Heroes & Generals
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
De egy snipa mégis jobban néz ki, alap ruciban. <#idiota>#idiota>

Kijelölök egy csatát, rákattintok és semmi.
Itt is például nagyon-nagyon hasznos volt az a sok Recon csapattárs, akiket berakott mellém a játék, semmit nem kellett egyedül csinálnom. Ja de. Mielőtt elkezdenétek a faszságot, hogy biztos fedeztek, akkor elárulnám, hogy nem láttak a bejáratra, ugyanis ezen a térképen a C4 hátsó bejárata a 01 felől van, ahova C3-ról még WH-val sem látnának el kb.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.12. 19:23:53
Itt H&G-ben IS lehet speckón használni. Tegnap pl közvetlen közelben voltam egy fa háznál az enemyhez, és ha jött valaki foglalni, próbáltam fedezni (bokorban kakiltam kb). Persze, ez olyan csata volt, hogy tökmindegy mit csináltunk, mert kb 1-2 ember volt hajlandó jönni foglalni, a többi megállt a bázisnál és várta a sült galambot. <#nemtudom>#nemtudom> Ergo, mindegy, mivel voltam, esélyünk se lett volna, ha oda megyek. Így meg legalább pár enemyt taccsra raktam, ennyi. Ráadásul, megvettem (me hülye vagyok), az svd 40 speckó verzióját, ami kb értelmetlen volt, de ha megvettem, használom (az alapot eddig nem is húztam). Viszont, ez nem olyan mint a Kar98. Ez eleve sorozatlövő, kisebb távra éppen ezért hatásos lehet. Foglalni is szoktam menni, végtére is, mért ne, ha úgy alakul. 1000 verziója van annak, hogy lehet HASZNOS tagja egy ember a csapatnak. Akkor ciki, ha így is nekem van a legtöbb foglalásom is... <#ravasz1>#ravasz1>
Na meg persze az ajánlott gépigényt figyelembe venni, mert nekem sokáig csak a minimális gépigény volt meg sajnos. Laggom is volt bőven.
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.12. 07:21:47
Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.08.12. 00:27:50
Értelmezés: " ha ennyire semmibe nem nézed a munkájukat. 😛" - ezt hol is írtam? Megmutatnád? Amúgy ha egy kicsit gondolkodnál... lenne 9,3 k killem sniper-el és egy 17-es szintű Reconom, ha én ezen a véleményen lennék, mint amit te írsz? Fuck logic.
Recon jó a maga nemében, de egy csata végkimenetelére nincs akkora hatással, mint egy infantry. Ez az összes, amit írtam. Nem azt írtam, hogy szar, vagy hatástalan, hanem azt, hogy simán támogató szerep, support a Recon, de nem főszereplő egy csatában. Magányos farkasoknak, saját célra tökéletes (feltéve ha mindegy, hogy ki nyeri a csatát), klán szinten egyáltalán nem jó. Nem vagy ott fizikailag a csapattal, nem tudsz azonnal mozdulni a következő ponthoz. Egyszerűen nem tudsz a többiekkel mozogni.
Amúgy is... Ezt a kezdést nyomatod, hogy kezdésként kiszedsz x embert... Hát nem tudom milyen balfékeket tudsz kiszedni, de én meg tudom számolni a két kezemen, hogy a 21 ezer csatám alatt hányszor szedett ki Recon, amikor egy neutrális cap pont felé haladtam az adott war kezdetén. Eleve cikk-cakkban közlekedek, nem fő úton, bokrok alatt, sokszor nem is az első pontra megyek kapásból, hanem a másodikat kempelem be (elsőre rá sem lát egy sniper a kezdésnél). Ráadásul mire egy Recon felvesz egy jó pozíciót, már lassan a második cap-et is behúztuk. Ez klánnál hatványozottan igaz. Ha pedig egy lövésből szedne ki, az azt jelenti, hogy fejes. Ilyet meg Recon-tól elég ritkán kapok.
Amit még tényként közöltem, hogy a klánok sem használják a Reconokat előszeretettel - nem hiába sok helyen 15-ös Infantry a belépő minimum. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem, de a csaták 95%-ban NEM használják őket. A maradék 5% meg védekezés, de azt csak fun-ból szoktuk játszani. Nálunk a védekezést "Easy Mode"-nak hívják - valljuk be, védekezni valóban jóval könnyebb, mint támadni.
Pont ugyanígy gondolkodtam én is még amikor elkezdtem a játékot. Hogy majd jó nagy király leszek, mert még a cap pont előtt leszedem az ellenfelet. Sokszor beszóltam anno a játékostársaimnak, hogy mi a faszt csináltok, de bénák vagytok, én itt vezetem az xp listát, meg van 50 killem 5 halállal, ti meg semmi sem csináltok.... De hamar rá kellett jönnöm, hogy nem volt jogos a felmordulásom. Hiába ölök 50 ember, ha nem tudok megvédeni egy pontot, ha nem tudok elfoglalni egy pontot. Nem tudok támadni sem, ha Recon-nal vagyok, vagyis nagyon szűk keretek között.
15 évnyi fps-ezés után jöttem a H&G-be, úgyhogy van némi fogalmam a műfajról, és imádtam minden játékban csipázni. Jól is ment, ahogy itt is. Aztán egyre inkább feltűnt a hónapok alatt, hogy ha Infy-vel nyomatom, a nyerési ráta sokkal magasabb. Persze vannak megnyerhetetlen csaták, de sokszor elég annyi, hogy egyedül bekaristolok egy pontra, behúzom, és várom, hogy a többiek odaérjenek. Egy recon-al ezt nem tudnám megtenni, mert egyszerűen a ponton belül foglalás közben nem lenne annyi tűzerőm, amivel meg tudnám védeni magam. Nincs egy hites halál, nincs sorozatlövés. A túlélési esély egyedül drasztikusan alacsony ilyen esetben.
Na megyek is egy Recon kört faszom 😄
Egy szóval nem írtam hogy ha mindenki recon lenne akkor az jó lenne. Dehogy. Így van ez jól, csak nekem az a véleményem hogy sokkal nagyobb a jelentősége mint azt te felvázolod. Lehet pont azért mert nem úgy támadsz ahogy én.
Nagyon félreértettél... Dehogy lövök én mindig 350-ről. Azt írtam hogy HA(!) 350-ről lövök akkor nagyon kicsi az esélye hogy megtalálnak.
Lehet ezen vitatkozni de szerintem egy recon-nak nem túl nyerő ha sűrűn meghal, mert ezeken a pályákon mire odaér, elhelyezkedik kurva sok idő elmegy. Egy támadó játékosnál rendben van de egy orvlövésznél még árt is a csapatnak.
Lehet hitetlenkedni is de nekem úgy van beállítva a fegyóm hogy ~330-ig 100%-os a találati sebzés, 350-nél kb. 95% lehet.
Mindegy. Máshogy látjuk, ezen ne vesszünk össze. Addig jó míg a reto is szükségesnek érzi az orvlövészeket, de nem lennék veled egy klánba ha ennyire semmibe nem nézed a munkájukat. 😛
Megtörtént eset: ellenfélnél 1 armor squad (3 fő), mindegyik 40/5-ös stattal, mégis behúztuk a meccset mint a szar. Ugye itt jön képbe, hogy tényleg a csapatot akarod erősíteni, vagy az ego-dat (esetleg húzod a karaktert, de war-ban nem szokás húzni karakter, legalábbis nem alapokról). Ha az ego-t, akkor maradsz a tankban, folytatod a lövöldözés. Ha a csapatot, akkor kipattansz abból a vasból, és váltasz olyan karakterre, amivel a foglalást tudod segíteni. Ők maradtak ego harcosok, vesztettek is. 9/3-as statra kaptam 1.800 xp-t. Szervusz szia tankosok, szopás van.
"Nekem más a véleményem" - lehet más a véleményed, de kérdezd meg Chip-től, hogy a Devils Brigade-ben pl. mennyi Recon van egy meccsen a saját klánukból, vagy ORB-ben, Red Scare-ben, Teufelakármiben, 1st Jägers-ben hogy csak a legnagyobbakat említsem. Ez nagyjából nulla, főleg amióta Squad rendszer van. Ja nem, néha valaki betesz egy slot-ot rá, és vége. Ez nem véletlen. A sniper nem hatásos a csapat előrenyomulásában, nem effektív. Védekezni lehet vele egy ideig, de akkor sem lesz olyan hatásos, mint egy infantry a cap ponton belül. Az ember egyszerűen biztonságban érzi magát, mert "távol" van az ellenségtől, és mert relatív kevésszer hal meg, azt hiszi, hogy ezzel többet tesz a csapatért, mint aki 30-szor beadja a kulcsot. Ez nem így van. A war-t és a játékot cap pontra játszák, nem killre, ezt kell tudatosítani. Lehetek én 7/20-ban is, ha ott vagyok mindegyik pont behúzásakor, 1.500 xp repül felém meg egy tonna zseton, és a veszteségek pótlása a 2 milli warfound-ból nem nagy ügy. Cserébe miénk egy város.
Ezt azért írtam le, hogy tudd, hogy ha egyedül, vagy haverral tolod, hiheted azt, hogy a csapat javára vagy, de ha klánnal mész, nem fognak szeretni, ha sniperkedsz, mert nincs a csapat hasznára annyira, mint egy jó Infantry-s.
Aztán ami még lényeg az írásodból: 350 méterről operálsz. Ez sniper skulóval sem lesz sehogy egy hites ölés, mert 350-nél már csak 100 közelit sebez, ha talál egyáltalán. 350 méterről viszont a találati arány a szórásnak köszönhetően jó szar.
Ezt most lehet sértésnek veszed, de ugye engem az nem szokott zavarni: pont a messziről lövöldöző sniperek vannak amúgy a legkevésbé hasznára az csapatnak, ez a tipikus ego lövöldözés. 200 méterről is megkapod a plusz xp-t, és a találati arány lényegesen jobb. Ghilli + Camouflage-nak köszönhetően nehezen szúrnak ki - bár tökösebbnek kell lenni, mert hangról be tudnak mérni -, viszont sokkal előbb és gyorsabban tudsz reagálni egy kialakult helyzetre, és a mi a lényeg: 200 méterről még a sebzés 100%-át adod le pl. sniper skulóval, ami 350 méternél már nem igaz, sehogy nem fogsz egy skulóval ölni, ha egyáltalán eltalálsz valakit.
Párszor voltál 50 kill fölött, én meg Infantry-val naponta többször, ez nem nagy képűség. Ha visszalapozol a fórumban nézd meg a képeket, csomón 50+ killem van, és nem Recon-nal.
De fontosnak érzem bizonyítani, hogy nem a semmiből nyomatom a szar dumát, hanem tapasztalatból írok. Ez itt a Recon-om, 17-es szintű, arany Camouflage Badge-el ahogy neked, sőt Ghillie is ahogy neked, a fegyverével 9531 igazolt ölésem van. Emellett van még egy 17-es Infatnry, egy 14-es anti-tankosom is.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.11. 22:09:10
Ezt nem tudom hogy érted, mert legtöbbször ~18-18-an vannak egy pályán egyszerre akik nyilvánvalóan újraélednek, de míg halottak addig tud a csapatom támadni.
"Infantry-ként sokkal többet lehet ölni."
Ennyit én is ölök. Igaz csak párszor voltam 50 fölött de gyakran elérem a 30-at. Halni meg nagyon keveset halok, 10 alatt van szinte mindig de 4-7 a jellemző. A legjobb arányom ~44/2 volt. (apropó screenshotot hogy kell?)
Elég nehezen találnak meg mert Camuflage harci jelvényem van és ha megjelölnek csak 1 másodpercig látszok. Ha 350-ről operálok akkor meg csak a sniperek találnak meg de a többieknek fingjuk sincs róla hogy hol vagyok.
Foglalni főleg az elsőt szoktam, utána támogatok, viszont mikor látom hogy töketlen a banda (az is kempel aki nem recon) akkor megyek támadni. Vagy azzal segítek hogy betámadom messziről a következőt és akkor őket is közelebb rakja ha 1-2 értelmes támad.
"Amúgy Recon van a legkisebb hatással egy meccsre."
Nekem más a véleményem. Ha fent leírt módszerrel támadom a következőn éledőket (genyó dolog tudom de ez van) akkor addig a többiek zavartalanul tudnak támadni. Ilyenkor jobb esetben összejön 8-10 kill zsinórban de 3-5 az mindig (ha nem megyek túl közel és nem kapnak el).
Ez nagyon jó hatással van a meccsre mert mint írtam közelebb rakja őket a játék.
Jó helyen kell megbújni, de például volt egy pályán egy hely ahol rengeteget kempeltem eredményesen és csak úgy kaptam az XP-t. Kivétel nélkül mindig nyertünk. Aztán elkezdtek odajönni mások is és most már mindenki odanéz egyből. Meg a társaim is odajönnek...
A tankokat folyamatosan spotolom de sok tankos társam bamba és rossz helyen kempel. Utálom ha nem támadnak.
Összességében azért szeretem ezt a játékot mert itt nem baszogat senki mint a cod-ban a hülye adminok és mégis eredményes vagyok a csapatommal együtt. Hiába recon vagyok a csapatjáték fontos a számomra, nem véletlenül játszottam mindig csapatjátékot a codban is. De ha akciózni akarnék akkor bizony a cod-ot választanám.
Egyrészt a sok ölés azért nem mérvadó egy csatában, mert úgyis általában 600+ fős századok találkoznak, szóval gyakorlatilag kifogyhatatlan élettel rendelkeznek, így nem számít, mennyit ölsz (egy-egy nagyváros közelében akár 5-7 ezres seregek is lehetnek). Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor nyertünk úgy, hogy elfogyott az ellenfél tartaléka. Infanrty-ból annyi van, mint a szemét.
Másrészt Infantry-ként sokkal többet lehet ölni. Bezony, nézd csak meg. Recon-al lehet "jó" statot csinálni, oszt ennyi. Az értelmesebb katona nem fog még egyszer az utadba kerülni. Ha tudja, hogy van azon az úton egy Recon, akkor két dolgot csinálhat miután lelőtted:
1: megkeres, és lekésel, mint ahogy én szoktam.
2: más úton megy, szóval nem lesz lehetőséged lelőni.
Itt most az értelmesebbjéről beszélek, csatánként van 1-2 ember, aki teljesen hülye. Azokat jó eséllyel többször is leszeded, de attól nem leszel a csapatod segítségére, mert ezek ha elbotlanak egy fűszálba, akkor is magukba állítják a késüket.
Amúgy Recon van a legkisebb hatással egy meccsre. Cap ponton belüli védekezésre és támadásra szinte teljesen alkalmatlan, a Gold Heavy Set-et amúgy sem üti át a legerősebb felszereléssel sem, szóval one shot-olni sem lehet vele. Na meg scope nélkül a jó isten tudja hova lő, néha a 2 méterre nekem háttal álló ellenfelet sem találja el.
Amúgy a jó Recon-os ismérve, hogy nem foglal. A foglalás nem az ő dolga. Ahogy írtad, elsődleges feladatköre a támogatás lenne, kívülről. Egy fecske nem csinál nyarat, szokták volt mondani. Ez Recon-nál is igaz, akkor igazán hatékony a Recon különítmény, ha több résztvevője van, és azonos dolgokra koncentráltok (cap pont külső védelme), de a részfeladatokat megosztva (pl egyikőtök 20 mp-ként körbenéz, és felfedezi az esetleg hátulról rájuk sunyuló ellenfelet, míg a csapattárs részfeladata pl. a tankok spottolása a mieink számára).
ORB-ben kezdetben nagyon durván nyomták a Sniperkedést, arany Camouflage nélkül nem is mehettél Reconnal, nem engedték a vezetők, meg két szemközti hegyen kellett elhelyezkedni úgy, hogy egymás háta mögé lássatok, így védve egymást, stb. Elég komoly volt anno. Amíg... De ezt már tudjátok.
Summa summárum:
Recon mellett szól a hatalmas fun, szóval a játék élvezeti faktora amúgy sokkal jobb, mint egy infantry-val, meg lehet jó statot csinálni és nagyjából ennyi a pozitív dolog. , de az igazi kemény férfias melót az infantry-k végzik.
Meg valami: A legnagyobb azt jelenti, hogy a legtobb taggal rendelkezo. Persze igyekeznek nem feltolteni idiotakkal a csapatot, mert interjuztatas itt is van meg ilyesmi. Bar en meg ebben nem vettem reszt, csak jatszok veluk meg hozzajuk csapodok de mar pedzegette 1-2 tag, hogy igazan csatlakozhatnek hozzajuk.
Most meg szokatlan pedig a cod-ban is így van
Jo szorakozast! 😊
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.08.10. 13:42:24
Angolul kevesbe tudoknak: A srac kamikazezni akart azzal a modszerrel, hogy aknakat rakott a gep orrara. Aztan menet kozben elsutotte a geppuskat es felrobbantak az aknak. Ekkor jott a nagy otlet, hogy felcuccolja a gep orrat es hagyja ellopni. Az elso alkalommal mikor a tolvaj lo, kinyirja magat az aknaval. Draga/pazarlas de kurvanagy poen. A vicc, hogy egyszer en is talalkoztam egy ures geppel C3-mon anno (ahol a videoban a srac parkolt). Mazli, hogy nem ugrottam bele, mert lehet en is ugy jartam volna. 😛
Tykjen is atment most a Nemet oldalra es nem felt felhuzni a karakteret. 😊 Gondolom loved van boven, abbol vehetsz 12-es szintueket alapbol, aztan menet kozben felhuzod oket. Apropo! Most jelentettek be, hogy a fejlodes 6-tol 12-ig fel lesz gyorsitva!!!
Már írtam amúgy régebben, hogy semmi elvárás nincs ORB-nél. Orosz oldalon harcolsz és beszélsz angolul? Gyere fel a ts-re. Kb. ennyi a felvételi pár hónapja. Múlt héten belogoltam TS-re, 25 ember volt online ORB tag-el, ebből 2-t ismertem összesen, a két vén rókát. És annnnnnnnyira szarul játszanak baszki ezek az újak... szóval lehet büszkeség is részemről (nagyképűség???), de nem fogom égetni magam ilyen emberekkel, mert randomban is pont hasonlókkal találkozom, csak nincs rám égetve, hogy ORB. Főnök átadta a stafétabotot (abbahagytam a játékot), stratégánk átment amcsi oldalra, az egész ORB híg nyáltenger lett. Mennyiséget keresnek minőség helyett.
Red Scare-ben bízhatok egyedül, ők azért értenek is ahhoz amit csinálnak, de ekkor még mindig szerepet játszik az idő. Ha csak két órám van, nem fogok klánnal nyomulni. Ha több idő, akkor csatlakozok hozzájuk. De hát sokszor nincs ennyi időm sem.
Csekkold le a rangokat is. Lathatod, hogy nem mai ficsurkak vannak ott, hanem veteran jatekosok. Ha ezek mind egy TS-en kommunikalnak, nincs igazan eselyed. Ilyenkor nem az a kerdes, hogy 1 vonalrol befoglaljak-e a varost hanem megdontik-e a korabbi rekord idejuket. 😊 Ez a meccs 8 perc alatt veget ert.
ui: ez a DB az egyik legnagyobb amcsi klan. Keress rajuk ha erdekel tobb info.
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.08.10. 09:55:10
Picit sajnaltam a masik oldalon levoket, de hat ilyen az elet...
És nem én vettem le, mielőtt valaki ezt hinné, csak úgy eltüntette a program magától, önkényesen.
Háááááh, na most megnézem. Nem a távcsövet vette le érted, hanem a kibaszott Mosin-Nagant fegyveremet cserélte le Mosin-Nagant Scoped-re, amit kb 0 percig használtam. Amúgy sem értem, mi a fasznak hívják annak, hiszen amíg eljutsz Recon-ig, addig kifullozod a Nagantot, minek húznád ki még egyszer, ha ugyanaz szerelhető fel mindegyikre?