5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Roger6
    Másnál is elment a barátlista Bahamákra?

• Lokker
  • ChipKng
    Azt hittem meguszom. :)
    Sracrol azt kell tudni, hogy veteran (regi) jatekos. Sok eve tolja, nagy tapasztalattal.
    Szoval az MG42 moddolasrol azt irja: 1200 rpm-re kell gyorsitani, A celzojat is fejleszteni kell, meg a "barrel"-t pontossagra. A loszerhez nem nyult. Az STG-t nem javasolja, mert az szar, csak onmagad kinzasara jo.
    STG-vel 300 ms felett olsz, amig az mg42,1919,Johnson -hoz 150ms is eleg, es a Carbine meg 175 ms.
    Badge-ek kozul ezeket hasznalja: heavyset es fast reload
  • Lokker
    Ha lennél olyan kedves. :) Köszi. :D
  • ikarus44
    Én 1 meccset játszottam hétvégén az is elég volt. Bár ahogy korábban is írtam a RETO-ról meg van a véleményem, bár remélem tévedek.
    (És nemrég szedetem le a Steel Ocean-t, úgyhogy most meglehetősen régóta van alternatíva, a H&G-n kívül is, szóval most talán nem kell agygörcsöt kapnom, a következő hónapokban mire mindezt "javítják")
  • Roger6
    ZBV-sek nagyon jó játékosok, van twitch-es srác is köztük.

Én hétvégén közel 25 órát nyomtam a játékot (pénteken szabin voltam, és mivel nem volt jobb dolgom, a játékba fektettem sok időt). A spawn pontok sok helyen nincsenek a helyükön, ez számomra ennyi játék után csakis megerősítést nyert. Reconként aranybánya a növényzet számomra, simán befeküdtem egy spawn pont mellé (amikor Gyufát is lekéseltem - lásd Print Screen nem oly régi hozzászólásomban), és a spawn protection-ből kilépő embereket próbáltam one hit-elni, elég jó eredménnyel. Úgy 20 perc után mentek át rajtam autóval, szerintem tök véletlenül.

Aztán van az a map, amikor régebben X1 volt a két O pont között (elnézést, nem tudom a nevét). Mindkét O pont hatalmas lett, és millió plusz egy helyről be lehet rontani az adott területre. Viszont ezzel nem mini háborúk alakultak ki, mint ahogy RETO szerette volna, hanem über-baszott nagy kempek. Volt egy meccsem rajta, ami 127 perces volt. 15 perc alatt jutottunk egy O1-ig, és igen, a maradék 112 percben próbáltuk elfoglalni O2-t. Na de mi volt a taktikájuk? Nem volt verdájuk, úgyhogy az összes büdös gyökér ott kempelt O2-n, közel 2 órán keresztül. Ez igen RETO. ez így fasza lett. Még mondtam is a barátomnak, hogy nézd meg, ez gyors csata lesz, nincs járművük. Első warja volt életében. 2 órás... Zsír.

Factory map B line-ról támadást a mai napig nem nyertem, ez nagyjából 15 meccset foglal magában. Ott nagyon nincsenek rendben a spawn pontok. Természetesen a kemp itt is jelentős.

A Town map E4-ese is akkora baszott nagy pont lett, hogy szinte a folyó túloldaláról lehet foglalni (költői túlzás). A4-es szintén kemp mennyország, csomó szobával, garázzsal, mélyítéssel, stb. Néha azt sem tudom melyik mapon vagyok.

Tank kempelés is nagyon megy, elég felállni a közelben lévő hegy valamelyikére és voilá, kész a jó stat. Mert ugye ahogy kijössz a spawn pontból, már látható vagy. És mi véd meg? Úgyvan! Semmi! :D Mert okosan tiszta területek vannak a pontok között, semmi rejtőzési lehetőség, illetve sok esetben semmilyennel.

Ezen bizony van még mit fejleszteni. A kezdeti lelkesedésem eléggé alábbhagyott. Azt hittem, hogy na igen, végre a RETO kitett magáért. Tudom, hogy más a szimuláció, és más a valóság, így nem tudhatták, hogy a játékosok hogy reagálnak ezekre a változásokra, de az nyilvánvaló, hogy a kempereknek kedvezett ez a peccs. Aki csak ül egy sarokban - akár fél órát is -, és várja, hogy betoppanj a területre.

Biztos ez az értelmes játék? Egy sarokban ülni? Ez biztos, hogy jó irány, kedves RETO? Sajnálom a peccset, amilyen jól indult, annyira szar lett. Az fps-ről meg annyit, hogy a pálya egyik részén 120, aztán fordulok 90 fokot, hirtelen 40. Mi a fasz... Ennyire hogy lehet szarul optimalizálni valamit? Én nagyon remélem, hogy javítanak a dolgokon, mert... hát nem fun 18 kemper ellen játszani.
  • gstup
    Szia,

Köszi.Nem tudom ki Rusted pipes,de gondolom valami ős pro gamer.Én még csak most grindelek ezekért. :) Lehet később hasznos lesz majd.

Üdv
  • ChipKng
    Ki nyomul itt nemet gyaloggal? Annak egy oltari profi tipp Rusted_pipes ZBV tagtol:
    "Best mg42 setup: 1200 rpm, sights, accuracy barrel. Never use ammo and dont listen to the scrubs who use it :D
    Stg(D): well this is tricky, i use ammo, sights, 600 rof. Dont use barrel, it gives you no advantage. Some ppl find the stg too unstable at 600. U can fight this with tight grip(kinda) or reducing the rof by removing one of the rof mods or get skillZ Kappa. Dunno, stg sux dick and u shouldnt use it unless u wanna torture your self. Keep in mind that stgs time to kill is 300 ms, while mg42, 1919, Johnson are at 150 ms, carabine mostly run on 175 ms, smgs are around 200ms, and semiautos are also Under or around 200ms time to kill. So unless u headshot everyone with stg, dont use it :P its 4 bodyshots in torse on silver heavyset+, same eq points ad mg42. Only advantage over the mg42 is slightly better mobility. Also keep in mind u cannot hipfire it and accuracy is almost the same as on the carabine.
    Badges: mg - heavyset + fast reload (u can go with hoarder so u can have antitank+pistol), stg - heavyset + what u want - bonus nades or fast reload
    Wrote it on mobile, excuse me mistakes and typos."

Aki keri, annak leforditom. ;)
  • Roger6
    A Squad Leader határozza meg, illetve a rendelkezésre álló "nyersanyagok".
  • gstup
    Az mitől függ hogy egy csatába hány katonámat tudom bevinni?Mert van amikor egyszerre 2-t is,de van amikor csak egyet.
  • Roger6
    Squad rendszert is átdolgozták, most már egészen elfogadható számomra. Én hiszek bennük. Pár hétig szopunk még ezzel, aztán változtatnak.
  • ikarus44
    Csak sajna, én nem tudok benne hinni :(
  • ikarus44
    Az alsó páncéllemezét én is gond nélkül ütöm át Hellcatt-el.
  • ToMy_
    Valamelyik utóbbi időben jött patchben rendesen nerferlték: Chaffe-val is legrosszabb esetben 3 találattal kilövöm. Előtte még az alap Shermannal is csak pattogtam róla vagy nem ütötte át.
  • Roger6
    Ahogy Squad rendszert alakították, úgy ezt is fogják. Hivatalos fórumra ha írunk, meghallgatnak minket. Vissza nem csinálnak semmit, de csiszolnak rajta, ha elmondjuk, hogy mi a gond.
  • ikarus44
    Na, én is kipróbáltam, az új patch-et. Ami pozitívum, a grafika tényleg szép lett, és a sok negatívum mellett, ami itt elhangzott vele kapcsolatban, még én is meg tudtam látni az értelmét a spawn rendszer változásainak, bár nekem már Kotton videójánál sem tetszett hogy a pontokra nem lehet többé spawnolni, de ezt le nyeltem.

Negatívum: Ahogy itt olvasom a hsz-eket, azért sikerült ezt a patch-et is elrontani a retyónak...

"Ikarus! Neked az fps hogy alakult? "

Városban ugrál 20 és 30 közt, olykor csúnyán belaggol, (majd kíváncsi leszek, hogy a TS ront-e ezen valamit), de ahol nibncs sok kirajzoladó tárgy ott megvan a 30-32 fps többnyire.
  • Bruce_Willis
    Spawnolok, megyek a következő foglalási pontra. Nem kitérővel hanem célirányosan. Spawntól 100-150 méterre van egy hangár ahonnan lő kifelé 3 enemy. Megállok hogy lerambózzam őket és bazz nem tudok lőni. Természetesen ők tudnak. Ki is használják. Onnan kempelik a spawnunkat. Airfield
    Ez a játék egy kalap FOS lett!!!! 500 évig béta lesz.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.17. 14:12:50
  • Bruce_Willis
    Bent vagyok az Airfielden. 15 perce körözök a motorral hogy találjak egy elsősegélynyújtó ládát... Hogy száradna le a keze amelyik eldugta
  • gstup
    Sziasztok,

Végre meglett a párduc.Annyira nem érzem "OP"-nak mint ahogy itt egyesek beállították.M10-nek ugyan úgy 2 lövés vagyok mint ahogy ő nekem.
  • Roger6
    Az ötlet jó amúgy, grafika tényleg atom lett, és a helyszínek is, de ezek a spawn pontok sok helyen ritka szarok. Majd alakul reményeim szerint. Egyetértek veled mindenben.

• Devid-on
    Ez a spawn rendszer mi?Nem lehet a pontra spawnolni?A Town pályán b-line B3 (aszem) a kis szigetre spawnol?És most ezzel mit csináljak baszameg?Egy szaros tank ki tud ott löni bárkit aki csak kijön a láthatatlanságból.Tök jó lenne az uj rendszer mondjuk HA NEM EGY SPAWN LEHETŐSÉG LENNE.A pályák amúgy faszán néznek ki (szerintem) azt jól megcsinálták.De még mindig annyi mindent kéne javítani bele rakni a játékba hogy arra gondolni is fáj.
  • Roger6
    Factory B line Assault-ot játszott valaki? Támadás, factory map-on, B1-től indulva. 9-ből 9 vesztes meccs, és klánnal is voltam 4-szer, tök randomok ellen. A fő gond az, hogy B1 spawn pontja kurva messze van B2-höz, és ha egyszer elfoglalják, esélytelen visszafoglalni. Ketten foglaltunk ismerősömmel, kettőnk összesen 31 katonát terített le, és csak úgy záporoztak a németek. APC nem volt a meccsben. Ezt azért javítani kéne szerintem.
  • Roger6
    Üdvözlöm Gyufát innen, a kemper Recon-t:
  • Roger6
    Elővettem a kis karakteremet, egy szál Mosin-Nagant-al van felszerelve. Ezt arra az esetre húztam, hogy ha nincs Recon a war-ban, akkor is tudjak távcsövessel lődözni. 20 kill, Factory pálya, egy huzamban. Megéri kempelni vazzeg :D
  • Roger6
    Gecccó, ha guggolok Factory pályán, akkor nem foglal. :D Bug.
  • Roger6
    "This new grass is fucking Recon Heaven now" - by KottonGamer, élőben nyomta.
  • figg8

Roger6 szintén zenész....undoritó lett a játék .most elég ha eljutok egy jó bokorig és végigkempelem a játékot....megyek passziánszozni...ez már nem észjáték bár idáig sem kellett hozzá sok....
  • Roger6
    Második-harmadik csata szintén kemp fesztivál. :D Nem tudtam úgy foglalni, hogy belépéskor ne lett volna ott a cap ponton belül LEGALÁBB 5 ember. Szóval ahelyett, hogy mozgásra bírnák az embereket, még inkább a kempre ösztönzik ezzel. Ismét volt 1 v 5 szituáció, nem jöttek megkeresni. Egyszerűbb kempelni, 5-en úgyis megtartják a pontot. Nem tudták amúgy, kurva nagy mákkal szedtem le 4-et, 1-et meg a végére beérkező csapattárs likvidált.
  • Roger6
    Mai első csata (war) megint full kemp. Semmi más.
  • Roger6
    Én hetente többször változtatom a fő karakterem fegyverét. A rotáció általában Degtyarev - PPs43 - AVS sorrendben zajlik. Így nem fásulok bele, hogy mindig ugyanazzal a fegyverrel mentelek előre.
  • Alien69
    Váltanom kellett karaktert... A PPS43 még mindig überfasza, stockként is gyilok gép volt... Jobban kőttem vele, mint egy távcsövessel. Ciki...
  • Roger6
    Tényleg fura volt, szerintem te is tudod, hogy ok nélkül nem szoktam senkire rosszat írni, vagy bemártani. A név amúgy black_mamba24 volt, nem emlékszem pontosan, hogy a warokban is vele szoktam találkozni, vagy a 24-es nélkül...

Pontvédésnél 4-en 4 irányból mentünk, és nekem Gold Nimble van, szóval nem is hallhatott, mégis tudta hol fogok belépni a pontra. Pedig én nem usual helyeket használom, amit mindenki, hanem próbálok egyedi helyeket keresni, hogy meg tudjam lepni a foglalókat. 1-szer még elment volna, de 5-ből 5-ször, prefire is volt... Szóval nekem gyanús. A többiek is jól nyomták a Squad-ból, sőt, volt aki többször leszedett, de értelmes párbaj volt, nem fejes 5-ből 5-ször :)

Amúgy amióta mindenki US oldalra ment, a war egy kínszenvedés lett. XP-t tudok farmolni, tudok fegyvereket húzni, meg pénzt keresni, de csatát nyerni... 5-ből 1-szer. Gondolom ti is ismeritek azt, hogy amint ott hagytok egy pontot foglalás után, egyből húzzák be, mert a csapat ne képes semmit tenni ellenük. :) Nálam mindig ez van. Behúzok egy pontot, ott maradok védeni 1-2 percet, aztán továbbállok. Ahogy továbbálltam, félúton a következő ponthoz, egyből elkezdi az ellenfél behúzni. :) Rohadt idegesítő tud lenni az oda-vissza furikázás.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.15. 09:33:35
  • ChipKng
    Amit irsz black_mamba-rol az tenyleg felettebb erdekes. Nem szoktam figyelni, de warban nincsenek ilyen jo statjai ha jol emlekszem. Azt szoktam mondani, hogy akiknel tenyleg ilyen magas a headshot arany az boven cheat gyanus. Finoman rakerdek a tobbieknel majd erre...
  • ChipKng
    Meg van mit tokeletesiteni a palyakon. Az egyiken pl be lehet menni az epuletek ala es alulrol osztani az ellenfelet. Tegnap voltak paran akik ki is hasznaltak ezt a hibat. Direkt nem mondom el hol, nehogy valakinek eszebe jusson kihasznalni mert azert kitiltas jar.

Szoval a gyakorlat majd megmutatja mit hol erdemes finomitani/valtoztatni. Varhato volt, hogy egy ilyen merteku valtoztatasban sok hiba lesz.
  • Roger6
    Ahol ez a tankos képem is készült, Factory a pálya neve. Tudod, mögöttem van egy nagy hegy, tele bokrokkal - most már. Az hozzátartozik, hogy egy M1903-at szedtem fel, és azzal tizedeltem az ellenfelet, biztosan ez is hozzájárult, hogy nem vettek észre. De pl. a Recon-om ruhája pont olyan színű, mint a növényzet, szóval azzal még inkább nem vesznek észre. :) Lehet ráállok én is a Recon-ra, és szarok a warra, mókázásnak jó lesz.
  • Bruce_Willis
    Melyik pályán? Az előbb az Airfielden már én is hoztam a formám.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.15. 01:49:06
  • Roger6
    Ez a legkedvencebb részem, amit írtak előttem. Ott áll lent a tank, lekommandózok hozzá, aztán venném elő a H3-at, mire (és ez bazmeg a placc, a lőtér, a pálya, a háború kellős közepén állt, nem valami vakvágányon, vagy a pálya szélén):

Persze hogy logikus legyen a dolog, én nem tudok semmit csinálni, de természetesen engem szitává lehet lőni. Ez igen! Ez igen RETO! Fuck Logic!

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.15. 00:52:43
  • Roger6
    Én most elfoglaltam egy pontot, aztán kimentem sima távcsövessel, nem Reconnal. 52 kill, 2 halál, de a két halál a foglalásnál volt. Szóval semmi Camouflage jelvény, semmi szar. Nem értem hogy vesznek észre téged, mellettem futkoztak el a vakok 10 centivel, és tömegével :)
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.15. 00:40:25
  • Bruce_Willis
    Én nem látom ezt recon paradicsomnak. Pont úgy helyezték el a fákat hogy kényelmes helyzetből nehéz legyen a rálátás.
    Az tény hogy az Airfield a legátláttatóbb, de egy pálya legyen már sniperes legalább. Ki kell venni a pipát. Mint ahogy én is kivettem a skirmisht.
    Eleinte tetszett a grafika de rájöttem hogy olyan a növényzet színe mint egy dzsungelben. A skirmish az egy az egyben úgy néz ki. Ezzel a frissítéssel azt érték el hogy mindenki kempel.
  • Bruce_Willis
    Szerintem én is hanyagolom egy darabig. Eddig alig vettek észre álcaruhában most meg simán kiszúr mindenki. Valamiért most nehezebben is találom el az ellenfeleket. A leírásban pedig nem írtak ilyen változtatást ha jól értelmeztem. Négyszer-ötször lövök rá egy emberre.
    Nyugtattam magam hogy majd ha megismerem a pályákat, ismerek minden bokrot akkor jobb lesz, de ez nagyon el van kúrva. Annyit futok mint az állat.