5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • HYDR4

WTF?
    Utoljára szerkesztette: HYDR4, 2016.11.30. 21:28:11
  • Roger6
    Egyelőre nem egy Matziti, de majd lesz jobb is:
  • Roger6
    Szerintem senki nem haragszik érte
  • ChipKng
    Upsz, bocsanat. Nem lattam. :(
  • Roger6
    Az tuti
  • ikarus44
    Valaki kipróbálná random meccsen, és berepülne a harctér kellős közepére egy tankkal, nem kicsit gondolnák csíternek
  • Roger6
    Ikarus bácsi linkelte kicsit lejjebb, még nem volt alkalmam kipróbálni, biztos mókás lehet.
  • ChipKng
  • Roger6
    Amúgy az APC-k használata kulcsfontosságú lehet egy-egy csatában, akár meccseket fordíthat vissza már teljesen elbukott státuszból. Kár, hogy kevesen tudják használni, és még kevesebben képesek felfogni, hogy az bizony őrizni is kell majd, nem csak otthagyni a szarban.
  • Roger6
    4-en voltak amcsi oldalon, nem az egész klán. Statban nálam jobbak voltak, de nem foglaltak, csak védtek. Amúgy ha megindulnak, gyanítom sokkal nehezebb dolgunk lett volna, de nem tették.

Áhh, kicsit nem vagyok magamnál most, újra össze kell szednem magam. Megint valami majdnem összejött, aztán inkább kaptam egy pofont. Már hozzászokhattam volna mondjuk.
  • HYDR4

Új war-ban amcsi oldalon nyomják , ezt ma lőttem TS-en.
  • ChipKng
    "Fontolóra veszem , hogy én is csatlakozok mivel ott van a legtöbb magyar játékos "

Csatlakozz nyugodtan es akkor mar harman leszunk. :) Eddig egyedul voltam magyar a DB-ben, de ourlok, hogy vegre nem engem ugratnak csak a gulyasozassal. :DDD

Grat az eredmenyhez! :) Par ilyen meccs es pikkpakk megvan a penz az eves veteranra.
    Nemet oldalon jatszottak az ex-zbv-sek? Ha amcsin, akkor valszeg meg karaktert fejlesztenek. En oket tartottam a legjobb klannak, mert nagyon egyutt mozogtak. Nagyon veszelyesen hasznaltak az APC-ket es esszel. Most 1st Jager div a legerosebb talan a Nemeteknel.
    Ez is megmutatja, hogy az eredmeny tekinteteben hiaba vannak jo teljesitmenyek a csapatjatek a strategia az osszehangoltsag tobbet szamit. Hiaba van 7-8 kutyajo jatekos a tuloldalon ha nalunk 18 kozepes egyutt mozog es kommunikal, illetve leoltja azokat akik csata kozben fegyverekrol meg moddolasrol beszel. :D
  • Roger6
    :) Ezt mondtam, hogy azon vagyok, hogy összeszedjek pár embert, aki silles. Azért ORB-t sem kell lenézni, van pár jó játékosunk, ez már nem az a ORB, ami fél éve volt. McRoth kurva jó, Mobster01 kurva jó, AnneFranksMonster kurva jó - ezek nagyjából mindegyik jobb nálam, és ők naponta vannak online (Anne nem mindig). Sokkal jobbak, mint anno. De ez így még mindig csak négy ember, ezért kellenél te, és még Fitti. Ha így összejönne egy Squad, az azért elég kemény lenne, plusz van 3 nevem még felírva, akik szintén darálnak, és jobbak nálam. Amúgy ma nem volt vesztes csatánk, pedig 5 óra óta játszom, most kentük el az ex-zBV-seket éppen. Igaz, védekezés volt, szóval nem volt nehéz dolgunk, de azt hittem azért a zBV-től félni kell így is. Hát nem egy DB, az biztos.

De még mindig azt mondod, hogy egyedül nyerni nehéz, és még mindig nem mentél egy kört sem ORB-vel :D Érted, ezt ne fogd erre, most is mindent beleadtam, aztán két klántárs megelőzött, szóval vannak nálam jobbak is a klánban, így nincs valóságalapja az első mondatodnak. Na mindegy, nem győzködlek, gyanítom ezt már régen eldöntötted, nem most. Tégy belátásod szerint, ha ott akarsz harcolni, ott fogsz. Csak sajnálom az egészet, mert szerintem eléggé egy hullámhosszon voltunk, meg amikor visszatértél, akkor jött pont Fitti is pont, mondom ez nem lehet véletlen, Isteni jel. Hát pedig de, véletlen, talán majd máskor.

MÁS:

A főnök azt mondta, hogy a tankokat jó lenne kiszedegetnem. Rajtam nem múlik (a kérdésre amit nem teszel fel a válasz: 15.500 a javítás, és 27.500 a bevétel):

• HYDR4
    Az a baj , hogy lehet , hogy te beleadsz apait anyait de a többi 17 nem. Amikor anno klánoztunk az ORB-al akkor sem tudtunk se a német se az amcsi klánokat megverni pedig akkor még voltak az ORB-ba skillesebb emberek is. Én szeretnék egy skillesebb klánba elhelyezkedni ahol hátha tanulok vmi újat is. Anno ezért álltam át német oldalról hozzátok mert nem láttam a skillt. Jelenleg orosz oldalon csak benned látom a skillt ami 18 emberhez mérve elég karcsú. Egy csatát egyedül megnyerni kicsit necces de szerintem még 6 ember is kevés lenne. Amcsi oldalt még amúgy se játszottam.
  • Roger6
    Nem értem. Azt tudom, hogy akkor tanultam a legtöbbet CS-ben is, amikor nálam képzettebbek ellen játszottam, aztán amikor bekerültem egy jó kis csapatba, kurvára ellustultam, mert csapattársak megoldottak mindent. De amúgy sem értem, hogy miért egy amúgy is erős klánhoz csatlakozna az ember, amikor egy ORB-vel is sokszor 10 perc egy menet. Én mindig a gyengébbeket segítem, én ilyen vagyok. Nem szeretem a könnyű munkát, én szeretek megdolgozni a sikerért. Úgy néz ki kevesen vagyunk így. Sajnálom, én úgy látom feladtad.

ORB-vel is 10-ből 7-szer 10 perc a csata, az egy vonalas támadások néha akár 20 percesek is lehetnek - én pont ezért nem klánoztam, amikor pénzt gyűjtöttem. De amúgy sem értem, hogy ORB-vel még egy kört sem mentél mióta visszajöttél, de látom, hogy itt meg ment a panaszkodás, hogy sok kört vesztettél egymás után randomokkal. Azt ugye tudod, hogy randomokkal minden más nemzetnél így van, és ez nem szovjet kuriózm? :) Persze, hogy tudod, ezért nem értem még mindig, hogy ha valóban nyerni akarsz, akkor mi a fészkes franckarikáért nem mentél az ORB-s srácokkal egyet.

A "felvettek 6 ember" sem igaz, fórumon lehet jelentkezni, majd 3 hét próbaidő. Fitti még mindig nem ORB-s, most van harmadik hete, hogy együtt megyünk a klánnal. Szóval az, hogy jelentkezik valaki és kap jogot TS-en csatornák között mászkálni, az nem egyenlő azzal, hogy felvették. Direkt felnéztem most TS-re, egyetlen ember van, aki újonc, az összes többi veterán, szerintem ismered is őket még hónapokkal ezelőttről :)

Én szeretném, ha minden oldalon lenne egy klán, ami Elit. Ahogy a DB amcsiknál, ahogy a zBV volt a németeknél, és amilyen majd egyszer talán létrejön a szovjet oldalon is.

Szíved joga a könnyebb utat választani, én sok sikert kívánok hozzá! Én viszont szeretném felvenni a harcot Matziti-vel, és nem értek egyet veled abban, hogy annyi skillje van, mint kettőnknek együtt. Tudod erre van egy mondás: "Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta!". Ma már elkezdtem gyakorolni, szóval nincs megállás.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.29. 20:41:07
  • HYDR4
    Ma láttam , hogy Amper92 kollégát felvették a DB-be. Fontolóra veszem , hogy én is csatlakozok mivel ott van a legtöbb magyar játékos és nem persze skill is.
  • Roger6
    Elővettem Counter Strike-os gyakorlást (amit régen nagyon utáltam), és gyakoroltam fél órát meccs előtt. Szerintem megérte, napi első meccs soha nem sikerül ilyen jól:
  • ikarus44
    Ezt nekünk is ki kéne próbálni
  • Roger6
    Persze, hogy lehet, de te nem német oldalon harcolsz?
  • Amper92
    2 év után úgy érzem már kéne vmi közösség:( mert unalmas így:(
  • Amper92
    Grabowszki volna lehetőség a klánotokba csatlakozni? Kis szintű karakterem van, de lévén hogy kiismertem a játék mechanikáját úgy gondolom hasznos építőkő lehetnék később.
  • Roger6
    Ezt mondtam, hogy nincs skill szovjet oldalon. Van pár névtelen hős, akikkel néha összefutok, meg megyünk pár kört, és darálunk, de egyik sem akar klán szinten társulni. Ha ezeket sikerülne egy karámba terelni, talán még fel is tudnánk venni a kesztyűt DB ellen.

Mert mint írtam, senki sem sérthetetlen.

• HYDR4
    Nem véletlen , hogy amióta megszűnt a z.b.V klán azóta a tagok nagy része amcsi oldalon nyomja. A videó láttán elgondolkodtam , hogy 1 ember képes leosztani 19 embert úgy hogy nem engedi be őket foglalni és a másik oldalon nem volt egy ügyes sniper aki kiszedje, amikor én játszok folyton a pálya másik oldaláról szednek ki a full random-ok.
  • Roger6
    Még mindig kivételes tehetség természetesen. Azonban nem sérthetetlen: nekem van print screen-em, amikor Matziti-t kétszer egymás után lelőttem Bár volt egy skirmish, amikor tudtam, hogy hol van, háttal állt, fejre lőttem PPSh-val 10 méterről, és nem találtam el 15 skulóból egyszer sem. Mindenki mást le tudtam szedni DB-ből, csak őt nem azon a meccsen, elég idegesítő volt. És nem egyszer, 3-szor egymás után, volt, hogy ketten támadtunk rá egyszerre direkt összebeszélve TS-en. Én nem szoktam hibázni, de néha úgy érzem, hogy a skulók elkerülik őt, bármit teszek. Szóval gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás, még több játék, és pontosabb célzás a házifeladat a következő pár hétben.

Hiába vagyunk TS-en, ha egy ember képes megszivatni, ezt mondtam már. Ha nincs meg az a tudás, ami egy ilyen játékos leszedéséhez kell, akkor mindegy mit teszünk. És a DB tele van Matziti szintűekkel, legalábbis elég jó játékosokkal. Biztos hígulnak ők is, de azért a kemény mag még mindig a legjobbak közé tartozik, akikből mi nem tudunk felmutatni túl sok embert az egész szövetségből.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.28. 13:38:44
  • ChipKng
    Azert van nemi tapasztalatom DDOS temaban. ;) Manapsag mar nem nagyon kell technikai reszletekkel foglalkozni, siman ki is lehet berelni egy ilyen meglevo halozatot. Sajnos ma mar ez a trendibb. DE! Ezzel nem azt mondom, hogy KGB leDDOS-olta az amcsi TS-t amikor epp harcoltunk veluk, mert erre semmi bizonyitek nincs es valszeg nem is lesz. Csak furcsa volt az egybeeses, de ez meg nem jelent semmit.

Amugy a DB is higul, eleg ha csak megnezzuk, hogy engem is felvettek. :DDD Sot, tegnap elo is leptettek pedig szegeny Hypnos tarsunkat sikerult TK-eznem. :P Meg mindig hiszem, hogy ha egy TS-en vannak az emberek es hallgatnak a parancsnokra, abbol idovel csak jobb lehet.

Matziti amugy megint csinalt egy videot:

Tetszik amikor az oreg amcsi Mojoe hangja hallatszik az elejen ahogy beszol, hogy Matziti mindenkit kinyir. :D
  • Roger6
    Azért McRoth ott szokott lenni esténként (mivel mondjuk ő a Clan Leader), de jó még TaviTeo, Mobster01, AnneFranksMonster, szóval azért van értelmes ember. Ma este gyere vazeg :) Nyomjuk együtt a klánnal.
  • HYDR4
    Most néztem , 1 hét alatt 6 embert is felvett az ORB. Mennék én klánozni , csak az a baj , hogy 2-en nagyon kevesen lennénk. Amikor a régi accommal nyomtam , akkor is mi ketten hoztuk a meccsek nagy részét. Egy bajom van az ORB-al , hogy a skill a legutolsó követelmény a jelentkezéshez. És sajnos nincs orosz oldalon skillben magasabb klán. Talán a Red Alert vagy a Red Scare , de ők meg full oroszok.
  • Roger6
    Ez az én véleményem lesz, természetesen nem kell egyetérteni velem:

DDOS-olni nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják, nem elég, ha van egy IP címed amit támadni akarsz, hanem vírust kell juttatni sok gépre, ami ezután indítja egy időben a támadást. Pont ez a lényege, hogy rengeteg helyről egy időben indít csomagot a kliens felé, amit azért nem úgy megy, hogy na, DDOS-oljunk le egy IP címet, szóval letöltök egy alkalmazást - ennél jóval bonyolultabb, ráadásul meg kell kerülni vírusirtókat, tűzfalakat, stb. Persze tudom, hogy itt az SG-n (nem rád gondolok, ne értsd félre) mindenki programozó, meg hekker meg ilyenek, de egy átlagember erre nem képes. Komoly tudás kell hozzá, vagy olyan ember instrukciója, aki eléggé vágja a témát - ilyenből kevés van.

A másik dolog, hogy mi értelme lenne? Nincs tétje a war-nak. Sem gold, sem warfound nem jár érte, szóval nincs értelme az egésznek. TS szervert DDOS-olják? Miért? Mi értelme? Valós kárt akkor sem okoznának így senkinek, ha valóban támadás történne, ugyanis olyan emberekkel játszatok, akik TS nélkül is tudják a dolgukat, és látják az ellenséges csapat mozgását. KGB amúgy is töketlenek gyülekezete, nem igazán hiszem, hogy ilyenre képesek lennének, szerintem örülnek, ha lélegeztetőgép nélkül tudnak levegőt venni.

TS-en volt tegnap megbeszélés, ahol kiemelték, hogy ha alt acc-okat használ valaki/valakik, az nem csak a klánból, hanem a szövetségből is repül. ORB szinten hiszünk a fair play-ben, és a kemény harcban - bár ez utóbbira sajnos kevesen képesek. Amikor arról van szó, hogy németeket támadjuk, vagy védekezünk DB ellen, akkor mindig DB-t választjuk, pedig tudjuk, hogy csak lassítani tudjuk őket, megállítani nem. Utána meg reménykedünk abban, hogy a randomok visszafoglalják az elvesztett területeket. Persze ez nem azt jelenti, hogy éjjel nappal DB ellen harcolunk, de ha stratégiailag fontos területre lépnek, akkor igyekszünk reagálni rá. Sokszor kevés sikerrel.

Gunderstank is jó játékos innen a fórumról, nem tudom miért nem jön velünk klánnal, Fitti is egészen skilles lett, illetve van még két srác, akiket jó lenne bevenni a klánba - így talán megfelelő ellenállást tudnák kifejteni. De amíg nincs meg ez a 4-5 ember, addig csak reménykedek.
  • ChipKng
    En azt szeretnem ha mindent nerfelnenek csak az en fegyverimet ne es igy akkor fedezekbe sem kell bujnom csak rambokent berontok az ellenfel deploy zonajaba es tolom az 10x-es k/d hanyadot. Az se lenne rossz ha kaphatnek egy 25x-os zoomot a 200%-os hites gepfegyverre es igy a biztos tavolbol jatszhatnek mesterloveszest. :P
    Kar, hogy tegnap mar nem tudtalak berangatni magunkhoz, mert elegge fura erzes volt TPDs-el meg Rusted_Pipe-al egy oldalon harcolni. Raadasul TS-en is logtak. Azt megtudhattuk, hogy TPD-nek 200 koruli Command Pontja van a nemeteknel amit 30 generalissal hozott ossze. Egyiket sem vasarolta, mindet maga huzta fel. Egebkent twitch-en kozvetitett tegnaprol.

Volt szerencsem tegnap McRoth-hoz. Jo sokszor legyalazott engem, ugyes srac. Nem veletlen jegyeztem meg a nevet mar regebbrol. Elegge sokat benaztam tegnap ami lehetett az 1 hetes kihagyasom miatt vagy a betolt whisky kola hatasara. :D Ugyhogy nem sok koszonet volt a tegnapi aktivitasomban. :(

A TS-t ha DDOS-olja valaki azt nem fogod tudni kideriteni hacsak nem fogsz ossze a szolgaltatokkal, de ahhoz kritikusabb rendszert kell, hogy le DDOS-oljanak. Nem sok vizet zavart amugy, mert a csata utan atmentunk a backup TS-re ahol nem volt 'magyar zaszlo' meg rendszeresitve igy csinalt Amendeon egyet es elneveztek "Hungarian Goulash"-nak. :D

• gstup
    Ha te mondod.De tudod mit,legyen igazad. ;)
  • Lokker
    Az a szóhasználat. :D
  • Golyofogo_
    igazán nerfelhetnék a tankot meg a ptrd-t meg a panzerfaustot meg az AA-fészkeket meg néha a géppuskát. a franc egye meg 2 apc és 2-3 ptrd lövéstől megy a levesbe a repülő (főleg az amcsi, mert az olyan mint egy csuklósbusz) a francos AA meg ha olyan ül benne aki nem tufa, igen hamar ledarál, főleg ha dogfájt van, jó a gyalogot faszányosan fel lehet robbantani akár taligával együtt is de a tankot? arra néha két bogyó is kell (vörösből meg vagy 3-4) a nyavajás közepes tank meg nem akar szétesni a fránya apcr lövéstől. oszt ha van az ellennek is ilyen repülő izéje amin van puty-puty, akkor az ember nem tud nyugisan földi egységeket baszogatni. az meg külön hab hogy mindenhol zöldövezet van és nem lehet látni a gyalogbékákat....

szóval most szerintem a leg-"kiegyenlítetebb" a repülő. régen ennél sokkal szarabb volt. régi szép időkben mozdulni sem lehetett a sok HE löszeres mukitól. és azokat még AA val sem lehett kiszedni.....
  • gstup
    Igazán nerfelhetnék a repülőket.75 mm-es He nem is sebzi.Apc találat után meg még vígan repül tovább.Pfff...szánalmas.Azt már meg sem említem hogy a flakvierling olyan mintha kaviccsal dobálnám.És a bónusz,hogy ha két apc találattal földre is tudom kényszeríteni,simán kiugrik és nincs kill.
  • Roger6
    Tegnap minket is megvert a DB, 3-ból 3-szor. Rajtam kívül két ORB-snek volt pozitív statja, nem értem miért veszünk fel még mindig minden jöttmentet.

TS-re annyit, hogy a log-ból kiderül minden, szóval ha támadás érte a szervert, az bizonyítható. Minden szerver admin le tudja kérni a log-ot. De amúgy sem értem, miért pont egy ilyen szar klán, mint a KGB csinálna ilyeneket. Ezek mindenhogy szarok, még ha nem lenne bekapcsolva a DB-sek monitorja, akkor is nyernének. Persze a tegnapi eset után a KGB megítélése romlott számomra, de eddig is azt mondtam, hogy nem erős klán, de most már egyenesen a fos jelzővel illetem. Ott rohadnak meg, ahol vannak.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.27. 17:39:02
  • ChipKng
    Most vertuk meg megint a KGB-seket es egesz meccs alatt szakadozott a TS. Elotte es utana nem. :P Sot ilyenre meg sosem volt pelda amiota jatszom.
  • Amper92
    2 jó játékosnál meg az nyer észrevételem szerint aki hamarabb látja meg a másikat, illetve gyorsabban és sűrűbben vált pozíciót. Sokszor előfordul hogy eltalálok valakit, de az nem vált gyorsan (nem nagyobb nyílt terepre gondolok) pozíciót a második lövés meg már végez vele:D
    Utoljára szerkesztette: Amper92, 2016.11.27. 16:05:53
  • Amper92
    Sok jó játékos van csak nem híresek mert nem videóznak. Ahogy én sem. Akkor van baj ha az ellenfél csapatába sok a jó játékos... te hiába vagy jó ha a csapattársak golyófogónak jók:D te meg egyedül nem csinálsz nyarat. a mostani keresetem meg mind javításra megy el... 2,5 év alatt egyszer ha vettem tagságot egy hónapra... azóta nem szorultam rá, de most sem fogok... még jó hogy van 1 milla spórolt kreditem,
  • ChipKng
    Maskor is pikkeltek rad vagy csak most szivattak? Vagy csak szimplan leneztek ezert szorakozott veled a srac?
    Okorkodes neha megy a DB-nel is, de ott ha ilyen megesik rogton bocsanatkeres megy. Gyanitom ez elmaradt, azert zuztad le az APC-vel egyutt. Bar en az ilyen bosszut nem szoktam szeretni, de mivel nem voltam ott nem itelkezem. Ismerlek annyira, hogy jo okod lehetett ra.
    Amugy jo moka a tobbi klan elleni harc. Sokszor a kihivas miatt mindig keressuk, hogy hova mennek es vica verza. Foleg a KGB-t szeretjuk. Meg valami: Ha fejlodni akar az ember akkor tenyleg csak ugy tud ha csupa veteran csaptok/klan ellen tolja. Kulonben ellustul... Ha sokat staged-ezek akkor utana egy klan harcban csak szivok az eljen mire rajovok, hogy nem vagyok eleg ovatos mert ellustultam. :P

Egyebkent a DB-sekkel lehet ugy is jatszani, hogy nem vagy tag. En vagy 9 honapon keresztul nyomtam ugy, hogy csak beleptem a TS csatornajukra es vittek magukkal. Szivsen fogadnak barkit akinek van lovese a jatekhoz es nem reconozni akar minden aron. ;)

Amugy lattatok, hogy TPDs most amcsi oldalon harcol? :D
  • Roger6
    Amíg nem basznak ki, addig nem megyek, de amúgy minden rendeződött, meg hát szükségük van rám. Meg rád is szükség lenne, de valamiért nem jössz a klánnal. Pedig menne ám a darálás.

Legjobb magyar név jelöltje nálam eddig:

Itt meg szólt a klánvezér, hogy öljünk minél többet, mert csak 200 infijük van:
  • HYDR4
    Pont most néztem fórumon , hogy lesz majd toborzás a DB-be.