5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Roger6
    Én baszott jól kerestem vele, veterán tagsággal.
  • figg8

Áruld el légyszi mi a titka az egyhitesek levadászásának...azon kivül hogy ek kell találni őket)))) üdv.
  • Alien69
    Hát nem tudom. Mostanába paratrooperrel mentem sokat, és nem kerestem halálba magamat. Valahogy nem megy annyira... Persze, többnyire rossza a csapat, mert hiába foglalok, ha a kutya nem védi meg utána.
  • Roger6
    Lőszerért fizetsz, a javításért nem. Pár hónapja csináltam tesztet, írtam is ide egy szép esszét az egész mutatványról, amikor csak annyi ideig volt a kezemben saját fegyver, amíg le nem szedtem valakit. 30 perces meccsnél volt 12.600 bevétel (veterán nélkül természetesen), és 1.200 kiadás, szóval ha nem Bazook-át lopsz az ellenféltől, akkor lehet spórolni.

De azt vettem észre, hogy pl. Paratrooper-el mocskosul lehet keresni, ugyanis pl. a szállítóeszközt nem te fizeted. Amíg sima Infantry-val a motort, autót, APC-t TE magad fizeted, addig paránál nincs ilyen. Csak ledobod magad, és foglalsz. Ráadásul smg-vel teszed ezt, ami rohadt olcsó dolog. A foglalás meg nem hogy nem kerül pénzbe, hanem még jutalmaznak is zsetonnal. :)

• ikarus44
    Nem is tudtam, hogy lehet paragépet vezetni.
    De csak én értelmeztem úgy hogy nem biztos, hogy ingyenes neked, ha más fegyverével játszol?

• Roger6
    Egyhitesekkel amúgy - főleg staged-ben, de sokszor a war-osokat sem kell félteni - olyan eredményeket lehet elérni, hogy összekaparom magam. Azt sem tudják milyen játékkal játszanak. Van valahol elmentve 52/0-s stat is, majd megkeresem holnap. Szinte sajnáltam őket kilőni.

Ez mondjuk pont war-on volt (a hülyék befoglaltak, és nyertünk, pedig lett volna kedvem még pálcikákat lövöldözni):

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.14. 20:53:34
  • Roger6
    Grat! Szép teljesítmény!
  • Bruce_Willis
    Tegnap ismét támadásra kényszerültem hogy megnyerjük a meccset... de nem volt baj mert beadott vagy 6 no zoom csipát :D
    Össze is jött 18 killstreak :) Jó ez a játék. Élvezem. :D

Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.14. 15:10:57
  • Lokker
    Most, hogy már játszottam jó pár meccset elkezdtek kibukni az idegesítő hibák. :(
  • ChipKng
    Nya, lehet jonni! :)
  • Roger6
    Huhh, bocsesz, csak be voltam jelentkezve, aztán elléptem edzeni.
  • ikarus44
    Annyira sikerült ez az új karakterfejlődésgyorsítás, hogy egy rakás karakterem lett 12+ szintű

Na most már biztos jövök este
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.08.13. 17:43:07
  • ikarus44
    Nem tudom, nekem nem jön be a játék azt írja a Steam, hogy nem elérhető, de még neten sem tudom elérni.
  • ChipKng
    Melyik? Jatek? Az van, muxik. TS? Az megvaltozott fel eve. :) 46.105.185.8:8553
  • ikarus44
    Nincs szerver?
  • ikarus44
    Lehet hogy csatlakozok majd este én is, ha tényleg össze tudna jönni a régi bandából néhány ember
  • ChipKng
    Neked meg hiaba uzenek, nem reagalsz. :P
  • Roger6
    Már nyomja a war-t, előbb néztem a Friends listen.
  • Devid-on
    Jó lesz az este 10-től
  • ChipKng
    Szeva! Most vagyok ugy fel 4-ig. Utana keso este kb 10-tol. ;)
  • Roger6
    Generals rész megint szarakodik, csomó csata bebuggolt.
  • Roger6
    :D Ez igaz! Nincs ellenvetésem, a ruci tényleg pengébb.
  • Alien69
    Akkor másképpen fogalmazok. A snipának nem feltétlen KELL snipa fegyót vinnie, neki is elérhető más. Az viszont igaz, hogy akkor meg mi a fenének, mert egy inflanty nagyobb teherbírású.
    De egy snipa mégis jobban néz ki, alap ruciban.
  • Roger6
    Hát ez megint nem volt egy egyszerű meccs:
  • Roger6
    Mit szeretnél tudni róla? Ha van konkrét kérdésed, segíthetek. Hány AT-d van?
  • Bruce_Willis
    Tudja valaki hogy a Generals pontosan hogy is működik?
    Kijelölök egy csatát, rákattintok és semmi.
  • Roger6
    Amit írsz pl, annak soha nem is írtam az ellenkezőjét. Hasznosnak tud hasznos lenni, csak éppen egy infantry hasznosabb. A klánok pedig pont azért nem használnak csipákat, mert egy war-ban nem effektívek. Én tudom, hogy random idiótákat lövöldözni 200 méterről fun, meg a 40/2-es stat is az, de egy szervezett klán úgy végigkaristol egy pályán, hogy nagyjából lesz 3 killed mákkal, aztán már a csillagot nyomhatod, hogy milyen volt a meccs. Nem egyesével jönnek, hogy szépen elkezded pötyögtetni őket, és akkor lesz valami, hanem lesz 5 ember, berúgják bakanccsal a ház ajtaját, aztán "здрасцт" - megjöttünk. És nem tudsz mit kezdeni az 5 emberrel, akik foglalás után a másik oldalon angolosan távoznak, hogy esélyed se legyen rálátni. A cap pontok nagy részénél több kijárat is van. Én gyakran az ablakon mászok ki, ha tudom, hogy csipa figyeli a másik kijáratot (bementkor hallod a fegyvert, vagy kapsz egy lövést, és innen tudod).

Itt is például nagyon-nagyon hasznos volt az a sok Recon csapattárs, akiket berakott mellém a játék, semmit nem kellett egyedül csinálnom. Ja de. Mielőtt elkezdenétek a faszságot, hogy biztos fedeztek, akkor elárulnám, hogy nem láttak a bejáratra, ugyanis ezen a térképen a C4 hátsó bejárata a 01 felől van, ahova C3-ról még WH-val sem látnának el kb.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.12. 19:23:53
  • Alien69
    Amúgy az, hogy a klánok ritkán, vagy NEM használnak snipa kasztot, az NEM a snipa kaszt hibája. Anno, BF2-ben voltam snipa, és komoly csatában IS. Igaz, egyedül voltam snipa. Az is igaz, hogy amit írsz, többnyire igaz is. DE! A snipa megfelelő helyen kb olyan, mint egy drón (mai szemszögből). Természetesen pálya függő IS volt, de a lényeg, hogy kb én voltam a csapat szeme (merre is jön az enemy). Nem az volt az elsődleges, hogy 500 méterről mennyi embert lövök le 1 lövésből. Spottolás, és TS-n infó átadása.
    Itt H&G-ben IS lehet speckón használni. Tegnap pl közvetlen közelben voltam egy fa háznál az enemyhez, és ha jött valaki foglalni, próbáltam fedezni (bokorban kakiltam kb). Persze, ez olyan csata volt, hogy tökmindegy mit csináltunk, mert kb 1-2 ember volt hajlandó jönni foglalni, a többi megállt a bázisnál és várta a sült galambot. Ergo, mindegy, mivel voltam, esélyünk se lett volna, ha oda megyek. Így meg legalább pár enemyt taccsra raktam, ennyi. Ráadásul, megvettem (me hülye vagyok), az svd 40 speckó verzióját, ami kb értelmetlen volt, de ha megvettem, használom (az alapot eddig nem is húztam). Viszont, ez nem olyan mint a Kar98. Ez eleve sorozatlövő, kisebb távra éppen ezért hatásos lehet. Foglalni is szoktam menni, végtére is, mért ne, ha úgy alakul. 1000 verziója van annak, hogy lehet HASZNOS tagja egy ember a csapatnak. Akkor ciki, ha így is nekem van a legtöbb foglalásom is...
  • Lokker
    Ahoz hogy tier2-be még ne dobjon be most a rank5-öt vagy a rank6-ot nem szabad meglépni? Játékban tier2-t rank6+-tól írja.
  • Bruce_Willis
    Ja igen, monitorfüggő hogy mennyit de a színkalibrálás is javít a minőségen. Ennél a játéknál minden ilyen kis "apróság” számít.
  • Bruce_Willis
    Sokat javít egy jó monitor (szerintem minimum 24”, nekem a 16:10 a favorit), egy távcső a kézbe és egy nyolcszoros fegyvertávcső.
    Na meg persze az ajánlott gépigényt figyelembe venni, mert nekem sokáig csak a minimális gépigény volt meg sajnos. Laggom is volt bőven.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.12. 07:21:47
  • Roger6
    De igen, nálam is sokszor van ilyen, de hidd el, ez fordítva is így van, szóval az ellenfélnek sem vagy feltűnő sokszor.
  • Lokker
    Nektek néha nem folynak egybe a színek? :D Mármint nem szívtam semmit meg ilyesmi, csak néha ettől a sok zöldes, barnás árnyalatoktól alig veszem észre az ellenséget, meg annyira bele olvadnak a katonák a tájba, főleg az amcsik. :) Halálom ezek az erdős pályák így. :D
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.08.12. 00:27:50
  • Bruce_Willis
    Akkor úgy látszik nem játszottunk még egymás ellen.. És ezzel én le is zártam ezt a témát.
  • Roger6
    Háhhh, ezzel a csatával meg is nyertük a war-t.
  • Roger6
    "de nem lennék veled egy klánba ha ennyire semmibe nem nézed a munkájukat. :P" - én azt hallom pedig, hogy ellenem nem nagyon lennének. Nem hiába lettem anno 1,5 hónap alatt az ORB egyik szakaszvezetője a nulláról (ez azt jelenti, hogy az adott csatában én irányítom az embereket, én mondom meg ki mit csinál, mely városokat támadjuk - persze stratégiai egyeztetés után -, mi fontos, mi nem, ki hova küldjön AT-ket, KI HASZNÁLHAT RECON-t stb), ami másoknak fél-háromnegyed éves meló volt. Pikkeltek is rám páran a klánból Ez most kurva nagyképű volt, de ezek tények. Persze van nálam tonnányi jobb ember is, de mellettem inkább szeretnek harcolni, mint ellenem - ezt a napi reportok száma is bizonyítja.

Értelmezés: " ha ennyire semmibe nem nézed a munkájukat. :P" - ezt hol is írtam? Megmutatnád? Amúgy ha egy kicsit gondolkodnál... lenne 9,3 k killem sniper-el és egy 17-es szintű Reconom, ha én ezen a véleményen lennék, mint amit te írsz? Fuck logic.

Recon jó a maga nemében, de egy csata végkimenetelére nincs akkora hatással, mint egy infantry. Ez az összes, amit írtam. Nem azt írtam, hogy szar, vagy hatástalan, hanem azt, hogy simán támogató szerep, support a Recon, de nem főszereplő egy csatában. Magányos farkasoknak, saját célra tökéletes (feltéve ha mindegy, hogy ki nyeri a csatát), klán szinten egyáltalán nem jó. Nem vagy ott fizikailag a csapattal, nem tudsz azonnal mozdulni a következő ponthoz. Egyszerűen nem tudsz a többiekkel mozogni.

Amúgy is... Ezt a kezdést nyomatod, hogy kezdésként kiszedsz x embert... Hát nem tudom milyen balfékeket tudsz kiszedni, de én meg tudom számolni a két kezemen, hogy a 21 ezer csatám alatt hányszor szedett ki Recon, amikor egy neutrális cap pont felé haladtam az adott war kezdetén. Eleve cikk-cakkban közlekedek, nem fő úton, bokrok alatt, sokszor nem is az első pontra megyek kapásból, hanem a másodikat kempelem be (elsőre rá sem lát egy sniper a kezdésnél). Ráadásul mire egy Recon felvesz egy jó pozíciót, már lassan a második cap-et is behúztuk. Ez klánnál hatványozottan igaz. Ha pedig egy lövésből szedne ki, az azt jelenti, hogy fejes. Ilyet meg Recon-tól elég ritkán kapok.

Amit még tényként közöltem, hogy a klánok sem használják a Reconokat előszeretettel - nem hiába sok helyen 15-ös Infantry a belépő minimum. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem, de a csaták 95%-ban NEM használják őket. A maradék 5% meg védekezés, de azt csak fun-ból szoktuk játszani. Nálunk a védekezést "Easy Mode"-nak hívják - valljuk be, védekezni valóban jóval könnyebb, mint támadni.

Pont ugyanígy gondolkodtam én is még amikor elkezdtem a játékot. Hogy majd jó nagy király leszek, mert még a cap pont előtt leszedem az ellenfelet. Sokszor beszóltam anno a játékostársaimnak, hogy mi a faszt csináltok, de bénák vagytok, én itt vezetem az xp listát, meg van 50 killem 5 halállal, ti meg semmi sem csináltok.... De hamar rá kellett jönnöm, hogy nem volt jogos a felmordulásom. Hiába ölök 50 ember, ha nem tudok megvédeni egy pontot, ha nem tudok elfoglalni egy pontot. Nem tudok támadni sem, ha Recon-nal vagyok, vagyis nagyon szűk keretek között.

15 évnyi fps-ezés után jöttem a H&G-be, úgyhogy van némi fogalmam a műfajról, és imádtam minden játékban csipázni. Jól is ment, ahogy itt is. Aztán egyre inkább feltűnt a hónapok alatt, hogy ha Infy-vel nyomatom, a nyerési ráta sokkal magasabb. Persze vannak megnyerhetetlen csaták, de sokszor elég annyi, hogy egyedül bekaristolok egy pontra, behúzom, és várom, hogy a többiek odaérjenek. Egy recon-al ezt nem tudnám megtenni, mert egyszerűen a ponton belül foglalás közben nem lenne annyi tűzerőm, amivel meg tudnám védeni magam. Nincs egy hites halál, nincs sorozatlövés. A túlélési esély egyedül drasztikusan alacsony ilyen esetben.

Na megyek is egy Recon kört faszom :D
  • figg8
    Ma regény író nap van???))))).a legjobb az infantry géppityuval meg fullra húzott távcsöves puskával....igy tud foglalni meg távolról szemétkedni is.persze kell hozzá a plusz táras jelvény (nem ugrik be a neve)...akkor van gond ha van egy para a padláson gránát meg ugye nincs a zsebbe....
  • Bruce_Willis
    Azt ne feledd hogy ha kiszedek 5-öt éledésük után akkor a másik csapatban sem támad ám mind a maradék 15, hisz ott is vannak sniperek, meg bambák, meg olyanok akik leragadtak egy másik helyen. Ergo pont azokat szedetem ki akik arra a pontra támadnak amiről nekünk kéne elmozdulni..
    Egy szóval nem írtam hogy ha mindenki recon lenne akkor az jó lenne. Dehogy. Így van ez jól, csak nekem az a véleményem hogy sokkal nagyobb a jelentősége mint azt te felvázolod. Lehet pont azért mert nem úgy támadsz ahogy én.
    Nagyon félreértettél... Dehogy lövök én mindig 350-ről. Azt írtam hogy HA(!) 350-ről lövök akkor nagyon kicsi az esélye hogy megtalálnak.
    Lehet ezen vitatkozni de szerintem egy recon-nak nem túl nyerő ha sűrűn meghal, mert ezeken a pályákon mire odaér, elhelyezkedik kurva sok idő elmegy. Egy támadó játékosnál rendben van de egy orvlövésznél még árt is a csapatnak.
    Lehet hitetlenkedni is de nekem úgy van beállítva a fegyóm hogy ~330-ig 100%-os a találati sebzés, 350-nél kb. 95% lehet.

Mindegy. Máshogy látjuk, ezen ne vesszünk össze. Addig jó míg a reto is szükségesnek érzi az orvlövészeket, de nem lennék veled egy klánba ha ennyire semmibe nem nézed a munkájukat. :P
  • Roger6
    Írtam, hogy a legtöbb ember úgy gondolkodik, mint te. Az első mondatod is ezt igazolja pontosan. Nem igaz az, hogy amíg halottak, addig a te csapatod támad, mert egy-egy hullámból jó eséllyel 3-at szedsz le (ez 350-nél amúgy majdnem lehetetlen - találati arány/sebzés miatt), ami azt jelenti, hogy 15 további játékos eljut a pontig, amivel te már nem tudsz mit kezdeni, és mivel te Recon vagy, ezért a ponton belül szereplő pontenciális erő máris egy játékossal kevesebb lehet. Ezt nem értik meg az emberek. Felnagyítva: ha lenne 18 Recon egy csapatban ellenem, az lenne életem legegyszerűbb meccse, ugyanis elég egyszer eljutni egy ponthoz, lófaszt nem tudnak kezdeni velem. Ez remélem érthető, ez folyik kicsiben is, amikor Recon-al vagy. És mondhatod, hogy a 18 Recon hogy bevédi a helyet meg bla-bla-bla, nincs ilyen, elég egyszer átjutni, és máris magatehetetlenek lennének, főleg cap ponton belül.

Megtörtént eset: ellenfélnél 1 armor squad (3 fő), mindegyik 40/5-ös stattal, mégis behúztuk a meccset mint a szar. Ugye itt jön képbe, hogy tényleg a csapatot akarod erősíteni, vagy az ego-dat (esetleg húzod a karaktert, de war-ban nem szokás húzni karakter, legalábbis nem alapokról). Ha az ego-t, akkor maradsz a tankban, folytatod a lövöldözés. Ha a csapatot, akkor kipattansz abból a vasból, és váltasz olyan karakterre, amivel a foglalást tudod segíteni. Ők maradtak ego harcosok, vesztettek is. 9/3-as statra kaptam 1.800 xp-t. Szervusz szia tankosok, szopás van.

"Nekem más a véleményem" - lehet más a véleményed, de kérdezd meg Chip-től, hogy a Devils Brigade-ben pl. mennyi Recon van egy meccsen a saját klánukból, vagy ORB-ben, Red Scare-ben, Teufelakármiben, 1st Jägers-ben hogy csak a legnagyobbakat említsem. Ez nagyjából nulla, főleg amióta Squad rendszer van. Ja nem, néha valaki betesz egy slot-ot rá, és vége. Ez nem véletlen. A sniper nem hatásos a csapat előrenyomulásában, nem effektív. Védekezni lehet vele egy ideig, de akkor sem lesz olyan hatásos, mint egy infantry a cap ponton belül. Az ember egyszerűen biztonságban érzi magát, mert "távol" van az ellenségtől, és mert relatív kevésszer hal meg, azt hiszi, hogy ezzel többet tesz a csapatért, mint aki 30-szor beadja a kulcsot. Ez nem így van. A war-t és a játékot cap pontra játszák, nem killre, ezt kell tudatosítani. Lehetek én 7/20-ban is, ha ott vagyok mindegyik pont behúzásakor, 1.500 xp repül felém meg egy tonna zseton, és a veszteségek pótlása a 2 milli warfound-ból nem nagy ügy. Cserébe miénk egy város.

Ezt azért írtam le, hogy tudd, hogy ha egyedül, vagy haverral tolod, hiheted azt, hogy a csapat javára vagy, de ha klánnal mész, nem fognak szeretni, ha sniperkedsz, mert nincs a csapat hasznára annyira, mint egy jó Infantry-s.

Aztán ami még lényeg az írásodból: 350 méterről operálsz. Ez sniper skulóval sem lesz sehogy egy hites ölés, mert 350-nél már csak 100 közelit sebez, ha talál egyáltalán. 350 méterről viszont a találati arány a szórásnak köszönhetően jó szar.

Ezt most lehet sértésnek veszed, de ugye engem az nem szokott zavarni: pont a messziről lövöldöző sniperek vannak amúgy a legkevésbé hasznára az csapatnak, ez a tipikus ego lövöldözés. 200 méterről is megkapod a plusz xp-t, és a találati arány lényegesen jobb. Ghilli + Camouflage-nak köszönhetően nehezen szúrnak ki - bár tökösebbnek kell lenni, mert hangról be tudnak mérni -, viszont sokkal előbb és gyorsabban tudsz reagálni egy kialakult helyzetre, és a mi a lényeg: 200 méterről még a sebzés 100%-át adod le pl. sniper skulóval, ami 350 méternél már nem igaz, sehogy nem fogsz egy skulóval ölni, ha egyáltalán eltalálsz valakit.

Párszor voltál 50 kill fölött, én meg Infantry-val naponta többször, ez nem nagy képűség. Ha visszalapozol a fórumban nézd meg a képeket, csomón 50+ killem van, és nem Recon-nal.

De fontosnak érzem bizonyítani, hogy nem a semmiből nyomatom a szar dumát, hanem tapasztalatból írok. Ez itt a Recon-om, 17-es szintű, arany Camouflage Badge-el ahogy neked, sőt Ghillie is ahogy neked, a fegyverével 9531 igazolt ölésem van. Emellett van még egy 17-es Infatnry, egy 14-es anti-tankosom is.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.11. 22:09:10
  • Bruce_Willis
    "általában 600+ fős századok találkoznak"

Ezt nem tudom hogy érted, mert legtöbbször ~18-18-an vannak egy pályán egyszerre akik nyilvánvalóan újraélednek, de míg halottak addig tud a csapatom támadni.

"Infantry-ként sokkal többet lehet ölni."

Ennyit én is ölök. Igaz csak párszor voltam 50 fölött de gyakran elérem a 30-at. Halni meg nagyon keveset halok, 10 alatt van szinte mindig de 4-7 a jellemző. A legjobb arányom ~44/2 volt. (apropó screenshotot hogy kell?)
    Elég nehezen találnak meg mert Camuflage harci jelvényem van és ha megjelölnek csak 1 másodpercig látszok. Ha 350-ről operálok akkor meg csak a sniperek találnak meg de a többieknek fingjuk sincs róla hogy hol vagyok.

Foglalni főleg az elsőt szoktam, utána támogatok, viszont mikor látom hogy töketlen a banda (az is kempel aki nem recon) akkor megyek támadni. Vagy azzal segítek hogy betámadom messziről a következőt és akkor őket is közelebb rakja ha 1-2 értelmes támad.

"Amúgy Recon van a legkisebb hatással egy meccsre."

Nekem más a véleményem. Ha fent leírt módszerrel támadom a következőn éledőket (genyó dolog tudom de ez van) akkor addig a többiek zavartalanul tudnak támadni. Ilyenkor jobb esetben összejön 8-10 kill zsinórban de 3-5 az mindig (ha nem megyek túl közel és nem kapnak el).
    Ez nagyon jó hatással van a meccsre mert mint írtam közelebb rakja őket a játék.
    Jó helyen kell megbújni, de például volt egy pályán egy hely ahol rengeteget kempeltem eredményesen és csak úgy kaptam az XP-t. Kivétel nélkül mindig nyertünk. Aztán elkezdtek odajönni mások is és most már mindenki odanéz egyből. Meg a társaim is odajönnek...

A tankokat folyamatosan spotolom de sok tankos társam bamba és rossz helyen kempel. Utálom ha nem támadnak.

Összességében azért szeretem ezt a játékot mert itt nem baszogat senki mint a cod-ban a hülye adminok és mégis eredményes vagyok a csapatommal együtt. Hiába recon vagyok a csapatjáték fontos a számomra, nem véletlenül játszottam mindig csapatjátékot a codban is. De ha akciózni akarnék akkor bizony a cod-ot választanám.