5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
#4439 Eddig ha beléptem egy pontra, imádtam keresni az embereket, és levadászni őket. Most nagyjából 310 helyről látnak rám, nincs értelme elindulni megkeresni Rambóként. Majd ha jön, lepuffantom, mint valami utolsó csöves kemper, és kész. :D
Azt akarták, hogy mini-háborúk alakuljanak ki egy-egy pontnál, helyette atom-kemp-feszt lett. De tényleg, egyik ponton 1:3 volt az arány. Ők 3-an én egyedül. Mondom én aztán neki nem állok megkeresni őket, majd jönnek rám, úgyis többen vannak. Hát nem. 3 és fél percig egy helyben kempeltek. Nem vicc, néztem az időt. Meg sem mozdultak. Nyomtam egy F11-et, aztán ALT F4-et, gyerekek, ez annyira szánalmas...
Videófelvétel szintén kuka, eddig 60 fps volt full HD-ban, most 20-at alig karcolja, beszaggat mint az állat. Ja meg hát csipa módban is hasonló eredményeket produkál. -
#4438 Ez mondjuk egy atomparaszt faszság. B1-et foglalják, ugye? Hova spawnolsz? Be a bokrok közé, ahol amúgy is spawn protection van. Holszűnik meg? Bizony, ahogy kiérsz a sík terepre! Szenzációs! És a csilli-villi bokrok miatt nem látod a snipereket, szóval hiába megy a killcam oda, csak ugyanolyan színes bokrokat látsz, szóval szerintem ez a pálya is Recon paradicsom lett. A növényzet miatt nem lehet észrevenni a csipásokat. :) Ez kérem buff, semmi nerf.
Ja igen, és a képen még az is szenzációs, hogy ha lecsúszol a domb oldalán B1 hátsó részénél, akkor nem tudsz ott visszamenni, hanem kerülni kell, nagyjából 1 perces kitérő, és persze ez sem egyenes, hanem cikázva, mert szétlövik a segged ellenkező esetben a csipások. Szóval a védők ott csücsülnek a bokrokban, te meg a sík terepen próbálsz eljutni B1-be, hát ez valami briliáns ötlet volt ismét a RETO-tól! Bravó, visszavontam a pozitív véleményem a peccsről, ez is ritka fos lett. :)
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.14. 23:53:46 -
#4437 Számomra viszont itt a vég. Ez nekem szar. Ótvar szar. Olyan negatív a K/D-m, hogy az vicc... Igaz, főleg 1 karaktert vittem, most mentem 1 kört repcsivel, és prém nélkül, de ez így vicc. Siralmas vicc. A spavw rendszer szar lett, majdnem ugyan az, van spawn kill, rendesen. ja, még se annyira, mert ugye rövid ideig nem látszik az ember, csak ne is mozduljon meg. Egy géppisztoly sokkal pontosabb, mint az én távcsövesem. A repcsivel egy köben vagy 5x szedtek ki legéppuskázva (mint infalnty). Lassabban halad a repcsi, mint egy csiga, mégis jól irányítható (legalábbis a német).
Egy darabig hanyagolni fogom, asszem, mert ez így szar. Ismétlem, NEKEM. -
#4436 Chip! Most futottam össze black_mamba24-el staged-ben. Azért a 24-ből 20 fejes, és hogy 3-szor nagyjából 150-ről szedett ki a borokban feküdve, lombok között kicsit elgondolkodtat. Mert ha mozogtam volna, vagy lőttem volna, ezért lát... De nem, csak kempeltem, ráadásul egy szikla mögött, előttem 150 méter bokor és fa, csak a fejem látszott ki. Ilyen véletlenek nincsenek... Hát fura mindenesetre. -
#4435 Az új spawn rendszer: amúgy érthető, hogy mit akartak. Node ha war-ban nincs mondjuk járgánya az egyik csapatnak, akkor bukta van, méghozzá kurva nagy. Ráadásul candy land a Reconok számára. Eddig lehetett védekezni ponton belül, volt esély, de így már a ponthoz sem fogsz elérni gyalog, szóval felértékelődnek a járművek. Ez néha gond lehet, plusz senki sem fog spawnolni verda nélküli AT-vel, szóval a kezdő AT-sek nem kapnak xp-t a csaták után.
Amúgy ma Airfield pályán voltunk többször is, az Recon paradicsom lett, szóval én egyáltalán nem tarton ezt nerf-nek vagy bármi hasonlónak, nem szenvednek hátrányt a Reconok, sőt, sokkal több helyről tudnak most lőni. Igaz, egy másik pályán meg erődítmények vannak a pontok között, szóval ott meg csak az átmenő forgalmat tudják megcsípni.
Én is jó peccsnek tartom amúgy, meglepően jónak. Értelmes dolgokat csináltak. A spawn kemp azonban nem szűnt meg, csak annyi előny van, hogy azon a 10 m2-en nem tudnak lelőni, de ahogy kitetted a lábad, már kapod is az áldást. Ráadásul az új spawn pontok csak bentről bokrosak, ahogy elhagyod a határát, máris sík terepre kerültél. Értelmetlen, hiszen amúgy is protection van ott, ahova spawn-olsz :) Hát kurvára értelmetlen. :) Van ezen még mit törni a fejüket, de végre egy olyan peccs, ahol nem tudom órákon át sorolni, hogy mit szartak el. -
#4434 Őöö, ja nem 200 méterről, hanem 20-ról. Délelőtt volt, hogy beültem a páfrányba az infemmel, a drága pénzért megvett SVD40-l, és volt, hogy 5 méterre ment el mellettem az enemy, majd simán leszedtem. Kb az 5. szedett ki, aki valszeg véletlenül pont arra nézett. -
rg60 #4433 Hát köszi ezt a területelhagyást.
Megyek az inf-el hogy a kis tankos muksót felrobbantom,erre mire odaérek kiszürkül és nem tudom rátenni a kis csomagomat.
Ez miért jó?
-
Bruce_Willis #4432 A reconok számát kellett volna csak korlátozni! Úgy oldanám meg hogy ha túl sok jelentkező van csipára, akkor lehet várakozni (persze kiírva az éppen sorban állók számát) vagy belépni a csatába infantryként. Távcsövessel kevés esélyünk van a közelharcban.. Aki ezt nem érti meg azzal nem lehet mit kezdeni. Nem az a feladata és kész.
Ráadásul nagyon gyakran egy perc is elég ahhoz hogy eltűnjön a jármű mellőlem. Megpillantok pár embert, elhelyezkedek, kiszedem őket és mennék tovább de nincs mivel...
Inkább azt kellene megoldani hogy aki infantryként lép be ne kempelje végig a pályát. Ha nem halad támadási területre akkor szankcionálni kellene. Neki a feladata a foglalás. Mi értelme lenne ekkora pályáknak orvlövész nélkül? Az égvilágon semmi.
"amikor mindenki 200 meterrol lovi az ellent es ezert senki sem foglal."
Látod, te is ezt írod: "senki sem foglal."
Ez így van. Még az sem akinek az a dolga..
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.14. 17:43:00 -
ChipKng #4431 Kifejezetten orulnek a gyakorlottabb emberek annak, hogy vegre nem csipafesztival van a palyakon amikor mindenki 200 meterrol lovi az ellent es ezert senki sem foglal. Az uj spawn rendszer meg abban segit, hogy az embereknek vedekezeshez is a ponthoz kell menniuk es ne csak ott csucsulni. Szoval inkabb a tamadast segiti ez a valtoztatas. A klantagok szerint ez az egyik legjobb build ami kijott a jatekhoz. Szebb is es jobb is. Persze szokni kell az uj spawn pontokat, de vege a spawn kempelesnek. A pontok vedesenel is ki kell mozdulnod a komfort zonabol ha eleterot akarsz tolteni. Sokkal akciodusabb lett a jatek, nincs herevere. -
#4430 Hát ez a grafikai peccs... szép meg minden, de 120 helyett van 70 fps-em (a 120-at tudja szinkronizálni, mert 60 Hz-s a monitor, a 70-nél meg néha ugrik egyet), na és csipával ha ráközelítek, simán 40 fps, szóval csipa kilőve nálam.
Ikarus! Neked az fps hogy alakult? -
Vadászgépet szerintem war-ban próbáld, ott van esély ,hogy az ellenfélnél nem lesz repcsi, ellentétben a sima staged-el, ahol mindkét oldalon biztosan van gép, nem is kevés. -
Bruce_Willis #4428 A leírt szituációt én támadásnak tudom be, mert ugyan a többieket védem, de a foglalandóra megyek, nem pedig a befoglaltat védem. Tehát előre török.
Na mindegy, bocsi a negatív hangvételű hsz miatt de tegnap az egyik pálya felidegesített azzal hogy körbe van véve bokorral és aki már a kezdetektől ismeri a játékot tudja hogy minden egyes frissítésnél nehezítették a sniperek dolgát. Hol a fegyveren változtattak, hol pedig a pályán. Most is például ahol nincs bokor a hegyoldalon, majdnem sík terepen nem tudsz lefeküdni. Eddig megoldottam mert a bokorban felfeküdtem a motorra de tegnap óta ezt sem lehet már.
Nekem álló és térdelő helyzetben nagyon imbolyog a fegyó, mert a sebzésre összpontosítottam. Most lehet elveszek a sebzésből a stabilitás javára.
Viszont mindenért kárpótol a grafika.
Kezdetben örültem volna én a 7/15-ös statnak. Általában 2/20-as statom volt. :D De a kitartás meghozta az eredményét.
Az 5 haverból aki régen kipróbálta csak egy szokott néha játszani vele. A többieknek nem tetszett hogy állandóan meghaltak. Ezt mondjuk eléggé elcseszték hogy egy kezdő hónapokig csak célpont az öreg harcosok számára.. El is vették a kedvüket.
Olyannyira hogy most ez a baráti társaság (kb. 10 fő) majd minden nap cod2-őzik és már az egyik fele váltani szeretne valami másik játékra, de az Istennek nem bírom rávenni őket hogy próbálják ki, ez már nem olyan mint régen.
Tegnap megint elővettem a vadászgépet de ez nagyon nincs rendjén hogy akárhogy manőverezek pár lövéssel kiszed egy másik vadászgép... Pedig szeretném jól begyakorolni de ha olyannal találkozok akkor kb. 1percig vagyok a levegőben.. -
#4427 A francokat, előveszem a PTRD-s karaktert szépen, aztán lövöldözöm mókából az autókat, és nem fogok törődni azzal, hogy ki nyeri a csatát. -
#4426 Hát, van megoldás! Nevezd át magadat Chuck Norris-nak, a haverodat meg Rambo-nak. Beszervezel még 5 embert, és lesz: Rambo2, Rambo3... -
#4425 Bruce, én soha nem állítottam, hogy nincs befolyással a Recon egy meccsre. Azt írtam, hogy nincs AKKORA befolyással, mint egy Infantry. Védekezni pl. hasznos vele. A klánok azonban a támadásra fókuszálnak a meccsek 90%-ban, ahol ugye nem jut annyi szerep egy mesterlövésznek. Mondjuk ha átjössz egy szovjet oldalra, akkor látni fogod, hogy 5 meccsből 4-et klánok ellen vívsz, mert mindenki átpártolt a másik két oldalra. Ilyen szervezett klánok ellen nem lehet mit kezdeni egy csipával, mert úgy mozognak, mint a sikló a vízen. Gondolom te is találkoztál már US primér klánokkal, ezek a meccsek max 15 percesek. Szinte el sem foglalod a helyed Recon-ként, már 01-et húzzák.
Én most invitáltam meg egy ismerősömet pont, neki nagyon tetszett, első nap 5 és fél órát nyomtuk egyhuzamban. Igaz, stat-ra nem volt valami fényes 3/13, meg 7/15, de hát kezdő fegyverrel ez teljesen normális. Azonban sokat foglalt, sokszor én ki is mentem a foglalókörből, szóval elég sok xp-t össze lehetett halmozni ez idő alatt. Remélem egy új, hű katonát tudhatok magam mellett, mert egyedül ennyi klán ellen elég siralmas. 9 lose egymás után tegnapelőtt, pedig 40/11-es stat, és hasonlók voltak, 10 foglalással. Ez sem elég egy jó klán ellen, az egyszemélyes hadsereg mód nem működik sajnos. -
Bruce_Willis #4424 Minden körbe van véve növényzettel, ráadásul már nem lehet felfeküdni a motorra.
Az Airfield az brutál szép lett de úgy jártam hogy míg a dombon nézegettem eltűnt a motorom, a kerítés meg itt nincs megszakítva csak nagyon ritkán. Nagy nehezen találok egy bringát de egy pillanatra leszálltam hogy megcsodáljak valamit... ekkor meg nem vehettem újra fel a bringát mert elhagytam a támadási területet. Úgyhogy szopjatok le Reto, kurva sokat futottam.
A haverjaimat azért nem tudom rávenni a H&G-re mert ugye kezdőként kurva sokat kell futni és sokáig csak játékpisztollyal kell szaladgálni.
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.14. 01:44:02 -
Bruce_Willis #4423 Tényleg nagyon szép lett! :)
Örülhet a társaság. A reconokat teljesen ellehetetlenítették. Olyan sűrű a növényzet hogy se kilátni, sem bele látni nem lehet. Beszűkítették a pályákat, sőt ha elhagyod a harcmezőt akkor a fegyvert nem engedi elővenni.
Pedig nekem a régi szép cod1-es feelinget idézte amikor hatalmas pályákon messzire elláttunk. Most az van hogy hatalmas pályán rohangálni kell. Bocsi de ez nekem nem fekszik. Rohangáljon a tököm ekkora pályákon. Ebben a játékban a gépfegyverek nem olyan jók és a mozgás sincs olyan profin megcsinálva hogy a kommandózás annyira élvezetes legyen.
Ez az én véleményem. Tudom hogy sokak szerint az recon nem tudja befolyásolni a játékot, de azért levideóztam volna mikor tegnap rohantam a többiekkel foglalni de én félrehúzódtam inkább és hatot kiszedtem távolról hogy a többiek zavartalanul elfoglalják az egyik pontot. Egy enemy sem jutott el a foglalási pontig. Én az életszerű játékokat szeretem és az életben is vannak orvlövészek, bármennyire hihetetlen. :)
Attól még nem temetem a játékot, próbálom megszokni ezt az új helyzetet.
Német oldalon infantrynak melyik a legjobb fegyver? Az én infantrymnak a fegyvere nem sebez csak csiklandoz.... -
ChipKng #4422 Most mar jo. Elegge faszan nez ki... -
Bruce_Willis #4421 na talán most... -
#4420 Nekem nem 1x nem jeleníti meg az enemyt, közvetlen mellettem akár. Volt, hogy begangoltam a házba. Mutatja, hogy van ott valaki. Kb 2-3 másodperc után lőtt le hátulról, ott volt a lépcsőnél, de amikor beléptem, nem rajzolta ki, meg persze engem se valszeg... -
#4419 "[21:25] Reto.System: Servers will go down for maintenance in 5 minutes." -
#4418 De min is lepődünk meg, uraim?! Ez itt kérem a RETO :D Ha esetleg tervezünk majd a jövőben közös találkozót, akkor peccs napjára kell tenni, ez már biztos. -
ChipKng #4417 Es hiaba szamol, egy csata se indul be... nem volt sikeres a karbantartas. Sztem mindjart ujra lelovik. Erik az ujabb 1 napos veteran tagsag. :) -
Bruce_Willis #4416 Most fordítva számolja a várakozási időt? Eddig mintha visszafelé számolt volna. -
ChipKng #4415 Na beleptem es tok egyedul voltam. Most szallingoznak be az emberek. :) -
ChipKng #4414 Rohogni fogsz, de van hogy latom a loport a levegoben de a jatekost nem pedig figyelem 1000-el. Foleg a Nemet katonakat nem lehet eszrevenni ha arnyekban vagy bokorban vannak. Ha egy recon feveszi a ruhat, akkor meginkabb nehez ralelni. Ez ellen ugy szokas vedekezni, hogy a vibrance-t felhuzza az ember a grafikus driver-ben... akkor mar lathatova valnak ezek is.
Ugy latom a mai 1-2 orasra tervezett upgrade meg mindig tart. :P -
Bruce_Willis #4413 Én az ilyet rendre elcseszem. Jön felém az enemy és már úgy tűnik észrevett mert felém tart, akkor rálövök de mire lövök akkorra irányt vált és nem találom el, de mivel rálőttem észrevett...
Úgy el tudom kúrni hogy csak na. A távoliakkal nincs ilyen gond, mert ha cikázik is nagyjából ki tudom számolni az irányt, de a közeli cikázást már nem annyira. Jobb lenne ilyenkor meg sem mozdulnék az utolsó pillanatig amíg rám nem céloz.
Egyébként 30perc várakozás után sikerült bejutnom a játékba egészen 30 másodpercig... Nagyon sokat változott a grafika, marha nehéz dolgom lesz. Sík terepen már nem valószínű hogy el fogok látni több száz méterre...
Szerk.:
A vakságról: A múltkori 71/7-es statot amit linkeltem, úgy értem el hogy 95%-át 15-30 méterről öltem. :D
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.13. 20:19:15 -
#4412 Tegnap lekéseltem egy Recon-t, hallottam, hogy jön egy verda. Egyből hasra vágtam magam ott a domboldalon, és vártam, hogy megjelenjen. Először megláttam a fejét, aztán a testét, láttam, hogy sprintelve fut nyílegyenesen felém. 30 méter.... 20 méter... 10 méter... és elfutott 5 centivel mellettem, és lefeküdt tőlem 2 méterre, hát nem hittem el, hogy ilyen vakok vannak! Ez sima infantry ruha, még csak nem is vettem neki semmilyen ruhát, hanem amit alapból kap. Szóval dupla késelés lett.
Grat az eredményhez! -
Bruce_Willis #4411 link Úgy látom elég sok változás lesz. :)
Kíváncsian várom. A grafikára vagyok a legkíváncsibb és hogy mennyire nehezítették a reconok dolgát.
A színesebb grafikával és a csökkentett rálátással mindenképp. Már a játék legeleje óta minden frissítés erről szólt.
Mondjuk nem is baj, mert az enemy néha 50 méterről sem vesz észre:
Hihetetlen milyen vak társaságokba futok bele. :D
És ez elég gyakori..
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.13. 16:16:29 -
#4410 :D Jól van értem én, vicceltem. -
#4409 Melóhelyén van blokkolva gondolom. -
ikarus44 #4408 25 perc, és kapcsolják le a szerókat, az új patch-hez. -
#4407 A saját telódon blokkoltad saját magad elől a H&G-t? -
ChipKng #4406 Ha blokkolva van, nem tudsz. ;) -
#4405 Böngészőből be tudsz lépni akár telóról is: http://game.heroesandgenerals.com/ -
ChipKng #4404 Hol? Itt? A jatekba most nem tudok belepni. Munkahelyen vagyok. ;) -
ikarus44 #4403 Chip küldtem privátot -
ChipKng #4402 Ha mar Youtube, akkor egy kis kreativ moka:
-
ikarus44 #4401 Én is láttam egyszer, a múlt héten, bár nem futottam vele össze, mert ő Berlinbe volt, én meg máshol harcoltam az AT-immel. -
#4400 Tegnap lelőttem Tykjen-t, és pont felvettem videóra. Nagyjából kéthavonta futok össze vele, és kb. fél évente veszek fel videót, hát most összejött egyszerre, ez nem lehet véletlen. Sikerült 60 fps-ben felvenni, szóval a lövéseket belassítottam felére. PTRD-vel szórakoztam, de izgultam a felvétel miatt, szóval jó szar voltam vele. Remélem ma fel tudom tenni youtube-ra.