5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • ChipKng
    Ja, volt valami update.

Nekem update elott sikerult egy gyalogsagi AT-t keresztul kuldenem egy skirmish csatan es landolt a tuloldalon ahol autoresolve-al csatat vesztettek es eltuntek a kodben. :(
  • Lokker
    Aha, valami jól sikerült. Parával átesek a tetőn, de néha visszadob a tetőre.
  • Lokker
    Na, melyikünk nyeri meg a 10 millió kreditet? :D
  • Roger6
    Köszönöm szépen a segítséget!
  • ChipKng
    Halvaekra gondolsz? Ok mar kezdetek ota ott voltak. Csak mostanaban amikor kevesen vagyunk (valszeg ok is megfogyatkoztak) akkor egymashoz beszallunk. Mint amikor karacsony tajekan a 4th Infantry-hoz csaltakoztam mert DB-bol szinte senki nem volt (a greek resistance-nel meg csak gorogok vannak es nem szivesen zarom oket azzal, hogy miattam angolozzanak) es volt amikor a PIB-hez (Princess Irene Brigade) mentem at, na az vicces volt. :) Sok eve lehuztam par evet hollandiaban igy igencsak meglepodtek, hogy hollandul dunnyogok nekik magyar letemre. :D

Gondolom nalatok is van ilyen joves-menes a TS-en ha epp osszefuj a matchmaker szel egy csataba titeket.
    Amugy van egy srac aki az altagnal komolyabban tolja az orosz oldalt es egy csapatot akart osszerakni, de mivel senki nem jelentkezett nala ezert javasoltam, hogy keressen meg titeket. Remelem nem gond. ;)
  • Roger6
    Ejjha, pár tank elhullott a német oldalon Mostanában csatlakozott valami Greek Resistance a DB-hez, sokszor látom őket együtt, elég ütős lett így az amúgy sem gyenge brigád.
  • ChipKng
    Nagy gratula! :)

Mi meg Penteken cicavadaszatot rendeztunk:

Eleg gonosz volt, hogy direkt nem foglaltuk be O2-t mig nem vegeztunk az osszessel. :/
  • Roger6
    Túl a százon - kaptam is érte szép medált a klántól

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.01.14. 23:27:01
  • Roger6
    Öjjha, majdnem megegyezik a pénzem meg a warfoundom mennyisége:

• Roger6
    Hát nincs túldimenzionálva, ugyanis sima Assault-ban (régi Staged) amikor "tanítványokat" képzem ki, mindig 60/10 fölött lövök, war-ban 60/10-es stathoz azért fel kell kötni a gatyát rendesen, sőt, hetente talán egy ilyen meccsem van. Alapvető különbség, hogy míg Assault módban egy sima húzott Mosin-nal 5-ből 4-ember egy hites, addig war-ban pont a fordítottja igaz, 5-ből 1 ember az, akit el tudok lőni egy találattal. Aztán a fegyverek fejlettsége sem mindegy, míg Assault-ban Grease Gunokal meg MP34-ekkel mászkál csomó ember, addig war-ban Carbine meg MG42 van többségben, és ez óriási különbség. Hülyék vannak? Persze, sokan, de még így is ötöd annyian, mint Assault-ban. Egy Assault meccsen késelek 4-5 embert mindig, War-ban meg 4-5 meccsenként egyet.

Ráadásul sokszor találom szemben magam klánokkal, akik együtt mozognak, taktikusan, és megy az infó - ami a legfontosabb -, ilyet Assault még hírből sem ismer, ott mindenki magáért rohan a pályán. De nincs ezzel gond, Assault erre lett kitalálva, nem számít, hogy ki nyer, húzd a karakter, húzd a fegyvert, ez az, amiért az Assault-ot használja az ember.

De vannak akik félre is értik, vagy nem értelmezik helyesen ezt az egészet. War: csomó plusz xp, csomó plusz zseton, stb. Hát igen, akkor ha teljesítesz. De ha figyelembe veszi az ember, hogy Assault-ban kiemelkedően jól tud teljesíteni, már egyáltalán nem biztos, hogy megéri a war kisebb szinteken. Sőt, megmondom őszintén, hogy amióta újra nyomatom az Assaultot a tanítványokkal, sokkal többet keresek, mert sokkal több a killem, a foglalásom, a pont védése, stb. Ez az, amit nem ért a sok idióta war-ban, ha visszamenne Assaultba, sokkal eredményesebb lenne.

Mondjuk Chip hiába visz be téged War-ba, nem fogod észrevenni, hogy nehezebb, mert a DB az egyik legjobb klán, szóval majd azt látod, hogy darálnak körülötted, meg hullanak az emberek. Észreveszel valakit, mire rálőnél, már Matziti meg Black Mamba duplán fejest ad neki. Inkább ellenük kéne játszanod, hogy megérezd a súlyát.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.01.13. 16:35:47
  • figg8
    Köszönöm.ha ma este nem is(bulisöfőr leszek) de valamikor jó lenne menni veletek.
  • ChipKng
    Persze, barki belephet war-ba egy bizonyos szint utan, de olyan ott ritkan fordul elo, hogy egy APC ilyen szabadon mozogjon mert addigra mar sokaknak van AT eszkoze es secpec legyakjak. Tovabba a War-ban csak azert nem lathat az ember komolyabb csatat ha egyenileg probalkozik, mert a matchmaker nem rakja be. Nehez is lenne ha egy strategialiag fontos helyre 18 klan tag varakozik es a sajat egysegeik vannak betolva (ezert oket reszesiti a matchmaker elonybe). A war nem csak annyibol all, hogy kipipalom a "War" reszt es "Combat!". Sokkal komplexebb. Ezzel a lutri modszerrel csak olyan helyekre jutsz be ahol alig- vagy egyaltalan nincs eroforras (tank/repulo/ejtoernyos/recon), aztan megy a pislogas. Huuu en is mennyit szidtam a parancsnokokat, hogy 200 gyalogost jarmuvek nelkul bekuldtek egy varosra ahol minden volt es kesz meszarszeket rendezett az ellen, pedig nem is klan volt. :)

Ezert van az, hogy eloszor betoljuk a gyalogsagot, majd megvarjuk, hogy elinduljon a harc. Ha latjuk, hogy tele a tabla (18 fo), akkor johetnek a finomsagok: tankok/recon/repulo. Igy a matchmaker nem rak be olyankokat akik repuloskent, tankoskent vagy camper recon-kent akarnak belepni. Tegnap 2 random ejtoernyos srac igencsak meglepodott, hogy mifele csataba keveredett veletlenul bele, mikor bevedtuk az o vonalukat is majd seperc alatt behuztuk a varost. ;)

Ha este ramirsz, megproballak behuzni egy komolyabb csataba ha amcsi oldalon vagy es van szabad hely. Akkor meglatod, hogy nincs itt annyira tuldimenzionalva.
    Csak azert veszelyes ez, mert konnyen rakap az ember. :D

Egyeduli hatranya az, hogy a meccsek elinditasa sokszor lassu, mert meg kell varni mig beernek az egysegek az adott helyre ill. az ellenfel nem mindig jon. Foleg az oroszok ellen vacak jatszani mert kevesen vannak es sokat kell varni rajuk, hogy bekeruljenek. De ha elindul a vonat......
  • figg8
    Néha úgy érzem túldimenzionáljátok a wart...szerintem ugyanazok a balfékek nyomják warban is mint stagedban (magamra is értem ) persze ez nem vonatkozik egy két jobb klánra de ez szerintem a játékosok max 5-10% .A többi ugyanúgy rohangál cél nélkül vagy kempel egy helyben mint stagedban...persze ez csak magánvélemény.
  • Roger6
    Kihagytam majdnem egy hetet a játékból, félek elindítani, mert tuti béna leszek. Lehet egy kis Counter Strike-ot kéne játszanom előtte. Egy pár órácskát.
  • Roger6
    Kotton nem warozik, ha jól tudom, szóval vágom.
  • ChipKng
    Azt vagod, hogy ez valami alacsony szintu staged meccs. :) Egy APC komoly ellenfelek ellen kb 3 masodpercig elne. 3 bazooka es 8 sticky-t kapna ajandekba. :P
  • Roger6
    A német csapatszállító elég durva kis cucc még mindig:

• ikarus44
    Üdv köztünk újra!
    És BUÉK neked is!
  • ChipKng
    Szia!
    Reg lattalak. Ikarus nemreg kerte el a TS cimet (1 lappal odebb): 158.69.202.159

A csatornak kozott alul van a Whitesnakes/ Hungarian szoba. Most epp Kaktuszek olalkodnak ott.

BUEK neked is!
  • zsombor1969
    utóirat. utólag is mindenkinek vidám, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket, és boldog újévet! :)
  • zsombor1969
    Sziasztok!

Pannoniae vagyok, és (való élet közbeszólt) nem igazán játszottam az elmúlt 1 évben, de visszajönnék közétek. Igaz, nem vagyok egy nagy veterán, de úgy gondolom nem csak halálokkal gazdagítom a közösséget :D Mivel rég jártam errefele, tudtok dobni egy TS-t vagy egy discordot, vagy bármi más elérhetőséget? Kerestem már a témában, de nem találtam.
  • ChipKng
    Mondjuk engem mar hetvegen felvett es valtottunk ket szot, de valszeg az lesz a sorsa, hogy eltavolitom.
  • Roger6
    Én biztos rányomnám az Ignore-t az adott emberre, hogy még jelölni se tudjon. Van pár módja annak, hogy rátaláljunk az ellenfélre, legkézenfekvőbb nyilván a firend list. Másod sorban elég pár fronton elhelyezett AT, de ha ez sincs, akkor is látni, hogy milyen emberek vannak a Queue-ban, szóval nem lehet elbújni.
  • ChipKng
    KGB-s veteran srac. Misha es egy szam van a neve mogott (fejbol meg nem mondom most neked).
    Tegnap nagyon epic harcot vivtunk ellenuk. D line-on tamadtak a town-t eloszor ugy hogy E line nem volt senkie. Teljes 18 fos KGB vs 6 DB-s (amibol 4 ujonc) es sok 4th Inf-es arc meg fene tudja meg milyen klanokbol verbuvalodtunk ossze. Sorban probaltak becsempeszni az APC-ket, de erosen ellenalltunk majd egyik alkalommal osszegyujtottek 4-et (!!!) es egyszerre rohamoztak meg a D hidat. Bar egy Shermann-nal vartam rajuk, de igy is egy atjutott, hiaba van gold gun reload badge-em. Mindenesetre jo kis taktikai huzas volt. :) Bar O1-et nagynehezen behuztak es szepen korbeveve bevedtek, egy jol elhelyezett APC-t raktam le aminek a segitsegevel visszafoglaltuk. Elmeny latni micsoda taktikai harc megy es milyen kreativ otletekkel rukkolnak elo egyesek.

A friendshipnek az az elonye, hogy nem kell keresgelned, mehetsz utana egy klikkelessel. Van egy erzesem, hogy egy randomok ellen indulo meccsbe ily modon jottek utanunk.
  • Roger6
    Nem vágom ki az a Misha, de nyilván Ignore egyből. Az, hogy hol harcol egy ember megmondom anélkül is, hogy az ismerőseim között lenne, vagyis legtöbbször a saját AT-i körül mozog, és mivel az enyéim a frontvonal közelében vannak, ezért tudom, hogy kire számíthatok az adott fronton klán szinten.
  • ChipKng
    Grabo!
    Szerinted Misha tenyleg ennyire baratkozos, vagy csak szimplan tudni akarja hol harcoulunk, hogy friend request-tel bombaz mindenkit ?
  • ChipKng
    Orulok ha vissza fogom tudni termelni az 1 honapos veteran tagsag dijat, nemhogy meg maradjon egy kis plusz zse... :(
  • Roger6
    A zseton fos, már egy ideje visszavették a zsoldokat.
  • robi3
    nevetségesen drága a javítási költség vagy a bejövő pénz, nem tudom... :(
  • ChipKng
    Akkor suicide azaz ongyilkossag van es nem irja a jobb felso sarokban, hogy 'headshot'-ot kapsz. Nem teljes sebessegnel ugrok ki hanem lassulas kozben, csak nem varom meg mig megall.
  • Lokker
    Én mostanában sokszor meghalok mikor nagyobb sebességnél kiugrok a járműből és nem ellenség lő le. Lehet hogy túl nagy sebességnél halálos ha kiugrok a dzsipből?
  • ChipKng
    Ugy legyen, mert egyedul a Red Alert ellen elegge kiabrandito... :(
    Foleg felbassza az agyam mikor dzsipbol kiugrok menet kozben, jon a gurulas a foldon es a kozben is headshot-ot kapok. Heavy Set gold mehet a picsaba ha 90%-ban headshot-ot kapok, mindezt DP-vel. Az is erdekes volt mikor 1 lovest kaptam DP-vel es ugy is meghaltam, bar az valszeg sw bug csak mar ilyenkor erzekennye valik az ember. :)
  • Roger6
    Látszám csökkenés ORB-n belül is észrevehető, de hát ez egy hullámvasút. 1-2 hét, és visszatérnek nálatok is.
  • ChipKng
    O lehet meg csinalgatja, de sajnos ugy tunik a DB is darabokra hullik. :( Azt hittem csak a karacsonyi szezon miatt tuntek el emberek, de mar nem jonnek vissza a regi tapasztaltabb arcok. :( Elegge szomoru ez... Tegnap arra a szintre jutottam, hogy mar este 10-kor elegem lett, mivel egy veteran sem volt velunk es egy-ket ujonc meg csak a dumalgatassal volt elfoglalva TS-en es hiaba mondtam be valami fontos informaciot, meg sem hallottak... Bemondom, hogy APC a temetoben, majd 2-3 perc mulva valaki felkialt, hogy je van egy apc a temetoben. Addigra mar odaertem es le tudtam szedni. Depot-ban RA+KGB szetgyalazott minket mert ugy bevedtek az apc-t es ott is a cseveges ment a TS-en.
  • Roger6
    Tényleg hogy visszavonult. Nem szimpatikus ez nekem....

• ikarus44
    De azért az is beleszámít ám erősen, hogy te nem újonc vagy. És az ember már ösztönösen is máshogy viselkedik mikor már tapasztalata van. És ezt nem lehet levetkőzni. Nomeg te tehetséges is vagy. Ha nekem kellett volna újrakezdeni, akkor tuti már a hajam kitépkedtem volna idegemben.
  • Roger6
    "ennél még jobb statot is kéne produkálnom" - okés, ez nem igaz, nem ismeri egy kezdő a fegyver mechanikáját, stb. De a lényeg, hogy a kezdő csak kezdőkkel találkozik, ha egyedül mászkál.
  • Roger6
    Egyértelmű, hogy ezt a választ vártam, hogy "pályaismeret". De pont itt van a kutya elásva! A kezdők külön csoportban vannak, nem kerülnek össze nagyokkal. Minden acc-nak van egy besorolása, régen Tier 0-1-2 volt, most ha jól tudom Bornze-Silver-Gold. Szóval ha én tényleg kezdő lennék, ennél még jobb statot is kéne produkálnom, ugyanis nem kerülnék össze fullos MG42-vel, meg HE-t lövöldöző Tigrisekkel, stb.

Itt található a besorolás:

Szóval egy kezdő csak kezdővel kerül össze, akinek szintén nem lesz pályaismerete, tehát a balansz él. Ott rontják el, hogy sokan nem egyedül akarják megismerni a játékot, hanem egyből valaki segítségére számítanak, ezért Squad-ba lépnek, ott pedig ugyebár a nagyobb besorolás a mérvadó, tehát a nagyok közé fogja rakni.
  • Lokker
    Egy totál kezdőnek pályaismeret nélkül elég nehéz érvényesülnie. Főleg hogy csak a kispályán tud menni ami kész káosz. Hamar elmegy tőle az ember kedve, főleg ha nem tudja honnan lövik le.

Szerintem a játéknak javasolnia kéne az amcsikat kezdőknek annyira jó az a m1 garand.
  • Roger6
    Elkezdtem egy új karaktert, több okból is. Itt a fórumon sokszor olvastam, hogy elmegy a kedvük a kezdőknek, meg nem lehet érvényesülni, meg stb, ezért nincs új alapanyag játékosokból a gammában. Kíváncsi voltam arra, hogy egy totál kezdő karakter (tényleg NULLA XP-S karakter), totál kezdő fegyverrel (semmilyen módosítással),és BADGEK NÉLKÜL mire képes. Tudom, ez nem ugyanaz, mintha valaki beleesne csak úgy újoncként, hiszen van már tapasztalatom. Szóval ami fontos, hogy csakis az újonc karaktert használtam a csata 100% ideje alatt, Assault módban csatároztam, és csakis a saját fegyveremet használtam 100%-ban.

Elsőként egy random scoreboard-ot lőttem, ezt csak azért, mert itt látszik, hogy a karakter annyira kezdő szinten van, hogy még rangjelzést sem kaptam a nevem elé: Link

Itt a végleges ponttáblázatot láthatjátok: Link
    Ez egy vesztes csata volt, de ha megnézitek, így is a szerver negyedik helyét sikerült megkaparintanom.

A Soldiers fülön látszik, hogy egyetlen csata alatt majdnem a harmadik szintet sikerült elérnem: Link

Külön a Tokarev Badg-re szerzett Xp, mint láthatjátok, az összes Kill-t és Assist-ot ezzel szereztem: Link

Érdekes volt, igaz, direkt figyeltem mindenre, igyekeztem okosan játszani, és nem rambo módjára, de szerintem jól mutatja ez az eredmény, hogy hiába a kezdő karakter, bizony lehet komoly xp-t, és jó k/d arányt elérni.