5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Alien69
    Hát, kb annyit:

Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.08.29. 00:40:42
  • ChipKng
    Tegnap azert egy hangyafsznyit valtozott ez az arany.
  • Alien69
    Azért az utóbbi időkben:

• Alien69
    Ennek ellenére már nem 1x szedett ki AA egy sorozattal. Na nem a gépet szedte szét, engem szedett ki. Lehet, csíttel, de kiszedett.
  • gstup
  • Devid-on
    A játék steames értékelés is szépen átment vegyesbe,a legutóbbi frissítés után.Kíváncsi vagyok a fejlesztők mikor fognak észhez térni és,valami érdemleges javítást kiadni a játékhoz
    Utoljára szerkesztette: Devid-on, 2015.08.27. 12:31:27
  • harduplanfor
    Tegnap betett egy amcsi, ruszki, nemet mapra, es igen hosszura nyult a csata. Egyik fel sem birta kiiktatni a masikat veglegesen. Pufoltuk egymast vagy 1 oraig , vagy meg tobb ideig. A vegen azon vettem eszre magam, hogy mindenki kilepett a mi oldalunkrol, es egy masik tarsammal egyutt maradtunk :) No itt adtam fel. Elotte szinte mindig sikeresen megvedtuk a vasutas O1-et. Ha neha lehuztak a bolsik, vagy a fritzek, gyorsan beirtam a chatba az "O1 helpet", es hala a teamnak rohantunk vissza foglalni.
    A nemet legiero folyamatosan zummogot egesz a jatek vegeig!!!! Lehetetlen leszedni ezeket a pilotakat. A legvedelmivel szerintem az arra repulu verebeket lehet maximum eliminalni, de a nemet gep szarnyait inkabb megsimogatni birja csak. AA-val egyszer lottem le ernyos embert szallito gepet, majd az esernyos embert aki alaszallt. Meg kulonben is nehezteltem ra, mert volt rajta sapka :) Egyebkent azt hiszem azert nyerhetik meg a nemetek tobbszor csatakat, mert ha nem birnak velunk es kb. 50-50-re allunk, akkor szepen bejonnek 2 tigrissel. Utoljara is igy csusztunk el egy nagyon szepen vegigjatszott meccsen. Bealltak ketten a pontokra, oszt ment a spawnkill, tanknooby stb.. A felveheto bazookat hiaba iranyitottam a hatsojukba kozvetlen hatulrol love, semmit nem ert....hello kitti! A tigrises felvonulas utan, mar nem akadt ketseg ki nyeri a kort. Ugyhogy azert tuti letezhet elmeleti/gyakorlati alapja a teoriamnak. Gyakran a nemetek tenyleg fossak a tankokat, ezaltal erofolnyre tesznek szert bizonyos helyzetekben.
  • ikarus44
    Az AA-k nem túl hatékonyak még a Németek quad 20 mm-esével (Ha valaki nem értené:Flakvierling 38) sem tudom kiszedni a gépeket pedig tűzerőben az a legjobb... Úgyhogy ha van gép a csatában akkor csak és kizárólag akkor van esélyünk bármit is tenni ellene ha van szövetséges gép is.
  • Terawatt
    Ha recon marad utoljára ott nagy baj van. :D még mindig nem tudod modolni a vett snipert?
  • Alien69
    Én azt csináltam, hogy prém is voltam, meg vettem is snipát, amikor bejött az orosz oldal. Nem játszok a snipával azóta túl sokat. Nem szeretek sokáig feküdni a fűben (meg ebben a játékba valahogy hanyagolom). Ergo, nekem nem volt nyerő dolog, de lehet, később elő veszem, akkor jó lesz az. vagy, akár csatánál, ha más kaszt nem marad, át lehet váltani rá.
  • Alien69
    A Battlefield egy külön téma. Ott a 2142 volt (azon is belül a Titan mod) a legjobb ilyen szempontból. Volt egy Gunship (helikopter szerű) jármű. Kétszemélyes volt egyik a pilóta a másik a gunner. Igaz, a gunner "csak" gépágyút kezelte, a pilóta meg ugye rakéták, rakéta elhárító cucc, és persze, az irányítás volt a feladat. Ja, meg jelölgetni az enemyt. Ha jó volt a gunshippes páros, akkor igaziból a játék erősen nyerőre állt.
    Anno, nem egyszer volt olyan klán meccs, ahol külön készültek arra, hogy hátha sikerül a gunshippest lefoglalni/kinyiffantani. Csakhogy, ez azzal (IS) járt, hogy más területről legalább 1 embert le kellett venni. Nem is volt nyerő stratégia, csak egy MÁSIK erős gunshippes páros tudta kiiktatni. Mint ahogyan itt is a repcsiseket. Ha az qrva jó (vagy csíter), nem szedi le semmise. Ha a repcsibe lenne bombázós is, akkor onnan vége lenne a játéknak. Tegnap találkoztam is egyel (persze lehet csíter volt, mert túl könnyen szedett ki az AA-ból). 35:1 lett az aránya...
  • Terawatt
    Ha nincs prémed "egy ideig" nem is lesz. :D 80 órám van a karakterrel és csak most fogom élérni, pedig mindig top 5ben vagyok szóval még XP is jön rendesen.
  • harduplanfor
    Jah, megizzasztottak bennunket rendesen :)
  • harduplanfor
    Erre azt valaszolom, teljesseggel kizart, mert nem tudom :) Ket hete nyomom, nem volt sniperem, es egyenlore nem is tervezem.
  • ChipKng
    Bocs, figyelmetlen voltam... Szerintem az SMG-nek meg kell maradnia...
  • Terawatt
    Nem mondod... :D nem ez volt kérdés, plusz direkt írtam hogy smgre vonatkozik
  • ChipKng
    Szerintem a sniper-hez gyarilag adott fegyvert bukod, mert pl. a tank sem es a repulo sem hinnem, hogy egy gyalognal marad. ;)
  • ChipKng
    A campelos tankokrol Dev szepeket tudna meselni tegnaprol. :D De a vegen csak behuztuk azt a meccset! :P
  • Terawatt
    Egyelőre nem láttam még ilyen fegyvert, de csak idő kérdése, hogy felhúzzák addig. Megint megkérdem. Ha előléptetem az emberem sniperré majd vissza, a fegyvereit bukom (smg) ?
  • harduplanfor
    Valaki amcsi oldalon now? Endres_PT
  • harduplanfor
    Mondjuk annyira nem gaz ha op, nehezen ki lehet birni. (tankos/sniperes/ vegig kempelos, spawnos csavokak jobban idegelnek) Max 2x 3x szednek ki egy kor alatt geppel. Ha jobban figyelnek, kemlelnem az eget, korbe forgatnam gyorsan a fejem mint mikrobi, le lehetne reduklani a vesztesegeket.

Hat igen, tavcsoves smg bevezetese megfelelo limit nelkul, elhibazott dontes a fejlesztok reszerol.
    Lehetne a canganak B verzioja, amire egy benyas dongo motort pattintottak a kinai munkasok :)
  • harduplanfor
    Apropo Thomson. Eppen tegnap vettem meg draga piizert. A 240k creditem egybol megcsappant :) Egyenlore vegyesek az erzeseim a fegyverrel kapcsolatban. A greacehoz kepest nagyobbat rug, es kicsit szokni kell meg a celzat. Egyenlore baratkozunk. Olyan erzest kelt, mintha a greaceval konnyebb lett volna celozni, bar a tuzgyorsasaga meggyozobb a tominak. Tavolra jobban szorja az olmot, am csodat nem lehet tole varni, vagy en kezelem benan kozep tavra. Koszi, mostantol ha foszladozo Hans Regenkurt tetemeket latok, elsonek a 44-st-t fogom kikukazni :)
  • Terawatt
    Biza. Battlefieldet ezért utáltam, mert egyes pilóták OP szinten nyomták. Nem a legszebb ez a játék, de hangulatos és ezért szeretem. Annak nagyon nem örülök, hogy bejött a távcsöves smg, mert pont az iron sight használata miatt tetszik a harc. (Nincs kismillió szoros zoom egy nagy pöttyel hogy ide lövök hülyegyerek, ha klikkolsz :D)

Emlékszem amikor még bicikli sem volt a játékban, majd jött a nagy blog post, hogy gyerekek lehet cangázni következő patchtől! Minőségi ugrást hozott a játékélményben.
  • harduplanfor
    Tegnap este egy csataban olyan alacsonyan pottyantottak egi aldast az amcsi vero ellenseges pilotak, hogy nem gyoztem pislogni. Majd a fejem suroltak gepeikkel. Valoban fantasztikus kepessegu pilotak jatszanak neha. Le a kalappal elottuk. Asszem en az elso magas gyarkemenyig tudnek eljutni repcsivel, es inkabb lennek ugyes kemenysepro, mint kivalo pilota :) A hangok egesz realisztikusak. Ahogy elhuznak a gepek, vagy amikor a semmibol bukkannak elo, es hirtelen felbog a motor. Mintha tenyleg egy valos haboruba csoppennenk bele. Regen a ZX81-es gepem fekete feher bunkofon meretu pixelei utan el sem birtam kepzelni, hogy nehany evtizeddel kesobb micsoda virtualis vilag ingerli majd erzekszerveim.
  • ikarus44
    Régen mikor még csak 2 nemzet volt, a Németek tudtak ruszki fegyvereket is venni, mint elfoglalt cuccok. Aztán mikor ugye bejöttek a ruszkik, akkor ez megszűnt de, gondolom akik már vettek ilyet azoknak megmaradt.
  • ChipKng
    Apropo PPSH! Az hogyan lehet ha Amcsival a nemetek ellen harcolok es az egyik fricc elejt egy PPSH-t??? Az oke, hogy lehet masik nemzet granatjait bevinni a harcba, de hogy fegyvert is az nekem uj...
  • Terawatt
    PPSH vagy mi amire gondolsz. Tegnap kezembe vettem és a megszokott mp40 után nekem hulladéknak tűnt. Persze megszokás kérdése az egész, de nagyon felránt. Mp40el még elég messzire is simán kilövök bárkit sorozatokkal. Ennél meg akkorát rúgott fel, hogy mid range alig találtam el az illetőt :D (de legalább sok lőszer van benne, ami közelharcban jól jöhet)

Max 3 meccsnyi xp kell és megvan a sniperré válás lehetősége. Ha váltok akkor azt tudom, hogy vissza lehet rakni magam sima gyalogra, de akkor a fegyvereim is vissza kapom? :) Nagyon érik, hogy előfizessek, mert az a 100% plusz xp pofátlan jó... Még arra is gondoltam, hogy megveszem goldból a snipert és akkor nem kell előröl gyalogot húzni, de ahhoz meg drága. :D Szokásos f2p ördögi kör. Prém vagy drága instant öröm a haladásért. [de nem pay to win a játék, ami jó]
  • Alien69
    A német repcsi eleve légi csatára lett most rakva, mert csak egy bombát kapott (bár mintha levették volna a sebességét is).. A russzki meg szinte megáll a levegőben, 4 bomba, és szépen aprít is. Az angol repcsi meg egy kupac kaka. 4 bombát visz, de nem tudja olyan alacsonyan pottyantani, mint a másik két nemzeté, mert egyből kampec.
  • Alien69
    Jelenleg ugye 3 nemzet van. De, anno kettővel indult. Eleinte az amcsikat erősítették, mert német oldalon sokkal többen nyomták. Aztán jött a ruszki, azt erősítették a többi rovására. Pl anno eleinte ugye a Thompson volt az OP fegyver, aztán az orosz SSh, vagy mi lett, ami most se gyenge. Most meg a német oldalra behozták ezt a 44-st, ami ráadásul távcsövi is lett. Innen kezdve most ez az OP fegyó. Várható, hogy köv pecsben rendesen alá pakolnak.
  • Terawatt
    Előbb némettel szívtam. Úgy képzeljétek el, hogy olyan jó pilótájuk volt (maxon szinten) hogy két-három apró sorozatból szedte ki a gyalogosokat , meg szépeket bombázott. Agyam elszállt :O
  • ChipKng
    Ha van kedve valakinek amcsikkal szivni, az jojjon! :D
  • harduplanfor
    Az aranyokat helyesbitenem mert zoldsegeket irtam. national 51-54%, royals 49-46% kozott, ami ugye elfogadhatobb mint a h and g-ban az amcsi kontra nemet arany a hadjarat vegi osszesitesekor. Amugy szivem szerint a tankok szamat is limitalnam picit. Tul sok tankos spawnos emberke kapott jogsit mostansag.
  • harduplanfor
    Kivancsi leszek a uj updatre milyen kihatassal bir majd a jatekmentre. Nekem meg mindig cool a game. Az eroviszonyok azonban iszonyatosan el vannak cseszve. Amcsikkal nyomom. Nem azert mert annyira szeretem oket. (kis politika: a ruszkik, nemetek, amcsik tavol allnak tolem, es velemenyem szerint a mindenkori elit szereti megosztani az embereket, mert felnek az "egysegben az ero mukodo erejetol", ezert jottek letre a vallasok, partok, bal, kozep, jobb, piros, narancs stb.) Visszakanyarodva az eredeti temahoz, tul lett favorizalva a nemetmania. Feltehetoen a legtobb hard, full penzes jatekos nemetekhez szegodott. Amikor meg a battlefield heroessal toltam, ott is a fullos jatkosok nagyobb szamban a naci oldalon jatszottak. A szazalekos win/loss arany 50-45% korul alakult a nacik javara, tehat jobban sikerult a ket oldal kozott kiegyensulyozni az eroket. Ebben a jatekban tul vagyok par haborun, de szegyenletes mennyire rossz eredmenyeket produkalnak az amcsik. Azt gondolom ennyire nem lehetnek benak. Valamilyen mas okbol kifolyolag kerulunk mindig a tabella aljara. Jo lenne ha a fejlesztok vegre elkezdenek feldolgozni az adatokat, es tennenek egy kicsit, hogy megvaltozzek ez a helyzet. A masik egeto kerdes a sniperek leszabalyozasa lenne. A bfh-ban egy idoben annyi kommando/sniper kezdett el jatszani, hogy jatszhatatlanna valt a game. (nekik voltak lathatatlan kepessegeik a puskajuk melle) A mandosok meg allandoan panaszkodtak, hogy nem birnak belepni a szerverekre, vagy ha belepnek kickelik oket. Elit szervereken rendszeresen alkalmaztak a limitet. 2 sniper/team. Valami hasonlo bevezetesenek tudnek orulni. Azert alltam az amcsikhoz, mert szerettem volna elkerulni, hogy tulsagosan egyoldaluva valjek a jatek, es a csillagos gunya viszonylagos nepszerutlensege miatt, esetleg megszuntessek a jatekot meg mielott befejezik :)
  • Terawatt
    Hát ott nagyon könnyen eldőltél. Szóval ha meglőtték a karod akkor jó eséllyel vérezni fogsz és ugye kötözni kell. Vegyük be, hogy egy adag kötözés után még tudsz harcolni, mert akkora hazafi vagy, nagy hős akinek így van megírva. Ott nagyon jó fedezék rendszer volt. Kár hogy mára kevesen tolják már csak, de jön új játék túlük rising storm 2 vietnam címmel. Előzőben amcsi vs japós volt szóval copy paste mindenesetre ha megjelenik érdemes lesz beruházni rá
  • Pordycus
    Hát nem a realizmusról híres ez a játék:)
  • ChipKng
    Neem nem! Nem illyesztett el senki sem. :P Csak a jol megerdemelt szabimat toltottem par ezer kilometerrel odebb. :) Lehet ma belefer majd egy csapatas. ;) Irok ide ha onlany vagyok.
  • Alien69
    Ok, de mi van utána? Bekötözted magadat, és tovább irtottad az enemyt? Ugye, ha ez így van, akkor az se sokkal jobb ilyen szempontból. Kapsz egy komoly karlövést, de utána leporolod magadat, és mész tovább... Persze, engem nem zavar, már hozzá szoktam. Az se zavar, ha egy tankba nem elég egy panzerfaust. Felveszek egyet, beülök a jeepbe, irány a tank oldala/háta, lövés, majd gyorsan a jeepből elő a másodikat. Ha ettől se purcan ki, akkor sincs para, run fedezékbe. Oszt vagy sikerül az akció, vagy nem.
  • Terawatt
    Viccen kívül a red orchestra 2ben ha meglőttek és még nem ölt meg az a lövés, akkor elkezdtél vérezni és be kellett kötni. Ez egy durván 3 másodperces művelet volt, de realism játékmódban sokszor volt az, hogy meglőttek és már homályosodott el a képernyő és esélytelen volt bekötni. Ami viszont sokat dobott a hangulaton, hogy nem csak egyből a spawn screenre baszott vissza, hanem sötétül a kép és tántorogva kidőlsz, de ha szerencséd van fedezékig eljutsz kötözni.
  • Alien69
    De ez is (sorry) hülyeség. FPS játékok többsége hasonló sebzés modell. A gyalogos, ha megsérül, (mint itt is), még simán ki tudja irtani az ÖSSZES enemyt. Ha normálisabb sérülés model lenne, akkor kellene olyan is, hogy mész a réten, kibicsaklik a lábad, és sántikálva mehetsz csak. Esetleg megmar egy csörgő kígyó. Vagy csak egyszerűen rád tör a hasmars, irány a WC. Bele rittyentesz a gatyába? Sebaj, az enemy 500 méterről megérzi a bűzt. Jön egy galamb, lefos. Sünbe lépsz, rád támadnak a darazsak, méhek stb. Fexel a fűben, kempelsz a távcsövessel, és hopp, nyuszivá változol.
  • Devid-on
    Jól tetted .Vagyis micsoda ilyet nem szabad ??
    Utoljára szerkesztette: Devid-on, 2015.08.24. 21:29:24