5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • ToMy_
    Is. Amerikásoknál a tankerem a legpowerebb, 1 recon, aztán egy kb. friss para. Bár a tanker eredetileg gyalogbéka volt, de most pénzkereső. Aztán van egy orosz rambóm, meg két említésre sem méltó németem (1 inf és 1 pilóta).
  • Bruce_Willis
    Pontosan!
    Illetve kicsit hátrébb, valamelyik kistetőn elhelyezkedve ellátni B2-ig. Tudom nagy távolság, de ~330-ig 100%-os a találati sebzésem. Jobb napokon beadja ezeket.

Recon vagy te is?
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.29. 21:17:01
  • Bruce_Willis
    Áááá az te voltál??? :DD Hogy átkoztalak én téged. Ott O1-et védtem/támadtam néhányszor több-kevesebb sikerrel.
    Egyébként egy másik helyre gondoltam most ami sokkal jobb. Egyszer vagy kétszer találtak rám ott.
  • ToMy_
    Egyébként ezen a B vonalon nagyon jó tud lenni a B3 farmmal kb. egyvonalban az útmenti bozótosban hasalva a hidat védeni. Az átjövő jármű/bringás/motoros kb. pont nyílegyenesen feléd jön, sofőr kill, aztán a meglepett utasok is. Néha egy-egy gyalognak van annyi esze, hogy a híd mellett úszik át, de nem jellemző.
  • ToMy_
    Az A vonalat védted a lenti sziget csücskéről, illetve pontosan az A3 vonalaban lefelé, az erdő sarkáról. Többet nem tudok elmondani, kérem kaccsojjaki.
    Amúgy jó móka volt, én is reconnal voltam, csak még nem volt meg a CroMoly cső, úgy meg nincs oneshotonekill.
  • Roger6
    Dehogyis, nem kell kiadni ilyeneket. Ha akar valaki, majd megkeres. Hang alapján be lehet lőni egy snipert, ha nem 300-ról lövöldöz.
  • Bruce_Willis
    Na hol voltam pontosan?
    Pont az előbb akartam beírni a helyet, gondoltam úgysincs itt olyan aki ellenem szokott lenni. :DDDD
  • ToMy_
    De-de, marcika, megvoltál ott párszor...
  • Lokker
    Spawn védelmet várom mert néha játszhatatlan tankossal egy két map
  • Roger6
    Ááá, minden oldalon vannak balfékek. Múltkor 13 meccset nyertem egyhuzamban tök randomokkal, aztán 20 vesztes meccs :D Ilyenkor a károkozásra fókuszálok.

Amikor a Devils Brigade jött ellenem, és randomokkal voltam, semmi klán, akkor tudtam, hygo ezt a meccset bizony borítékolhatom, de ha már itt vagyok, szétvágok egy két arcot. A végére 40/11-es stat lett infantry-val, ami egy ilyen szintű klán ellen randomok mellett jó eredmény. Nem mellesleg 40 percig feltartottuk őket, szóval időhiány is keletkezett náluk.
  • Lokker
    pz38t elég jól muzsikál apcr-el de light tankok közt még mindig a chaffe-t érzem jobbnak.
  • Bruce_Willis
    Elég bénák néha. De ha változtatni akarsz akkor még most tedd meg az elején.
    Én kitartok a nácik mellett.
  • Roger6
    Jóhogy, akartam csinálni belőle videót régen, ahogy 250-ről szedem ki a tankosokat, elég jó szórakozás
  • Lokker
    Lehet vele ölni de az irányítása valami botrányos. Nem látsz kb, semmit. Ha meg ki mersz lógni a tankból garantált hogy a csipás kiszed.
  • Roger6
    Aki érzi a tankot, annak jó kereseti lehetőség.
  • Bruce_Willis
    Tegnap létrehoztam egy tankos karaktert. Mit mondjak, nem volt egyszerű a közlekedés vele... :)
    Azért az alap tankkal csak öltem 9-et.
    Lehet hogy érdemes lenne foglalkozni vele.
  • Lokker
    Mondom én hogy nagyon looser a német oldal. Encountert 90-99%ról bukjuk el úgy hogy az ellenfélnél nem is volt a pont zsinórban 4. ilyen meccs. :D Tudom-tudom menjek warozni. De ha itt ilyenek vannak ott se lehet jobb a helyzet :D
  • Bruce_Willis
    Az jó nagy szopás lehet. :D
    Engem infantryként is zavar, valahogy nem szereti a szemem.

Múltkor azt mondták az Ofotértnél hogy szükségem van egy fél dioptriás szemüvegre. De nem vettem végül.
  • Roger6
    Elhiszem, hogy Reconként zavar, de majd kérdezz meg egy repülőst, hogy nekik mekkora szopás Azt sem tudod, hogy merre vagy, aztán egyszer csak meglátod a földet, és csatt
  • Bruce_Willis
    Ja, persze így értettem csak rosszul fogalmaztam. Mindenesetre nem kéne erőltetni szerintem a ködöt. Pont elég baj az hogy munkából kifolyólag is elég sokat bámulom a monitort..
  • Lokker
    Olyan is lesz majd, hogy egy tankkal nem akadok meg egy rózsabokorban vagy fakerítésben? :)
  • Roger6
    Nem a pálya hibája, hanem egy adott időjárásnak megfelelően van leosztva ez az egész. Néha a térkép is vált pirosról kékre, ilyenkor pl. éjszaka van, rosszabbak a látási körülmények. Szóval időjárás szimuláció van a játékban, bármelyik pálya lehet ködös, napsütéses, vagy éjszakai. Az éjszakai is olyan amúgy, mintha nappal lenne, csak a Hold világít, erről lehet felismerni.
  • Bruce_Willis
    Viszont most kiléptem a játékból. Elmennek a francba!! Minek erőltetik ezt a fos ködös pályát? Rohadtul szemrontó tud lenni. Az orromig nem látok még gépfegyverrel sem.. Majd visszanézek később.
  • Roger6
  • Bruce_Willis
    Természetesen mindent nem lát át egyetlen sniper, de ha nem jön arra enemy nem fogok ott feküdni mert az nekem sem élvezet, hanem helyet változtatok.

Konkrétan ezen a mapon olyan helyre fészkelem be magam hogy A2-őt, A3-at belátom tisztán (!) és a híd feléig is tisztán (!) ellátok.
  • Roger6
    Az én mondandóm meg az lett volna, hogy általában csak az egyik oldalt tudod fedezni, bárhol is vagy. A másik pedig, hogy számomra tök logikus, ha kapok egy csipa lövést, másodszor a másik oldalon megyek, ahogy nem lát a sniper. Helyzet megoldva.
  • Bruce_Willis
    Nem tudom pontosan milyen ott a domborzat, a lényege a mondandómnak a helyezkedés lenne, hogy lássátok nem mindenki savanyodik be O1, O2, O3-ra, hanem támadólag is lehet sniperezni, a csapatot segítve mindig a következő két elfoglalandó pont között. Így védelemben és támadásban is lehet segíteni az infantrykat.
    Ezt bármelyik másik mapra így rajzoltam volna.

Szerk.:
    Viszont jobban belegondolva hogy melyik pálya is ez, már pontosan tudom hol szoktam kempelni. Nem írom le ;) mert még senki sem talált rám B vonalon, A vonalon pedig csak párszor.
    A B vonalat sem ott a legegyszerűbb szemmel tartani, csak ugye a B3 foglalás miatt rajzoltam be így.

Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.29. 19:30:54
  • Roger6
    Nem kötözködni szeretnék, véleményt írok le az általad vázolt taktikáról.

Ez így egyszerűnek tűnik, csak a gond az, hogy onnan nem látsz át a másik oldalra, ugyanis van egy kis lejtés a pályában. Az A line-ról beszélek. Nem csak lejtés van, hanem magas gaz is, ami sárgával van jelölve itt a térképen, abba nem látsz bele szinte sehonnan a másik oldalról. Próbáltam modellezni gyorsan, hogy mely részét nem fogod látni a kijelölt helyről:

B oldalt egyszerűbb védeni Recon-nal, de az átúszókkal ott sem lehet mit kezdeni, és abban a pályában is van lejtés. Ezt direkt találták ki így, mert tavaly azért Reconn-al a fél pályát be lehetett látni, még a Vietnami patch előtt
  • Bruce_Willis

Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.29. 17:09:17
  • Bruce_Willis
    Csak hogy szemléltessem. Én ezen a mapon például valahol az A2 és az A3 között, bent az erdőben (a felkiáltójel alatt) helyezkednék el és támadólag csipáznék.

Ha legalább két csapattársam jön és támadja az A3-at akkor az enemyt 100% hogy csak az A2-re rakja. Kivéve ha ők hamarabb megkezdték foglalni a O2-őt. A játék figyeli ezt és aszerint rakja a játékosokat hogy éppen merre vannak. Próbáld ki egyszer.

Másik oldalon pedig a B2 és a B3 közé helyezkednék lent valahol a parthoz közel hogy megakadályozzam a B3 foglalását és elősegítsem a B2 támadását.
    Ha látom hogy bénáznak az infantryk akkor beszaladok B3-ra (ha csak 1-2 foglalja) és segítek bevédeni.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.29. 16:49:58
  • Bruce_Willis
    Igen, vannak ilyen reconok is... de mostanában nekem a sok kempelő infantrykkal gyűlik meg a bajom. Elfoglalunk egy pontot és ottmaradnak kempelni.. meg jönnek oda a közelembe.. Pedig olyan könnyű kiismerni a játékot. Ha előrenyomulunk, akkor az enemyt rakja hátrébb. Persze van amikor nagy az ostrom de mikor alábbhagy, akkor lehetne támadni.
  • Lokker
    Én nem csípem a sok a recont. Nem tesznek hozzá sokat hogy elfoglaljam a pontot. Mindig valahol "messze" kint kempelnek.
  • Bruce_Willis
    Néha sajnálom hogy sniperrel nem tudok TK-zni. Felmegyek egy tetőre és hárman jönnek utánam.
    Ebből kettő infantry, akinek pont nem az lenne a feladata hogy kempeljen... Fogalmatlanok...
    Mostanában nem is viszek magammal senkit a motoron mert csak hátráltatnak, de azért van hogy kiviszek párat és bedobom őket a sűrűjébe. Nehogy már kempeljenek itt nekem. :) (Persze vigyázva hogy jó helyre rakjam le őket.)
  • Roger6
    Közepesen erős fegyver, szerintem SMG-nél jobb. Erősség szerint: MG42, majd Sturmgewehr 44, kb. ez után jönne az "FG42 Ausf. E" - természetesen csak a német frakcióról beszélek jelenleg.
  • Lokker
    Oké, de hatásos is? :D Mert amellett nem kell sok mindent pakolni. :)
  • Roger6
    Én nagyon szeretem, kurva jó hangja van :)
  • Lokker
    Fallschirmjägergewehr 42 mennyire jó kis jószág? Ejtőernyősnél lehet unlockolni vagy az MP40 sokkal babább? :)
  • Lokker
    Mentem is pár csatát. De keserves egyedül a randommal az ember mellett. Egyedül nehéz pontot foglalni és meg is védeni. Szóval a sikerélmény elmaradt. Hiába írom, hogy jöjjenek meg mire figyeljenek mert ott a recon mintha a falnak beszélnék. Meg lehetne több tapasztalt fighter pilóta is néha velem mert tegnap végig a ruszkik uralták a légteret a mi fightereink akik 3-an voltak összesen 1 gépet tudtak leszedni semmi mást. Szóval peches este volt.
  • Roger6
    Úgysem warozol, nem mindegy? Csak hülyültem. Ez pár óránként változó helyzet, sokszor nyertek már németek war-t, mióta játszom. Az állapot amit látsz, az nem konstans egyáltalán, mindig fordulnak a viszonyok, naponta más az eredmény.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.29. 13:45:07
  • Lokker
    Tegnap megnéztem ezt a war-t. :) Hát szinte az egész térkép piros. :D Nagyon gyenge ez a német oldal. Gondolkodok hogy átmegyek amcsiba vagy oroszba. :(