban lattam. (beallitottam a megfelelo helyre, mert az elejen van par uncsi jelenet - igaz van par kevesbe uncsi is)
  • Roger6
    Ez igaz, én mapon csak akkor vagyok, amikor csapatot mozgatok, meg be akarok lépni egy kívánt csatába, és már lépek is vissza belőle.
  • ChipKng
    Apropo akadas: Ha lehet akkor a jatek indulasa elott valtsatok vissza a "Heroes" reszre es ne hagyjatok a "Generals"-on, mert az RTS resze egy ido utan kemenyen be tudja huzni a kezifeket.
  • Alien69
    Nem tudom, mi lehet, nekem nem ilyen gondjaim vannak. Az utolsó 2 frissítés óta amikor belépek van 2 akadásom egymás után. A második több másodperc, ha ezeket nem várom meg, TUTI halál, mert bele rohanok közbe valamibe...
  • Roger6
    Ezt amúgy már az előző egeremnél is tapasztaltam a H&G-ban. Szóval nem egér hiba, ez egész biztos. Sőt, akkor még másik gépem is volt, teljesen más OP rendszerrel, meg perifériával, azóta teljesen lecseréltem mindent. Egészen biztos vagyok benne, hogy a játék generálja. A ping amúgy nem lehet az oka, mert itt nem mikrolaggok vannak, hanem konkrétan belassul az egér pár mp-re, miközben 30 körüli a ping.
  • Bruce_Willis
    Értem, ha 7 a max akkor annyi, nincs mit tenni.
    A Kar 98-nál van jobb?
    Most értem el a 15-ös rangot, innentől elég nehéz a fejlődés. Nem is értem hogy gondolták, mire költsön az ember? Persze lehet másik karakterre, van is belőle több is de minek hogyha én sniper akarok lenni? 7 equipment point-al meg nem sok fegyver lehet nálad. Járműből meg gyors kell egy snipernek de az is megvan.
  • Alien69
    Bocsi, ne vedd a szívedre, de a mai világban ki tudja. Már azon részét, hogy akár hiheted azt, hogy a vezeték nélküli egér GAMER egér, mert rá van írva. De ha egyből leírod a típusát, bizti nem kérdezek értelmesen.
  • Roger6
    Az a piros csík a Stamina-val (Kitartás) van összefüggésben. Minél nagyobb, annál kevesebb ideig tudsz sprintelni. Pl. ha egy fegyvernél kiveszed a tárat, akkor a piros csík kisebb lesz. De amúgy 7 pont lehet összesen egy Recon-nál, így van kitalálva.
  • Bruce_Willis
    Igen, Recon karakterhez kell.
    Most nézegetek angol nyelvű fórumokat és ez marhára tetszik: http://forum.heroesandgenerals.com/viewtopic.php?f=39&t=29990&start=40#p440524
    De ilyen nincs a németeknek.
    Egyébként meg a Oakleaf és a Green Pea között vacilálnak sokan.
    Most visszarakom a világoszöldet (fasza hogy költöttem feleslegesen) de majd a Green Pea-t még kipróbálom. Úgysem tudom mire költeni a kreditet.
    A kar 98-at már nem tudom jobban fejleszteni, normális járgány meg nincs. Ezzel a nyomorult oldalkocsissal vagyok ami minden kavicson felborul.

Van még valami amit nem értek. Az Equipment points 7/7-es nálam de a piros csík jelzi hogy lenne még lehetőségem növelni. Hogy lehet még ilyen pontokat szerezni?
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.08. 12:42:53
  • Roger6
    Leírás? :) Mármint hogy melyik ember mit vesz észre? :) Szerintem ez rohadtul monitor, és egyénfüggő. Aki színtévesztő, az nem fog észrevenni, akinek meg penge a látása, könnyebben kiszúr. Erről nem lehet leírást készíteni, vagy ki tud szedni a háttérből téged valaki, vagy beleolvadsz. Egyéni teljesítmény. Ami viszont segít, hogy ha nem mozogsz. Csomószor van, hogy fekszem a földön Recon-nal, és özönlenek el mellettem hordákban az ellenfelek, és nem vesznek észre az idióták. Ilyenkor mondjuk kézifegyverre váltok, szóval hogy ha mozgok, akkor sem a kurva nagy, és hosszú puskával teszem, így még inkább kerülöm a feltűnést. Egy PTRD-vel szinte lehetetlen elbújni, azt is mindig váltom gránátra, majd amikor megvan a célpont, akkor teszem vissza kézbe a fő fegyvert.

Továbbá kicsit sárgás az infantry ruhám színe, így próbálok ilyen színű falak elé állni a házban (vagyis guggolni). Recon-nak meg full zöld van, szóval azzal meg főleg lombok közül osztom az áldást.
  • Bruce_Willis
    Üdv!
    Régóta játszok a játékkal. Az volna a kérdésem hogy szerintetek melyik a legjobb német álcaruha? Megvettem a Leibermustert de szerintem eléggé feltűnő. A sima világoszöldben mintha észrevétlenebb lennék. Nincs erről valami leírás?
  • Roger6
    1:18 XDDDDDDDDDDDDDD