5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • ChipKng
    PIB azaz Princess Irene Brigade egy holland alakulat. :) Amikor inseges idok jartak a a DB-re, nem volt kivel jatszanom, akkor bementem eloszor a 4th Infantry-hoz, veluk toltam, majd ha ok is kevesen voltak akkor a PIB-vel es meg egyszer a Franciakkal is (FFL) harcoltam, bar ott elegge nehez volt megerteni mit mondanak, mert nem eroltettek az angolt csak amikor figyelmeztettek hogy valaki van korulottem. Amugy jo arcok.

• Roger6
    Megnyugodtam, hogy hülyék mindenhol vannak :) Nem szoktam kibaszkodni senkit, meg az esetek nagyon nagy részében van felettes a TS-en, most éppen nem volt. TaviTeo rendesen ki szokta osztani az idiótákat, sokszor csak annyit hallani, hogy: "user disconnected from the server".

SAS-t mostanában láttam először, de már akkor feltűntek a nevek, azért a jókat megjegyzi az ember. Meg valami P.I.B. is van, őket láttam többször a SAS-okkal.

Red Alertet még te magad említetted tavaly, szóval Tőled tudom.

Várunk szeretettel, ha bármikor úgy döntesz.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.05.11. 16:17:28
  • ChipKng
    Hehe, Brien pont olyan aki sokat dumal fegyverekrol meg minden. :) Ugyes srac, de sokat beszel. Bar egyszer mar bocsanatot kert, hogy a DB elveit megszegte azzal, hogy war-ban DB-sek ellen harcolt nemet oldalon, de ugy latszik nem volt sok foganatja mert most oroszoknal is ezt csinalja. Van egy elvi dolog, hogy ha atmesz masik nemzethez akkor olyan csatat illik valasztani ahol nem DB-sek ellen vagy.
    Amugy ez a csata kozben sokat dumalo nalunk is problema. Jonnek az uj emberek, elindul a csata, elso kerdes; "Nektek milyen mod van ezez+azon a fegyveren?" Ilyenkor mely levego es mar erzed is, hogy Idle azonnal raszol az illetore, hogy most csabatan vagyunk csitcset kesobb. Neki van tekintelye. Ha valaki parancsot nem kovet es/vagy kozben felesel is azt megjegyzi es azok nem lepnek elorebb a recruit stadiumbol. Akiket tovabb engednek azok ilyet nem csinalnak. Bar neha egy-egy veteranban is elszakad a cerna, de eleg egy emlekeztetes es utana csend van. Javaslom neked is, hogy ne csatornat valts hanem azt az embert aki tovabbra is pofazik, figyelmezteted es ha nem hallgat rad, akkor kirakod a szobabol masikba. Ha ebbol sem tanul akkor bannolod. Ez elegge hatasos, fokepp azert mert ennek szem/fultanui a tobbiek is es ebbol szepen tanulnak es fegyelem lesz. Te vagy a magasabb rangu, megteheted es ezt el kell fogadni. Ha nem fogadja el, reklamaljon a felettesednel es van egy olyan erzesem, hogy nem neki fognak igazat adni. :)
    Majd lehet 1-2 war erejeig en is atnezek majd hozzatok. Vettem nemreg orosz gyalogost is es fel kene huzni oket.

Amugy valtoztattak nalunk a felveteli politikan. Szoltak, hogy mostantol nem fogadnak el minden applikaciot, hanem meghivasos alapon ha valaki jonak igerkezik a csatak soran akkor behivjak. Sok veteran a gyenge ujoncok miatt lepett le. Vannak akik letrehoztak egy uj klant (SAS) amiben van ex-ZBV-s tag (Rusted_Pipe), meg ex 4th Infantry meg mindenhonnan a kremet, igy szerintem amcsi oldalon most ok a legerosebbek.

Azt amugy te tudtad, hogy a Red Alert az DB tagokbol jott letre anno?
  • Roger6
    Ejtőernyős mindenkinek napok kérdése. Már nincs ám korántsem akkora különbség a két nemzet játékosbázisa között, most is pl. nagyobb wardog bónuszt kap az amcsi oldal (éppen ebben a pillanatban néztem, +25% szovjet, +45% amcsi). A fő időszakban is hétvégén +80% szovjet, és +65% amcsi volt, azaz eléggé hasonló mennyiségű játékos van a két oldalon. Jött át hozzánk pár amcsi most warra, Sgt. Donald O'Brian meg hasonlók, az egyik srácnak 7 generálisa van. Na az ilyen emberek miatt van nagy Queue,nem a balfaszok miatt, mert azoknak elég nagy eséllyel nincs parás AT-je, amire neked sokat kell várnod. Én személy szerint a Generálisok számát is limitáltam volna acc-onként, mert ez így elég hülyeség.

De engem amúgy már nem érdekel ez a "ez vagy az az oldal jobb, mi meg szopunk", meg a "xy nemzetnek jobb fegyvere van, a miénket meg tönkrenerfelték", és társaik, mert mindig az a szar, ami ellened van, és az ellent mindig jobbnak látod, és minden nemzet ezt mondja a másikra. Évek óta. Nem érdekel ez.

Meg egyre több a hülye ORB-ben. Tegnap is TS-re felmentem, az első meccs tizedik percében már mentem is külön szobába TS-en. 3-szor mondtam el nekik (sok idióta lett ORB-ben, megint sok új balfasz van), hogy csak a fontos infókat közöljék, mert az, hogy a Johnson OP, meg az MG42, meg: fuck that shit, im down - na ezek nekem nem információk egy csatában. Mondtam neki, hogy a Gold Nimble-nek is akkor van értelme, ha nem pofáznak feleslegesen 0-24. És bazmeg nem kussoltak el. Én voltam a legnagyobb rangú a TS-en, leléptem egyel lejjebbi szobába. Akartak jönni utánam, mindegyik rúgtam ki szerverről, aztán mehettek vissza az eredeti szobába. Hát ki a franc kíváncsi arra, hogy lelőtték? Azt mondta volna inkább, hogy honnan, faszom. Ráadásul én voltam az egyetlen, akinek 2.5-ös volt a K/D-je, a többinek éppenhogy 1, vagy alatta. Vicc. Ilyen emberekkel mit kezdjek? Meg nem hallgatnak a parancsra. Mondom ne sniperelj, húzz be foglalni. Nem, mert ő kintről véd. Hát faszom, akkor minek vannak rangok, ha szarsz arra, amit mondok???
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.05.11. 13:41:04
  • ChipKng
    Nos, amig az oroszoknal instant megerkezik a csapat mikor lekered, addig Amcsi es Nemet oldalon ezekre sulyos idoket kell varni. Pl 938-ik sorszamot kaptak az ejtoernyoseim. Ez kb at jelenti, hogy jovo het Keddre talan meg is kapom oket. Kozben irigykedve nezem ahogy az orosz klanok blokkolasra hasznaljak a sajatjaikat. Ennek tukreben sokan csak siman lekerik az egysegeket aztan elmennek aludni. Leginkabb a Nemetek szopnak emiatt, mert ott sok rts-en nem tul eros emberke lekeri az egysegeket es benazik vele jobb esetben, de rosszabb esetben hozza se nyul. Azok meg akik tenylegesen hasznalnak, nem jutnak hozza. Amcsinal is megvan ez a szopas de egy ido utan (3-4 nap) ez kezd normalizalodni es akkor kezdenek el igazan jatszani a veteranok. Elotte csak szoszmotoles van. Ha addig nem huzzak be az oroszok a terkepet, akkor az lesz mint legutobb.
    Roma amugy elegge 'vedett' helyen van. Sok=sok emberke varta hogy legyen egysege es 24/7-ben nem ulhet a gep elott, hogy csataba is kuldje. Mire felocsudtak mi mar behuztuk Romat es bekeritettuk ezt a szep tomeget amivel persze Reto jart jol, emiatt Brunoski durrogott is -valahol ertheto modon-.
  • Roger6
    Amióta mindenkinek az első AT-k lerakása gyakorlatilag azonnal történik, azóta a legtöbbször gigantikus csapatok mozognak a pályákon. Régen mindig néztem munka közben, hogy az AT-imet hova tolhatom be, hol van hiány, hol kell autó, motor, akármi. Ma egész nap nem találtam csatát, ahol ne lett volna legalább 100 autó vagy 100 motor egyszerre bent. Én amúgy sem voltam híve ennek az egyből lerakásos rendszernek, így meg látszik is, hogy mennyire értelmetlen ez az egész. 42.000 infy egy helyen, a többiről nem is beszélve. Anno a 2-3 ezres Infykre úgy néztünk, mint valami atomdurva Perzsa hadseregre, most meg a csatánként látni ennyit kb. Persze nyilván érthető a Reto részéről ez is, mivel így több Warfound megy a levesbe egy-egy sereg bekebelezésekor.

Amúgy szép munka, meg is érdemelték. Aki csak lerakni tudja az AT-ig, de mozgatni nem, az így jár.
  • ikarus44
    Van egy pár. Ezeket az AT-ket itt "hagyták" a tulajaik? Vagy védekezni voltak csak iderendelve?
  • ChipKng
    Tegnapelott az elozo haboru vege fele Romanal bekebeleztunk par egyseget. Eddig ez volt a legtobb elfogott katona amit lattam a jatekban:

• ChipKng
    Ez egy otvar nagy bug ami velem is elofordult. Atment a motoros guard-om a skirmish-en, a tuloldalon meg egyedul kikapott a tulerovel szemben es ment a levesbe az egesz... Nem kicsit bosszanto.

Sajna nem tudok semmilyen rendezesrol, pedig most mar elegge aktualis lenne rendberakni az AT-k kezeleset mert ez igy nagyon fapad es atlatni sem konnyu mar annak akinek tobb egysege van. El sem tudom kepzelni mit csinalnak azok akiknek tobb mint 100 egyseguk van...
  • Roger6
    Heh? Egy Skirmish-en hogy tudott átjutni egyetlen csapat?

• Roger6
    A Heroes részen lehet az AT-ket rendezni? Mármint motorosokat egybe, autósokat, stb, vagy marad a Control és Shift gombok használata?
  • Roger6
    Kelly Hőseit is APC-vel szállították

• ikarus44
    Hát azon én is röhögtem egy jót
  • Roger6
    Kotton-t bannolták! A végén meg:

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.05.02. 12:16:17
  • ikarus44
    ez abszolút ízlés dolga. De ha az elsődleges karakterednek akarod a harckocsi elleni fegyverzetet adni a sticky célszerűbb, mert mellette még vihetsz akár mást is, vagy több gránátot tarthatsz magadnál úgy hogy nem kell korlátozni a lőszermennyiséget az elsődleges fegyverhez. Nekem pl. úgy néz ki, hogy a fő karakteremet használom harckocsivadászatra is, ha kell: BAR(most lecserélve, az M1/M2-őt)+sticky Dynamite Lover ribbonnal, így 6 sticky lehet nálam, és a lőszerből sem kell spórolnom.
    De sok olyan is van aki másodlagos kifejezetten erre specializált karaktert használ, ők gyakorlatilag kivétel nélkül (legalábbis ahogy eddig tapasztaltam) rakétavető+valamilyen félautomata puska, vagy oldalfegyver csökkentett lőszermennyiséggel, hogy a rakétavetőhöz több lőszer legyen.

Nincs
  • robi3
    melyik a jobb szerintetek bar és tank elleni gránát vagy bazooka és tuning garand?
  • robi3
    nincs lehetőség BAR és Bazooka viselésére egyszerre?
  • Amper92
    Tehát a tight grip a fegyverek horizontális rúgását csökkenti, (géppuskánál rövidebb sorozatoknál alig rúgott vissza a fegyver (mg42-nél használtam csak a tight gripet.) a dead eye segít célon tartani, míg a quick fire közelharci esetekben növeli a pontosságot (csipőből tüzelésnél).
  • Amper92
    A tight Grip a fegyver felfelé való visszarúgását csökkenti. múltkor véletlen bennhagytam, és furcsáltam is, hogy az mp40-nek semmi visszarúgása nem volt xD
  • Roger6
    Az nem a Tight Grip, ami miatt nem rángat? Tényleg nem vágom.
  • Amper92
    Szia! Tapasztalatom szerint a dead eye használatakor célzásnál, (vállból való célzásnál)
    kevésbé rángat jobbra balra a fegyver, a quick fire pedig a csípőből való tüzelés pontosságán javít. a Quick drawot én max félautómata puskánál használtam, (csípőből tüzelés) közelebbi és távolabbi célpontokra gyorsabban tudtam pontos lövéseket leadni vele.
    Utoljára szerkesztette: Amper92, 2017.04.29. 15:00:28
  • Roger6
    Dead-Eye és a Pointer Quick Fire badge között mi a különbség?

• Roger6
    Esetleg ha ma van kedve valakinek játszani US oldalon csapatban (Staged), akkor jelezze. Csak szórakozás, semmi komolyság.
  • ikarus44
    Hál' istennek, Akkor nem én felejtettem el azt a kis tudást is, amit szereztem

Akkor 30.-as Brawning vétel lesz.
  • ChipKng
    Nem, letettem az m1/m2-rol. Nagyon szar lett. 1919-el nyomom mostansag, de azt meg nagyon kell szokni... Most amugy joval tobb love marad a kezemben, mert az m1/m2-on a modding vitte a penzt mint a rosseb. Igy is ossze-vissza alaznak az AVS-el (allandoan fejloveseket kapok), de legalabb nem lesz olyan draga egy menet.
  • ikarus44
    Na kíváncsiságból játszottam még egy kicsit, és rájöttem, hogy az fps-em pályánként változik, mert az előretolt reptéren nem volt gond az fps-el (22 alá nem-igen zuhant), míg town mapon meg 22 fölé nem akar menni, szóval elég vicces...

Chip: Te használod az M1/M2-tőt? Nerfeltek rajta vagy én nem tudok már vele játszani? Ill. Szerinted megérheti lecserélni ezt a 30. cal-os Brawning-ra?
  • ikarus44
    Na, most én is játszottam egy meccset. Hát nagy sajnálatotokra, határozatlan ideig biztos nélkülöznötök kell, mert ez az új patch nekem csak arra volt elég, hogy stabilan 20 fps ALÁ!!!! húzza, a játékot. Így már sehogy sem megy.
    Majd találkozunk kb. fél év múlva mikor (várhatóan) lesz elég pénzem egy normális gépre. De a fórumról azért nem tűnök el
  • Roger6
    Érdekes lesz, ez biztos.

Más kérdés: topic átdesignolásához ért valaki?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.04.27. 16:15:10
  • ChipKng
    November 3 utan megvaltozik a vilag? :)

• ChipKng
    Megyek veled. :D En is ugy erzek iranta. Tele van gold badge-ekkel a csavo. Szep camo ruhat kapott meg minden jarmu ami kell... Sajnalnam, hogy tobbet nem tudnam harcba kuldeni. Viszont ez a generalisok sorsa... A generalisokhoz szukseges 3 badge is arany szinure van mar szinezve, nagy hasznat fogom majd venni nekik.
  • Roger6
    Én is kezdtem egy új infantry-t, én speciel 90%-ban most azzal megyek (akár war, akár nem). Hétvégén álltam neki, most 10-es szintű. Nem tudom mi lesz a szerepe, de jó érzés volt végre megint unlock-olni dolgokat, meg szinteket lépni.

Generális téma az fura nálam. Én kizártnak tartom, hogy egy kihúzott karaktert képezzek át, van benne vagy 500 órám, én sajnálnám nagyon. Csak a 17-es szint után több, mint 3 millió xp-t szedtem össze vele, ami jóval több annál, mintha 0-ról felhúzna valaki egy karaktert 17-es szintig. Érzelmi kötődés egy pixelkarakter iránt. Megyek az orvoshoz asszem

• ikarus44
    Nah, grat, a gen.-hez előrre is!
  • ChipKng
    Pedig most lecsokkentettek az alap katonak arait igy be is vasaroltam beloluk. :) Vettem 5 amcsit (3 inf, 1 tankos es egy ejtoernyos), 1 nemet meg egy orosz gyalogost a meglevo allomany melle. Neha csataban ha gyengusz az ellenfel akkor atvaltok rajuk es huzom oket is. Nemsokara generalisom lesz es kell a helyettes. :)
  • ikarus44
    A legtöbb ember azt csinálja, hogy 2-3 inf: támadó/támadó-tanelhárító/tanelhárító főkarakter, és még, másik karakter(ek) amivel más szituációkban is ott tud lenni a szeren, ha kell. (Pl. grabo-nak sima gyalogos csipa üzemmódban, ha védekezni kell, és nincs reconjük) (nekem pl. tamadó-tanelhárító van M1/M2+sticky üzemmódban, és ha még ebben az univerzumban még egyszer megjönne a kedvem a játékhoz, (meg végre sikerülne egy erősebb gépet szerezni ) Akkor egy 30. cal-os Browning+vagy gránát, vagy csavarkulcs kombóval állítanék hadrenbe egy új inf.-et.)
    És ezek után jönnének a specializált karakterek mint recon, ejtős, vagy harckocsizó pl.
  • Lokker
    Nem.

Én úgy csináltam hogy van egy infantrym aminek mindene van a többi pedig specifikus.
  • Sikoly666
    Frankó.. köszi a választ. És ha egy katonából pl fullos recon-bol csinaltam tankos emberkét akkor minden felszerelése es fejlesztése elveszett?
  • Roger6
    Igen, mindig csak az adott karakternek vásárolsz, ráadásul újra unlock-olni is kell azzal a karakterrel.
  • Sikoly666
    Sziasztok. Az lene a kérdésem h ha az egyik karakterrel unlockoltam és meg is vásároltam egy fegyvert akkor ha ugyanabban a nemzetben létrehozok egy másik karaktert akkor azt a fegyvert ujra meg kell venni?
  • ikarus44
    Hát jah. Mert még ha ellopják, értem, de mikor a saját csapat használja akkor a timeout-tal a leglényegesebb jellemzőjét vágják meg.
  • ChipKng
    Igen, meg idegesitobb volt mikor APC-vel csinaltak ezt, Nagynehezen bevitted pontra es letunik a francba. Szerencsere annak megnoveltek ezt a timeout idejet, de nem ertem miert kell egyaltalan timeout ra. Marhasag.